gerber77pl
15.07.06, 17:28
zamarzyły mi się wakacje orientalne, pieska jego niebieska...
poczatkowe plany typu liban-syria-jordania z wiadomych względów spaliły na panewce... zatem - turcja! jest w miare bezpiecznie i stosunkowo tanio... niby prosta sprawa, ale...
nie lubie siedziec w jednym miejscu, wiec w gre wchodzi jedynie wycieczka objazdowa, najlepiej taka dwutygodniowa. jako punkty obowiązkowe ma zawierać stambuł, pamukkale i kapadocję. znalazłam coś idealnego w axeltur, poszłam do przedstawiciela... okazuje się, ze w terminie mnie interesującym (przełom sierpnia i wrzesnia) jest zbyt mało chętnych i wycieczka najprawdopodobniej sie nie odbędzie... :((
po przejrzeniu innych ofert dwutygodniowych objazdów wyszło na to, ze nikt nie ma tych trzech miejsc w jednej wycieczce (a przynajmniej ja się nie natknęłam).
po burzy mózgów - ok, niech będzie też coś z częścią tzw. wypoczynkową, choćby i 7+7, ale... wciąż ma być zwiedzanie stambułu, pamukkale i kapadocji i część stacjonarna ma być w koniecznie w Fethije lub Oludeniz (bo tam są ciekawe dla mnie okoliczne miejsca do zobaczenia). proste? bynajmniej! jak firma ma tam stacjonarke, to nie da się zobaczyć wszystkich trzech w/w miejsc za jednym objazdem, jesli czesc objazdowa jest jak trzeba, to z kolei pobytówka w okolicach alanyi. szlag moze czlowieka trafic!
wychodzi na to, ze jedynym biurem, ktore spelnia moja wymagania jest triada (bo daja po wycieczce mozliwosc zatrzymania sie wlasciwie gdziekolwiek na wybrzezu, przynajmniej tak wynika z katalogu). hotele totalnie na peryferiach (biorac pod uwage, ze chce sie troche poprzemieszczac na wlasna reke, to wole w centrum), ale zawsze to cos... tyle ze ja do triady (po wielu opiniach z forow wszelakich) niestety nie mam przekonania :( o ile mi wiadomo, potrafia w ostatniej chwili zmienic hotel, a nie bardzo chce wyladowac w zupelnie innym miejscu, niz planowane (bardziej ze wzgledow wedrowniczych, niz warunkow w hotelu)
stad moja prosba - jesli ktokolwiek z forumowiczow zna jakies biuro, ktore by mialo konfiguracje jakiej szukam, to bardzo prosze o podpowiedz. bo juz mi sie w ogole odechciewa gdziekolwiek jechac...;/
pozdrawiam
ania
p.s. z gory uprzedzajac - calkowicie na wlasna reke to ja sie nie czuje na silach jechac...