Gość: Ewelina IP: 82.160.18.* 08.01.08, 19:25 Witam, Czy mieszkał ktoś z was w dzielnicy Konakli ? Wykupilam wycieczkę w tej okolicy i chciałabym się dowiedzieć coś więcej....jak wygląda plaża, czy są jakies knajpki, dojazd do Alanyi itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olin80 Re: ------ Konakli --------- IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.08, 20:52 Konakli to bardzo sympatyczna miejscowość;))Plaża całkiem fajna,zależy jeszcze przy którym hotelu.Centrum dość ciekawe,parę knajpek,sklepy,meczet itd...Do Alanyi jeździ się dolmuszem ok 15 min,ale szybko leci,bo piękne widoki,wychodzisz na główną drogę(w stronę Alanyi) i łapiesz na "łapę" taki mini autobus a on z pewnością dowiezie cię do Alanyi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaw79 Re: ------ Konakli --------- IP: 83.168.75.* 25.05.08, 14:03 Czy jest gdzie wypozyczalnia samochodow? Jesli tak to jaka jest cena wypozyczenia na dobe I jeszcze jedno pytanko Czy ktos z was wypoczywal w hotelu CARETTA BEACH ??? Dzieki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renatka Re: ------ Konakli --------- IP: 80.54.173.* 11.01.08, 22:01 Bylam w Konakly w lipcu i bylo pieknie, mieszkalam w Timo praktycznie przy plazy, 10 min. drogi na nogach mialam do takiego centrum sklepowgo.znajdowalo sie tam wszystko:poczta, telefony, bankomaty, banki, internet, sklepy z zywnoscia i ciuszkami, pamiatkami.aha i jak bedziesz miala spotkanie z rezydentem na temat wycieczek fakultatywnych to te same wycieczki mozna wykupic taniej w tym centrum a bezpieczenstwo to samo, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: ------ Konakli --------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 11:11 Dzięki za info, ja jadę do hotelu Hedef Rose Garden.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: ------ Konakli --------- 12.01.08, 21:55 miejscowosc fajna niezaduza co do plazy to kiepska zwirowata zejscie do morza miejscami kamieniste my bylismy w EFTALI RESORT dojazd do Alani bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do ewelina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 12:58 A czy nie boisz się jechać do tego hotelu po tylu negatywnych opiniach? Pytam bo sama rozważam właśnie ofertę z tego hotelu i nie wiem czy wierzyć czy brać przez pół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: do ewelina IP: 82.160.30.* 15.01.08, 20:32 Tak naprawdę jak dostałam katalog sky clubu to chciałam zarezerwować wycieczkę do Tunezji ale nie było miejsc w promocji więc tak an szybko wybrałam ten hotel w Turcji.....póżniej przeczytałam te negatywne opinie ale myślę ze w tym roku będzie lepiej bo tak jak wyczytałam w zeszłym roku hotel został otwarty turysci którzy pojechali do niego tak naprawdę mieli prawo być nie zadowoleni ponieważ hotel nie był w pełni wykończony, nie był jeszcze otwarty basen kryty itp......wszystko było nie dopracowane myślę że w tym roku będzie dużo lepiej ponieważ hotel zapoznał się z opiniami turystów z poprzedniego roku i będzie starał się naprawić błędy no i będzie juz wykonczony :))))) A poza tym nie jestem wymagająca, nie potrzebuję 5 * tylko dobrego towarzystwa :))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caddi Re: ------ Konakli --------- 16.02.08, 14:58 możesz coś napisać o Timo? Co na plus a co na minus ?:) Wybieram się tam a opinii jest skąpo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ------ Konakli --------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 16:02 Ja lecę do Timo w ten czwartek 22.05. Mam nadzieję że będzie fajnie. Zabieram ze sobą 2,5 letniego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
polecha1 Re: ------ Konakli --------- 05.05.08, 15:40 Witam W drugiej połowie maja (16.05) lecimy z 1,5 roczną córcią do hotelu Timo. Czy mogłabyś napisać coś więcej o tym hotelu. Czy byłaś ogólnie zadowolona i czy hotel jest przystosowany dla dzieci, jak było z jedzonkiem. No i czy nie miałaś czegoś, co w Egipcie nazywają "Klątwą Faraona"... Dzięki za opinię i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lęborcznka Re: ------ Konakli --------- IP: 80.54.43.* 17.01.08, 20:31 plaża brudna, do Alani jest ok 20 km. więc polecam wycieczkę do tego miasta z buta zawsze warto się dotlenić i schudnąć! Polecam sałatki greckie !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: ------ Konakli --------- IP: 82.160.30.* 19.01.08, 12:13 Rzeczywiście warto dotlenic się i schudnąc ale czy 20 km to nie za dużo ?????? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: ------ Konakli --------- 19.01.08, 12:49 Do Alanii dolmuszem z centrum jest jakies 15-20 min. Plusem Konakli jest np. to, ze mozna tam zrobic nieco tansze zakupy niż w Alanii: ręczniki, koszulki, spodnie, meski skórzane japonki. Złoto jest piękne u jednego jubilera zaraz koło zegara po lewej stronie - tylko on jakiś taki nie bardzo sympatyczny. Można chociaz za to popatrzeć bo wyroby ma fantastyczne. W Konakli na tym bazarku jest mało ludzi dlatego tam każdy sprzedawca jak Cię złapie to chce żebyś kupiła. Poza tym to niezbyt ciekawie tam jest. Plaże są bardzo wąskie, chociaż pewnie to zależy od hotelu. Z kolei jeśli stawiasz na standard bo dzieci, zjeżdzalnie itp to ok, bo w Alanii o to ciężko. Chyba, ze w Obagol - stamtad to 15 min spacerkiem jest do portu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Karaduman Re: ------ Konakli --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:33 so dolmusze do alanii jednak nie polecam tych stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: ------ Konakli --------- IP: 82.160.18.* 06.04.08, 14:43 Jaka jest cena dolmuszy do Alanyi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin80 Re: ------ Konakli --------- IP: *.gdynia.mm.pl 06.04.08, 16:22 Z reguły 1 eur.W dolmuszu masz wywieszony cennik nad kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa2001 Re: ------ Konakli --------- IP: *.limes.com.pl 20.04.08, 09:31 plaże raczej kiepskie, zależy jaki hotel, knajpki są w samym Konakli,do Alanyi dolmuszem za 1 euro, ale lepiej rozmienić i mieć drobne ich pieniądze na dolmusz, ekstra podróby w samym Konakli ( koło zegara przystanek) najtaniej w środę na bazarze ( w zeszłym roku) warto kupić bluzki Ralpha Laurenta, Tommego Hilfigera, Dolce Gabbana, Versace, tanie adidasy Pumy itp, tanie damskie klapki, ręczniki Versace no i wszystko Lacosty. Na upominki dla rodzinki: herbata jabłkowa, chałwa pistacjowa, zestaw przypraw z młyneczkiem, oko prooroka ( uwaga : czasem 1 dolar= 1 euro, więc warto mieć drobne 1 dolarówki przy sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUST5 Re: ------ Konakli ---------hedef rose garden IP: 88.156.161.* 30.04.08, 00:15 Hej, właśnie wykupiłam dzisiaj wycieczkę do hotelu Hedef Rose Garden...wyjazd w sierpniu... niestety po opiniach przeczytanych w necie mam mieszane uczucia czy dobrze zrobiłam.... bardzo proszę o kilka informacji po powrocie z wypoczynku w tym hotelu... życze udanego pobytu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: ------ Konakli ---------hedef rose garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 06:26 Ja lecę do tego hotelu już 8 maja, nie martwie jak tam bedzie bo nie mam zamiaru siedziec w nim tylko będe spać, oby jedzonko było ok i oczywiście pogoda :) Po przyjeździe wstawie opinie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: ------ Konakli ---------hedef rose garden IP: *.chello.pl 18.05.08, 20:46 Ja lecę tam 21 maja...myślę że każdy hotel ma malkontentów...a 4 gwiazdki to 4 gwiazdki, na pewno będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: ------ Konakli --------- IP: *.dwtele.pl 25.05.08, 18:07 Konakli bardzo fajna mieścina. Zanim tam pojechałam byłam zła ze nie mieszkamy w centrum Alanii ale potem byłam super zadowolona. Ciszej, taniej niż w alanii w ktorej byliśmy raz tylko na wycieczce pozwiedzać. Mieszkaliśmy w hotelu Titan Garden.. Bardzo polecam ten hotel. Ma 4 gwiazdki. No a plaża to chyba naokoło całej alanii taka sobie. Tylko ta cała plaża kleopatry jest piaszczysta no ale to sztuczny twór;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaw79 Re: ------ Konakli --------- IP: 83.168.75.* 25.05.08, 20:49 No ja wlasnie sie zastanawiam nad tym hotelem lub CARETTA BEACH (widzialas go moze?) A jak z wynajem samochodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaw79 Re: ------ Konakli --------- IP: 83.168.75.* 25.05.08, 22:39 No ja wlasnie sie zastanawiam nad tym hotelem lub CARETTA BEACH (widzialas go moze?) A jak z wynajem samochodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: ------ Konakli ---------hedef rose garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 09:22 Tydzień temu wrócilam z tego hotelu, uwazam ze warunki są super. Każdy pokój ma balkon ,klimatyzację, telewizor z polską stacją-TV POLONIA, lodówkę.Lazienka też jest bardzo dobrze wyposażona /suszarka ,ręczniki/Widoki z balkonu na morze albo góry /piękny wschód slońca/.Jedzenie w miarę, zależy co kto lubi- dużo warzyw, owoców, drób, ryby.Polecam wycieczki szczególnie do Kapadocji, przepiękna baśniowa kraina /2 dniowa/Plaże w Tuecji są beznadziejne dlatego każdy hotel ma fantastycze baseny , w Rose Garden dodatkowo są zjeżdżalnie. Do Alani jeżdżą dolmusze za 2,25lira.Warto mieć drobne, które można wymienić w ich kantorach /najkorzystniej/Można tez przejśc się pieszo do centrum Konakli okolo 1km.W Alani jest mnóstwo dyskotek.Życzę pogody ,której nie brakuje no i wspanialego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj Re: ------ Konakli ---------hedef rose garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 16:25 napisz co z plażą hotelową bo w zeszłym roku dowozili ludzi do jakiejś innej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: ------ Konakli --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 20:37 Hej,ja tez bym prosił o opinie odnośnie hotelu Hedef Rose Garden,jadę tam wraz z dziewczyna 09.07.2008,wybiera sie może ktoś z was też w tym terminie ?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: ------ Konakli --------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.08, 01:04 Ja również tam będe w termienie 09-23.-07.08 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: ------ Konakli --------- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 16:30 witam!wybieram się do tego hotelu 15.07 cztając opinie na jego temat przyznam się,że zaczynam wątpić w słuszność decyzji .pozostaje mi wierzyć,że mimo wszystko bedą to udane wakacje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: ------ Konakli --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 12:50 Witam, wybieram się do Hotelu Hedef Rose Garden 24.07,proszę o wskazówki na temat wycieczek fakultatywnych-Kapadocja,Pamukkale(jakie są ceny i gdzie bezpiecznie można z nich korzystać),oraz aktualne opinie tego hotelu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szele11 Re: ------ Konakli --------- IP: 212.160.172.* 12.07.08, 15:42 Witam. Byłem w Konakli w Eftalia Resort od 18.06. Wycieczki braliśmy z biura Jolcia-Adams, które znajduje się w Alanyi. Można do nich pojechać bezpośrednio z Konakli (ok. 15 km) lub puścić SMS-a (mają swoją stronkę, gdzie podane są nr kontaktowe). Ceny następujące : Pamukkale - 39 euro dla osób dorosłych, dzieci 6-12 - 1/2 ceny, dzieci do 6 lat - bez opłat (z zastrzeżeniem, że dziecko będzie siedzieć na kolanach rodziców w przypadku, gdy będą zajęte wszystkie miejsca w autobusie). Kapadocja( 2 dniowa) - 65 euro - dorośli, dzieciaki - tak samo jak przy Pamukkale. W cenie (Pamukkale) jest obiad (napoje dodatkowo płatne). Śniadanie na trasie można sobie dokupić lub wziąść z hotelu, tzw. lunchpakiet. W cenie (Kapadocja) - 2 obiady (napoje dodatkowo płatne), nocleg w hotelu + śniadanie (napoje - kawa, herbata, mleko w cenie), kolacja w hotelu w I dniu (napoje dodatkowo płatne), śniadanie w I dniu tak jak w Pamukkale. My wyjeżdżaliśmy o 4.00 (zabierają autobusem bezpośrednio z hotelu). Dla mnie i rodzinki było super (różne są opinie na forum o tym biurze - my nie możemy złego słowa powiedzieć). Fajna przewodniczka - Eliza - ciekawie mówi o Turcji i przede wszystkim nie przynudza + kierowca Crazy Ahmed - facet nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: ------ Konakli --------- IP: *.abbott.com 13.07.08, 17:19 Szele 11: dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś