Dodaj do ulubionych

hotel Alpina - Alania /Turcja

16.05.06, 21:57
wybieram sie 26.07 do Turcji do tego Hotelu, czy ktos go zna???Prosze o
podzielenie sie informacjami:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: hotel Alpina - Alania /Turcja IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 10:51
      To Pewnie lecisz z Alfa Star? Bo oni maja ten hotel, a czy inne biura to nie
      wiem. Hotel jest swietny, super obsluga, zarcie rewelacja i duzo, animacja, w
      ogole jest ok. Polecam. Jakby co to odpowiem na pytania. Pozdrawiam
      • Gość: anita1982 Re: hotel Alpina - Alania /Turcja IP: *.bulldogdsl.com 18.05.06, 21:31
        hey, dzieki za odpowiedz, my sie tam wybieramy 26.07 i wlasnie z tej firmy.
        mamy jeszcze kilka pytan: czy moglbys nam cos powiedziec na temat wycieczek
        fakultatywnych, tzn. czy lepiej od rezydenta czy od miejscowych biur? czy w
        hotelu jest mozliwosc zalatwienia sobie pokoju z widokiem na morze?:))
        • Gość: Piotr Re: hotel Alpina - Alania /Turcja IP: *.icpnet.pl 19.05.06, 12:40
          Jesli chodzi o widok na morze to zapytajcie w BP Alfa Star bo oni maja tam
          pokoje zaplacone a nie wiem jak to wyglada praktycznie, lepiej sie upewnic
          przed wyjazdem. Jesli chodzi o wycieczki to zawsze uwazalem, ze najlepiej od
          rezydenta. Z biurami na ulicy moze Ci sie trafic odwolanie albo brak swiadczen
          wczesniej ustalonych i zapomnij o zwrocie kasy. Znam takie przypadki i rezydent
          wam nie pomoze bo to nie jego firma i go wykopia a jak cos bedzie nie tak z
          wycieczka wykupiona u rezydenta zawsze mozecie zarzadac zwrotow lub zlorzyc
          reklamacje. A rzecz najwazniejsza to taka, ze z polskim pilotem dowiecie sie
          wiecej informacji bo jakby on czegos nie wiedzial to jest z nim turecki pilot i
          zawsze moze wam przetlumaczyc lub jak znacie angileski lub inny jezyk to Turek
          na bank wam wszystko opowie. Czesto tez zdarza sie tak ze biura z ulicy
          reklamuja sie ze maja polskiego pilota lub kogos kto mowi po polsku. Guzik
          prawda. Nie znajdziecie nikogo takiego, moze bedzie nowil po rosyjsku bo dla
          nich polski czy rosyjski to, to samo. Nie znam rezydentow na riwierze bo jesli
          chodzi o egejska to gwarantuje ze Alfa Star ma bardzo dobrych rezydentow. Mysle
          ze bedziecie zadowoleni. Pozdro
    • Gość: Kaja Re: hotel Alpina - Alania /Turcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:59
      Niezły moloch, ciężko o leżaki przy basenie i tłok w restauracji. Pokoje całkiem
      ładne, bo hotel należy do nowszej wersji. Plaża jak w większości hoteli średnio
      ciekawa po drugiej stronie ulicy
      • Gość: DAREK Re: hotel Alpina - Alania /Turcja IP: *.gorzow.mm.pl 27.05.06, 21:03
        Mam zamiar pojechac do tego hotelu i mam pytanie jak wygląda sprawa plaz czy
        jest piaszczysta czy pełno na niej kamieni .Pytam dlatego ze jade z dziecmi a
        one lubia kopac .Jak wyglada sprawa przeliczenia waluty lepiej kupic USD czy
        EURO? Jak ktos moze mi powiedziec ile co tam kosztje jakie sa ciekawe napoje
        oraz jakie maja dobre piwko Gdzie mozna zjesc dobrego kebba lub inne specjały
        ich kuchni
        • Gość: Kaja Re: hotel Alpina - Alania /Turcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:11
          Jeżeli jedziesz z dziećmi i nastawiasz się głównie na plażowanie to polecam inny
          kraj, np. Egipt, Tunezja, gdzie rzeczywiście plaże są ładne i piaszczyste.
          Plaże w Alanii (również przy hotelu Alpina) nie są ciekawe, odcięte ulicą,
          piasek jest mało przyjemny, gruboziarnisty i szary, ale raczej bez kamieni. Co
          do jedzenia to w centrum Alanii jest mnóstwo różnych knajp, więc na pewno coś
          wybierzesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka