Dodaj do ulubionych

Alanya czy Marmaris?

24.11.05, 14:41
Które z tych miast polecacie na przyszłe wakacje?
Poproszę o opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: władek Re: Alanya czy Marmaris? IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.05, 14:56
      oba, ewentualnie jeszcze Antalye, no moze Oludeniz, inne mozna odpuscic.
      Zarowno Marmaris jak i Alanya to wspaniale miasta. Co do krajobrazu, atmosfery,
      to stwierdzilbym ze Marmaris nalezy do "Turcji greckiej" a Alanya do "Turcji
      azjatyckiej", bo w Marmaris mozna sie troche poczuc jak w Grecji (chyba 18 km
      dzieli od Rodos) a w Alanya kojarzyla mi sie z ...Bliskim Wschodem, Syria,
      Libanem.
      • 1303a Re: Alanya czy Marmaris? 24.11.05, 15:52
        Mam podobny dylemat , ale po tym co Władek napisał , to
        jednakowo chciałabym i do Marmariz ( Turcja z akcentem greckim byłaby ciekawa
        na pewno,)ale chciałabym też jeszcze raz do Alanyi... a chyba nie będę mogła
        sobie pozwolić na dwie wyprawy
        • Gość: STASIO Re: Alanya czy Marmaris? IP: 62.233.155.* 24.11.05, 18:09
          ja sadze, ze jak ktos byl w Alanyi juz, to chyba dobrze dla odmiany do
          Marmaris. Na Rodos mozna skoczyc... Choc uprzedzam, ze moze byc w Marmaris
          nieco drozej. Poza tym mysle, ze podobnie jak w Alanyi, dobrze wybrac centrum
          miasta, a nie jakas dziure na przedmiesciach.
    • Gość: STASIO Re: Alanya czy Marmaris? IP: 62.233.155.* 24.11.05, 18:13
      Kemer jest troche kompromisem miedzy, jak to okreslil Władek, Turcja grecka a
      azjatycka, azjatycko-orientalna, ale Kemer to troche dziura. Tak w ogole
      najladniejszy w Turcji jest caly Polwysep Likijski (plaze Oludeniz, Kaputas,
      Olympos), ale z kolei Fethiye nie jest tak chwalonym kurortem jak Alanya.
      Alanya jest tansza, bardziej egzotyczna, Marmaris ma ladniejsze widoki, jest
      bardziej zielono.
      • Gość: STASIO Re: Alanya czy Marmaris? IP: 62.233.155.* 24.11.05, 21:40
        do osoby wyzej: nie wiem,czy studiujesz czy pracujesz, kiedy masz czas, ale
        powiem tak - mysle ze jest szansa na 2 wyprawy. Np. w dlugi weekend majowy
        nawet 2-3 dni urlopu wystarcza na tydzien,a ceny za tydzien w wezyrze czy GTI
        Alanyi w tym roku w podobnym okresie wynosily od 800 zl. Z 1 dzien na 7 tylko
        niepogody, cieplo jest,choc morze jeszcze nieco zimne. Ale w drugiej polowie
        maja juz morze na tyle cieple zeby sie kapac a ceny do czerwca super, jak euro
        nie podrozeje, to tym bardziej powinno byc podobnie jak w tym roku. Marmaris
        rusza z wezyra pod koniec maja. Tez byly ceny od ok.800 zl na tydzien, 2 tyg. z
        300 zl wiecej. A drugi raz mozna na przelomie wrzesnia i pazdz. pojechac, tez
        tanio. W Turcji, czy Alanyi czy Marmaris, od czerwca do wrzesnia praktycznie w
        ogole nie pada.
        • 1303a Re: Alanya czy Marmaris? 25.11.05, 10:03
          Dzięki Stasio , właśnie też rozważałam taką opcję , weekend
          majowy przedłużony do tygodnia a kolejna wyprawa dłuższa dwutygodniowa.
          A jak z życiem nocnym w Marmariz , puby , dyskoteki? Podobnie jak w Alanyi? Nie
          samym zwiedzaniem człowiek zyje :), choć jeśli bedę w Marmariz to z pewnością
          skoczę na Rodos.
          • Gość: władek Re: Alanya czy Marmaris? IP: *.mofnet.gov.pl 25.11.05, 12:45
            własnie Marmaris jest podobnie rozrywkowe jak Alanya.
            • madalena1 Re: Alanya czy Marmaris? 25.11.05, 14:40
              Stasio,co miałeś na myśli pisząc że w Marmaris jest nieco drożej.
              Jakiego rzędu są to pieniądze.
              • 1303a Re: Alanya czy Marmaris? 25.11.05, 16:11
                A co z plażą w Marmaris ?
                Bo Kleopatra w Alanyi wcale mnie jakoś nie rzuciła
                na kolana, podobnie jak kolor morza.
                • Gość: władek Re: Alanya czy Marmaris? IP: *.mofnet.gov.pl 29.11.05, 14:55
                  full info na wakacjach.pl jest - forum - Turcja - Wybrzeze Egejskie - Marmaris
                  • 1303a Re: Alanya czy Marmaris? 29.11.05, 16:10
                    to dzięki za info , trzeba będzie poczytać i uciec myślami
                    od zimnej Warszawy
    • marek_007 Re: Alanya czy Marmaris? 30.11.05, 13:40
      Marmaris, marmaris, marmaris, marmaris.... i nic wiecej nie musze dodawac :)
      • 1303a Re: Alanya czy Marmaris? 30.11.05, 14:38
        ale dlaczego ?
        może jakieś konkrety jednak dodasz, jestem ciekawa każdej opinii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka