Gość: Ewka IP: *.sk4.am.poznan.pl 10.09.07, 14:23 jakie wybrać wycieczki jeśli wyjeżdża się na tydzień? Co sądzdicie o jeep safarii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kudlata13 Re: jakie wycieczki jeśli wyjeżdża się na tydzień 10.09.07, 18:48 to zależy w której częsci Tucji jesteś. W Turcji roi się od zabytków ale nie wiem czy cię to interesuje, Jeep Safari są wszędzie -ja bym doradzała raczej cos typowego dla tego kraju. Ja też lecę na tydzień do Kusadasi-na pewno będzie Efez i Pamukkale, Milet i Didyma.Raczej Kapadocja odpada bo na to trzeba dwa dni.A do jakiej miejscowości jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: jakie wycieczki jeśli wyjeżdża się na tydzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 19:42 Są tacy, którzy lecąc na tydzień w każdy dzień gdzieś wyjeżdzają. Ale myślę, że to mija się z celem- bo wówczas warto wybrać się na objazdówkę.Nie płaci się podwójnie, a poza tym warto wypocząć trochę na urlopie!My skorzystaliśmy z wycieczki safari+rafting. Szczególnie polecam rafting!Udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: jakie wycieczki jeśli wyjeżdża się na tydzień IP: *.lanet.net.pl 10.09.07, 21:04 Jadę do Side na tydzień z mężem i synkiem.Interesują mnie wycieczki nie za bardzo męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: jakie wycieczki jeśli wyjeżdża się na tydzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:13 My również byliśmy w Side.To bardzo sympatyczne miasteczko, z antycznym amfiteatrem, bramą wjazdową do starego miasta, również z niepamiętnych czasów. Bardzo dobra komunikacja dolmuszami, warto wybrać się do Manavgat za 1 euro, zobaczyć wodospad(nie taki rewelacyjny!). Rafting jest dla dzieci od 7 lat i chyba dość odważnych. Musicie sami zdecydować co lubicie- przyrodę i jej uroki, czy historię.Na pewno odpada Kapadocja(2 dni) i Pamukale(6-24). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha co robic w Side? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 17:39 Witam, byłam tydzień i nie nudziłam się ani chwili. Z dłuższych wycieczek: wodospady w Manavgat , koniecznie dolmuszem i na własna rękę. Warto wypic kawę w knajpie, gdzie siedzi sie z nogami w wodzie, ha aha h Rafting (z Pacho Tour) Pamukkale (6 h jazdy w jedna stronę, również z Pacho)-warto! Jeśli pojedzie z wami przewodnik turecki mówiący po polsku Atylla, to postoje są w fajowych miejscach. Nie poczułam zmęczenia jadąc taką ilość godzi. Warto byc, bo niedługo będzie można obejrzec trawertyny siedząc w sztucznych zbiornikach u ich podnózy. Na miejscu) antyczna część miasta, muzemu archeologiczne, port, masaż lub wizyta w hamamie, powłóczyc sie po mieście uliczkami oddalonymi od plaży. Kiedy byłam w sierpniu zahaczyłam o pierwszą międzynarodowa wystawę rzeżby w piasku "Religie świata". Pustki, nikoguśko! A warto było. W jakim hotelu będziecie? Jesli moge pomóc w jakis sposób pytajcie. Jeśli potrzebujecie zachety w postaci kilku zdjęć chetnie wyslę na emaila :) Nie będziecie sie nudzić, to pewne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha dolmusze do Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 17:44 Małe sprostowanie. Do wodospadów jechałam 2 dolmuszami. W samym Manavgat przesiadka w kierunku wodospadów. 1,5 LTR do centrum, 1,25 LTR z centrum do wodospadów proste obliczenie : 2,75 LTR z Side do wodospadów Można oczywiście płacic w euro i dolarach, cenniki w każdym dolmuszu Moim zdaniem najlepiej mieć LTR, bo wtedy wydają co do "grosza" i można wrzucic bakszysz Wstęp do wodospadów : 2,5 LTR/osoba lub 2 dolary/osoba Przeliczą na miejscu, nie ma problemu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: dolmusze do Manavgat IP: *.lanet.net.pl 11.09.07, 22:00 Jedziemy do hotelu emir beach.Synek ma 4,5 roku więc właśnie zastanawiam się nad takimi niezbyt męczącymi wycieczkami.Dzięki za podpowiedzi napewno skorzystamy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: dolmusze do Manavgat IP: *.lanet.net.pl 11.09.07, 22:10 Sprostowanie.Lecimy do Side hotel emir beach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś