Dodaj do ulubionych

Mahmutlar- kto był?

20.03.07, 22:12
Witam lecimy do Club Sunny Beach jest on w Mahmutlar czy ktoś tam już był?

Napiszcie jakieś swoje opinie i co sądzicie o tym mieście czy jest tam gdzie
wyjść pozwiedzać, zrobić fajne zakupy np. jakiś bazar?
I jaka tam jest plaża?
Pozdrawiam. LG
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Mahmutlar- kto był? 21.03.07, 10:19
      Parę lat temu o mało nie wyladowaliśmy w Mahmutlar, na szczęście w ostatniej
      chwili coś mnie tknęło i wybralem inny hotel.

Mahmutlaru nie polecam. Zaczyna się ok. 10 km na wschód od centrum Alanyi i
      ciągnie przez parę km wsdluż brzegu. Jedno wielkie blokowisko - same hotele i
      apartamenty plus sporo budów.

Jest coś w rodzaju centrum - przecznica głownej szosy nadmorskiej gdzie jest
      skupisko sklepików, knajpek, kafejek interntowych, poczta itp...

Raz w tygodniu na jednej z ulic rozkłada się bazar. Nic nadzewyczajnego, towar
      porównywalny z tym badziewiem, które możemy kupić w Polsce, zero orientalnych
      klimatów...

Komunikacja dobtra - sporo dolmuszy, jednak nocą z powrotem z centrum może być
      problem, wtedy zostaje tylko taksówka....
      • sandi06 Re: Mahmutlar- kto był? 23.03.07, 11:36
        Parę lat temu o mało nie wyladowaliśmy w Mahmutlar, na szczęście w ostatniej
        > chwili coś mnie tknęło i wybralem inny hotel.

A moge spytać w jakiej miejscowości leżał ten hotel?
        • Gość: des4 Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.38-65-87.adsl-static.isp.belgacom.be 23.03.07, 12:24
          W Conakli - po drugiej stronie Alanyi
    • Gość: kxs Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:10
      Ja też sie do tego hotelu wybieram
      • sandi06 Re: Mahmutlar- kto był? 30.03.07, 21:54
        Wydaje mi się że nie jest tam tak żle jak piszecie.
        Jadąc do Mahmutlar z małym dzieckiem nastawiam sie raczej na spokojną okolice a
        nie hałaśliwą Alanie. Gdybym jechała sama z mężem to napewno pojechałam bym do
        Alanyi żeby troszke sie rozerwać i poimprezować ale z dzieckiem to wole bardziej
        ustronne i ciche miejsce :)
        • Gość: Kasia Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.compower.pl 30.03.07, 22:34
          Witam.Byłam w Mahmutlar w lipcu 2006 czyli na ostatnich wakacjach w hotelu Club
          Ulaslar.Jestem bardzo zadowolona.Oprócz tego,że hotel super, to plaża
          prywatna,czysta i piaszczysta.Niewiem jak jest w innych hotelach, bo bywało
          tak,że dalej była kamienista....Co do miasteczka to małe,ciche
          miasteczko,idealne na wypoczynek z dzieckiem.13 km od Alanyi.Ale mozna łatwo
          dostać się do Alanyi busami.Tam też znajduje się bazar,bardzo duży,ale ceny
          kosmiczne,trzeba zbujać cenę do skutku,ale polecam,czasem można kupić coś po
          naprawdę fajnej cenie :-) Ogólnie Mahmutlar jest spokojną mieściną,w porównaniu
          do Alalnyi, która jest typowym miastem rozrywek.Zatłoczone,huczne...więc jak
          kto woli.Ja bardzo bym chciała wrócić do Turcji i bardzo chętnie do
          Mahmutlar.Pozdrawiam.
          • sandi06 Re: Mahmutlar- kto był? 30.03.07, 23:24
            Do Kasi
            No przynajmniej ty jedna podtrzymałaś mnie na duchu, powiem ci szczerze że
            czytając te wypowiedzi forumowiczów byłam juz załamana tymi negatywnymi opiniami
            o Mahmutlar. My właśnie szukamy spokojnej okolicy żeby wypocząc.
            A mam jeszcze pytanie do Ciebie czy są tam jakieś bazary czy tylko w Alani?
            • Gość: Kasia Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.compower.pl 31.03.07, 19:39
              Hej.Więc mogę zapewnić Cię,że Mahmutlar jest spokojną mieścinką :-) Co do
              bazaru...więc jest tam jeden tak jak ktoś już wcześniej napisał i jest on
              otwarty raz w tygodniu.Już nie pamiętam w który dzień.Rzeczy tam są takie
              sobie.Ja polecałabym jechać jednak do Alanyi.Ja byłam tam na bazarze 3 razy w
              ciągu 2 tygodni, więc nie za dużo,ale wystarczyło.A jeśli jeszcze chodzi o
              zakupy to w Mahmutlar było w sklepach troszkę taniej....Chcąc kupić bluzkę w
              Alanyi taniej to jak wiadomo trzeba się targować i powiedzmy że zeszłam z ceną
              niżej,ale w Mahmutlar cena tej bluzki była już taka, o jaką ja musiałam się
              targować...Miałam taką sytuację.Może nie ma tak dużego wyboru jak na
              bazarze,ale warto pochodzić i popatrzeć.
              W każdym razie mi bardzo się w Mahmutlar podobało,może ze względu na to,że jest
              to spokojne miasteczko.Pozdrawiam.
              • Gość: ellam Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 17:16
                W Mahmutlar są dwa bazary. Jeden dwa razy w tygodniu /nie pamiątam w jakie dni/
                a drugi raz w tygodniu. Spytasz w hotelu, to Ci wszystko powiedzą. Ceny niższe
                niż w Alanyi. Warto odwiedzić bazary nie tylko ze względu na ciuchy, ale na
                atmosferę, jaka tam panuje. Nacieszyć oczy owocami, przyprawami itd. Zresztą w
                Mahmutlar jest pełno Polaków. Nie będziesz czegoś wiedziała, to popytasz. A i
                Turcy nierzadko mówią kilka słów po polsku, zwłaszcza Ci w barach, knajpkach.
                • gringo68 Re: Mahmutlar cichą mieścinką??? Bzdury... 03.04.07, 09:55
                  Na pewno nie jest to cicha mieścinka. To praktycznie przedmieście Alanyi
                  ciągnace się wzdłuż brzegu. Hotele, bloki z apartamentami i nic więcej. Miejsce
                  kompletnie bez wyrazu Droga wzdłuż brzegu/plaży tp główna droga prowadząca na
                  wschód kraju i ruch jest tam ogromny...

Bazar? Na pewno nie jest to bazar jakiego można się spodziewać w Turcji. Zwykły
                  ciuchland wzdłuz jednej z ulic z asortymentem i klimatem warszawskiego stadionu
                  10-lecia...
                  • Gość: tamerza Re: Mahmutlar cichą mieścinką??? Bzdury... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 12:16
                    Byłam w Mahmutlar 8 lat tem wiec moze sie wiele pozmienialo, jednak juz wowczas
                    nie byla to jakas tam wioska, jest duzo sklepow sa dwa bazary jeden w centrum
                    jeden poza, ja bylam w hotelu Doris Aytur, bylo rewelacyjnie i polecam o wiele
                    bardzie mahmutlar niz centrum Alanya, dlaczego?? wiekszy spokoj, tez jest duzo
                    sklepow, prywatne plaze, nie trzeba bic sie o miejsce tak jak na plazy
                    kleopatry, a jak chce sie zgielku i gwaru to wsiada sie w busa i po 10 minutach
                    jest sie w centrum Alanya. Polecam Mahmutlar, jest super, zreszta w tym roku
                    tez tam jade :))))))))
                    • sandi06 Re: Mahmutlar cichą mieścinką??? Bzdury... 10.04.07, 22:52
                      No to super!!!
                      Aż mi już chce się tam jechać. Mój hotel ma prywatna plaze więc licze na to że
                      będzie fajna piaszczysta i zadbana.
                      A jak myslicie ile kasy wziąsć ze sobą na 2 tyg z all insclusive? Myśle o jakiś
                      zakupach i pamiątkach
    • Gość: gtw Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.rzeszow158.tnp.pl 11.04.07, 10:04
      Mahmutlar to porażka. Same bloki i hotele, do tego nadmorska droga szybkiego
      ruchu przy samej plaży. Nie ma żadnych prywatnych plaż, co najwyżej leżaki
      naleące do danego hotelu, które każdy może sobie wykupić. Nie ma plażowych
      knajpek ani pryszniców.

Jaki piasek? Jeśli już to żwir, w wodzie z kolei sporo ostrych kamieni...
      • Gość: Kasia Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.compower.pl 17.04.07, 21:48
        Ty chyba nie byłeś nigdy w Mahmutlar !!! Co Ty wypisujesz??Jak nie ma
        prywatnych plaż??Oczywiście,że są.Ja byłam w takim hotelu,były
        leżaki,parasolki,wszystko i NIE PŁACIŁAM ZA TO !! Nie wypowiadaj się,jak nie
        wiesz!I jest piasek,a nie żadne kamienie.Może Tobie coś się pomyliło co?Nie rób
        tu antyreklamy Mahmutlaru bo chrzanisz głupoty!
        • Gość: gtw Re: Mahmutlar- kto był? IP: *.rzeszow158.tnp.pl 18.04.07, 08:14
          Byłem. Hotel STS. A hotelowe leżaki i parsole były dostępne za opłatą dla ludzi
          z innych hoteli. my oczywiście nie płaciliśmy.

Gruby piasek na plaży jest tylko miejscami. Przeważnie jest to drobny żwir. Za
          to w powie pełno kamiuchów...

Generalnie, sama Alanya nie jest za piękna, ale Mahmutlar to już zupełna
          porażka. Jeśli już, to lepiej mieszkać po przeciwnej stronie miasta...
    • Gość: izula Re: Mahmutlar- kto był? IP: 213.17.143.* 21.04.07, 20:32
      czesc sandi
      Bylam tam 2 razy i w tym roku jade znowu.Miejscowosc jest bardzo spokojna i
      moze nie tak atrakcyjna jak Alanya ale jest fajna lokalna knajpka z pysznym
      jedzieniem,bazar w soboty i we wtorki gdzie kupisz super przyprawy i pyszne
      orzechy.Watro jednak wczesniej sprawdzic ceny w sklepikach bo zdaza sie ze sa
      mniejsze niz na bazarze.Plaze sa z reguly zwirowe z darmowymi lezakami i jest
      prysznic bynajmniej tam gdzie ja bylam.W hotelach z all zajecia dla dzieciakow
      wiec sie nie nudza a i wy znajdziecie cos dla siebie.Ja jade w lipcu z ekipa
      ktora tam poznalam zeszlego lata i sie zaprzyjaznilismy a do Alanyi mozesz
      podjechac w kazdej chwili a naewt wypozycztc samochod i pozwiedzac.Polecam
      kilka miejsc,skorzystaj z lazni tureckiej bo warto.Pozdrawiam
      • sandi06 Re: Mahmutlar- kto był? 22.04.07, 22:17
        Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi :)
        A gdzie udać się z maluszkiem,?
        myślałam o Delfinarium albo Aquaparku ale nawet nie wiem gdzie jest dokładnie i
        czy daleko od Mahmutlar?
        Mam małe dziecko 2 lata także dalekie wycieczki niestety odpadają :((
        pozdrawiam wszystkich..Sandi
    • Gość: Ewelina hotel Santana IP: 156.17.201.* 23.04.07, 15:25
      A ja wyieram sie tam w maju do hotelu Santana. Czy ktoś coś może o nim wie?
      • sandi06 Re: hotel Santana 24.04.07, 22:27
        tu masz pona d 170 opinii :)
        www.wakacje.pl/hotele/turcja/club-santana-7160.html
      • Gość: Anka Re: hotel Santana IP: *.199.60.198.tesatnet.pl 26.04.07, 22:39
        Byłam tam dwa razy. Dla mnie super, szczególnie dla rodziny z dzieckiem. W
        prawdzie całą super atmosferę robił tam jeden człowiek - Mustafa, który wybrał
        Polskę, ale i tak uważam ten hotel za bardzo dobry wybór. Życzę udanych wakacji.
        • Gość: Ewelina Re: hotel Santana IP: 156.17.201.* 27.04.07, 15:13
          Cieszę się i dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka