Gość: Anna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.05, 19:57 Czy ktoś zna w miarę aktualny kurs dolara i euro w Alanii? Może ktoś teraz wrócił stamtąd? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mini Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 01:45 Też jestem zainteresowana aktualnymi kursami walut w Alanii. Lecę 4.05. Odpowiedz Link Zgłoś
clod Re: Dolar i euro-aktualny kurs 03.05.05, 11:35 mnie też to bardzo interesuje, lecę 11.05.05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B:&G. Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: 213.153.161.* 03.05.05, 15:34 dolar-1370 EURO-1760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.05, 20:33 Dzięki serdeczne za informację. Po powrocie z Alanii również podam najbardziej aktualny kurs. Będę w czasie pobytu sledzić zmiany kursu walut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.05, 12:48 Byłam w Alanii od 4.05-11.05. 5 maja kurs dolara w okolicach Grand Bazaru wynosił 1.320 YTL, kurs euro - 1.720 YTL. 11 maja też w tej okolicy kurs do;ara - 1.340 YTL, kurs euro - 1.725 YTL. Generalnie bardziej opłaca się brać euro, ponieważ ceny w prywatnych sklepach i na bazarze podawane są przede wszystkim w euro. Jeżeli również są ceny w dolarach i lirach , to przeliczniki mają niekorzystne. Niektóre kantory skupują walutę polską . (nie pamietam jaki jest kurs złotego). Najlepszy kurs dolara i euro jest w punktach wymiany w okolicach Grand Bazaru (przy głównej ulicy). Nie należy wymieniać waluty w hotelach i na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirus Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:31 Aniu!!trochę z innej beczki,ale jaka była pogoda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.05, 22:31 W dzień bardzo ciepło, powyżej 25 stopni, wieczory doć chłodne, trzeba było zakładać bluzy. W dzień był lekki wiatr, który powodował, że opalanie się nie było zbyt uciążliwe. Pierwszego dnia pozwoliłam sobie na 2.5 godzinne opalanie. Nie wyszło mi to na zdrowie. Oppaliłam się zbyt mocno , a właściwie poparzyłam. Zalecam ostrożność. Lepiej pierwszego dnia poprzestać na godzinnym opalaniu. Później schować się pod parasol. Dwa dni przed końcem pobytu wieczory były nieco cieplejsze , wystarczyła bluzka z długim rękawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirus Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:09 dziękuję Ci bardzo :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Dolar i euro-aktualny kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:58 kurs z 24-05: dolar-1,3 liry; euro-1,7 liry. lirami płaci się tyko w markecie i dolmuszach, w sklepikach i dolary i euro, ale przeliczają ceny stosownie do obowiązującego kursu, a ceny generalnie podawane są w euro. Odpowiedz Link Zgłoś