Dodaj do ulubionych

SIDERA - Bakterie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:39
Piałam psalmy pochwalne na hotel, a tu okazuje się, że zafundowałyśmy sobie
jakieś luxusowe bakterie. W sobotę zaczęły sie nam pojawiać na rękach
wypryski których przybywało, córce więcej, coraz więcej, myślałam początkowo
że to jakieś uczulenie od słonca lub wody, tym bardziej że nie było innych
oznak niepokojących, niemniej w poniedziałek po obiedzie poszłysmy do apteki.
We wtorek zero słońca i wody. We wtorek zaczęłąm czuć żołądek i biegunkę
niewielką, w samolocie również, podratowałam się pałeczkami kw.mlekowego i
alkoholem i ok. tak myślałam. Córka zaczęła odczuwać zemstę po przylocie, ale
niewielką bez wymiotów. Bardziej zaniepokoiły mnie jednak te wypryski których
na rękach i nogach ma sporo / ja też ale znacznie mniej/ równiez troche na
tułowiu, więc poszłam do lekarza.... i dowiedziałam się, że to jakaś bakteria
przenoszona przez krew!!!!!Dostałyśmy Augmentin - nie mamy szans zrobic teraz
jakies badania, ale gdyby cos się działo troche inaczej, mamy natychmiast do
szpitala sie udać, a w poniedziałek z rana do kontroli. UFFFF!!!
A tak uważałyśmy na wszystko, specjalnie wybrałam drogi hotel, ale skusiłam
sie no lód do drinków i coli - rezydentka zapewniała, ze robiony z wody
mineralnej....nie wiem już co myśleć, ale wiem na pewno, że do żadnych turków
ani im podobnych nie pojadę więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: MIKKA30 Re: SIDERA - Bakterie IP: *.icpnet.pl 06.07.07, 19:50
      J wrocila 27 czerwca spedzilam tam urocze 2 tyg z rodzina. Nie przeszczegalismy
      jakis specjalnych zasad higieny. Zęby mylismy kranowka ,lod do napojow w
      olbrzymich ilosciach.bez zadnuch smect, paleczek i nic nam nie jest i nie
      bylo.A moze zjadlas cos poza hotelem.np lody w miescie ,obiad na wycieczce. Ja
      obdzwonilam znajomych poznanych w tym hotelu i nikomu nic nie jest. pozdrawiam
      i zycze powrotu do zdrowia
      • Gość: turk Re: SIDERA - Bakterie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.07, 21:24
        Moze trza bylo przeszczegac??? heheheh
    • Gość: Dolcia70 Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:51
      Hmm.. Szczerze współczuje, ale ta bakteria, jak sama mówiłaś jest przenoszona
      przez krew, więc w jaki sposób miałaby być w lodzie? Może to np. komary czy inne
      owady które przed ugryzieniem ciebie ugryzły inną osobę? A to już raczej nie
      wina hotelu.. Ale pewnie gdyby mi przydarzyło się coś takiego to też bym nie
      chciała tam wrócić.. Przynajmniej przez jakiś czas, bo wkrótce pewnie bym
      zatęskniła za tym wspaniałym krajem ;)
      Z wyrazami współczucia Ola:)
      • Gość: olga811 Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:41
        Jeju, sami narzekacze.... Już nudno się robi. Uważaj bo pewnie zaraziłaś się
        hiv, jeśli przez krew. Jak ja byłam w siderze, nie gryzły żadne owady, ludzie
        też nie :) A uczulenie to od słonej wody chyba miałaś...
        • Gość: zuza Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:48
          A ty Olga piszesz jak gdyby ugryzł cie jednak jakiś Turek i to wściekły..
          Ja nie narzekałam, tyllko podzieliłam sie informacją od lekarza, sama nim nie
          jestem i nie chodziło o zarażanie sie przez krew tylko roprowadzanie bakterii
          przez krew i stąd ciagle nowe wrzodziki w różnych miejscach na skórze.
          Ale juz jest wszystko opanowane.
          • Gość: olga811 Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 10:59
            taa... Tureccy faceci świetnie gryzą, zwłaszcza wściekli :))
    • Gość: Marcena Re: SIDERA - Bakterie IP: *.piaseczno.robbo.pl 09.07.07, 12:01
      Zuza a moze rzeczywiscie gdzies na jakiejs wycieczce? A moze masz mozliwosc
      skontaktowac sie z kim kto byl w tym samym czasie co Ty w Sidera?
      • Gość: mikka30 do olgi 81 IP: *.icpnet.pl 09.07.07, 17:51
        olga, a ktorzy ?,bo mnie kurcze ta przyjemnosc ominela. Chyba tam wroce
        • Gość: olga811 Re: do olgi 81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:26
          no jak to nie wiesz?? Wściekły był tylko Bobi, to on gryzł :)) Zwłaszcza
          nieletnie Niemki :)
          • ivanesku Re: do olgi 81 10.07.07, 13:56
            Oj olga881 wszystko pokręciłaś ;)

Animator Bobi nie gryzł niemieckich wielorybów tylko nieletnie rosjanki. Kiedy
            ja byłem to wgryzał się w Daszę.
            • olga811 Re: do olgi 81 10.07.07, 13:58
              o kurczę faktycznie rosjanka to była, ale pokręciło mi się bo przez całe
              wakacje mąż mi wmawiał że to Niemka :)
              • Gość: MIKKA30 Re: do olgi 81 IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 15:13
                Kurcze a mnie zaden nie ugryzl. Musze sprawdzic corke czy nie ma jakiejs
                wysypki ,bo zadawala sie z Ferdim ( to ten fajny fryzjer,ktory wycinal te
                wzorki chlopakom na glowach), a przez sms sie nie przenosi? Nie macie piosenek
                z animacji czasami?
                • Gość: olga811 Re: do olgi 81 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 10.07.07, 19:54
                  Znalazłam tytuł piosenki i wykonawcę, myślę, że to wiele ułatwi. Bo jak wiadomo, przesyłać "nie wolno". Balli Di Gruppo - Que Si' Que No
                  • Gość: mikka30 Re: do olgi 81 IP: *.icpnet.pl 10.07.07, 21:36
                    dziękuje bardzo! zaraz sprobuje sobie sciagnac
    • Gość: renamix Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:47
      my wróciliśmy z Sidery 04-07-07 i na drugi dzień po przylocie mnie i męża
      wzięła jazda z biegunką (choć w samej Turcji nic nam nie było)! Natomiast córka
      w Turcji przewróciła się i zdarła skórę - niby nic groźnego, ale po tygodniu
      rana zaczęła się powiększać i ropieć, potem pojawiały się następne wypryski. Po
      powrocie lekarka przepisała Oxycort, ale nie dał rady bakteriom, teraz leczymy
      jaką maścią witaminową i od dwóch dni nie pojawiają się nowe. Jak się pojawią
      mamy już przygotowany Auqmentin.
      • Gość: Marcena Re: SIDERA - Bakterie IP: *.piaseczno.robbo.pl 12.07.07, 18:38
        O kurcze nie martwcie mnie :((
        • Gość: renamix Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 07:57
          Nie piszę tego, żeby martwić, czy odradzać! Wczasy w Siderze uważam za bardzo
          udane! Te nasze problemy żołądkowe wystąpiły po powrocie do Polski i mogły być
          spowodowane kolejną zmianą klimatu, flory bakteryjnej itp. a nie żadną
          konkretną bakterią!! Podkreślam że w Turcji jedliśmy wszystko i nic nam nie
          było!! Jedynie chcę przestrzec osoby z dziećmi - unikajcie małego brodzika, bo
          to jest siedlisko bakterii!! Dużo lepsza jest kąpiel w morzu - jest wspaniałe!!
          Można maluszka wziąć do kółka lub motylków i bawić się do woli!!
          Życzę miłego pobytu!!
          • Gość: Marcena Re: SIDERA - Bakterie IP: *.piaseczno.robbo.pl 14.07.07, 12:07
            Ja sie o siebe nie boje tylko o córke :( Mam nadzieje ze to byly sporadyczne
            przypadki
            • Gość: zuza Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:11
              U nas wszystko w porządku już - ale z dziećmi uważać trzeba - w hotelu tuż obok
              był rota wirus / Holiday Garden - ktoś tu pisał/
              Ijeszcze jedno - jeśli skóra jest jasna po zimie jeszcze, to lepiej pójść przed
              wyjazdem do solarium żeby skóra zaczęłą wydzielać melaninę, nie otrzyma wtedy
              szoku i obejdzie sie beż jej reakcji obronnych typu wysypka, fotoalergie itp.
              Kremy z filtrami nie wytrzymują tam temperatury silne słońce szybko dezaktywuje
              filtry co grozi poparzeniem, wodę ze skóry trzeba szybko wysuszyć bo jej krople
              nadmiernie skupiają promienie, jeśli idzie o kremy z filtrami uważać na skład-
              oxybenzen lub benzophenone wywołuje fotoodczyny - dobre są z najnowszym
              mexorylem sx,...xl oraz najnowszym i tinosorbem M - Loreal ma te składniki w
              swoich produktach na słońce

• Gość: Marcena Re: SIDERA - Bakterie IP: *.piaseczno.robbo.pl 14.07.07, 15:41
                Dzięki Zuza :))))
    • Gość: Mon Re: SIDERA - Bakterie IP: *.noe.estpak.ee 14.07.07, 21:32
      Mozesz powiedziec dokladnie jaka diagnoze postawil lekarz? U mojego synka tez
      pojawily sie krostki ale nie po pobycie w Turcji. Ciekawa jestem czy to to samo.
      • Gość: zuza Re: SIDERA - Bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:47
        antybiotyk pomógł więc lekarka nie dałą na robienie jakiś szczegółowych badań
        ale wyglądało to tak jak rozsiane róznej wielkości na całych rękach i nogach
        plamki czerwone w których w środku były maleńkie kuleczki z wodą, po
        rozdrapaniu nie goiło się długo a po zagojeniu malutkie blizny zostały, dobrze
        że nie swedziało więc nie drapałyśmy i tych blizn jest bardzo mało. Może bym
        pozostawiła to jako uczulenie na słońce czy słoną wodę, gdyby tych zmian nie
        przybywało ju po powrocie do kraju. Lekarka mówiła, że to jakieś zakażenie
        bakteryjne i że krew roznosi je po ciele, i że mogło się to skończyc nawet
        szpitalem - miała już taki przypadek, więc do oxycortu dołożyła antybiotyk.
        No i był oczywiscie przy tym problem z jelitami - bóle brzucha jak przy
        biegunce, aczkolwiek sama biegunka nieduża i niedokuczliwa .
        A co masz kłopoty z synem?
        • Gość: stokalski Re: SIDERA - Bakterie IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 14:44
          My również mieliśmy poważne problemy żołądkowe w hotelu Sidera. Wymioty u dzieci i żony, leczyliśmy się lekarstwami z miejscowej apteki na szczęścicie szybko minęło. Myślę, że to przez jedzenie lub dopadł nas wirus. Z dnia na dzień chorowała kolejna osoba. Inna turystka z tego hotelu trawiła do szpitala w nocy. Trzeba uważać, sam nie wiem czy winić hotel czy porostu było coś w powietrzu w Turcji byliśmy już 5 raz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka