Dodaj do ulubionych

Podróż do Stambułu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:35
Czy ktos ostatnio był w Stambule i wie jak najtaniej sie tam dostać z Polski?
Poza tym, interesowałyby mnie tez informacje o tanich hotelach, moze w
dzielnicy Akseray, Laleli? Mogą byc inne, byle hotel albo hostel byl czysty i
w miare blisko centrum tak zeby mozna łatwo zwiedzać miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: anuha Re: Podróż do Stambułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:27
      Cześć Majka. Właśnie stamtąd wróciłam. Moja podróż wyglądała tak: najpierw
      Budappeszt (lot z wizzair - 90 zł w jedną stronę). Z Budapesztu masz bezpośredni
      pociąg do Stabułu ale jest dość drogi: ok. 800 zł. Tańsza wersja jest taka: z
      dworca Kaleti w Budapeszcie wsiadasz w pociąd do Bukaresztu. Ale blet kupujesz
      tylko do ostatniej stacji na Węgrzech (pociągi międzynarodowe są strasznie
      drogie). Wydajesz jakieś 60 zł. Potem kupujesz bilet międzynarodowy na
      przekroczenie granicy Węgiersko-Rumuńskiej (ok. 40 zł) i - już w Rumunii -
      kupujesz bilet do Bukaresztu (ok. 60 zł). Z Bukaresztu przedostałam się do Russo
      (Bułgaria tuż przy granicy). Stamtąd autobus do Stambułu (16 euro) i świetna
      obsługa. Z bukaresztu do Russo nie radzę jechac rumuńskim inter city. Bilet jest
      drogi, a pociąg nie ma nic wspólnego z inter city. To zwykły przemytniczy.
      No, to była moja dwudniowa droga (wracałam przez Odessę). Ale w między czasie
      dowiedziałam się, że tureckie autobusy kursują też z Budapesztu i z Warszawy.
      Jedna z linii to Vardar Turizm (www.vardarturizm.com - adres z wizytówki).
      Najtańsze hotele w Istambule są tuż przy Hagia Sophia i Błękitnym Meczecie. Ja
      mieszkałam przy Ebussut Cadesi (to ulica). Pokój dwuosobowy kosztował 30 euro
      (15 euro od głowy). Ale później okazałao się, że w tej okolicy można też było
      znaleźć pokoje za 20 euro. Standart nie zachwyca: mała łazienka, obskurne
      ściany, ale za to czysto. Zachwyca za to Stambuł. I to jak!!! Miłej podrózy
    • Gość: adrianna Re: Podróż do Stambułu IP: *.e-wro.net.pl 21.10.06, 04:04
      Hej!Byłam tam we wrześniu - na stopa, wiec niestety nie doradze Ci w sprawie
      transportu. Jesli chodzi, natomiast o hostele, to rzeczywiscie najtansze sa tuz
      przy Blekitnym meczecie-najwiecej na ulicy Akbyik-ja miezkalam na tej ulicy-
      hostel Zeugma 7 euro za glowe-czysciutki, obsluga ekstra-Kurdowie, tylko jest w
      piwnicy(stad brak okien) no i pokoje poodzielane sa tylko kotarkami-ale
      naprawde klimat niezly i wszedzie blisko!pozdrawiam pa
    • Gość: majka Re: Podróż do Stambułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:20
      Dziękuję za wszeystkie info. Czy jeszcze ktoś był ostatnio w Stambule i
      mieszkał w jakimś fajnym, niedrogim hoteliku, hostelu?
    • summer2000 Re: Podróż do Stambułu 29.10.06, 20:15
      hej! jezeli planujesz wyprawe do Stambulu jeszcze tej zimy, napisz do mnie maila (ja planuje spedzic tam swieta i Sylwestra, jak najnizszym kosztem finansowym, w zamian za neizapomniane przezycia :) No i w kilka osob zawsze razniej pokonywac setki kilometrow:) Pozdrawiam i czekam na wiadomosci od Ciebie!
      • Gość: asa Re: Podróż do Stambułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:52
        Hej wlasciwie zastanawiam sie nad podroza do Stambulu. Jesli mozesz napisz cos
        wiecej kiedy chcesz leciec i w ile osob. Ja jestem niestety sama, ale z checia
        sie przelece w milym towarzystwie. pozdrawiam Asa
        • Gość: shiva;) Re: Podróż do Stambułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:00
          Witam! Byalm w Stambule pod koniec wrzesnia. Lecialam z Krakowa z Alitalia
          (przesiadka w Mediolanie). Bilet kosztowal ok 900 zl (w dwie strony).
          Zatrzymalam sie w dzielnicy Taksim. Hotel super, z widokiem na Bosfor. Double
          room kosztowal 70 euro za noc (czyli 35 euro na glowe).
          Pozdrawiam!
          • Gość: majka Re: Podróż do Stambułu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.06, 23:21
            Hej, No z tym przelotem to naprawde Ci się udało..... 900 zł w dwie str. Ja
            zdecydowałam się na Lufthanse za 1727 zł z przesiadka we Frankfurcie, ale nic
            tańszego no i lepszego połaczenia w tym momencie nie znalazłam. Pozdrawiam !
            • Gość: mokatepl Re: Podróż do Stambułu IP: *.netcologne.de 04.11.06, 00:59
              Lufthansa jest najdrozsza. spytaj sie w pobliskim biurze podrozy o tani lot.
            • Gość: shiva;) Re: Podróż do Stambułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 13:35
              We wrześniu było dużo atrakcyjnych cenowo przelotów do Stambułu (także z
              Lufthansy...). Za około tysiaka mozna bylo znalezc duzo polaczec (przez Niemcy
              czy tez Wlochy). Teraz tez widzialam promocje w Lufthansie i Alitalii... Wiec
              ta cena 1727 zł. to troche drogawo...

Pozdrawiam i zycze udanej wycieczki!
        • Gość: majka Re: Podróż do Stambułu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.06, 23:23
          Hej,
          Lecę już we wtorek. Pozdrowionka
        • Gość: mokatepl Re: Podróż do Stambułu IP: *.netcologne.de 04.11.06, 01:01
          Czesc Asa!
          ja sie wybieram dopiero w sierpniu 2007.szukam wlasnie kogos kto by sie dolaczyl :)
          • Gość: krzychu Re: Podróż do Stambułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:16
            tez bede w sierpniu ale na poczatku jestem w atenach-platamona-meteory-saloniki-
            stambuł i z powrotem. ktos chce sie przyłaczyc????????????????
            • Gość: muflon72@wp.pl Re: Podróż do Stambułu IP: *.ib.tcz.pl 03.12.06, 23:08
              Znalazlm przelot do stambułu germanwings za 600 PLZ z Berlina polecam strone
              www.whichbudget.pl pozdr. Mysle o podróży w majowy weekend
      • beduinka Re: Podróż do Stambułu 08.12.06, 00:01
        ja też spędzam w Stambule tegorocznego Sylwestra
        • skylaar Re: Podróż do Stambułu 09.12.06, 19:43
          polecam promocję zimową LOTU. za ok 350-400 zl mozna wykupić przelot w 2 strony ze wszystkmi opłatami. wlasnie to zrobiłam i lecę na 10 dni 28 stycznia... może ktoś też? będę pierwszy raz i jestem trochę przerażona ;)
          ale jednocześnie bardzo szczęśliwa ;)

może macie namiary na jakiś sensowny nocleg, tanio?
          • gonia1502 Re: Podróż do Stambułu 10.12.06, 13:14
            Gdzie szukac tego lotu bo mnie interesuje i czy z warszawy?
            • Gość: skylaar Re: Podróż do Stambułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:07
              gonia1502 szukaj na stronach LOT-u. jest jeszcze sporo miejsc na te loty pod koniec stycznia, na pewno na moj - 28.01 bylo bardzo duzo jak rezerwowalam bilet 2 dni temu

• Gość: michalsg Re: Podróż do Stambułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:00
                potwierdzam promocje LOTu, lece z żonką za 730 złociszy 16 stycznia. Byłem tam
                7 lat temu i było fantastycznie. teraz szukam co można zobaczyć dookoła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka