Dodaj do ulubionych

ktory rejon Turcji ......

24.02.05, 12:11
Witam,
niby juz zarezerwowalam wakacje,ale ciagle mam jakies watpliwosci i
zastanawiam sie czy nie zmienic lokalizacji, a mianowicie: wybieram sie w
maju do Incekum (ok 20km od Alany)z mezem i rocznym dzieckiem. Ze wzgledu na
mala nastawieni jestesmy raczej na wypoczynek. Prosze powiedzcie czy ten
rejon, a konkretnie Incekum bedzie dobre, ciekawe do spacerow, kapieli i
zabaw na plazy, czy moze lepiej zmienic na jakis inny obszar Turcji?
Podzielcie sie, gdzie jest nabradziej malowniczo, spokojnie.
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: ktory rejon Turcji ...... IP: *.SERVER.PL / *.gd.pl 02.03.05, 15:24
      Rejony alanyi nie sa w ogole ciekawe...
      jezeli masz jeszcze mozliwosc zmiany miejsca,to wybierz rejon Kemer-jest o
      wiele przyjemniej,bardziej zielono i spacerowo
      Icekum,to nic innego,jak tylko kolejna strefa turystyczna z hotelami wzdłuż
      ulicy biegnącej do Alanyi,wiec spacerowac nie ma gdzie,bo to nie jest zadna,
      konkretna miejscowosc,no chyba,ze przewidujesz siedziec w hotelu caly czas i
      jest on dosc duzy,ze mozna spacerowac po jego np.ogrodzie?Ale jesli jestes
      nastawiona tylko na wypoczynek,to proponuje w ogole zmienic kraj i wybrac
      np.jakas wyspe,bo byc w turcji i nic nie zobaczyc,to az szkoda,bo jest mnostwo
      pieknych rzeczy do zwiedzenia,no chyba,ze juz bylas;-)
    • Gość: andy Oludeniz IP: 192.11.224.* 02.03.05, 16:14
      Jak myslisz o ciekawym rejonie Turcji to lepiej odrezerwuj tą Alanię -
      turystycznie jest nudna, nie wspominając o malowniczości.
      Wybierz tzw. Turcję Egejską, czyli Oludeniz, Marmaris, Kemer
      • Gość: Paco Potwierdzam ! IP: 193.111.166.* 03.03.05, 09:18
        Jeśli masz możliwość, wybierz rejon Oludeniz, Fethiye (tak się pisze?), lub
        Marmaris. Jest tam ładniej, spokojniej i nawet klimat jest łagodniejszy niż w
        rejonie Alanyi.
        • zmagda1 incekum 03.03.05, 11:07
          Witajcie,
          dzieki za wszystkie rady i uwagi. Piszecie Alanya, a ja pytam o Incekum, wiem
          ze jest to miesciena jakies 25km od Alany, ale co wiecej o nim mozna powiedziec?
          Czy byl ktos z Was moze w Incekum?
          • sandra00 Re: incekum 07.02.14, 08:02
            W Incekum byłam tylko przejazdem , ogólnie wolę coś bliżej Alanyi lub Side , super dzielnica Side Titeryengol fajny deptak do plaży , ogólnie często spędzam wakacje w Turcji wolę Riwierę , byłam w Turcji Egejskiej w Oludeniz , najgorzej było w Marmaris i Turunc to porażka najgorsze wakacje na jakich byłam , nie byłam np.w Bodrum chociaż słyszałam że jest przepiękne.
      • annash1 Re: Oludeniz 15.04.05, 11:29
        Zgadzam się z andy'm.Alanya jest mało ciekawa, wybrzeże Egejskie jest bardziej
        malownicze i jest co pozwiedzać.
      • raff7273 Re: Oludeniz 06.02.14, 22:10
        czy ktos jedzie do oludeniz 4-11 sierpien 2014
    • donata72 Re: ktory rejon Turcji ...... 02.03.05, 16:16
      albo Side
    • Gość: Maraska Re: ktory rejon Turcji ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:14
      Czesc
      Widzisz ja mialam (mam:-)?)podobny problem, tez Turcja tez z maluchem (14
      miesiecy). Zastanawialam sie w styczniu, nameczylam siebie, meza i forumowiczow.
      Bralam pod uwage Side, rejon Oludeniz... Alanie-coz w ogole bo to wielka
      miesjcowosc i nic w niej nie ma, taka sobie wyorbilam opinie (moze bledna nie
      przecze, ale i tak tam nie pojade:-). Kolejna rzecza byl oczywiscie wybor
      odpowiedniego hotelu, chcialam zeby w miare blisko plazy i centrum.Jeszcze inna
      ciekawe rzeczy do zobaczenia w maire blisko, tym samym szybko odpadla Riwiera bo
      ejchac tam i darowac sobie Kapadocje??? nie wchodzilo w gre. Wiec Oludeniz... to
      chyba rzeczywiscie fajne miejsce, spokoj urokliwe tereny, do Fethiye dosc
      blisko... moze warto wziasc pod uwage. ja myslalam nad tym bardzo dlugo.
      Ale w kocnu bioraca pod uwage wszystkie moje warunki i zalozenia, wybralam rejon
      Bodrum. Tam jest i dosc shcludnie i dosc sporo do ozbaczenia, nawet do Efezu i
      Pamukkale "tylko" ok 160 km, mysle ze do przezycia dla dziecka. Iw iele innych
      drobniejszych rzeczy tez, mozna popylnac wodolotem na Kos czy w okolice
      Marmaris. ja nie wyobrazam soebi wyjazdu tylko po to zeby siedziec na plazy,
      zreszta moze dlatego ze mieszkam nad morzem wiec poplazowac moge tutaj:-)
      A Turcja jest chyba zbyt piekna zeby nic nie ozbaczyc... hmmm ma nadzieje:-)
      W kazdym razie moze nie powinnam doradzac ale ja bym tez zmienila rejon, bylam
      juz dwa razy z synkiem na wakacjach i wiem ze owszem fajnie jak jest spokojnie
      ale zeby cos bylo w okolicy bo inaczej, co siedziec caly czas w hotelu?
      A tak w ogole skoro nastwaiasz sie tylko na wypoczynek to moze faktycznie jakas
      wyspa? Ja polecam majorke, jest piekna krajobrazowo, mozna pare rzeczy zobaczyc
      naprawde nie meczac sie jazda samochodem, piekna plaze i wogole. na rqzie musz
      ekonczyc bo Mlody sie wydziera. Ale w razie czego pytaj
      pozdrawiam
      maraska
      • Gość: Madi Re: ktory rejon Turcji ...... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 15:56
        Haj Maraska
        a ktory hotel wybralas i z jakim biurem?Bo sledze od niedawna to forum i
        widzialam,ze sie mocno zastanawiasz :-).Ja tez.Musze wybrac do soboty bo koncza
        sie niektore first minut.Wiem,ze chcialabym okolice Bodrum lub Kusadasi,
        dlatego jestem ciekawa na co Ty sie zdecydowalas..
        Pozdrawiam
        Madi
        • Gość: ewa63 Re: ktory rejon Turcji ...... IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 14.04.05, 10:56
          Bodrum- Z itaki hotel 4*Crystal ALL tanio, jest teraz promocja oczko, cp daje
          dużą znizkę, a dzieci stała cenę 1250 zł.
        • Gość: Maraska Re: ktory rejon Turcji ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:59
          Ojej nie wiemc zemu umknla mi twoj list:-( W kazdym razie jezeli to ejszcze
          istotne i pomocne to my jedziemy do hotelu Bitez Antik, w Bitez.
          szkoda ze wczesniej nie napisalam, ech:-(
          pozdrawiam
          Maraska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka