madalena1 24.11.05, 14:41 Które z tych miast polecacie na przyszłe wakacje? Poproszę o opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: władek Re: Alanya czy Marmaris? IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.05, 14:56 oba, ewentualnie jeszcze Antalye, no moze Oludeniz, inne mozna odpuscic. Zarowno Marmaris jak i Alanya to wspaniale miasta. Co do krajobrazu, atmosfery, to stwierdzilbym ze Marmaris nalezy do "Turcji greckiej" a Alanya do "Turcji azjatyckiej", bo w Marmaris mozna sie troche poczuc jak w Grecji (chyba 18 km dzieli od Rodos) a w Alanya kojarzyla mi sie z ...Bliskim Wschodem, Syria, Libanem. Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: Alanya czy Marmaris? 24.11.05, 15:52 Mam podobny dylemat , ale po tym co Władek napisał , to jednakowo chciałabym i do Marmariz ( Turcja z akcentem greckim byłaby ciekawa na pewno,)ale chciałabym też jeszcze raz do Alanyi... a chyba nie będę mogła sobie pozwolić na dwie wyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STASIO Re: Alanya czy Marmaris? IP: 62.233.155.* 24.11.05, 18:09 ja sadze, ze jak ktos byl w Alanyi juz, to chyba dobrze dla odmiany do Marmaris. Na Rodos mozna skoczyc... Choc uprzedzam, ze moze byc w Marmaris nieco drozej. Poza tym mysle, ze podobnie jak w Alanyi, dobrze wybrac centrum miasta, a nie jakas dziure na przedmiesciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STASIO Re: Alanya czy Marmaris? IP: 62.233.155.* 24.11.05, 18:13 Kemer jest troche kompromisem miedzy, jak to okreslil Władek, Turcja grecka a azjatycka, azjatycko-orientalna, ale Kemer to troche dziura. Tak w ogole najladniejszy w Turcji jest caly Polwysep Likijski (plaze Oludeniz, Kaputas, Olympos), ale z kolei Fethiye nie jest tak chwalonym kurortem jak Alanya. Alanya jest tansza, bardziej egzotyczna, Marmaris ma ladniejsze widoki, jest bardziej zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STASIO Re: Alanya czy Marmaris? IP: 62.233.155.* 24.11.05, 21:40 do osoby wyzej: nie wiem,czy studiujesz czy pracujesz, kiedy masz czas, ale powiem tak - mysle ze jest szansa na 2 wyprawy. Np. w dlugi weekend majowy nawet 2-3 dni urlopu wystarcza na tydzien,a ceny za tydzien w wezyrze czy GTI Alanyi w tym roku w podobnym okresie wynosily od 800 zl. Z 1 dzien na 7 tylko niepogody, cieplo jest,choc morze jeszcze nieco zimne. Ale w drugiej polowie maja juz morze na tyle cieple zeby sie kapac a ceny do czerwca super, jak euro nie podrozeje, to tym bardziej powinno byc podobnie jak w tym roku. Marmaris rusza z wezyra pod koniec maja. Tez byly ceny od ok.800 zl na tydzien, 2 tyg. z 300 zl wiecej. A drugi raz mozna na przelomie wrzesnia i pazdz. pojechac, tez tanio. W Turcji, czy Alanyi czy Marmaris, od czerwca do wrzesnia praktycznie w ogole nie pada. Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: Alanya czy Marmaris? 25.11.05, 10:03 Dzięki Stasio , właśnie też rozważałam taką opcję , weekend majowy przedłużony do tygodnia a kolejna wyprawa dłuższa dwutygodniowa. A jak z życiem nocnym w Marmariz , puby , dyskoteki? Podobnie jak w Alanyi? Nie samym zwiedzaniem człowiek zyje :), choć jeśli bedę w Marmariz to z pewnością skoczę na Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Alanya czy Marmaris? IP: *.mofnet.gov.pl 25.11.05, 12:45 własnie Marmaris jest podobnie rozrywkowe jak Alanya. Odpowiedz Link Zgłoś
madalena1 Re: Alanya czy Marmaris? 25.11.05, 14:40 Stasio,co miałeś na myśli pisząc że w Marmaris jest nieco drożej. Jakiego rzędu są to pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: Alanya czy Marmaris? 25.11.05, 16:11 A co z plażą w Marmaris ? Bo Kleopatra w Alanyi wcale mnie jakoś nie rzuciła na kolana, podobnie jak kolor morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Alanya czy Marmaris? IP: *.mofnet.gov.pl 29.11.05, 14:55 full info na wakacjach.pl jest - forum - Turcja - Wybrzeze Egejskie - Marmaris Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: Alanya czy Marmaris? 29.11.05, 16:10 to dzięki za info , trzeba będzie poczytać i uciec myślami od zimnej Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
marek_007 Re: Alanya czy Marmaris? 30.11.05, 13:40 Marmaris, marmaris, marmaris, marmaris.... i nic wiecej nie musze dodawac :) Odpowiedz Link Zgłoś
1303a Re: Alanya czy Marmaris? 30.11.05, 14:38 ale dlaczego ? może jakieś konkrety jednak dodasz, jestem ciekawa każdej opinii Odpowiedz Link Zgłoś