Dodaj do ulubionych

Bodrum, Kemer czy Dalyan

IP: *.chello.pl 20.12.06, 15:41
Te trzy rejony Turcji biorę pod uwagę, ale nigdy nie byłam w Turcji. Czy może
ktoś służyć radą. Chciałabym nieduży hotel, blisko plażę, bez ogromnych
tłumów potykających się o siebie ludzi, ale też żeby nie była to przesadna
dziura. Czy możecie polecić, który z tych rejonów bedzie najlepszy i
ewentualnie jaki hotel.
dzięki
Obserwuj wątek
    • siouxsie.s Re: Bodrum, Kemer czy Dalyan 20.12.06, 16:22
      Witaj,
      Była w Turcji w czerwcu w Fethyie, a raczej Calis (miejscowośc turystyczna 5 km
      od miasta - w samym mieście nie ma plaży) Jest to na wybrzeżu egejskim. Było
      super. Małe kameralne hoteliki, przemili ludzie, spokój i kulturka (przyjeżdzają
      tam głównie Anglicy i nie ma Rosjan!!!!). Polecam. W samym mieście genialne
      grobowce likijskie wykute w skałach. Takie same są w Dalyan, gdzie byliśmy na
      wycieczce. Byliśmy również w Efezie. Polecam gorąco. Bodrum i Kemer, są to
      kurorty, gdzie raczej nie ma takich atrakcji. Co prawda nigdy tam nie byłam ale
      poprzednio byłam 4 raz w Alanyii i ogólnie mówiąc jestem zakochana w Turcji.
      Wybór rejonu zależy czego oczekujesz. Czy tylko leżenia na plaży czy też chcesz
      cos ciekawego zoboczyc. Życzę trafnego wyboru i udanych wakacji.
      Pozdrawiam
      Agnieszka
      • Gość: Asia Re: Bodrum, Kemer czy Dalyan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:20
        Wybrałabym Bodrum
    • Gość: Martinez Re: Bodrum, Kemer czy Dalyan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:15
      Byliśmy w podróży poślubnej w hotelu Gloria, w Yalikavak koło Bodrum i było
      bardzo fajnie. W Bodrum jest superzaste muzeum i port, z którego można popłynąć
      na grecką wyspę Kos - polecamy. Byliśmy w Daylanie na wycieczce ( super widoki,
      plaża i kąpiel błotna ) ale nie wiem czy byłoby tam co robić przez 2 tygodnie.
      Słyszałem też b. pozytywne opinie o Kemerze ( rozważamy w tym roku ), więc moim
      zdaniem albo Bodrum albo Kemer. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka