Dodaj do ulubionych

Hotel Sun Club Side

IP: *.is.net.pl 07.08.07, 11:47
Mam prośbę do tych, którzy byli w tym hotelu - czy mógłby ktoś napisać jak
jest z leżakami na plaży, czy rzeczywiście są bezpłatne? I czy byliście na
wycieczkach organizowanych przez Itakę? Proszę o pilną odpowiedź, bo już
niedługo wylatujemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: JM Re: Hotel Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 07.08.07, 12:42
      Leżaki na plaży są bezpłatne (nawet materace na nie), ale jak jest dużo ludzi to
      Turek obsługujący plaże nie chce wydawać materacy dla dzieci, twierdząc że
      dzieciom leżaki się nie należą. Tak na prawdę to taka sytuacja spotkała mnie
      tylko raz (na początku pobytu) a i tak nie było to problemem bo dziecko cały
      czas było w wodzie lub na brzegu a na tę chwilę co spędziło na leżaku, to
      materac nie był niezbędny. Potem (nie wiem czy były jakieś interwencje w hotelu,
      czy gości było mniej)zajmowałam leżak z materacem również dla dziecka i nie było
      problemu.
      Jeśli chodzi o wycieczki, to korzystałam z jednej wycieczki z biura lokalnego i
      jednej z Itaki. Ponieważ w lipcu były straszne upały, zwiedzanie zabytków z
      dzieckiem odpadało. Byłam z biura lokalnego Trajanus na rejsie po rzece Manavgat
      i byłam bardzo zadowolona, wszystko bardzo dobrze zorganizowane a cena niższa o
      połowe niż w Itace. Natomiast z Itaką byłam w Aquaparku z delfinarium w Antalyi.
      Cena ok 40 EUR (nie pamiętam dokładnie)- ale w cenie kupon na lunch + napój a
      także bilet na 2 godz. show w delfinarium. Cena w biurze lokalnym była o połowę
      niższa ale w cenie nie było posiłku i wstępu na pokaz delfinów, wiec
      stwierdziłam że po doliczeniu tego cena bylaby pewnie podobna. Z obu wycieczek
      byłam bardzo zadowolona.
      • Gość: Misia Re: Hotel Sun Club Side IP: *.is.net.pl 07.08.07, 14:28
        A czy możesz jeszcze napisać coś o hotelu - położenie,czystość w pokojach,
        jedzenie? I miałabym jeszcze pytanie - czy był ktoś w Pammukale i w Kapadocji z
        Itaką?
        • Gość: JM Re: Hotel Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 07.08.07, 15:01
          Położenie dla mnie OK. Nie samo centrum, ale i nie kompletne odludzie.
          Przy hotelu "pasaż handlowy" ciągnący się do samej plaży, tzn, stragany,
          sklepiki, markety, jakieś niewielkie knajpki i inne hotele. W pobliżu poczta,
          kafejka internetowa (2 EUR za 1 godz.),punkt lekarski, apteka itp. Na
          przeciwległym (do plaży) koncu ulicy stoją taksowki: do "antik" Side dojedziesz
          w 5 min. za 5 EUR. Piechotą: od hotelu jakies 10 min spacerkiem pod góre
          dochodzi się do głównej drogi w Side gdzie jeżdża dolmusze (1 EUR na
          starówkę)lub plażą w 20 min. Pokoje czyste (no tak na 4 jak ktoś bardzo
          wymagający), jedzenia dużo i smacznie i mimo tego że w sałatkach "powracają"
          jakieś składniki z poprzednich posiłków nikt z nas nie miał jakichkolwiek
          problemów żołądkowych.
          • Gość: Misia Re: Hotel Sun Club Side IP: *.is.net.pl 07.08.07, 21:32
            Dziękuję za odpowiedź.Troszkę jednak pomarudzę, bo chciałabym zapytać jeszcze
            jak wygląda "all". Czy na plaży też jest czy tylko w hotelu?W katalogu pisze,że
            hotel ma własną plażę, czy tak jest.? Przepraszam,że marudzę, ale chyba każdy
            przed wyjazdem "trochę" się denerwuje i zastanawia jak to będzie.Odpowiedz
            proszę!Z góry dziękuję!!
            • Gość: JM Re: Hotel Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 08.08.07, 09:20
              All jest tylko w hotelu. Hotel wynajmuje tylko odcinek plaży a dokladnie kilka
              rzędów zadaszonych leżaków, należących do jakiegoś "beach baru". Tak więc na
              plaży są lody, napoje, przekąski ale odpłatne , ale ich ceny nie są wg mnie
              wygórowane. My kupowalismy tylko lody i czasem coś do picia bo po obfitych
              posiłkach w hotelu na nic nie mieliśmy już miejsca. Duża butelka wody w sklepie
              kosztuje 0,75-1 LT co w przeliczeniu stanowi ok 2-2,50 PLN, tak więc w razie
              czego można zawsze miec przy sobie.
              • Gość: Misia Re: Hotel Sun Club Side IP: *.is.net.pl 08.08.07, 09:59
                Dziękuję.My jedziemy we dwójkę, więc lodowych zachcianek raczej nie będzie (bo
                nie przepadam za lodami), natomiast zimnym piwkiem nie pogardzę, czy w hotelu
                podają jakieś i czy jest "znośne"?
                • Gość: JM Re: Hotel Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 08.08.07, 11:32
                  Tak oczywiście jest w hotelu w dowolnych ilościach do godz. 23 bezpłatnie. Piwo
                  w smaku przypomina Lecha lub Heinekena, jest bardzo "delikatne", ale przy
                  tamtejszych upałach doskonałe. Jest też wino, raki, wodka choć też jakby
                  "lżejsze" niż u nas, soki w 3 smakach, cola, fanta, sprite, kawa i herbata.
                  Sniadanie: 7,30-10, lunch: 12,30-14, cały dzień do godz. 16 Turczynka wypieka
                  naleśniki tureckie które warto spróbować, 16-16,30 są kawa i ciastka, kolacja:
                  19-21, a o 23,30 nocna zupa. Wszystko w formie bufetu wiec jesz do woli.
                  • Gość: Misia Re: Hotel Sun Club Side IP: *.is.net.pl 08.08.07, 12:34
                    Dziękuję Ci serdecznie za cierpliwość i wyczerpujące odpowiedzi. Dobrze , że są
                    jeszcze wśród nas takie życzliwe osoby jak Ty.:)
      • Gość: asia Re: Hotel Sun Club Side IP: *.polsl.katowice.pl 08.08.07, 14:46
        mam pytanie do jm jesli byłas w lipcu na wczasach czy cos słyszałas
        w hotelu o turystach z warszawy tj. panu stasiu i pani dorocie która
        była w szpitalu po wylewie jesli cos wiesz prosze napisz bo my
        bylismy w czerwcu jak to sie stało i kazdy sie martwi co dalej
        • Gość: JM Re: Hotel Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 09.08.07, 10:15
          Życzę Ci Misiu udanego urlopu, myślę że z hotelu będziesz zadowolona, bo wg mnie
          wart jest swej ceny. W przypadku jakis problemów obsługa jest bardzo pomocna.
          Jeśli masz jakies wymagania co do pokoju (na pietrze lub na parterze, przy
          basenie lub w ustronnym miejscu) to też zgłoś na recepcji, bo w miarę możliwości
          starają się spełniać życzenia gości.
          Jeśli chodzi o pytanie Asi: to o wylewie turystki z Warszawy czytałam na tym
          forum przed wyjazdem, ale niestety na miejscu nic więcej się nie dowiedziałam o
          finale tej sprawy. Rezydentka na spotkaniu wspominała nam tylko że niestety
          przykre wypadki i zgony zdarzają się na każdym turnusie. Podczas mojego pobytu,
          wstrząsnęła nami wiadomość o śmierci 8 letniej dziewczynki (z innego hotelu),
          która spadła z quada na "quad safari". Rezydentki jednak nie przekazują takich
          informacji innym turystom, zachowując takt i dyskrecję bo trudno jest robić
          sensację z czyjegoś nieszczęścia. Nam wspomniała o tym wypadku jak o
          przestrodze, żeby bardzo uważać na różnego rodzaju "rozrywki" oferowane na miejscu.
          • Gość: Misia Re: Hotel Sun Club Side IP: *.is.net.pl 09.08.07, 10:44
            Dziękuję Ci jeszcze raz za wszystko, mam nadzieję,że urlop będzie udany.Nie
            jestem jakąś osobą specjalnie wymagającą, byle w pokoju było w miarę
            posprzątane, bo pokój jest po to,żeby się było gdzie umyć i przespać. Jedyne co
            mnie "przeraża" to lot samolotem, za każdym razem mam z tym problem, ale mam
            nadzieję,że wszystko będzie ok i dolecimy tam i z powrotem szczęśliwie.
            Pozdrowienia!
            • Gość: JM Re: Hotel Sun Club Side IP: *.ptedom.pl 09.08.07, 16:29
              Dzięki,
              a lotu nie ma się co bać tylko co najwyżej opóźnień lotu, bo ruch nad Europą
              jest obecnie dość duży, a ostatnio to chyba transport autokarowy jest bardziej
              pechowy.
              Pozdrawiam i ja, udanego urlopu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka