klaudynka1980 07.02.16, 23:38 Czy do Turcji potrzebujemy załatwiać jakąś specjalną wizę??? Czy to załatwia organizator przelotu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka37-38 Re: Wiza do Turcji? 08.02.16, 09:52 travelan.pl/2013/04/wiza-do-turcji-kup-wczesniej-online/ Wizę kupuje się internetowo, na lotnisku jest drożej i nie wiadomo czy w tym roku będzie w ogóle możliwość jej kupna po przylocie do Turcji.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Wiza do Turcji? 08.02.16, 10:03 Oto polska wersja .. www.evisa.gov.tr/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wiza do Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.16, 12:32 Każdy sam kupuje wizę/wizy internetowo - koszt 20USD od osoby. Jeżeli kupuje się na całej rodziny to lepiej kupić na wniosek rodzinny, wtedy jest jedna opłata manipulacyjna, a nie za każdą wizę oddzielnie. Wiza jest ważna 180 dni, więc najlepiej kupić ją na kilka dni przed wylotem, cała operacja trwa kilkanaście minut (tyle co wprowadzenie danych), wizy do wydruku dostaje się natychmiast po zapłacie kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Wiza do Turcji? IP: *.play-internet.pl 29.08.19, 23:01 Z tym faktem nie do końca prawda. Moja i dwójki dzieci wiza weszła od ręki, kasa zeszła z konta, wydruk i gotowe! Ale męża wizy nie można było wydrukować, mimo że było potwierdzenie, że przyjęta i pieniądze z konta też zeszły. Mąż był pewien, że podczas kontroli paszportowej ta wiza w systemie się wyświetli po skanowania przez cennika jego paszportu , bo faktem jest, że papierowego wydruku mieć nie musisz. Co się okazało? Po wizie ani śkaśladu , trzeba było kupić jeszcze raz na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Wiza do Turcji? IP: *.play-internet.pl 29.08.19, 23:22 Ważność paszportu!!!! Jeśli twój paszport w Dniu wjazdu na teren Turcji liczy mniej niż 150 dni to nie martw się o nic! I tak Cię przepuszczą! To wazna informacja dla wszystkich z niewaznym paszportem! Spokojnie lecisz na urlop! Licz się tylko z taką oto procedurą. Na lotnisku zapłacisz 5x więcej za wizę, moja córka miała ważny paszport 144dni w dniu przylotu ( nowy paszport był w trakcie realizacji, niestety okres wakacji znacznie go opóźnil ), wiza kosztowała 110Eu, płatne tylko po wymianie w kantorze lotniskiem w Ltr . Jedna kobieta , nie z Polski, miała wogole paszport nieważny od kilku miesięcy, i też musiała kupić drozszą wizę i gotowe! Turcy tylko liczą na takich turystów, liczy się poprostu kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 30.08.19, 14:16 I w ten oto sposób - koszt wizy (80 zł od osoby nawet od dziecka) plus 2 dni urlopu ba wyrobienie paszportu też swoje kosztujacego plus jeszcze parę kwestii - nie wiem czy Turcja jest taka atrakcyjna finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: Wiza do Turcji? 30.08.19, 18:18 Oczywiście, że jest korzystna finansowo. Turcja to najlepszy stosunek ceny do standardu. A wliczać cenę paszportu do ceny wyjazdu do Turcji (koszt raz na 10 lat), może tylko ktoś kto nie wychyla nosa poza Europę, a właściwie kraje UE, które z pewnością nie są bardziej korzystne cenowo niż Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 30.08.19, 20:18 A Ty sheeri spoglądasz tylko przez pryzmat oferty TUI. A do czego ja zmierzam? 2 tyg.za osobę dorosłą w 5gwiazdkowym hotelu w Turcji zwłaszcza Egejskiej - 5 koła za osobę. Czerwiec badz wrzesien. Czyli tyle co Fuerteventura z Itaki, 4 gwiazdki. Ale - te 5 gwiazdek w Turcji w opinii wielu jest z dużym minusem, a Fuerta 4 gwiazdki z dużym plusem. Ale co ja będę mówił o ofercie Itaki, pewnie nawet jek nie znasz, pewnie jesteś z Warszawy więc nie rozumiesz czemu Itaka wygrywa? Bo ma dużo lotów z lotnisk lokalnych. W Warszawie te 4 procent społeczeństwa polskiego nie rozumie 96 procent pozostałych. Zgoda, Turcja jest wszędzie z lotnisk lokalnych, paszport jest na 10 lat ma różne kraje, a nawet wiza na pół roku więc można 2 razy w roku pojechać. Ale sorry - w tym roku Turcja jest cholernie droga (Tak samo nie pieprzcie ludzie że Kia i Hyundai sa tanie, może 10 lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 09:30 A niby w czym 4* hotel na Fuercie jest lepszy od 5* w Turcji?? Ja latam na wakacje z 2 dzieci i Turcja to najtańsza i najbardziej atrakcyjna opcja dla 4 osobowej rodziny. Gdzie za dzieci zapłacę 700-1100 za dzieci w pokoju rodzinnym z oddzielną sypialnią, będę miała aquapark i super wyżywienie praktycznie przez cały dzień. Do tego możliwość fajnych zakupów i wycieczek fakultatywnych. A na Fuercie nudy na pudy. Z Wysp Kanaryjskich ciekawa jest tylko Teneryfa, no i Lanzarote, ale to tylko na jeden wyjazd. Latamy też dalej np. do Kenii czy na Dominikanę, ale do Turcji przynajmniej na tydzień zawsze chętnie wracamy i na Riwierę i do Egejskiej ( moim zdaniem lepszy wybór rodzinnych hoteli jest na Riwierze). Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 11:23 To Twoje zdanie z tą Fuerteventura i uszanuj moje. W czym jest lepsza Fuerta od Turcji? W pogodzie w październiku czy listopadzie. I w kilku innych aspektach. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 11:30 A za hotel i pokoj rodzinny w podanej przez Ciebie konfiguracji 15k peknie w Turcji. W tym roku, 2019. Bo teraz jest taki popyt to i ceny wysokie. I o to mi chodzi że można w 2019 wykorzystać sytuację i wybrać się do Włoch czy Hiszpanii. I proszę mi nie wmawiać conjest ładniejsze a co nie bo rozumy wszystkie zjadlas. Trochę pokory. Bo cen nie znasz a dyskutujesz. I jedyna opcja jaka zawsze jestbdla Ciebiebrana pod uwage to TUI z Warszawy. Nie orientujesz się jakie sa inne biura, jakie mają promocje itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 11:36 I w Twoich wypowiedziach centralnym słowem jest zawsze słowo "Ja". Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 13:18 Zawsze piszę komentarze na podstawie własnych doświadczeń, a nie innych osób. Ty uważasz Turcję za drogi kierunek, a ja wprost przeciwnie. Owszem ceny wzrosły w stosunku do poprzednich sezonów, bo zainteresowanie Turcją bardzo się zwiększyło, widocznie nie tylko ja doceniam ten kierunek. Nigdy zresztą nie wyjeżdżam na 2 tygodnie w jedno miejsce, bo dla mnie to za długo, preferuję tydzień lub 9-10 dni jeżeli jest taka możliwość. Nie każdy musi latać do hoteli 5* w Turcji, można znaleźć 4* hotele z bardzo dobrymi opiniami w przystępnej cenie. A wyjazdy w październiku czy listopadzie mnie nie interesują, bo wtedy jest szkoła. Każdy planuje wyjazdy biorąc pod uwagę swoją sytuację rodzinną czy zawodową. Generalnie listopad to najtańszy miesiąc na prawie wszystkich kierunkach, a październik w Turcji też nie jest najgorszy, szczególnie na Riwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 13:26 A jeżeli chodzi o ceny 2019, to jak najbardziej je znam. Przeglądałam oferty na Krecie, Maderze i Zakynthos. Hotel 4* z aquaparkiem i pokojem rodzinnym (2 pomieszczenia) na tydzień w okresie wakacji szkolnych. Jeżeli w ogóle są takie nieliczne oferty to ceny kosmos. Byliśmy w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 31.08.19, 13:53 Dziękuję za wyważona odpowiedź bo ja się zagotowalem jakby nie wiadomo o czym ważnym była dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
ahsklep Re: Wiza do Turcji? 09.05.19, 15:18 nie można kupić wizy online do Turcji co się dzieje? Czy ktoś wie jak wykupić taką wizę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Wiza do Turcji? IP: *.43.231.99.komnet24.pl 15.05.19, 16:46 Jaki masz problem? U mnie w kółko pyta o adres... Odpowiedz Link Zgłoś
ahsklep Re: Wiza do Turcji? 09.05.19, 15:53 strona www.evisa.gov.tr/pl/ nie działa POMOCY nie da sie kupić wizy Odsyłają do Konsulatu Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 09.05.19, 20:03 No to kupisz za 20 funtów na lotnisku. Czyli 20 zł drożej bo funt droższy o zlotowke od dolara Odpowiedz Link Zgłoś
pietusza Re: Wiza do Turcji? 09.05.19, 20:15 Kto odsyła??? Strona normalnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Wiza do Turcji? IP: *.43.231.99.komnet24.pl 15.05.19, 16:41 MachnijKachnij - wszystko ok ale po wypełnieniu danych w kółko dostaje ten sam komunikat a pole z adresem także wypełniam - i przerobilem chyba wszystkie mozliwe sposoby - z polskimi znakami, bez, z enterem, bez itd.. A taki jest komunikat: "Błąd. Proszę sprawdzić poniższe szczegóły. Adres: -> -" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wiza do Turcji? IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.05.19, 17:08 Może chodzi o kod, wypełnia się bez myślnika, ciąg 5 cyfr powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Wiza do Turcji? IP: *.43.231.99.komnet24.pl 15.05.19, 17:13 Kasia... Aleś Ty mnie zaimponowała! Poszło, niby pisze jakie znaki dozwolone ale ja uparcie jeszcze chciałem myślnik dodać! Dzięki wielkie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 15.05.19, 19:30 Też pamiętam że to z tym był problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia26 Re: Wiza do Turcji? 31.05.19, 22:27 Ja mam 55plus i wizę przez internet załatwiliśmy z mężem w 10 minut .A wy młodzi piszecie ,że kłopoty , jakieś znaki , kreski i kropki. A jeszcze Klaudynka urwała sie z sufitu , czy musi załatwić jakąś specjalną wizę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia26 Re: Wiza do Turcji? 31.05.19, 22:37 A ja mam takie pytanie. Czy małoletnie dzieci mogą przekroczyć granice Turcji z innymi osobami dorosłymi pomijając rodziców np. z dziadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wiza do Turcji? IP: *.184.180.148.ipv4.supernova.orange.pl 01.06.19, 12:05 Mogą Odpowiedz Link Zgłoś
szacun7 Re: Wiza do Turcji? 13.06.19, 11:25 Gdzie najlepiej i najtaniej wyrobić wizę dla 4 pspbpwej rodzinki? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 13.06.19, 11:57 Był taki temat na forum pod koniec 2017 "wiza rodzinna" i nic się chyba nie zmieniło. Nie ma jakichs znizek itp. Czasem może biuro załatwia ale za 75 PLN czy 99 PLN a zatem przynajmniej taki sam koszt chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
garwena Re: Wiza do Turcji? 14.06.19, 16:56 Wielokrotnie na tym forum było już pisane, że najtaniej wizę kupuję się online. Każda osoba (dziecko w każdym wieku też) płaci 20 usd. Można zaoszczędzić jedynie niewielką kwotę na opłacie manipulacyjnej, płacąc jedną za wszystkie wizy, a nie za kazdą oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.waligora Re: Wiza do Turcji? 03.09.19, 16:15 Ja kupilam pobyt przez tui i wize tez; koszt wizy 100zl Odpowiedz Link Zgłoś
oliwiaaa0012 Re: Wiza do Turcji? 09.09.19, 17:25 Czy wie ktoś, jak zamiast dwóch imion wpisałam jedno na wizie do Turcji to będą jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaanka_74 Re: Wiza do Turcji? 20.11.19, 22:54 Warto dobrze poczytać przed zakupem wizy do Turcji, bo można się nieźle naciąć.. mi bardzo pomógł ten artykuł: stykkultur.pl/wiza-do-turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 22.11.19, 17:00 Nic nowego nie wnosi ten artykuł. Reklamujesz tylko portal. Odpowiedz Link Zgłoś
metintour Re: Wiza do Turcji? 25.01.20, 18:56 jedyna oficjalna strona (prosimy nie nabierać się na pośredników) to www.evisa.gov.tr/pl/ Można kupić indywidualnie i grupowo, koszt za każda osobę (nawet malucha) 35$. Płatność tylko karta przez internet. Więcej informacji o wizie na naszej stronie o Turcji www.metintour.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wiza do Turcji? 25.01.20, 19:14 Jestem pewien że ten wpis łamie regułami bo jest spamem. Może jak tacy jesteście znawcy to odpowiedzielibyacie na wiele pytań forumowiczow pozostawionych bez odpowiedzi. A jak nie to wyspamierdalajcie. Odpowiedz Link Zgłoś