Dodaj do ulubionych

Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie

IP: 80.54.122.* 28.05.07, 10:42
Obserwuj wątek
    • mika.kojonkowska Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 28.05.07, 10:47
      czy w restauracji na kolacji są wymagane dla mężczyzn długie spodnie podobnie
      jak w hotelach w tunezji??
      • Gość: marw Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 28.05.07, 10:55
        Nie ma takiego wymogu, mozna chodzić w krótkich spodniach i koszulkach na
        ramionka to zalezy tylko od Ciebie
        • Gość: BEBA Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.07, 11:05
          hej a jak ogólne wrazenia? jak z przydzielaniem pokoju czy jest możliwa zmiana
          pokoju za "drobną opłatą" ?
          • Gość: marw Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 28.05.07, 11:25
            Ogólne wrażenia - super , jestem bardzo zadowolony a co do zmaniy pokoju - nie
            było takiej mozliwości ze względu na obłożenie hotelu - tak nam powiedziano w
            recepcji , ale na lokalizację nie narzekaliśmy , mieliśmy pokój w pierwszym
            bloku przy recepcji
    • beataz4 baktera - zapalenie uszu 28.05.07, 11:02
      Z trwogą czytałam na tym forum, że w ubiegłym roku 90% dorosłych i dzieci miało
      problemy z uszami, podejrzewano bakterie w wodzie (pewnie w basenie). Jak jest
      w tym roku, czy mieliście tego rodzaju problemy. Jedziemy pojutrze, więc mam
      jeszcze trochę czasu, aby zaopatrzyć się w odpowiednie medykamenty.
      Czy było dużo ludzi już teraz w maju?

Pozdrawiam
      • Gość: marw Re: baktera - zapalenie uszu IP: 80.54.122.* 28.05.07, 11:22
        Nie mieliśmy problemów z żadnymi chorobami , jedyny problem to komary które
        troche zgryzły nam dzieci i nie pomagało smarowanie ani psikanie zadnymi
        środkami. W tym termnie co my byliśmy jezeli chodzi o obłozenie hotelu to nie
        byo tak żle ale z dnia na dzień przybywało coraz wiecej Niemców.
        • beataz4 komary 28.05.07, 11:30
          dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
          Czy - jeśli chodzi o komary - używaliście jakiegoś elektrycznego "odstraszacza"
          w pokoju? Ciekawe, jak coś takiego podziałałoby. Jak rozumiem smarowanie i
          psikanie nie pomagało na zewnątrz, ale czy w pokojach to też takie uciążliwe.
          Dopytuję się, bo syn ma po ugryzieniu komarów "polskich" odczyny dużo większe
          niż my, pozostali członkowie rodziny, rozdrapuje to i wygląda okropnie (a jesli
          dodać moczenie w wodzie, w tym słonej - wolę nie myśleć).

Pozdrawiam
          • Gość: marw Re: komary IP: 80.54.122.* 28.05.07, 11:36
            Na zewnątrz te komary nie były uciążliwe , wieczorem zaczynała sie walka ,
            dziennie trzeba było wybić kilkanaście sztuk mimo zamkniętych okien one
            wczodziły chyba wentylacją w łazience bo tam było ich zawsze najwięcej, a
            pozatym pełno siedzi ich zawsze w zasłonach i wspomnianej łazience
            • beataz4 Re: komary 28.05.07, 11:57
              Troche mnie pocieszyłeś z tym "zewnętrzem", ale jeśli chodzi o wewnątrz: no
              cóż, już widzę te "rozczochrane" ręce i nogi (że o twarzy nie wspomnę. Będziemy
              walczyć!
              Czy ręczniki były dostępne bez problemu przy basenie, czy też radzić wziąć
              coś "awaryjnego" ze sobą.
              Pozdr.
              • Gość: marw Re: komary IP: 80.54.122.* 28.05.07, 12:31
                z ręcznikami nie ma problemu, jest ich wystarczająco musisz tylko pamiętać zeby
                oddac je dzień przed wyjazdem do godz. 16.30 i rano przed wyjazdem zdać kartę w
                recepcji w przeciwnym razie zapłacisz 20e za sztukę
    • lensa Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 28.05.07, 11:19
      Mam pytanko dotyczace kawiarenki internetowej, nie wiesz czasem czy można tam
      zgrać zdjęcia z karty pamięci na płytkę, lubię robić dużo zdjeć i boję sie że
      mi braknie miejsca na karcie
      dzięki za odpowiedź jak cos bedziesz wiedzieć
      • Gość: marw Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 28.05.07, 11:24
        Niestey nie wiem nic na ten temat, miałem wystarczająca karte wiectak na prawdę
        nie musiałem nawet szukać tej kawiarenki internetowej
      • Gość: katka Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 194.181.196.* 28.05.07, 11:39
        Jest jedno stanowisko z odpłatnym internetem w głównym budynku hotelu.
        • Gość: julkarem Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:04
          mam pytanie, czy ty miales moze wliczone w cene korzystanie z sauny i hammam,
          bo wlasnie niewiem na czym polega to hammam co to jest?korzystałes moze z tego
          • Gość: marw Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 28.05.07, 12:20
            Za saunę i łaźnie parową trzeba zapłacic osobno , a hammam - o niczym takim nie
            słyszałem
          • Gość: EWA Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.bph.pl 12.06.07, 11:10
            Hej,
            byłam w Incekum od 16-30.05.07
            W cenie all jest sauna i łaźnia i hammam - samoobsługa w głównym budynku pod
            recepcją.
            Jezeli chce się wziaść jakies masaże trzeba negocjować startuja od 40 EUR a
            konczy sie nawet na 28 EUR.
            Wtedy w hammamie SPa w hotelu Tureccy masażysci masuja piana, potem olejkami i
            jest masaż
            EWA
    • lensa Re: Komary 28.05.07, 12:25
      nie wiesz czy można by gdzieś w pokoju i w łazience włączyć jakiś elektryczny
      odstraszacz komarów, moja córka jest alergikiem i muszę sie jakos zabezpieczyć
      • Gość: marw Re: Komary IP: 80.54.122.* 28.05.07, 12:37
        spokojnie , w pokoju jest kilka gniazdek ale będzie on działał tylko wtedy gdy w
        będziecie w pokoju i klucz będzie włożony w odpowiednie miejsce
        • lensa Re: Komary 28.05.07, 12:49
          ok dzięki, jakos trzeba sobie będzie radzić
          dzięki
    • lensa Re:czy warto .... 28.05.07, 14:09
      Czy warto zabrać maskę i płetwy??
      mam nadzieję mieć dosyć miejsca w bagażu.
      z góry dzieki za odpowiedź
      • Gość: Alinka Re:czy warto .... IP: 212.244.249.* 28.05.07, 14:27
        Jak bywałam w Egipcie było wieczorne odymianie - Jakiś gość z obsługi chodził z
        dymiącą machiną powodując odsraszanie jeśli nie zgodn wszystkiego robactwa. Czy
        tak też jest w Turcji, niepokoję się tymi doniesieniami o komarach - moja
        córcia to klasyczny alergik.
    • lensa Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 29.05.07, 21:04
      w związku z komarami mam pytanie pokoje otwierane są kartami, tak? w takim razie ile ich się dostaje 2 czy 1?
      • Gość: marw Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 30.05.07, 07:58
        Pokoje otwierane sa kluczem do której doczepiona jest karta uruchamiająca
        energię elektryczną w pokoju, dostaje sie tylko jeden taki klucz , a teraz
        jeszcze cos na inny temat - pamiętajcie o butach do morza bez nich nie radze
        wchodzić do wody bo po spotkaniu z jeżowcem są duze problemy
        • lensa Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 30.05.07, 09:46
          Dzięki.
          Czyli kartę można odczepić i zostawić w pokoju wieczorem i do gniazdka włozyć
          jaki elektryczny odstraszacz komarów.
        • jogiju Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 30.05.07, 10:44
          Jaki ma kształt i z czego jest wykonana karta /metal,plastik/uruchamiajaca
          energie elektryczną.
          • Gość: marw Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 30.05.07, 11:43
            to jest plastikowa karta z metalowym środkiem ( zamykającym obwód elektryczny )
            o wielkości ok 3 cm na 7cm
            • Gość: iwona Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:41
              nIE MOŻNA JEJ ODŁĄCZYĆ BO KÓŁKO JEST ZASPAWANE,WIĘC GDY WYCHODZICIE Z POKOJU
              KLIMA PRZESTAJE DZIALAĆ -TO DUŻY -.POZDRAWIAM
              • jogiju Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 31.05.07, 11:59
                Proszę o informacje jak wyglądają pokoje rodzinne / pokój i sypialnia/ i w
                których sa budynkach. Z gory dziękuję.
    • Gość: aggi Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:15
      Witam.Proszę napisz jak wygląda sytuacja w stołówce,czy nie jest duszno- w
      katalogo zaznaczyli że nie ma tam klimy.Napisz coś o posiłkach tj:czy jest duży
      wybór,jaka jest jakość, jakie są owoce.Korzystałeś z wycieczek od rezydenta?
      Pozdrawiam.
      • Gość: karol Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 80.54.122.* 01.06.07, 07:30
        Na stołówce nie ma klimatyzacji ale jej brak nie jest odczuwalny, jest tam dosyć
        "chłodno", Jeżeli chodzi o posiłki to nie ma mozliwości żeby ktoś wyszedł
        głodny, jedzenie jest cały czas uzupełniane przez kucharzy, kelnerzy szybko
        sprzątają brudne talerze, na smak jedzenia tez nie można narzekać , moze małym
        minusem jest nie za duży wybór w porze śniadania ale i z tym można sobie
        poradzić. Owoce - może nie duzo do wyboru ale na brak tez nie można narzekać. Na
        wycieczki nie wybierałem sie więc nic nie moge powiedzieć
      • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:26
        Wróciliśmy 06.06 byliśmy 2 tyg czyli od 23.05 O ile pierwszy tydz był po prostu
        rewelacyjny to drugi po ataku turystów z PL był już lekką męczarnią.

Skorzystaliśmy z wycieczki zorganizowanej przez rezydenta do Alanyi: Alanya-
        rejs łódkami- obiad nad rzeką dim itd. PORAŻKA. Odradzam. Miło wspominam
        jedynie widoki z ruin, rejs łodką która potwornie hałasuje, smierdzi na niej
        spalinami tak że głowa bolała wszystkich cały dzień, groty to pseudogroty mam
        wrażenie że zostały wylansowane na potrzeby turystów tak mocno na siłę. Nad
        rzeką dim jedna wielka tandeta, to co pokazane na zdjęciach nijak nie pokrywa
        się z rzeczywistością, niesmaczne zimne jedzenie, siedzieliśmy przy brudnych,
        zakurzonych stołach, nakrytych ceratą. Nie jestem pedantką ani zbyt wymagajacym
        turystą ale to było koszmarne.
        Jaskini dim nie skomentuję bo zostałam w autokarze ze śpiącym dzieckiem ale
        komentarze które usłyszałam od zwiedzających nie były zbyt entuzjastyczne.

Odradzam też wyprawę nad wodospad w miejscowościu Selale, to nie jest wodospad
        a jakas pseudosikawka ze straganami wokół;) niepotrzebnie tłukliśmy się busami
        i straciliśmy masę czasu

W restauracji nie jest gorąco, są uchylane okna tuż pod sufitem, przyjemnie
        wieje.

W chwili naszego wyjazdu w IB byl koszmarny tłok, brak miejsc przy basenie,
        ludzie robili szopki z rezerwowaniem leżaków o 5 nad ranem. Sam basen był już
        mocno zanieczyszczony.
        • Gość: mysia Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 00:00
          Tłok????????????- trochę mnie to przeraża...Leżaki o 5 rano- przecież to
          wypoczynek a nie "wyścig szczurów". Poczuję się pewnie znowu jak w 3* hotelu w
          Tunezji. Czy jest aż tak źle?- przecież to jeszcze nie jest szczyt sezonu.
          • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 00:09
            No niestety :( tak jak napisałam o ile od 23 do 30 było fantastycznie to po
            najeździe 30-go koszmar: tłok okrutny, głośno i brak miejsc na basenie. Gdzies
            wcześniej czytałam o codziennie sprzątanym basenie - bzdura, przez tydz na
            brzegu basenu była brązowa śliska maź /osad z kremów do opalania chyba/ nikt
            jej nie usunął.
            I jeszcze jedna uwaga dla osób wybierajacych sie z dziećmi: masakrycznie
            śliskie płytki na basenie, przewracają się nie tylko dzieciaki, radzę zabrac
            wcześniej przetestowane obuwie dla dzieciaków
            • Gość: sar Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 09:52
              Była brudna woda na basenie? Maź i nikt nic nikomu nie zgłosił? W pięcio-
              gwiazdkowym hotelu brudna woda w basenie, nie chce mi się wierzyć. Przecież tam
              nie tylko Polacy są ale i cała masa Niemców, i wszyscy kapali się w takim syfie?
    • Gość: anna Do MPS IP: *.escom.net.pl 09.06.07, 09:54
      Chyba troche przesadzasz!!!, jesteś 1 osobą na tym forum która tak się
      wypowiada o tym hotelu a opini jest bardzo dużo, i jeszcze nikt nie pisał o
      tłoku! i brudnej wodzie! Może byłaś w innym hotelu?
      • Gość: sara Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 09:56
        mi się też nie chce wierzyć, ize przez tydzien wszyscy kąpli sie w wodzie z
        mazią.
        • Gość: anna Re: Do MPS IP: *.escom.net.pl 09.06.07, 10:02
          Jeżeli tak jest t na pewno ten hotel nie miałby tak dobrej opinii, zresztą sami
          zobaczymy już 13.06 i oby to nie była prawda!!!
          • Gość: sara Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:06
            ja jeżeli coś takiego zobaczę to od razu na pewno to zgłoszę. My też lecimy
            13.06 z Warszawy....mam nadzieję ze będzie super
          • Gość: MPS Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:07
            Nie w wodzie z mazią a w wodzie z umazanym brzegiem, przy wejściu do basenu od
            najpłytszej strony brzeg był brudny i śliski od tłustej mazi. Niby dlaczego mam
            kłamać ?
            • Gość: MPS Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:11
              Napiszcie proszę po powrocie Wasze wrażenia, ja mam mieszane uczucia i nawet
              nie umiem w tej chwili odpowiedzieć gdy ktoś pyta czy polecam ten hotel. Może
              to co się działo w czasie naszego pobytu było chwilowe ? ten tłok itd
              • Gość: sara Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:16
                Do MPS: Jestes pewna ŻE TA WODA NIE BYŁA WYMIENIANA PRZEZ TYDZIEŃ
                • Gość: MPS Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:30
                  Jestem pewna że ta maź była tam przez tydzień nie wiem jak z wymianą w wody w
                  basenie. To nie była brudna na brązowo woda a umazane na całej długości wejścia
                  i jakieś 20 cm w głąb płytki basenowe. Na dnie było zawsze trochę piasku ale
                  przy tej ilości ludzi i takiej odległosci od plaży to moim zdaniem standard.
                  • Gość: MPS Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:33
                    Teraz wpadłam na pomysł, mogę przejrzeć zdjęcia, mój syn często bawił się przy
                    brzegu może znajdę jakąś fotę i sami zobaczycie
          • Gość: ren Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:10
            Jestem zszokowana opiniami tych, którzy wrócili z tego hotelu w tym roku.Są one
            zupełnie inne niż te z zeszłego. Czy naprawdę jest tak żle z leżakami? w
            komentarzach wcześniejszych nie ma takich opinii.
            • Gość: maja Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:34
              Wróciłam z IB 06.06. i rzeczywiście płytki pzy basenie są b. śliskie, dlatego
              uważajcie szczególnie na dzieci (sama wywróciłabym się parę razy). Jednakże co
              do wody w basenie moim zdaniem była o.k., (nie była brudna!)i przyjenmnie się w
              niej kąpało, nie mam też żadnych zastrzerzeń co do jakiejś maźi ( ja jej nie
              widziałam). Owszem przyjechało nas (Polaków) dużo 30 maja i leżaki trzeba było
              rezerwować już ok. 7 rano(co nie stanowiło dla nas problemu), aby mieć widok na
              zjeżdżalnie lub brodzik dla małych dzieci. Jednakże leżaków w dalszej części
              basenu i na plaży było jeszcze dużo wolnych. Myślę,że nie ma co panikować! Ja i
              moja cała rodzinka jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w IB i czystym sumieniem
              mogę ten hotel polecić każdemu!
              • Gość: MPS Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:42
                Pewnie dlatego że korzystaliście z tamtej części jej nie widziałaś, mój syn nie
                chciał bawić się w brodziku i siedzieliśmy na brzegu dużego basenu.
                I jeszcze raz dopiszę -woda nie była brudna, przyjemnie się w niej pływało,
                miałam jednak patrząc na tę nie usuwaną maź przypuszczenia że nikt tego basenu
                nie czyści.
                • Gość: maja Re: Do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:54
                  Ja leżałam na przeciwko zjeżdżalni, niedaleko brodziku i tam żadnej mazi nie
                  było. Nie wiem natomiast jak było na brzegu dużego basenu, wchodziłam tamtędy
                  tylko parę razy i to od rana ( wtedy nie widziałam tam żadnej mazi), być może
                  tak jak piszesz już popołuniu było tam już brudno.
                  • Gość: monia Re: Do MPS IP: *.aster.pl 10.06.07, 22:56
                    Kochani ,
                    byłam w tym hotelu wubiegłe wakacje i byłam zachwycona ale tak jak
                    przewidywałam oni po prostu polecieli na opinii z zeszłego roku (
                    przecież miejsca do IB były wykupione juz w lutym ) i dlatego w tym
                    jest gorzej i nie dbają juz tak o klientów jak rok temu . Znajomi
                    polecieli w tym roku ponownie , wrócili 6.06 i twierdzą ,że nie ma
                    porównania ten rok do ubiegłego
                  • piter1970 Re: Do MPS 12.06.07, 13:01
                    ja też leżałem prz basenie od strony płytkiej wody i żadnej mazi nie było. Co
                    jak co, ale basen w tym hotelu jest bardzo fajny, a woda czysta. Z mojego
                    punktu widzenia to słabe były tylko pokoje (wg mnie to standard ***) i brak
                    jedzenia dla dzieci w restauracji. Na szczęście był snack bar. No i ta
                    ich "votka burgaz" to słaba jakaś...
            • Gość: EWA Re: Do MPS IP: *.bph.pl 12.06.07, 11:25
              Hej,
              Ja byłam zMPS (Czesc Magda - Tu EWA) od 16-30.05.
              I w naszym terminie było super. Woda czysta, ciepła az takiego tłoku nie było.
              animatorzy zajmowali się na okrągło rozbawianiem gości i wciąganiem ich w różne
              sporty. 3 x aerobic (gimnastyka poranna, aerobic w wodzie i aerobic intensywny -
              ten akurat prowadzony przez Rosjankę poprowadziłabym sam lepiej bo jestem
              fanką finessu i ten nie był super ale dalo się poćwiczyć) siatkówka w basenie i
              na plazy, rzutki strzelanie z wiatrówki dyskoteki dla dzieci i show dla
              dorosłych.

Jednak musze dodac ze ekipa Polaków w tym terminie i pozostałych gości z
              Niemiec czy Rosji byli w porządku.
              Nikt nie był nachalny. niemcy nawet pilnowali nam lezaki i oddawali zabawki
              dzieci.
              dzieci razem bawiły się wbrodziku i nie bylo problemów z woda.
              Przez całe 2 tygodnie żadnego nie było problemu z grypami żołądkowymi a
              apteczkę dla dwulatka miałam sporą i ani razu z niej nie korzystałam.

Butki - sandalki trzeba dla dzieci wziąść obowiązkowo. mój synek nosił je
              naokrągło i ani razu się nie przewrócił ale inne dzieci nie raz susla wywinęły
              zresztą dorośli też.

w naszym terminie o 6 rano widziałam jak sprzątali wokól basenu i budynków
              natomiast wymiany wody nie widziałam, jednak twierdze że była ok skoro mój 2
              letni synek nie miał nic na skórze i się nie rozchorował.

Jednak również wiem od Animatorów - tureckich i fotografa z Incekum Adnana, że
              01.06 był naplyw ludzi i że mogło to wszystko się zmienić
              Pozdrawiam
              EWA
    • Gość: kasia Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.escom.net.pl 09.06.07, 10:19
      Witajcie, lecimy 2+1, 13.06 do Incekum i myślałam że to super hotel i takie
      rzeczy jak brudna woda w basenie się nie zdarzają, a walka o leżaki rano przy
      basenie jest w każdym hotelu NIESTETY!!! Troche mi się humor pogorszył jak
      pomyśle że na wymarzonych wakacjach ma być tłok i brudna woda w basenie!!!
      • Gość: beba Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.07, 16:55
        hej my lecimy tam w sierpniu przyznam szczerze,że niektóre opinie trochę mnie
        przestraszyły, z niecierpliwościa czekam na inne opinie na forum po powrocie
        innych turystów, dajcie znac po powrocie jak było
        • Gość: Krzysiek Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 10:26
          Wyjeżdżam z rodzinką 04.07.07 i mam kilka pytań. Czy warto zabrać płetwy i
          maskę, czy warto wybrać się na piaszczystą plażę (słyszeliśmy że jest ona
          oddalona ok 1,5 km)jako że jedziemy z dwójką dzieci (3,7 lat), czy wzieliście
          jakieś leki i co warto ewentualnie wziąć, czy może się przydać wózek-parasolka
          dla trzylatka, czy coś wiecie o delfinarium i aqua parku - ile kosztuje i jak
          się tam dostać. Czytałem że jest problem z parasolami przy basenie i
          zastanawiam się czy nie wziąć parasola który używaliśmy nad polskim morzem.
          Pozdro Krzysiek
          • Gość: Krzysiek Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , ręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 10:53
            Czy brać jakieś ręczniki i co się robi z ręcznikami jęsli chce się zostać przy
            basenie np. do 18? K
            • Gość: maja Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , ręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 11:20
              Z ręcznikami jest tak, że najpierw pobierasz w recepcji karty na ręczniki ,
              które można później wymienić na basenie. Jak już je wymienisz na ręczniki (na
              stoisku przy basenie od ok. godz.9) nie musisz ich oddawać tego samego dnia!
              Zabierasz je do pokoju i na drugi dzień jeśli uważasz,że są nie świeże to
              wymieniasz je na nowe (sztuka za sztukę). Pamiętaj tylko,że w dniu wyjazdu lub
              w przeddzień (zależy o której godz. opuszczasz hotel) musisz je wymienić z
              powrotem na karty do godz. 16.30.(na tym samym stoisku). Karty te przy wypisie
              oddajesz wraz z kluczmi do pokoju w recepcji. Nie trzeba brać ręczników z domu,
              gdyż w pokojach też są i są one codziennie wymieniane. ( W pokojach są białe a
              na basenie niebieskie ręczniki)
          • Gość: maja Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:01
            Polecam z leków claritinę lub coś podobnego, na wysypkę (moje dzieci dostały
            ją od słońca),oprócz tego jakiś antybiotyk tak na wszelki wypadek
            np.nifuroksazyd, coś przeciw bólowego np. nurofen, i rozkurczowego np. no-spa
            oraz smectę lub stoperan. Ja wzięłam jeszcze fenistil żel, plastry i piankę po
            opalaniu , na poparzenia Apipanten. Szczerze powiem,że najlepiej skorzystać
            przed wyjazdem z opini lekarza u którego się leczycie. Ja nie musiałam brać już
            żadnego wózka, jednakże patrząc na inne rodzinki z maluszkami widać było,że był
            im bardzo pomocny. Tak, więc myślę,że warto go zabrać ze sobą. Trudno jest mi
            odpowiedzięć na pozostałe pytania, gdyż nie korzystałam ani z plaży o której
            piszesz ani wypadów do delfinarium czy do aquaparku. Pamiętam jednak,że na
            spotkaniu z rezydentką mowa była delfinarium, więc wszystkiego powinienieś
            dowiedzieć się od niej.
    • lensa Re: do MPS 10.06.07, 09:32
      czy na plaży są jakieśparasole, pytam bo córka jest po ospie i niebardzo będzie moghła na pełnym słońcu być i jeszcze jedno czy warto zabrać pompowany ponton?
      z góry dzięki za odpowiedź
      lecimy 13-06 z krakowa
      moje GG 1484434
      • Gość: MPS Re: do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 10:28
        Tak, sa na plazy i parasole i leżaki z materacami. Pontonami dzieciaki pływają
        w basenie
      • Gość: maja Re: do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 11:07
        Jak już wiesz parasole są na plaży i przy basenie . Ja polecam wziąć dmuchame
        pontony , kółka dla dzieci, piłki, materace. Sama przed wyjazdem się
        zastanawiałam czy warto brać i nie żałowałam, że w końcu wzięłam, gdyż
        dzieciaczki chętnie z nich korzystały.
        • Gość: beba Re: do MPS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.07, 14:56
          hej mam pytanie czy były tam komary czytałam że w zeszłym roku dokuczały i
          jeszcze jedno jak wygląda plaża czy naprawdę nie da się wejść do morza bez
          butów?
          • Gość: Alinka Re: do MPS IP: *.centertel.pl 10.06.07, 15:19
            Jestem z lekka przerażona "tegorocznymi doniesieniami". O której trzebabyło
            zająć miejsce przy basenie jeśli nie zależało komuś na bliskości brodzika??.
          • Gość: maja Re: do MPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 16:16
            Wyjeżdżając z domu zaopatrzyłam się w róznego rodzaju preparaty na komary, gdyż
            też gdzieś na forum przeczytałam o komarach. Jednakże w tym czasie co ja byłam
            a więc od 30 maja do 6 czerwca nie "spotkałam" żadnego! Ja spacerowałam tylko
            na brzegu morza w miejscach gdzie był piasek, jednak myślę,że bez butów będzie
            ciężko wejść do wody.
    • Gość: Grzesiek Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.volkswagen.de 10.06.07, 16:52
      Mam pytanko o korty w IB. Czy sa, a jak tak to cegła czy coś innego? Z góry
      dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
      • Gość: Krzysiek Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja, dzieci napo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 17:04
        Jako że jedziemy z dwójką dzieci (3 i 7 lat) zastanawiamy się co one tam mogą
        pić w ciągu dnia. Obecnie piją wodę niegazowaną i soki owocowe. Jakie i ile
        środków do opalania należałoby wziąć na dwa tygodnie. Myślimy wziąć dwa
        opakowania 150ml faktor 40 i jedno 300ml faktor 20 oraz panthenol forte w
        razie ... . Krzysiek
        • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja, dzieci napo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 19:02
          Mó 2 latek z dość jasną karnacją lekko się opalił przy 50 + Vichy więc radzę
          wziąć sun blocker, słońce tam pali niesamowicie. Zużyliśmy całe opakowanie tego
          vichy + opakowanie na nas dwoje nivea 200 ml.
          Woda niegazowana jest w dystrybutorach, są tam też "pseudosoki", syn znajomych
          pił rozcieńczane i nic mu nie było. Mój pił wodę niegazowaną i też nie było
          zadnych sensacji. Wodę niegazowana powinny tez codziennie zostawiać panie
          sprzątające w pokoju w lodówce ale trochę z tym było krucho
      • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 18:48
        Są za free oczywiscie, chyba cegła ale nie korzystałam i nie jestem tak na 100
        % pewna
        • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 19:05
          W kwestii komarów - nie zauważaliśmy ich na zewnątrz i nie uzywaliśmy żadnych
          środków p/komarom ale nie można otwierać okna balkonowego po zmierzchu :( my
          tak zrobiliśmy pierwszej nocy i byliśmy totalnie zeżarci, syn miał bąble nawet
          na twarzy :(
          • Gość: sara Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 20:11
            DO MPS: Mam pytanie jeszcze o te napoje , Czyli twoje dziecu\i piły napoje z
            dystrybutorów i nic im nie było? Jade z 4-letnim synkiem i martwię się zeby
            się nie zatruł.
            • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 20:17
              Wodę pił z dystrybutorów, napojów nie bo wogóle nie daję mu takich rzeczy do
              picia
              Kumplowaliśmy się tam z ok 5 rodzinami z dziećmi i nikomu nic przez 2 tyg się
              nie przyplątało a napoje i wodę pili wszyscy
              • Gość: Karol Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.icpnet.pl 10.06.07, 22:19
                A jak jest z minibarkiem w pokojach ? Co jest w lodówce i czy to jest w cenie?
                • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:49
                  Woda, tylko woda i to nie zawsze. Kilka razy się upomnieliśmy ale i tak nie
                  zawsze była. Nie robiliśmy jednak problemu bo bar przy plaży był czynny b.
                  długo i kiedy brakło chodziliśmy z pusta butelką po wodę
                  • Gość: Wiki Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.promax.media.pl 11.06.07, 10:09
                    hej!Do MPS!mam pytanko jak to jest z tym klubem dla dzieci ,jak wygladaja w nim
                    zajecia i czy dziecko trzeba zapisac do niego?pozdrawiam!!
                    • Gość: Obaś Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:34
                      A ja mam pytanie, czy w pokojach jest sejf? Płatny czy bezpłatny?
                      • Gość: maja Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:48
                        Hey Obaś. W pokojach jest sejf i jest on bezpłatny. Życzę Ci udanych wakacji!
                        • Gość: Obaś Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:51
                          Maju, bardzo dziękuję za odpowiedź i za życzenia:-) Zaczynam odliczanie:-)
                        • jogiju Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 12.06.07, 11:17
                          Czy może orientujesz się w jakiej cenie oferowała wycieczki
                          fakultatywne/Kapadocja,Pammukale,rafting/ rezydentka Scana?
    • Gość: EWA Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.bph.pl 12.06.07, 11:05
      Czy to ty Marcin od dwójki małych chłopaczków?
      tu Ewa od Macieja i Kubusia wy wyjeżdzaliscie a my jeszcze tydzień zostaliśmy?
      • Gość: gość Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.aster.pl 12.06.07, 11:20
        do:Ewa, mam pytanie dotyczące animacji dla dzieci, czy możesz napisać jak to
        wygląda.Pisałaś , że byłaś z dziecmi, czy dzieci były zdrowe podczas
        pobytu.Jeszcze jedno czy wiesz może, czy w hotelu można wypożyczyć żelazko.Na
        koniec jaka była temperatura w ciągu dnia i czy na wieczór trzeba wziąć coś
        cieplejszego do ubrania.Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • Gość: EWA Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.bph.pl 12.06.07, 11:32
          Najlepiej z Animatorką - Celina bawiły się dzieci od 3 lat w zwyz mój synek był
          trochę za mały (2 latka)
          Dzieci rysowały, miały malowane buźki, wypychały balony piaskiem itp, był
          aerobic w wodzie, 1 x dziennie byla przejażdzka bananem wodnym dla dzieci i
          o20:45 mini disco show gdzie Celina przebierała się za Klauna i pokazywała
          dzieciom jak maja tańczyć w takt puszczanych piosenek. Wtedy moj synek tanczyl
          po swojemu również z dziecmi. Uwielbiał to.
          w ciągu dnia bylo ok 28-29 stopni ale było w miae ok bo była lekka bryza z
          morza wiec nie było az tak duszno jak u nas w Polsce przy tych temp. w miescie.
          Ok 19-20 h dzieciom warto zalozyc dłuższy rekawek ale również było ciepło.
          Mi było troche chłodno ok. 22 h ale po całym dniu upału na słoncu chyba kazdemu
          robi się gesia skórka.
          Co do żelazka nie wiem ale warto zapytac w recepcji
          Pozdrawiam
      • lensa Re: lot i dojazd 12.06.07, 12:20
        mam 2 pytanka:
        - ile trwa lot?
        - ile później sie jedzie do hotelu i czy dojazd jest bezpośrenio czy w innych
        hotelaqch sie zatrzymują, oraz czy czeka sie na przylot samolotów z innych
        polskich miast

dzięki za odpowiedź
        to już jutro
        • Gość: EWA Re: lot i dojazd IP: *.bph.pl 12.06.07, 12:28
          Lot trwa ok. 3h. Ląduje się w Alanyi.
          Na lotnisku stoja autobusy z odpowiednich biur podróży.
          Rezydent kieruje do odpowiedniego autobusu.
          Taki autobus po drodze zostawia rodziny w hotelach w których zakupili swoje
          wycieczki.
          My bylismy na 2 miejscu z 5 hoteli. Rodziny wysiadają i autobus jedzie dalej
          trwa to ok 4 minut więc bardzo szybko i sprawnie
          Jechaliśmy autokarem bezpośrednio z lotniska do hotelu ok.1,2h.
          Nie czeka się na przylot innych samolotów.
          Warszawa, Poznań czy Gdańsk przylatują w innych godzinach i również później
          bądź wcześniej przyjeżdzają do hotelu.
          Życze miłego urlopu - bo taki będzie
          • Gość: mariusz Re: lot i dojazd IP: 80.54.122.* 12.06.07, 12:33
            Cześc Ewa , to właśnie ja , musisz mi podać jakoś swojego maila to będzie można
            coś wiecej napisać , ( może niech Maciek przysle mi sms-a z adresem ?
            • Gość: mariusz Re: lot i dojazd IP: 80.54.122.* 12.06.07, 12:40
              Podaj może numer gg jak masz
              • Gość: EWA Re: lot i dojazd IP: *.bph.pl 12.06.07, 13:04
                Hej,
                Super że się namierzyliśmy. Zaraz wyslę Tobie smsa z moim e-mailem jak mi mój
                męzulek który jest w Warszawie znowu ten tydzień prześle twoj nr telefonu, bo
                na forum nie chce podawać, a gg tu nie mama bo jestem w pracy :-)
                Przeslij mi info rowniez na e-maila to Tobie odpowiem.
                Pa
                • Gość: mariusz Re: lot i dojazd IP: 80.54.122.* 12.06.07, 13:06
                  ok, czekam
          • Gość: Obaś Re: lot i dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:14
            Ląduje się chyba w Antalyi, nie w Alanyi:-) Czy pierwszy hotel,który mijaliście
            to był Club Nena może?
            • Gość: EWA Re: lot i dojazd IP: *.bph.pl 12.06.07, 13:30
              sorry oczywiście że w Antalyi.
              co do Hotelu naprawdę nie pamiętam który był pierwszy.
              Te hotele z przodu calkiem inaczej wyglądają niż w środku z basenem na
              zdjęciach i na folderach.
    • Gość: aska Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:07
      Mam pytanie kto był w tym hotelu z małym dzieckiem 1,5 roku ja jadę i mam obawy
      co z jedzeniem? jest jeszcze na piersi ale to nie wystarczy
      • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:26
        Proponuję Ci zabrać słoiczki i desery ja tak zrobiłam kiedy mój syn leciał z
        nami do Tunezji mając rok. W tym roku w IB stołował sie z nami ale nie miał
        apetytu a stresowałam się jego jedzeniem, nie będę ukrywała ze mocno mi
        wychudł, prawie 1,5 kg przez 2 tyg
        Sa dania dla dzieci, mięso i warzywa z wody ale mój nie chciał jeść ani tego
        ani tego co my. Jak na mój gust było sporo rzeczy które dzieci jeść lubią i
        mogą, duzo potrawek z mięsem i warzywami, ryż, makaron itd. Mój jednak
        strajkował z jedzeniem na całego
      • Gość: MPS Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:36
        Mogę Ci jeszcze podpowiedzieć co chętnie jadły inne dzieci:
        na sniadanie jogurt ale z domieszką dżemu i płatkami kukurydzianymi -to jadł
        nawet mój nie pogardził też
        mortadelą w dużych plastrach
        codziennie sa jajka, czasem jajecznica lub omlety
        dużo dzieci polubiło budyń
        w osobnym kącie, tam gdzie jest jedzenie dla dzieci były tez zawsze zupy
        hitem były małe bułeczki drożdżowe, buły były podstawą diety maluchów ;)
        • Gość: aska Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:25
          dzięki Mps i Grażka myślę że moje maleństo nie schudnie ma cyca w razie w ale
          obawiam się trochę bo grymaśnik i zabki jeszcze boleśnie wychodzą,
      • Gość: trebor Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: 194.181.196.* 13.06.07, 14:39
        Ja byłem w maju z synem (1 rok i 3 miesiące); jadł i pił wszystko co tylko było
        można (oczywiście bez alkoholu, napojów gazowanych, ...); obyło się bez żadnych
        problemów żołądkowych.
    • Gość: grażka Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.terminus.pl 13.06.07, 15:33
      własnie wrocilismy z ib. no coz bylo super ale tak jak przeczytalam wyzej dla
      maluszkow to jedzenia niestety nie bylo wszystko zbyt pikantne nasz maluch
      prawie tez nic nie chcial jesc i wychudl nam ostro mam tylko jedno zastrxezenie
      ,sliskie kafle przy basenie dla dzieci koniecznie buciki plastikowe, bo bez
      przerwy padaly a dorosli ,tez moj maz przewrocił sie i do dzis reka go boli wiec
      uważajcie bardzo kochani, pogoda tez nie byla tak całkie idealna jak zeszlego
      roku , nawet deszcz nam padal i wiart i chmurki byly
      • Gość: Olga Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:10
        Witam, jak wygląda plaża w Incekum Beach i wejście do wody, jest piasek czy
        kamienie? Jaka woda w morzu, czy jest czysta?
        Pozdrawiam
        • basia_bydgoszcz Re: Incekum Beach - wróciłem 23 maja , pytajcie 14.06.07, 20:53
          Plaża taka sobie. Mieszanina żwiru i pokruszonych muszli. To nie nasz piasek.
          Im dalej w wodę tym więcej kamieni. Buty do wody niezbędne. Woda ciepła. Niby
          nie brudna, ale Choracja to nie jest. No i słona strasznie. Koniecznie trzeba
          się opłukać po kąpieli bo skórę ściąga. Udanych wwakacji!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka