Gość: Monika IP: 213.199.204.* 23.01.07, 23:21 proszę o opinie jade 18.07 a naprawde mało do poczytania na temat tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomix Re: Aura Beach IP: *.euronet.net.pl 30.01.07, 20:57 Nie jedziesz sama my w tym samym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 31.01.07, 18:21 Opisałam ten hotel w czerwcu tutaj na forum gazety - przejdz do zakładki hotele. Zdjecia sa tutaj : www.riwiera-turecka.mfg.pl/view.php?gid=41 Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 31.01.07, 18:27 I jak tam bedziesz to prosze pozdrów od Kasi i Boni chlopaka z baru o imieniu Semestin (ten ze zdjecia) i szefa kelnerow - jedynego z niebieskimi oczami, od Siostry (Sister pozdrawia Brother ) ;) Bede wdzieczna. Moze bede w okolicy to sama tam wpadne, ale gdybym nie miala czasu to bardzo prosze. Obsluga jest naprawde fantastyczna. Jedzenie super. Ciekawe jak z plaza w tym roku, bo bylam obok w Blue Fishu w 2004 i byla szersza, teraz w 2005 byla naprawde waska. Pozdrowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pariss1 Re: Aura Beach IP: *.net 15.02.07, 14:03 Dzieki za odzew-pozdrowie napewno....Błagam powiedz mi jeszcze czy to prawda że hotel położony jest w strasznej dziurze i nie ma tam co robic? A jak z zakupami jest jakis bazarek? Może masz jakieś fajne fotki ,które mogłabyś przesłac jeśli tak to podaje adres:pphukuba@poczta.onet.pl Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 15.02.07, 17:11 Hej! Nie umiem Tobie wlasciwie powiedziec czy to dziura dlatego , ze ja po prostu lubie byc zawsze poza miastem i centrum. Aura lezy jakies 8 km od centrum Alanii gdzie mają pętlę dolmusze. Wychodząc na ulicę i patrząc na morze to po lewej stronie masz centrum Konakli (jakies 5 min dolmuszem) a po prawej Alanię. Sam hotel wokoło nie ma wiekszych atrakcji to fakt. Kolo samej Aury jest jednak dyskoteka, ale nie zdążyłam tam dojśc. Jest też miejscowe biuro podróży. Byłam z nimi w 2004 r na koncercie w Aspendos i w 2006 r w hamamie w Konakli i jestem zadowolona. Jest tez sklep spozywczy u takich sympatycznych chłopaków - Kurdów. Jeśli chodzi o prawdziwe nocne życie to tylko "w lewo" lub "w prawo" niestety. Nie ma problemu bo dolmusze jeżdża chyba do 12 albo nawet do 1 w nocy. Jesli chcesz robic zakupy to tylko w Konakli w centrum. W Alanii te same rzeczy sa duzo drozsze. Zobaczysz zreszta. Zaraz poszukam jakies zdjecia ale obawiam sie ze nie mam wiele :( Chyba tylko plaza z dwoch stron. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia1 Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:03 hey, a znasz moze czy chociaz kojazysz takeigo fajnego recepcjoniste z Aury?? Taki wysoki i nie za gruby?? raz go widzialam , imeiz aczynalo sie cos na S, o ile dobrze pameitam!! pozdrowienia :):) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 25.03.07, 11:07 Niestety nie było tam takiego. Był jeden wysoki i bardzo chudy, drugi był szczupły ale mało sympatyczny, i jedna babka. Imion nie znam. Nie spędzałyśmy dużo czasu w hotelu, ale obsługa i tak była na 5+. Zauważyłam w mojej wypowiedzi powyżej błąd. Mianowicie Alania jest po lewej stronie (patrząc w kierunku morza) a Konakli po prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia1 Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 11:46 dzieki za odpowiedz:) wlansie on byl chudy i mial bardzo wyzelowane wlosy i ladny usmiech i wygladal tak na ok 23 lata ;-) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 25.03.07, 17:13 całkiem możliwe, że to o niego chodzi. Był nieco nieśmiały. Lubił nas , było widać, ale raczej nie miał odwagi zagadywać na dłużej. W ostatni dzień tzn noc przed samym wyjazdem jak zdałyśmy klucze i czekałyśmy na autokar to podał nam książkę gości do wpisania, a jak się żegnał to odważył się na całusy. Byłyśmy w szoku! he he...i rzeczywiście był młody ;) pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia1 Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:24 Heee fajnie, a kiedy bylas w tym hotelu? lubil was, weic moze chcial zagadac a sie wstydzil :) on tez wydaje mi sie nei znal zbyt dobrze angielskeigo. Raz mi sie udalo 1 zdanie zameinic : co slychac :) No zauwazylam ze byl niesmialy , taki cukiereczek, ale tez nie mialam odwagi zagadac do neigo. Ciekawe czy jest taki spoko koles, czy raczej taki ktory nie umie odmowic dziewczynie (oczywiscie nie mam nic zlego an mysli ) - tlyko chodzi mi o to czy jest pozadny) :) jak sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 26.03.07, 11:33 Wyglądał na porządnego, ale pozory często mylą. Szczególnie jeśli chodzi o wszystkich pracujących w turystyce. Niestety. Trzeba było zagadać jak się TObie podobał. Przecież to nie zobowiązujące, Turcy sa dość otwarci przecież ;) Jego angielski nie był rzeczywiście powalający, ten drugi recepcjonista mówił zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia1 Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:38 :) dzieki, zagadam w tym roku do niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 26.03.07, 19:50 W takim razie prosze pozdrów też Semestina z baru i kelnera, o któym pisałam wyżej. A kiedy sie wybierasz i kiedy byłas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia1 Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:37 oczywiscie ze pozdrowie !!:) w zeszle wakacje bylam na przelomie lipca i sierpnia, a teraz mysle jechac na pozcatku lipca. pozdrawiam a ty kiedy byals i kiedy jedzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia1 recepcjonista z Aury ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:05 hey, a znasz moze czy chociaz kojazysz takeigo fajnego recepcjoniste z Aury?? Taki wysoki i nie za gruby?? raz go widzialam , imeiz aczynalo sie cos na S, o ile dobrze pameitam!! pozdrowienia :):) Odpowiedz Link Zgłoś
makperson Re: Aura Beach 03.02.07, 18:50 Witam skąd lecicie? my z Warszawy o 19.30.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomix Re: Aura Beach IP: *.euronet.net.pl 07.02.07, 22:40 Witam.My lecimy z Krakowa o 09.50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Aura Beach IP: *.net 01.04.07, 20:09 a jak z plażą w tym roku?-wie ktoś???Wydzierżawili kawałek czy taka porażka jak w 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:18 www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=2046 Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Aura Beach 19.02.07, 12:32 ciekawe kto im pozwolil umiescic moje zdjecia i wypowiedzi na tym portalu! Zlodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Do Pariss1 IP: *.net 19.02.07, 18:33 Nie denerwuj sie .Dzięki Tobie mamy jakieś sensowne informacje na temat Aury,bo na necie jest niewiele.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Do monisia1 IP: *.net 25.03.07, 23:39 witam .Jak wynika z Twoich postów byłas w hotelu Aura beach .Czy mogła byś napisać jakie są warunki jeśli chodzi o czystość jak z wyżywieniem i czy jest tam jakiś plac zabaw dla dzieci?Będe wdzięczna za informacje.lecimy po raz pierwszy do Turcji i po niektórych info. sama już nie wiem czy Aura to dobry wybór...Z góry dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Do monisia1 26.03.07, 11:35 Aga wyżej masz linka do zdjęć z hotelu, na stronie hotele-turcja masz moj opis hotelu z czerwca 2006r. Placu zabaw tam nie ma na pewno. Będe w maju znowu w Blue Fishu także może odwiedzę Aurę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pariss1 IP: *.net 26.03.07, 15:14 Witam.Błagam jak bedziesz w blue fishu to zachacz o Aure może coś ''świerzego'' sie dowiesz...Najbardziej interesuje Nas jak to będzie z plażą w tym roku,bo podobno kiedyś jej wogóle nie było tzn.czegoś tam nie wykupili i ludzie musieli chodzić kawałek drogi na jakąś dziką.brrrrr-na miłość boską jade z małym dzieckiem....Pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: pariss1 26.03.07, 18:01 Dokładnie tak było. TO moje słowa gdzieś musiałaś przeczytać na forum. W tamtym roku po prostu nie wykupili kawałka plaży i nie było na niej ich leżaków. Plaża jest mała i wąska.Nie stresuj się jednak. Możesz przejść się kilka metrów na lewo lub na prawo kilkadziesiąt metrów i położyć się na swoim ręczniku. Uważaj tez na kamienne płyty, których jest pełno niestety , można się łatwo poślizgnąć. Zawsze też możesz byc z dzieckiem przy basenie. O ile pamiętam dobrze to był tam mały brodzik dla dzieci. Kiedy lecisz? I ile lat ma Twoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pariss1 IP: *.net 26.03.07, 21:43 Dzięki.Lece 18.07 o 19.30 z Warszawy a mój synek ma 9 lat.Martwie sie też o jedzenie i kłopoty żołądkowe tak szeroko opisywane na forum...Dodam jeszcze że nasze dziecko uwielbia fast-foody (niestety)więc może nie będzie tak źle.Z niecierpliwością bede czekała na jakiekolwiek informacje od Ciebie na temat hotelu i okolicy pa Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: pariss1 27.03.07, 07:55 Hola! Twój syn na pewno sobie poradzi. Myślałam raczej, że ma 4-5 lat, ale 9 latkowi będzie się podobać. Jeśli chodzi o jedzenie to jest naprawdę pyszne. W Turcji nigdy na kłopoty żołądkowe nie narzekałam. W Aurze jadłam wszystko, ciastka kremy, sosy do sałatek i nic mnie nie wzięło. TO nie Egipt. W razie jednak gdyby coś się Wam stało to idź do obsługi i oni na pewno coś wymyślą. Nas poratowali kefirem jak spaliłyśmy się za bardzo na słońcu, a koleżance dali jakiś speyfik po którym po 2 godzinach wstała z łóżka (to po wypiciu dzień wcześniej za dużo alkoholu ;) ) Pijcie w razie czego colę, ale i tak nie powinnaś narzekać. Do centrum Konakli masz jakieś 5 min dolmuszem. Warto się wybrać na zakupy. W Alanii jest drożej. Koło hotelu jest biuro podróży. Skorzystaj sobie z hamamu na terenie hotelu. Niesamowity relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: pariss1 IP: *.net 27.03.07, 17:32 Cześć mam pytanie.Dokąd poleciła byś nam wykupić wycieczke ,tylko zaznacze że chyba nie chciałabym jechać gdzieś bardo daleko.Może w okolicach Alani jest coś ciekawego do zobaczenia.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Aura Beach IP: *.net 27.03.07, 17:28 Może troszke nie na temat ale czy ktoś potrafi mi powiedzieć dlaczego ludzie tak dziwnie reagują na słowo T U R C J A.Ja tegoroczny urlop spędzam w hotelu Aura beach i jak komuś mówie że lece z rodziną do Turcji to zaraz pojawia się pytanie:Co do Turcji a czemu nie Egipt lub Grecja??? mam nadzieję że wynika to z niewiedzy jak pięknym krajem jest właśnie Turcja...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Aura Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:23 pewnie dlatego, ze polacy sa jeszce troche zacofani,i nie maja pojecia co i jak i gdzie, i jezdza tam gdzie wszyscy jezdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Aura Beach IP: *.net 29.03.07, 21:35 Witam my też do Aury na początku czerwca.Hotel polecił na m znajomy który był tam 2 razy-więc chyba nie jest źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Aura Beach IP: *.net 13.04.07, 16:43 może aura leży troszke na uboczu ale to naprawde nie problem ze względu na ciągle kursujące dolumusze.Hotel ogólnie bardzo miły,zadbany a obsługa i jedzonko super...Naprawde nie ma sie do czego doczepić .życzę miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś