Dodaj do ulubionych

Czy kobiety są bezpieczne w Turcji?

IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:47
Niedługo lecę do Turcji. Kiedy powiedziałam znajomym, dokąd się wybieram, od
razu uprzedzają przed niebzpieczeństwami. Jak faktycznie jest w Turcji pod
względem bezpieczeńśtwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: 195.68.192.* 14.07.06, 11:14
      Bylam w Turcji z 5 razy i nie uwazam zeby było niebezpiecznie, ludzie kieruja
      sie stereotypami mowic ze Turcja jest niebezpieczna:)mozesz spokojnie leciec:)
      • Gość: web Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:53
        ale on sie pytał, czy tam są kobiety bezpieczne. Sa niebezpieczne, ucinają u
        nasady :)))
    • Gość: gabi Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:14
      Kobiety sa bespieczne w Turcji ! Nie masz sie czego bac własnie wrocilismy z
      Turcji 05.07.2006. Same z siostra chodziłysmy wieczorami na bazarki , bo
      mezowie oczywiscie ogladali mecze (MS)Turcy sa bardzo mili i naprawde nie masz
      sie czego obawiac .Pozdrawiam !Bylismy w Side Club Verano było super !
      Pozdrawiam!
      • grzanka23 Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? 14.07.06, 21:07
        Ja wrocilam wczoraj.Plynie we mnie krew turecka,wiec troche jestem do nich
        podobna.Tez mialam obawy,ale bylo super,nikt mnie nie zaczepial,owszem pytali
        skad jestem.To cywilizowany kraj.Otwarty na turystow,co prawda
        niezorganizowany,ale cudowny.Trzeba tylko uwazac na ulicach i na przejsciach
        dla pieszych bo jezdza bez zasad i jak wariaci.
        • Gość: gabi Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:32
          Zgadzam sie z toba jezdza jak wariaci.Pytaja skad jestes ,jak mowisz Polska to
          zaraz pada pytanie cytuje (jak sie masz - dobrze )naprawde sa ok !
        • Gość: przemo77 Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:08
          napisalas ze Turcja to cywilizowany kraj. Polecam wybrac sie troszke bardziej na
          polnoc i wschod od Kapadocji zeby zobaczyc te prawdziwa Turcje, a nie te
          przygotowana pod turystow to zmienisz zdanie.
          • Gość: mikula Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.06, 09:58
            To ciekawe, że wyrażasz sąd, która Turcja jest prawdziwa, a która nie... A może
            to właśnie ta zachodnia Turcja jest prawdziwa, ta bogatsza?! Czy bieda musi byc
            prawdą?! Tylko zacofanie wyrażarealny obraz kraju ( jakiegokolwiek!)? Prawdziwy
            Polak, to zbijający bąki pijak i złodziej?!
            • Gość: przemo77 Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:09
              nie - prawdziwa turcja to ta gdzie nie wszystko jest przygotowane pod turystow
              • Gość: mikula Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.06, 14:25
                Hmmm....to jest , według mnie, Turcja, która prze do przodu, ale czy ona jest
                nieprawdziwa? To własnie jest wyjątkowe, takie "dwa w jednym" i jedna, i druga
                Turcja jest prawdziwa ( ale nomenklatura!).Nieprawdziwa to jest Nibylandia...
                Sorry, że się tak czepiam, ale to takie tylko rozważania.
                Ja też jadę za kilka dni do Turcji, a byłam tam pierwszy raz...20 lat temu!
                • Gość: ally Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:56
                  to trochę tak jakby dyskutować, czy prawdziwa Polska jest w Warszawie czy w
                  popegieerowskiej wsi na ścianie wschodniej... wiadomo, że gdzie są turyści, tam
                  jest kasa i infrastruktura, jest też drożej, ale tubylcy w sezonie dobrze
                  zarabiają, mają styczność z cudzoziemcami, trochę inną mentalność etc.

byłam w didimie nad morzem egejskim, czy przebywające tam obok anglików
                  tureckie rodziny były wystarczająco tureckie? ;-)

a co do bezpieczeństwa - nie wiem, jak jest w głębi kraju czy daleko na
                  wschodznie, ale okolice turystyczne są bardzo bezpieczne; kręci się mnóstwo
                  wojska, żandarmerii, podobno także tajniaków :-)

nie znoszę takich stereotypów, jakie prezentują niektórzy. o Polsce też można
                  się nasłuchać, np. chłopak mojej siostry, rodowity Francuz, bał się tu
                  przyjechać, bo był przekonany, że 1. dnia zginie z rąk wszech obecnej mafii :-)
              • Gość: ! W Polsce to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:17
                Wystarczy wyjechac z Warszawy ,Krakowa,Wroclawia czy Poznania ,zeby zobaczyc
                jak wyglada prawdziwa Polska.

Pierwszy raz w zyciu widzieli Araba i omal go nei zatlukli

Marcin Wojciechowski, man 26-07-2006, ostatnia aktualizacja 26-07-2006 07:42

Olsztyńska policja zatrzymała dwie następne osoby, którym zarzuca pobicie
                Marokańczyka Abdela Mandili, uczestnika Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego
                w Węgajtach. W policyjnym areszcie jest już pięć osób

Sprawą zajął się też Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski. - Poprosił
                prokuratora okręgowego w Olsztynie, by zapoznał go z wynikami postępowania,
                szczególnie z ustaleniami, czy do napaści doszło na tle rasistowskim i czy
                służby porządkowe na festiwalu dopełniły obowiązków - mówi Stanisław Wileński z
                biura RPO.
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3507416.html
    • Gość: pionka Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.chello.pl 23.07.06, 21:45
      ja uważam,że jest bezpieczniej niż w Polsce. Turek kobiety nie ruszy jeśli ona
      tego nie chce.Chyba za to są duże restrykcje ze strony policji,która jest bardzo
      surowa. Mój znajomy (Turek) nie wytrzymał prowokacji Rosjanina w disco i dał mu
      po buzi więc musiał spędzić w areszcie 24 godz. i zapłacić 1000 euro mimo,że
      winien był Rosjanin. A wię c Turek będzie bardzo miły,będzie traktował europejkę
      jak królową ale tylko w granicach dobrych obyczajów. Zawsze mówią,że Polki są
      number one,potem Rosjanki a na 3 miejscu Czeszki.
      • Gość: hehe Oni tak gadaja,a Polki w to wierza:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:19
        Jak taki spotyka Niemke to odrazu Niemki sa number one ,a jak Wloszke to
        najlepsze sa oczywiscie Wloszki;-)))))
      • Gość: hahahahahaahahahah Polki number one:-)))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:08
        hahahahahaahahahahahahah

bialekozaczki.blog.pl
    • Gość: Ela Re: Czy kobiety są bezpieczne w Turcji? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 26.07.06, 12:11
      Może byc niebezpiecznie jeśli jesteś blondynką z długimi włosami i nogami ;)
      Zartuję ;) wszystko jest oki nie masz się o co martwić;) Nikt cie nie dotknie
      bez twojej zgody ;) Udanego urlopu ;)
    • Gość: ANTAL niebezpieczeństwo w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.06, 15:58
      Jeśli chodzi o niebezpieczeństwo, to raczej w Polsce. Złodziejstwo, pijaństwo,
      łapówkarstwo. Turcja na pewno jest bezpieczniejsza niż Polska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka