Dodaj do ulubionych

Plaża Calis-Fethiye

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:43
Proszę napiszcie cos na temat plaży Calis w Fethiye. I generalnie o samym
fethiye. Będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecia Re: Plaża Calis-Fethiye IP: 212.125.240.* 21.05.05, 19:31
      Generalnie region i okolice Fetiye zrobily na mnie duzo wieksze wrazenie niz
      Alanya ze wzgledu na niespotykany klimat. Jesli chodzi o plaze Calis....
      hmm.... polecalbym bardziej Oludeniz....
      • Gość: nec Re: Plaża Calis-Fethiye IP: *.chello.pl 22.05.05, 11:17
        rzeczywiscie w niezbyt odleglym Oludeniz fajniejsza plaza (kolor wody jest
        bardziej zachecajacy), W Fethiye na plazy istny piekarnik, ciemny piasek/zwir ,
        mala fala. Generalnie Fethye to dosc przyjemne miejsce na wypoczynek ale
        brakuje tam tego co jest w Oludeniz tj. pieknego turkusu morza i chlodzacych
        fal.
    • Gość: A. Re: Plaża Calis-Fethiye IP: 193.111.166.* 23.05.05, 10:57
      Plaża w Calis jest w porządku, ale bez rewelacji. Ciemny, dość gruby piasek,
      trochę niewielkich kamyków przy wejściu do wody i w wodzie. Dość głęboko przy
      brzegu. Szerokość plaży - taka na 3, może 4 rzędy parasoli.
      Co do Oludeniz, to mam mieszane uczucia. Z daleka miejsce jest śliczne, z
      bliska - przereklamowane. Na samej lagunie plaża jest dość wąska, też są kamyki
      (w wodzie więcej niż w Calis), jest bardzo duży tłum ludzi. Piasek nie jest
      żółty jak na pocztówkach z O., tylko szarawy jak w innych miejscach Turcji.
      Kolor wody ładny, ale po prostu taki sam jak w każdej spokojnej zatoce z czystą
      wodą, a nie jakiś wyjątkowy. Acha - na wodzie unosi się warstwa olejku do
      opalania, bo ludzi dużo, a ruchu wody zero.
      P.S. Rozumiem, że w tytule pytasz o plażę w Calis. Nie ma czegoś takiego jak
      Calis - Fethiye. To dwie odrębne miejscowości ok. 5 km. od siebie.
      Samo Fethyie jest bardzo ładne i spokojne - jest "akuratne", nie za duże, nie
      za małe. Fajny jest port (popłyń ŻAGLOWCEM !!!), promeada nad morzem (obserwuj
      rybaków), duży bazar, stare grobowce i amfiteatr nad miastem. Bardziej mi się
      podoba od rejonu Alanyi, bo jest spokojniej, bardziej zielono i Turcy nie są aż
      tak nachalni - to chyba zasługa dużej ilości powściągliwych Angoli w rejonie
      Fethyie. Calis jest mdłe - typowa dzielnica hotelowa, knajpy, disco itp.
      Ogólnie - C.+F. to jak dla mnie najlepszy rejon wypoczynkowy w Turcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka