Dodaj do ulubionych

Mahmutlar!!!

IP: *.ZiW.osi.pl 19.07.05, 10:14
czekam na opinie na temat miejscowosci Mahmutlar a jesli to mozliwe hotelu suger beach?jak daleko jest do miasta i cokolwiek na temat okolicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: Mahmutlar!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:51
      Mahmutlar - wygwizdów 20 min dolmuszem do Alanii
    • Gość: artluk Re: Mahmutlar!!! IP: *.star.net.pl 19.07.05, 12:34
      nieciekawa mieścina,głównie apartamentowce na sprzedaż ,w większości w budowie
      zresztą,brudno ,kiepska brudna plaża ,nie polecam ... wykup coś gdzie
      indziej,tyle jest ładnych miejsc (również w Turcji oczywiście)
    • donata72 Re: Mahmutlar!!! 19.07.05, 14:00
      Zosiu bylismy w Doris Aytur 2 tygodnie i bylismy bardzo zadowoleni nic sie
      niemartw jezdza dolmusze do Alani bardzo czesto plaza piekna malo ludzi wiec
      niejest ciasno okolica moze nie rewelacyjna ale jest ok bylismy tez w centrum
      Alanii na wakacjach wiec mamy porownanie naprawde a i jest blizko targ gdzie
      mozna sie obkupic juz ci zazdroszcze ja juz po wakacjach w tunezji pozdrawiam i
      zycze milego wypoczynku
    • Gość: artluk Re: Mahmutlar!!! IP: *.zetosa.com.pl 19.07.05, 17:49
      nooooo ale jest targ że hoho....takiej tandety to dawno nie widziałem,podróba w
      najgorszym wydaniu... ale zazdroszczę
      • donata72 Re: Mahmutlar!!! 19.07.05, 18:32
        nooooo fajnie nie ja bardziej mam namysle spozywcze zeczy mondralo bo co za
        warjat jedzie na wakacje i kupuje pdrobki?
      • jusytka Podróbki na straganach ... 22.12.05, 10:44
        Wcale sie z toba niezgodzę. Kupowałam ubranka swojemu synkowi z metką Adidas,
        Nike w naszych sklepach firmowych oraz tam na straganach. Było to rok temu, a
        mój synek do tej pory w nich chodzi i wciąż wyglądają jak nowe, w
        przeciwieństwie do tychj z naszych firmowych sklepów :) Nie polecam jedynie
        perfum, niestety oprócz opakowania w niczym nie przypominają oryginału.
    • Gość: yakk Re: Mahmutlar!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:25
      Bylem kilka lat temu w hotelu Alpina Club w Mahmutlar. Było bardzo fajnie i
      bardzo polubiłem tą miejscowość. Dojazd dolmuszem do centrum Alanyi bez
      problemu - przez 2 tygodnie bylem 2-3 razy, wiecej nie bylo potrzeby, Mahmutlar
      mi zupełnie wystarczał. A wycieczki krajoznawcze można robić z każdego hotelu.
      W Alanyi jest wprawdzie bardzo piękna plaża, ładniejsza niż w M., ale o wiele
      bardziej zatłoczona. Nie jestem pewien, jak w Twoim hotelu, ale w M. możesz
      mieć plażę hotelową, a plaża Kleopatry w Alanyi jest ogólnie dostępna.
    • Gość: janek 1 Re: Mahmutlar!!! IP: 213.17.170.* 20.07.05, 12:34
      jak chcesz spedzac czas na nocnych imprezach, lubisz piaszczyste plaże to
      Alanyia, natomiast gdy chcesz odpocząć bez nocnego życia, lubisz spedzac czas
      przy basenie i ewentualnie na plaży zwirowo kamienisstej i dobrze pływasz to
      może być Mahmmutar. Dojazd do Alanyi na poczatku czerwca kosztował 1 dolca lub
      1,5 nowej liry tureckiej.Pozdrawiam
    • Gość: Ewa Re: Mahmutlar!!! IP: *.toya.net.pl 25.07.05, 22:21
      Wróciliśmy z Mahmutlar 20.07.2005 Miejscowość turystyczna, w większości hotele,
      sklepiki i kramy. Ceny przystępne (bardzo niskie w porównaniu z Alanyą).
      Dojazd dolmuszem do Alanyi ok. 0,5 godziny. Jeśli chodzi o plażę to nie
      nastawiaj się na wypoczynek na niej, chyba że lubisz chodzić i leżeć na
      kamieniach i grubym żwirze. Zejścia do wody to ścięta skała, bardzo śliska i
      urywająca się w pewnym momencie.
      Ogólne wrażenia nie są zbyt dobre. Z tego co nam opowiedział zaprzyjaźniony
      Turek to w okolicach Alanyi wszystkie plaże wyglądają mniej lub bardziej
      podobnie. Te ładne, piaszczyste są nad morzem Egejskim i ponoć przepiękną
      miejscowością jest Side.

Udane go mimo wszystko wypoczynku!
      • Gość: artluk Re: Mahmutlar!!! IP: *.star.net.pl 26.07.05, 16:44
        tyle że Side to nie morze egejskie tylko właśnie ta "brzydka" riwiera
        • Gość: cyganka Re: Mahmutlar!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:01
          ladna plaza tez sie zdarza w Alanyi i to w centrum, piaszczysta, nie zwriwa czy
          kamienista. super. wrocilam tydzien temu. w mahmutlar bylam w tamtym roku.
          teraz pojechalam tam na bazar i jak zobaczylam plaze kolo hotelu w ktorym wtedy
          bylam troche sie przestraszylam. plac budowy normalnie. nie polecam mahmutlar,
          tak szczerze.
          • Gość: ehh Re: Mahmutlar!!! IP: *.jaw.vectranet.pl / 80.51.250.* 11.08.05, 10:45
            no bo teraz remontuja przejscie z Santany na plaze... dlatego plac budowy jesu
            ale problem sobie kawalek dalej przejsc .. Ja tez bylam w Mahmutlar w tym roku
            w czerwcu.. Twoj hotel jest zaraz kolo tego w ktorym ja bylam czyli Santana :))
            mahmutlar to taka dziura.. ale alanya jest blisko i szybko .. ja raz poszlam na
            piechote!!!!!!!!!!!!!!!! szlysmy z siostra chyba z 2 godziny ale doszlysmy i
            jestem bardzo dumna :)):P
            • Gość: ania w. Re: Mahmutlar!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:28
              Z moich doświadczeń (3 razy byłm w turcji - może niewiele?)już wiem, Ze hotel
              należy wybierać blisko centrum miast, lub w centrum. (2 razy byłam na obrzrżach
              miast 3km(do Side) i 5 km(do Kemeru) . W tm roku byłam w centrum Alanii 7 min
              spacerkiem do portu (ale w maju- więc może nie było tak wielkiego hałasu_) i to
              był strzał w 10-kę
    • Gość: Ana Re: Mahmutlar!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:11
      Do Alany 20 minut dolomuszem za 1.50 lira.Ja byłam w Hotelu Boss od którego
      miałam 5 min piechotka do centrum Mahmutlar-sporo sklepów i knajpki. Wokół
      hotelów juz istniejących duzo nowych się buduje tak wiec nie wygląda to za
      ciekawie. Ale okolica cicha i spoko/ A i plaze sa żwirowo kamieniste tak wię
      uważaj ja kapałam sie tylko nad basenem bo pierwszego dnia połamałam sobie
      paznokcia o skałę w morzu
      • martuccia0 Re: Mahmutlar!!! 16.01.06, 20:45
        Bylam w mahmmutlar w maju 2006 -2 tyg i byly to najpiekniejsze wakacje mojego
        zycia...W Alanyii bywalam bardzo czesto. Mozna dojechac do Alanyi w 20 min za 1
        lira. Plaza fajna, moze cieplutkie!!! Tak na prawde nie wazne gdzie...ale z
        kim!!!
        Na wycieczki jezdzilam z miejscowych tureckich biur-BARDZO TANIO I SOLIDNIE!!!
        Baw sie dobrze!Pozdrawiam
        • cairo7 Re: Mahmutlar!!! 17.01.06, 12:20
          Ja wiem,ze nie wazne gdzie tylko z kim,ale po co do Mahmutlar?????No i jesli tam sa fajne plaze....taaaaa.
          • Gość: bea Re: Mahmutlar!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.06, 09:40
            Bylam w ubieglym roku w Mahmutlar (hotel Klas). Szczerze, nikomu nie polecam tej
            miejscowosci. Mahmutlar przypomina plac budowy, plaze sa w wiekszosci tez
            rozkopane, w zwiazku z modernizacja drogi, ktora przebiega w bliskiej odleglosci
            od plazy. Dolmusze strasznie dlugo sie ciagna do Alanyi. W SAMEJ MIESCINIE NIC
            NIE MA CIEKAWEGO. W Turcji (na riwierze) sa inne naprawde ciekawsze miejsca.
            Oczywiscie polecam Alanye, dla lubiacych rozrywki, Incekum gdzie plaze sa
            naprawde piaszczyste, spokoj w Side i piekne krajobrazy w Kamer..Tylko nie
            koniecznie Mahmutlar !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka