Gość: KOKO IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:47 Niedługo lecę do Turcji. Kiedy powiedziałam znajomym, dokąd się wybieram, od razu uprzedzają przed niebzpieczeństwami. Jak faktycznie jest w Turcji pod względem bezpieczeńśtwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: 195.68.192.* 14.07.06, 11:14 Bylam w Turcji z 5 razy i nie uwazam zeby było niebezpiecznie, ludzie kieruja sie stereotypami mowic ze Turcja jest niebezpieczna:)mozesz spokojnie leciec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:53 ale on sie pytał, czy tam są kobiety bezpieczne. Sa niebezpieczne, ucinają u nasady :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:14 Kobiety sa bespieczne w Turcji ! Nie masz sie czego bac własnie wrocilismy z Turcji 05.07.2006. Same z siostra chodziłysmy wieczorami na bazarki , bo mezowie oczywiscie ogladali mecze (MS)Turcy sa bardzo mili i naprawde nie masz sie czego obawiac .Pozdrawiam !Bylismy w Side Club Verano było super ! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? 14.07.06, 21:07 Ja wrocilam wczoraj.Plynie we mnie krew turecka,wiec troche jestem do nich podobna.Tez mialam obawy,ale bylo super,nikt mnie nie zaczepial,owszem pytali skad jestem.To cywilizowany kraj.Otwarty na turystow,co prawda niezorganizowany,ale cudowny.Trzeba tylko uwazac na ulicach i na przejsciach dla pieszych bo jezdza bez zasad i jak wariaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:32 Zgadzam sie z toba jezdza jak wariaci.Pytaja skad jestes ,jak mowisz Polska to zaraz pada pytanie cytuje (jak sie masz - dobrze )naprawde sa ok ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo77 Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:08 napisalas ze Turcja to cywilizowany kraj. Polecam wybrac sie troszke bardziej na polnoc i wschod od Kapadocji zeby zobaczyc te prawdziwa Turcje, a nie te przygotowana pod turystow to zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikula Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.06, 09:58 To ciekawe, że wyrażasz sąd, która Turcja jest prawdziwa, a która nie... A może to właśnie ta zachodnia Turcja jest prawdziwa, ta bogatsza?! Czy bieda musi byc prawdą?! Tylko zacofanie wyrażarealny obraz kraju ( jakiegokolwiek!)? Prawdziwy Polak, to zbijający bąki pijak i złodziej?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo77 Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:09 nie - prawdziwa turcja to ta gdzie nie wszystko jest przygotowane pod turystow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikula Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.06, 14:25 Hmmm....to jest , według mnie, Turcja, która prze do przodu, ale czy ona jest nieprawdziwa? To własnie jest wyjątkowe, takie "dwa w jednym" i jedna, i druga Turcja jest prawdziwa ( ale nomenklatura!).Nieprawdziwa to jest Nibylandia... Sorry, że się tak czepiam, ale to takie tylko rozważania. Ja też jadę za kilka dni do Turcji, a byłam tam pierwszy raz...20 lat temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:56 to trochę tak jakby dyskutować, czy prawdziwa Polska jest w Warszawie czy w popegieerowskiej wsi na ścianie wschodniej... wiadomo, że gdzie są turyści, tam jest kasa i infrastruktura, jest też drożej, ale tubylcy w sezonie dobrze zarabiają, mają styczność z cudzoziemcami, trochę inną mentalność etc. byłam w didimie nad morzem egejskim, czy przebywające tam obok anglików tureckie rodziny były wystarczająco tureckie? ;-) a co do bezpieczeństwa - nie wiem, jak jest w głębi kraju czy daleko na wschodznie, ale okolice turystyczne są bardzo bezpieczne; kręci się mnóstwo wojska, żandarmerii, podobno także tajniaków :-) nie znoszę takich stereotypów, jakie prezentują niektórzy. o Polsce też można się nasłuchać, np. chłopak mojej siostry, rodowity Francuz, bał się tu przyjechać, bo był przekonany, że 1. dnia zginie z rąk wszech obecnej mafii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! W Polsce to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:17 Wystarczy wyjechac z Warszawy ,Krakowa,Wroclawia czy Poznania ,zeby zobaczyc jak wyglada prawdziwa Polska. Pierwszy raz w zyciu widzieli Araba i omal go nei zatlukli Marcin Wojciechowski, man 26-07-2006, ostatnia aktualizacja 26-07-2006 07:42 Olsztyńska policja zatrzymała dwie następne osoby, którym zarzuca pobicie Marokańczyka Abdela Mandili, uczestnika Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego w Węgajtach. W policyjnym areszcie jest już pięć osób Sprawą zajął się też Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski. - Poprosił prokuratora okręgowego w Olsztynie, by zapoznał go z wynikami postępowania, szczególnie z ustaleniami, czy do napaści doszło na tle rasistowskim i czy służby porządkowe na festiwalu dopełniły obowiązków - mówi Stanisław Wileński z biura RPO. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3507416.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pionka Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.chello.pl 23.07.06, 21:45 ja uważam,że jest bezpieczniej niż w Polsce. Turek kobiety nie ruszy jeśli ona tego nie chce.Chyba za to są duże restrykcje ze strony policji,która jest bardzo surowa. Mój znajomy (Turek) nie wytrzymał prowokacji Rosjanina w disco i dał mu po buzi więc musiał spędzić w areszcie 24 godz. i zapłacić 1000 euro mimo,że winien był Rosjanin. A wię c Turek będzie bardzo miły,będzie traktował europejkę jak królową ale tylko w granicach dobrych obyczajów. Zawsze mówią,że Polki są number one,potem Rosjanki a na 3 miejscu Czeszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Oni tak gadaja,a Polki w to wierza:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:19 Jak taki spotyka Niemke to odrazu Niemki sa number one ,a jak Wloszke to najlepsze sa oczywiscie Wloszki;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahahahaahahahah Polki number one:-)))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:08 hahahahahaahahahahahahah bialekozaczki.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 26.07.06, 12:11 Może byc niebezpiecznie jeśli jesteś blondynką z długimi włosami i nogami ;) Zartuję ;) wszystko jest oki nie masz się o co martwić;) Nikt cie nie dotknie bez twojej zgody ;) Udanego urlopu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTAL niebezpieczeństwo w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.06, 15:58 Jeśli chodzi o niebezpieczeństwo, to raczej w Polsce. Złodziejstwo, pijaństwo, łapówkarstwo. Turcja na pewno jest bezpieczniejsza niż Polska. Odpowiedz Link Zgłoś