Dodaj do ulubionych

i co ja mam mysleć?????????????

15.01.05, 14:13
Hej może ktoś pomoże mi w małej kwestii:)?? Poznałam przez internet Turka,
rozmawiam z nim około miesiąca, pisze że kocha ale w to nie wierzę:) ale
najdziwniejsze jest to, że chce mi wysłać pieniądze na przyjazd do Turcji
(Izmir) chciałabym pojechać ale trochę się obawiam!!!!! Czy może mi ktoś
pomóc, co mam o tym wszystkim myśleć???? Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • etrusek Re: i co ja mam mysleć????????????? 15.01.05, 15:11
      Zajrzyj na forum www.turcja.pl
      Tam w kółko krążą wątki mesko-damskich przygód tyrecko-polskich
      • Gość: ona.......... Re: i co ja mam mysleć????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:32
        a czy możesz ujawnić tego Turka imię, bo ja mam podobną sytuację, i dobrze by
        bylo byśmy to zsynchronizowały...... może to jakiś oszust?
        czekam na odp
    • kiranna Re: i co ja mam mysleć????????????? 15.01.05, 15:49
      Staram sie nie wypowiadac w kwestiach damsko-meskich dotyczacych Turcji,
      poniewaz duzo krazy stereoytypow, czasem krzywdzacych Turkow, a czasem niestety
      prawdziwych. Wszystko zalezy od czlowieka, jak wszedzie.

Wlasnie mija 11 lat jak mieszkam w Turcji, mam udane malzenstwo, dziecko,
      fajnych znajomych i jesli moge Ci cokolwiek radzic w oparciu o znajomosc
      tutejszych realiow, to NIE JEDZ W CIEMNO DO CZLOWIEKA, KTOREGO NIE ZNASZ
      OSOBISCIE. Przez internet mozna wcisnac wszystko.
      Dziwi mnie jego propozycja, skoro twierdzi ze kocha. Pal licho, ze po miesiacu
      znajomosci przez internet.
      Gdyby zaproponowal przyjazd do siebie najbardziej zeuropeizowanej Turczynce
      jaka znam, na swoj koszt czy nie, znajomosc zostalaby zerwana natychmiast. W
      Turcji absolutnie taka propozycja jest nie do przyjecia! Wiec albo chlopak jest
      bardzo mlody i glupi albo strasznie napalony i sadzi, ze ty jestes glupia ;)

Skoro stac go na oplacenie twojego wyjazdu, niech przyjedzie do Ciebie, do
      Polski. Jesli jednak zdecydujesz sie na wyjazd, zarezerwuj sobie hotel sama,
      zbierz jak najwiecej danych o nim, jego nr tel, adres itd i zostaw znajomym czy
      rodzinie. Na wszelki wypadek.
      Od czasu do czasu w tureckiej prasie czyta sie o dziewczynach z Europy
      Wschodniej, glownie Ukrainy i Moldawii, ktore przyjezdaja na "zaproszenie", a
      potem przepadaja bez wiesci lub sa sila wiezione w domach czy taniutkich
      hotelikach i zmuszane do prostytucji.
      Wcale tak byc nie musi w tym przypadku i tego ci zycze, ale wez pod uwage, ze
      Turczynce ten facet nie osmielilby sie zlozyc takiej propozycji, a to cos
      znaczy.

Przepraszam za ostre slowa, ale to wlasnie o takich "historiach milosnych"
      potem czyta sie w prasie.
      • Gość: caroll Re: i co ja mam mysleć????????????? IP: *.akk.net.pl 16.01.05, 17:14
        Dziękuje kiranna za odpowiedź:) Ale ja tam mam pojechać na wakacje do hotelu ze
        znajomą!!Chciałabym zadać jeszcze jedno pytanie dlaczego nie złożyłby takiej
        propozycji turczynce??? Czy to coś złego spotkać się i poznać??( a co do jego
        przyjazdu twierdzi że nie może bo pracuje:) Z góry dziękuje za odpowiedz:) (
        bardzo dziwi mnie jego propozycja dlatego szukam odpowiedzi na nią) Jeszcze raz
        dziękuje
        • kiranna Re: i co ja mam mysleć????????????? 16.01.05, 23:34
          Widzisz, Turcja pod tym wzgledem jest krajem bardziej tradycyjnym niz Polska.
          To nie kobieta przychodzi do mezczyzny, a mezczyzna do kobiety. Byc moze twoj
          znajomy nie ma niczego zlego na mysli, ocena nalezy do ciebie.
          Jasne, ze nie ma nic zlego w tym, zeby spotkac sie i poznac. Gdyby tak bylo,
          Turcji grozilby niz demograficzny ;) ale sa pewne zasady, ktorych nawet
          najbardziej swobodni Turcy podswiadomie przestrzegaja, bo tak zostali wychowani
          i w takim, a nie innym spoleczenstwie zyja.
          Poza tym nie ma nic za darmo ;) ani w Turcji ani w Polsce, nie ludzmy sie.
          Sadzisz, ze koles oplaci wasza podroz (sprawdz ceny biletow) i co? zaprosi na
          kawe, a potem grzecznie codziennie bedzie odprowadzal do hotelu o 21.00?
          Przyjmij moja dobra rade, jesli chcesz do niego jechac, to za wlasne pieniadze,
          do hotelu, ktory ty wybierzesz i oplacisz albo zapros go do Polski. W Turcji
          urlopy tez istnieja, choc moga wyniknac problemy z wiza dla niego, to fakt.
      • Gość: lidka do kariny IP: 62.38.18.* 09.02.05, 20:25
        hej!!!! moglybysmy sie skontaktowac jakos?
        chcialabym sie spytac o turcje i o facetow
        mam tlen i gg icq
    • magwoj4 Re: i co ja mam mysleć????????????? 26.01.05, 16:15
      ja mam do takich sytuacji mieszane uczucia, zgadzam sie z kiranna (Pozdrawiam
      kochana :) )mam meza Turka, krotki staz malzenski, mieszkam w Istanbule!
      Tez mnie chcial poderwac w taki sposob, poznalismy sie realnie:)po miesiacu
      zaproponowal mi wspolne wakacje:) Wysmialam go!napisalam mu dosc nie milego
      maila-odmowilam.Potem odezwalam sie i spytalam o wakacje:)oczywiscie byly udane.
      Potem zaproponowal ze przyjedzie do Polski,dlaczego nie:)zamieszkal w hotelu-
      oczywiscie!potem mial przyleciec znowu,ale nie dostal wizy,poprosil mnie zebym
      przyleciala do Istanbulu na jego bilet, oczywiscie nie placac(niezaplacilabym,
      bilety sa drogie). Mimo ze przylecial wczesniej do Polski i znalismy sie
      poprzez maila(hahaha)balam sie jak cholera.STEREOTYPY!!!ale polecialam!Nie
      zaluje!Poznalam jego znajomych, rodzine itd.

Pisze Ci tylko moja historie, oczywisicie musisz zadecydowac sama.Poza tym
      kochac przez internet:)W takiej sytuacji ja niepolecialabym, nawet gdyby bylo
      to Amerykanin, Niemiec, Wloch itd.

Niech on przyleci!!!!!!!!!!!!!
    • malip76 Re: i co ja mam mysleć????????????? 10.02.05, 23:14
      caroll, zgadzam sie w pelni z kirianna oraz magwoj.
      poza tym, musisz przyznac, ze dziwne i - smieszne - jest to, ze znasz go tylko
      przez neta, a on juz kocha...
      jesli ktos tak szasta tym slowem, to chyba nic dla niego "kochanie" nie znaczy.
      reasumujac - zarowno z tego powodu, jak i z mojej znajomosci mentalnosci
      poludniowcow (nie tylko Turkow), moja rada - daj sobie spokoj.
      na wakacje - mozesz z kolezanka leciec, tylko jak chcesz sie z nim spotkac tam -
      to najlepiej na Twoich warunkach i w wyznaczonym przez Ciebie miejscu -
      hotelowa restauracja czy bar.
      • Gość: carko Re: i co ja mam mysleć????????????? IP: *.chello.pl 11.02.05, 01:58
        Caroll jedź tam jak najszybciej !!!!!! Przecież burdele w Turcji potrzebują
        dużo nowych dziewczyn, szczególnie tak durnych jak ty
    • Gość: dorma Re: i co ja mam mysleć????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:53
      NIGDY TEGO NIE RÓB !!!!!!!!! JAK CIe KOCHA to niech on przyjedzie!!
      • Gość: poradźcie Re: i co ja mam mysleć????????????? IP: *.vx.pl / *.vx.pl 25.02.05, 14:41
        Czy kiranna lub magwoj4,mogłyby podać swojego maila,chciałabym z Wami
        porozmawiać,bo oczywiście też mam dylemat związany z Turkiem.Sprawa jest już
        poważniejsza,ale o tym chciałabym Wam opowiedzieć "osobiście".Z góry serdecznie
        dziękuje!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka