Dodaj do ulubionych

Melissa - Alanya 27.07

20.07.06, 10:51
Czy ktoś leci 27.07 do Alanyi hotel Melissa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iska Re: Melissa - Alanya 27.07 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.06, 11:41
      Hej, ja nie lecę ale widziałam ten hotelik.
      Położony przy głównej ulicy niedaleko hotelu Aydin Bey.
      Bardzo niska czerwona zabudowa, raczej kameralne dwukondygnacyjne budynki, dużo
      prywatności. Położony bezpośrednio przy plaży. Obiekt położony w zatoce, zejście
      do plaży po schodkach. Na plaży grubszy piasek, łagodne zejście, ładna plaża.
      Jest raczej zacisznie mimo ruchliwej ulicy. W pobliżu zjeżdżalnia wodna. Mały
      basen, ale powinien wystarczyć, dużo zieleni. Restauracja przy basenie. Mini
      plac zabaw dla dzieci przy wejściu do obiektu.
      Bardzo ładne, czyste pokoje z lodówką, duże z ładnym wystrojem. Wykafelkowana
      łazienka z suszarką i prysznicem,mała ale gustownie urządzona. W pobliżu również
      dużo sklepów,restauracji i tawern.
      Hotel ten to mocne 3* mogę polecić, wywarł bardzo pozytywne wrażenie.
      Pozdrawiam
      Iśka
      • oliwka110 Re: Melissa - Alanya 27.07 20.07.06, 11:53
        Hmmm to chyba jednak nie ten hotel ;-) Szkoda bo Twój opis brzmi ciekawie.....a
        ja jestem coraz mniej zadowolona ze swojej decyzji
        Pozdrawiam
        • Gość: smart Re: Melissa - Alanya 27.07 IP: 213.227.78.* 21.07.06, 09:15
          byłem w tym hotelu w czerwcu. nie narzekam. całkiem fajny, a przede wszystkim
          bardzo dobrze położony. pierwszy hotel w szeregu jadąc od antalyi i konakly.
          • Gość: oliwia1 Re: Melissa - Alanya 27.07 IP: *.spray.net.pl 21.07.06, 21:43
            dzięki serdeczne za info. Małe pytanko...czy są w pokojach ręczniki?
            pozdrawiam
    • Gość: Konrad Re: Melissa - Alanya 27.07 IP: 62.22.30.* 25.07.06, 12:56
      Hej, byłem w tym hotelu 3 lata temu. Pewnie niewiele się zmieniło. Cóż - hotel
      wart swojej ceny, kosztował niewiele, niewiele można wymagać. Hotel składa się
      z dwóch budynków 5 pietrowych (proponuje wybrac drugi budynek od ulicy - może
      nie ma widoku na morze, ale jest zdecydowanie ciszej - zawsze dzieje sie cos
      ciekawego u sasiadów w hotelu obok, hi hi). Hotel ma juz swoje lata i
      wyposarzenie jest zuzyte. Pokoje prosto urządzone, łóżko, krzeszła, mały
      stolik, chyba brak szafy na ubrania. Klimatyzacja sterowana indywidualnie ale,
      nie działa gdy opuscisz pokój. Aby włączyć prąd (i kilamtyzator) muszisz włożyc
      do specjlanego gniazdka klucz od drzwi wejściowych. Jak wychodzisz, zamykasz
      pokój i klucz bierzesz ze sobą - efekt wracasz do nagrzanego pokoju po całym
      dniu na plaży - saunna w cenie. Jedzenie - niestety mało i monotonne, przygotuj
      sobie trochę gotówki na dojadanie gdzieś na mieście. Łazienka - prysznic w
      miarę czysto, ręczniki są wymieniane, ale ja preferuję brać swoje. Basen -
      mały, woda bardzo chlorowana, raczej rzadko wymieniana, mała ilość leżaków
      (zużyte), trzeba przyjść wcześnie rano aby się załapać. Basen jest przy samym
      chodniku, więc przechodzący ludzie lustrują Cię cały czas. Na terenie hotelu są
      dwa małe bary, ceny alkoholi takie jak w mieście. Obsługa - cóż Turcy są
      specyficznym narodem, dla bląd piękności zrobią wszystko, resztę osób traktują
      zlewająco. Niedaleko hotelu (300 m) jest dość dobrze zaopatrzony supermarket,
      gdzie woda, piwo czy wino jest dużo tańsze niż w barach. Lokalizacji - to jest
      minus - na końcu części hotelowej Alanii, przy bardzo ruchliwej drodzę (główna
      droga wzdłuż wybrzeża, spory ruch całą dobę). Po drugiej stronie ładna plaża -
      po prawej stronie część bez parasoli i leżaków - jak lubisz być cała w piachu
      który ma z 50 st polecam, po lewej las parasoli - ceny koło 3 euro za dwa
      leżaki plus parasol - ja wolę tę obcję. Do centrum z życiem nocnym, portem i
      wszystki rozrywkami jest ok 3 km - wieczorem miły spacer wzdłuż plaży. Co
      chwile jeżdżą busy, zatrzymują się na machnięcie ręki, przejazd kosztuje 1
      euro. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena, wiedziałem że oferta jest
      tania, więc nie ma się co spodziewać cudów, dwa tygodnie można przezyć pomimo
      drobnych niedogodności. Plaża, ciepła czysta woda oraz ilość restauracji i
      pubów i dyskotek, na pewno zrekompensuje małe rozczarowanie hotelem. Cóż w
      końcu się tam tylko śpi parę godzin w nocy. Nie wiem z jakim biurem jedziesz,
      ja byłem z Pegasem - możesz zrezygnować z ich oferty wycieczek i poszukać
      tańszych o 50% na mieście - ale polecam jechać z nimi do łaźni tureckie (tylko
      25 USD) taniej niz w mieście i gwarancja że jest czysto.
      Pozdrawiam
      K.
      • Gość: megan Re: Melissa - Alanya 27.07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:45
        konrad napisał:"Obsługa - cóż Turcy są specyficznym narodem, dla bląd piękności
        zrobią wszystko, resztę osób traktują zlewająco. " hahaha ale się uśmiałam...
        Jestem brunetką byłam w Melisie 2 razy w towarzystwie dwóch koleżanek blondynek-
        i wyobraź sobie-to dla mnie chcieli zrobić wszystko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka