Dodaj do ulubionych

Manavgat - wycieczka opinie

07.02.07, 16:06
czy ktos byl w miescie Manavgat nad wodospadami i plynal statkiem po rzece?
jak wyglada taka wycieczka,ile trwa czy jest tam podawany wliczony w koszta
wycieczki lunch i czy wogole warto na nia pojechac? Manavgat podobno duze miasto
Prosze o opinie i dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: alykon Re: Manavgat - wycieczka opinie IP: *.realestate.net.pl 07.02.07, 19:51
      cześć
      Byłem w zeszłym roku na rejsie po rzecze w Mieście Manavgat razem ze zwiedzaniem
      wodospadu. Wycieczka była z miejscowego biura Pacho.
      Wycieczke oceniłbym jako średnią.Wyglądało to mniejwięcej tak:
      Zbiórka z przed hotelu ( my akurat byliśmy w miejscowości Incekum) przejazd
      około godziny. Dowóz bezpośrednio nad rzekę, gdzie zapakowano nas na stateczek.
      Rejs w jedną stronę około godziny. Na statek nie wolnobyło wnosić żadnego
      swojego picia, gdyż takowe oferowane było na statku (oczywiście za odpowiednią
      opłatą ;-). Woda koloru brudno zielonego, pod drodze podpłyneliśmy do brzegu
      gdzie na konarach były dwa żółwie (jako atrakcja rejsu).Po drodze żadnych
      fajnych widoków. Po godzinie dopłyneliśmy do ujścia rzeki gdzie z jednego brzegu
      rzeki możnabyło przejść kilka kroków nad morze. Postój około godziny, aby
      fotograf ze statku zdążył wywołać zdjęcia które robił turystom w trakcie rejsu
      :-) (ok 10 eur za 5 zdjęć). Potem powrót ok. 1 godz. z powrotem. Niestety
      nigdzie podrodze zadnego wodospadu. Okazało sie że po dopłynięciu dopiero
      zabrano nas autokarem nad nieduży wodospad (droga ok.30 min w jedną stronę). Sęk
      w tym że na oglądanie wodospadu i robienie zdjęć dano nam 10 min. Potem powrót
      do hotelu. Cena za wycieczkę nie wygórowana, ale żadnych atrakcji nie nalezy sie
      spodziewać. Ja osobiście nie polecam, choć napewno znajdą się też tacy którym
      się podobało.
      Co do posiłku to był na statku (wliczony w cenę wycieczki)
      pozdrawiam
      • Gość: Piotrek Re: Manavgat - wycieczka opinie IP: 195.39.217.* 08.02.07, 11:12
        Byłem na tej wycieczce i w zasadzie potwierdzam opinie poprzednika, z tym ze
        nikt nam nie zakazywał wnoszenia czegokolwiek na pokład. Posiłem był na tej
        plaży gdzie z jednaej strony morze , a z drugiej rzeka .......zimna jak
        cholera.....
        A te zółwie to na pewno plastikowe atrapy...jak siedziały gdy płynęlismy w
        jedna strone , tak samo gdy płynęliśmy w druga.
        Wodospad faktycznie małą imponujący, ale za to turystycznie wykorzystany do
        maksimum.....
        Poza tym mieliśmy możliwośc obejrzenia bazaru w manavgat...ale to tez pełna
        komercja...a nie jakiś tradycyjny , ludowy bazar.......
        czyli wycieczka bardziej dla relaksu , niz by zobaczyć cos wybitnie
        ciekawego.......
        • kaziaral Re: Manavgat - wycieczka opinie 09.02.07, 01:11
          A jakie wycieczki polecilibyscie?
          Bede w lipcu w okolicy Alany.
          • Gość: Piotrek Re: Manavgat - wycieczka opinie IP: 195.39.217.* 09.02.07, 11:12
            Jeśli w okolicy Alanii to na pewno warto się wybrac do Pammukale. Jeśłi chodzi
            o Kapadocję, to wybór trudny bo okolica podobno wręcz fantastyczna, ale ok 600
            km jazdy autobusem.....czyli w zasadzie męczarnia.....
            Warto wybrac się na rafting.......wspaniała i bezpieczna zabawa
            A wogóle to polecam przewodnik Pascala - tam sa dokładnie opisane ciekawe
            miejsca godne uwagi.
          • amoniaaa Manavgat do strata czasu!!! 09.02.07, 12:48
            Manavgat to kicha zupełna, nie polecam tej wycieczki zupełnie!!! Szkoda
            jakiejkolwiek kasy na nią i szkoda dnia :/

Ja polecam Kapadocję 2 dniową, jest to kawał drogi ale widoki niesamowite!!! To
            była super wycieczka i wcale nie aż tak męcząca.
            Jeep safari tez fajny ale zależy kto co lubi, nam się nawet podobało. Z
            pewnością 100 razy bardziej niż Manavgat....
            • kaziaral Re: Manavgat do strata czasu!!! 10.02.07, 16:22
              Hm,Kapadocja 2 dniowa troche szkoda mi bedzie opuszczac pieknego hotelu i
              zakresow z nim zwiazanych. Wiem Kapadocja jest to cos urodziwego widzialam
              filmy,ale w srodku lipca przerazaja mnie wysokie temperatury i ta odleglosc w
              jedna strone 600 km
              • iwter Re: Manavgat do strata czasu!!! 10.02.07, 19:25
                Pacho ma w ofercie Side+Aspendos+jakiś ich park<rezerwat>Wycieczka 1
                dniowa,niewielkie pieniądze a bardzo fajna-bylam ,polecam.Co do Kapadocji,nie
                będę się wypowiadać,bo mnie tu zjedzą.Mi było szkoda czasu i zdrowia bo upal w
                tym czsie był nie do zniesienia.
                • amoniaaa Re: Manavgat do strata czasu!!! 12.02.07, 10:52
                  a nasza wycieczka do Kapadocji była super zorganizowana i nie była w ogóle
                  męcząca. Troszkę długo jedzie się tym autobusem ale da się wytrzymać. W końcu
                  wakacje to nie tylko hotel i piwko ;)
                  Ale to już zależy kto co lubi. Pozdrawiam
                  • kaziaral Re: Manavgat do strata czasu!!! 12.02.07, 22:20
                    zgadzam sie,ze wakacje to nie tylko hotel i piwko jednak mnie osobiscie szkoda
                    jest tracic 2 pelne dni na tak oddalona wycieczke i jeszcze dodatkowo doplacac
                    do wyzywienia skoro takowe mam w hotelu na miejscu. Owszem moze i widoki sa
                    super jednak 600 km w jedna strone w upale 40 stopni mnie przeraza a przy okazji
                    obowiazkowe odwiedziny i strata czasu na sklepy ze skora,zlotem wycieczki po
                    fabryce dywanow i olowkow.
                  • sarana Re: Manavgat do strata czasu!!! 12.02.07, 22:24
                    Czy możesz powiedzieć, z jakiego biura była ta wycieczka ? I dlaczego ją
                    polecasz ? Jadę do Side w czerwcu i chętnie skorzystam ze sprawdzonych rad na
                    temat wycieczek.
                    • amoniaaa Pacho Tours 13.02.07, 09:30
                      Ja byłam właśńie z tego biura, był mówiący po polsku turecki przewdnik, bardzo
                      sympatyczny i ciekawie opowiadał. Wycieczki można kupić w agencjach na każdym
                      kroku. Ja byłam w Alanya jest tam tego multum. Nie wiem jak jest w Side.
                      A co do upału to mogę tylko powiedzieć że autokar jest klimatyzowany i w środku
                      nie jest gorąco, a jak się coś zwiedza to nie czuje się tego upału.
                      Polecam zabrać długi rękaw i spodnie oraz skarpetki do miasta podziemnego bo
                      trochę tam zimno nawet ;) Ja zabrałam i nie pożałowałam :D
                      pozdrawiam
                    • amoniaaa a tu fotki Kapadocji.... 13.02.07, 09:32
                      zobaczcie sami czy warto ;)

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,53540851,53540851.html
                      • sarana Re: a tu fotki Kapadocji.... 13.02.07, 10:48
                        Masz rację, piękna. Dla Kapadocji wybrałam też wakacje w Turcji, gdzy byłam
                        pierwszy raz w tym kraju , brakło mi czasu na odwiedzenie tego miejsca. Z
                        biurem Pacho nawiązałam już kontakt, przedstawiciele mogą podjechać do Side po
                        umówieniu się, więc pewnie skorzystam z ich oferty. Dzięki za informacje.
                        • amoniaaa Re: a tu fotki Kapadocji.... 13.02.07, 11:01
                          nie ma sprawy. udanych wakacji :) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka