Dodaj do ulubionych

Ręczniki w sklepach

IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.18, 17:05
Mam pytanie.
Żona naczytała się o jakości ręczników w Turcji i chce kilka kupić do domu. Bawełniane i bambusowe. Czy ktoś może mi podpowiedzieć z jakim kosztem mamy się liczyć? Będę bardzo wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • dodekanezowiec Re: Ręczniki w sklepach 24.07.18, 17:07
      Są bardzo ładne. Do wyboru do koloru. Alanya - daliśmy na nasze ok. 50 zl za dwa bardzo duże plażowe (te 2 tak na 3 osoby razem :) - jeśli chodzi o wielkość.
    • aseretka Re: Ręczniki w sklepach 24.07.18, 19:09
      Przywiozłam kilka z bawełny. Są świetnej jakości, grube i miękkie. Wnuczkom przywiozłam takie z różnymi motywami (kotki, pieski, misiaczki). Mimo częstego używania ich na słońcu i wielokrotnych prań nie straciły nic na jakości (są tak samo grube) i kolorach. Niestety byłam w Turcji kilka lat temu i nie potrafię powiedzieć, z jakim kosztem możecie się liczyć. Dam tylko jedną radę. Trzeba się targować! Najpierw sprzedawca rzucił za jeden ręcznik cenę "z kosmosu". Gdy wychodziliśmy ze sklepu udając barak zainteresowania sześć ręczników kupiłam w cenie dwóch. :)
      • aseretka Re: Ręczniki w sklepach 24.07.18, 19:10
        W pierwotnej cenie dwóch.
        • dodekanezowiec Re: Ręczniki w sklepach 24.07.18, 20:40
          Ostatnio, choć zależy gdzie, Turcja się jakby cywilizowała. Tam gdzie mają wypisane ceny, te ceny już są w miarę niskie i tu mało się targują.
          • aseretka Re: Ręczniki w sklepach 24.07.18, 20:56
            Widocznie byłam w tej mało ucywilizowanej Turcji, bo w prywatnych sklepikach, chociaż ceny były wypisane, to nawet w dobrym tonie było targowanie się. ;)
            • dodekanezowiec Re: Ręczniki w sklepach 24.07.18, 21:47
              To zalezy od wielu czynnikow nawet miesiac. Przed i po sezonie się taniej kupi. Nie zawsze się też zbije cene ale.wlasnie np.kupi więcej sztuk. Nie chodzi o mniej cywilizowane miejsce tylko że Turcja się zmienia. Zauważyłem że bardziej się teraz różni od Egiptu i Tunezji niż z 10-15 lat temu. Aha - oczywiście zawsze miałem wrażenie że w Turcji Egejskiej jest dużo drożej niż na Riwierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka