Dodaj do ulubionych

linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info....

IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.08, 10:14
proszę o opinie i informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: nutka Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 10:46
      Nie wiem o jakie opinie chodzi, ale leciałam z nimi w ubiegłym roku,
      samolot wyglądał na wysłuzony, ale szczęśliwie dolecieliśmy, więc
      chyba nie jest źle.
      • Gość: Kasia Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: 88.220.140.* 20.05.08, 13:45
        Witam!
        Lecieliśmy nimi w 2006 i 2007r.Wszystko było ok ! Nawet był catering
        na pokładzie. Lot bez żadnych sensacji i opóźnień.
    • Gość: Azetka Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.kalisz.mm.pl 22.05.08, 19:23
      Dwa tyg. temu leciałam i wróciłam cała i zdrowa:-) ale: w samolocie
      ciasno i bardzo duszno, zwłaszcza pod koniec lotu nie było dosłownie
      czym oddychać. Współczułam rodzinom z malutkimi dziecmi, bo one
      były "najbiedniejsze". Widziałam, że maleństwa były usypiane, by
      jakoś szybciej upłynęły im 3 h lotu. Tam gdzie były miejsca wolne,
      maluchy spały nawet wygodnie. Widziałam, jak tatuś z około 2-latkiem
      spacerował po pokładzie (chociaż tam nie ma gdzie spacerować) i
      mieli oboje dość.
      Podczas lotu jest catering po około godzinie od startu: bułka,
      ciastko i picie, do wyboru kawa, herbata lub coś zimnego.
      Opóźnienie było minimalne z Antalyi.
      Ogólnie ok.
      Pozdrawiam
      • Gość: inka Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:04
        ja wróciłam tydzień temu :) Do Antalii nawet były komunikaty po
        polski, w stronę powrotnę tylko po angielsku i turecku, za to
        obsługa fajniejsza. Gorąco bywa, bo ludziska zamykaja nawiewy - u
        nas gorąco było przy starcie, potem już było ok. Catering - jak w
        opisie w poprzednim mailu + sprzedaż wolnocłowa.
        • szele11 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 03.07.08, 20:33
          Linia po prostu standard. Dają jedzonko (przygotowana bułka z szynką
          lub serem + ciastko) + przelot. Ciasno, jak to przy czarterach,jeśli
          się ma ok. 190 cm. Wszystko odbyło się zgodnie z tabelą lotów. W
          końcu to tylko 3 +- godziny, więc nie widzę problemów..
    • Gość: ja Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.gprs.plus.pl 03.07.08, 17:36
      Jeżeli ktoś chce sie dowiedzieć prawdy na temat lini sky airlines proszę o
      konakt na maila bartosz.kodex@interia.pl
      • Gość: peter-11 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 21:46
        sky airlinies to tanie linie turecko-niemieckie ale chyba bardziej
        tureckie ;)

samoloty juz sporo wysluzone ale latają
        czesto pilotami sa kobiety
        ciasno dosyc ale moze byc na 3 h, brak tv/radia
        my lecielismy w nocy wiec nie bylo problemu z brakiem audio/video

jak ladowalismy w berlinie schon. to strasznie powoli schodzil do
        ladowania (jakies 30 -35 min) , nie wiem od czego to zalezy ale
        poprzednio Condorem schodzil tylko 15 min ...

ale ladowanie i start gładko i bez problemow

jakbym mial wybor wybralbym inne linie ale nie bylo wyboru :P

poza tym w porownaiu do lini afrykanskich czy niektorych rosyjskich
        to i tak miodzio
        • Gość: gosc Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.mantykora.net 24.07.08, 14:36
          wczoraj wrociłam z Antalii zze Sky Airlines..powrót ok - zero
          opóźnienia..natomiast wylot z Poznania..masakra!!!koczowanie na lotnisku 7 h!!!!
          w dodatku nie informowano nas, ale zbywano co pol godziny"przepraszamy za
          opoźnienie,nastepne informacje za pół godziny"..potem próbowano na ułaskawić
          bonami na jedzienie w wys. 60 pln, których za bardzo nie mozna bylo zrealizowac
          - bo tak naprawde bufet ciepły i zimny nie był dostępny dla wszytkich pasazerow,
          lecz zaledwie kilku.. w ramach ww. bonu dostalismy pelna reklamowke batonow, gum
          do zucia, chipsow i sokow( ktorych oczywiscie nie wolno bylo wnosic na
          pokład)..co do reszty opinii zgadzam sie.

Gdyby nie to koczowanie mialbym tylko piekne wspomnienia z wakacji!
          • jolaek Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 24.07.08, 15:57
            leciałam ze sky airlines w zeszłym roku z Krakowa i nie mam żadnych
            zastrzeżeń.miła obsługa,catering,brak opóźnień.w tym roku lecę z sun
            express i będę mogła porównać obie linie
    • Gość: Wiktor Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 15:53
      Nie polecam , odległość między fotelami ok , 20 cm , wszystko się
      kleiło , kompletna duchota .
      • Gość: magbar14 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 16:04
        ja nie mam zadnych zastrzezen, dotychczas sunexpress wydawal mi sie
        lepszy ale po ostatniej podrozy z berlina do antalyi stierdzam ze
        zarowno catering obsluga jak i porzadek w sky airlines jest lepszy,
        jesli chodzi o duchote to wszedzie bedzie goraca jesli wszyscy
        ludzie zamkna wyloty powietrza, wiec jak najbardziej polecam
      • Gość: magbar14 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 16:05
        polecam brac miejsca przy tak zwanych wyjsciach awaryjnych z tego
        wzgledu ze jest tam wiecej miejsca na nogi lub na samym prodzie
        wtedy tez jest wiecej miejsca chociaz glownie to zalezy od modelu
        samolotu
        • Gość: Jerzy M Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.toya.net.pl 01.08.08, 12:34
          30 wróciłem tymi liniami z Turcji i było OK. Leciałem samolotem
          zielonym kóry był nowszy i nie było takiej ciasnoty jak w
          pomarańczowym którym leciałem do Turcji
          • Gość: zjs Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: 194.42.116.* 01.08.08, 12:47
            różowy do bani, ciasno, opóźnienie 2,5 godziny o czym ani lotnisko,
            ani Sky nas nie poinformował. Lot 2,5 godziny. wracaliśmy czarnym,
            wygodniejszy, bez opóźnień.
            • Gość: piciu Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 23:50
              ludzie !!!! napiszcie jakie to samoloty , czy Boeningi czy jakieś
              Tupolewy, a nie zielony, rózowy, zółty...czyscie zdziecinnieli?
              • voyager747 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 25.08.08, 00:02
                Boeingi 737:
                www.airfleets.net/flottecie/Sky%20Airline-active-b737.htm
                • voyager747 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 25.08.08, 00:05
                  Sorry, pomyłka, tu jest dobry link :
                  www.ch-aviation.ch/aircraft.php?search=set&airline=SHY&al_op=1
                  • voyager747 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 25.08.08, 00:06
                    I tu jeszcze jedne z kolorami:
                    www.skyairlines.net/En/Fleet.asp?go=list
    • veranillo Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 07.08.08, 13:02
      Ja wczoraj przyleciałam tą linią z Antalyi i nie mam zastrzeżeń. W obie strony
      opóźnienie było, ale minimalne (do pół godziny). Samoloty ok, większość
      czarterów, którymi leciałam, była w znacznie gorszym stanie. Dla dzieci dawano
      kocyki i kołderki, był też posiłek - kanapka, ciastko, ciepły i zimny napój. Jak
      na czarter, podróż była całkiem ok. Zdarzało mi się trafiać na gorsze warunki
      lecąc np. z SAS czy KLM ;)
      • Gość: zjs do picia do wysi..nia IP: 194.42.116.* 25.08.08, 07:23
        ty zdzieciniały lojtku, właśnie tu chodzi o kolory. bo lecieliśmy
        737 i w czarnym było bardzo wygodnie, w różowym jak w pakistańskich
        liniach lotniczych, myślałem, że nogi sobie na szyję położę...
        • velika Re: do picia do wysi..nia 25.08.08, 10:21
          No, różowy jest dość straszny;) Jest w nim brudno i nie słychać co pilot mówi
          przez głośnik(leciałam 18.06). Ale sam lot ok, ani przez chwilę nie zatrzęsło,
          start i lądowanie też w porządku. Z powrotem leciałam pomarańczowym i warunki
          były dużo lepsze.
          • Gość: daguniaaaa Nigdy Wiecej Ze SKY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 22:30
            Gdy lecielismy do Turcji bylo wszystko ok.Natomiast droga powrotna
            hmm... 10.09.2008 na lotnisku w Antalii wsiedlismy do samolotu,
            stewardesy pokazaly "teatrzyk",samolot byl juz na pasie startowym,
            rozpedzal sie, juz praktycznie lekko unosil sie do gory i nagle na
            samym koncu pasa gwaltowne hamowanie awaryjne. Pierwsza wiadomosc:
            mały problem-polecimy za 20 min, druga wiadomosc - wiekszy problem
            polecimy za 40 min,po czym po 10 min kazano nam wziasc bagaze
            podreczne i wysiasc z samolotu bo z malego problemu zrobila sie duza
            awaria, ktora trzeba naprawic. Przerazenia ludzi nie da sie opisac.
            Co jakis czas pojawiala sie nowa wersja o ktorej polecimy. Jedna
            Pani powiedziala ze podstawia drugi samolot, bo tego nie moga zrobic
            po czym przychodzi druga i mowi ze juz jest zrobiony i zaraz
            polecimy. Godzine pozniej tez uslyszelismy: "zaraz". Gdy po 4
            godzinach wsiedlismy do "naprawionego" samolotu przerazenie roslo z
            kazda chwila. Czy wystartuje? Czy spadniemy? Nikomu tego nie zycze.
            Kazdy odlos z silnika, kazde drzenie to byly straszne nerwy. Dlatego
            ostrzegam i nie polecam tych lini lotniczych.
            • Gość: gość Re: Nigdy Wiecej Ze SKY! IP: *.chello.pl 12.09.08, 23:12
              Najlepiej nie lataj z nikim i nie siej paniki na forum, nie wypisuj głupot,
              dziękujemy za Twoją opinię, nie masz pojęcia o tym niestety.
              Tacy ludzie nie powinni latać wcale, jedź autokarem następnym razem.
              • Gość: daguniaaaa Re: Nigdy Wiecej Ze SKY! do :gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 17:56
                Moze i pojecia o lataniu nie mam -pilotem nie jestem.
                "Paniki nie sieje" tylko ostrzegam przed liniami SKY. Jesli mi nie
                wierzysz hmm nie musisz. 737 to duzy samolot-sama w nim nie bylam.
                To był lot 10.09.2008 do Rzeszowa z miedzy ladowaniem w Szczecinie.
                Biuro TRIADY zostalo poinformowane o opoznieniu,wiec oni tez wiedza
                co sie dzialo.
                P.S Do Twojej informacji "drogi" Gosciu: to nie byl moj pierwszy lot
                ani ostatni. Ostatni napewno ze SKY. Sadze ze to TY pierwszy lot
                masz przed soba.Pozdrawiam
                • Gość: gość Re: Nigdy Wiecej Ze SKY! do :gość IP: *.chello.pl 13.09.08, 18:48
                  Taaak możesz sobie sądzić, właśnie SKYej też latałem i to bardzo przyzwoita
                  linia. Dla Ciebie specjalnie podaję ile lotów odbyłem- dokładnie 66, ponad 310
                  godzin w powietrzu i 223 tyś. km przeleciałem.
                  Jeśli był jakiś problem, to chyba dobrze że to naprawili, czy lepiej tak jak
                  Spanair?
                  • coolciara.n Re: Nigdy Wiecej Ze SKY! do :gość 13.09.08, 23:24
                    dagunia widze ze podobna sytuacja do mojej.
                    Wracałam w polowie lipca z antalya.
                    W SUMIE NA LOTNISKU SPEDZIŁAM 11 GODZIN.Miałam byc o 23 w Poznaniu a
                    byłam około 7 rano nastepnego dnia.
                    To była jakas totalna paranoja nie chcieli nas w ogole o niczym
                    informowac gdyby nie to ze przez cały czas sie kłociliśmy z mało
                    kompetentną obsluga. Pani z lini lotniczych przyszła do nas moze po
                    3/4 godzinach i wlasciwie przez caly czas udzielala wymijajacych
                    odpowiedzi. Mowila ze leci do nas drugi samolot poniewaz nasz sie
                    zepsuł jednak wracalismy chyba tym ,,uszkodzonym'' .
                    Dano nam troche picia i kanapkę.Było bardzo zimno klima na full a
                    wszyscy poubierani na 40 stopni jak z reszta w Turcji bywa.
                    Niesamowite nerwy niewiedza co z nami bedzie ,kiedy wrocimy i złe
                    warunki daly sie wszystkim we znaki.Koce dano nam z wielką łaską.
                    Samolot zwyczajny zaden szok.
                    Pozdrawiam wszystkich ktorzy lecieli tamtego dnia !!!
                    • Gość: gość Re: Nigdy Wiecej Ze SKY! do :gość IP: *.chello.pl 14.09.08, 00:02
                      I nic w tym dziwnego, samoloty jak wszystko czasami się psują.
                      W szczycie sezonu żadna linia nie ma "zapasowych" samolotów, które sobie stoją i
                      czekają. Podobne sytuacje są w innych liniach lotniczych.
                      To niestety pech, że się Wam akurat przytrafiło, ale to nie znaczy, że linia
                      jest zła, nigdy więcej itp.
                      Z naszymi biurami podróży można lecieć z o wiele gorszymi liniami niż SKY.
                      • coolciara.n Re: Nigdy Wiecej Ze SKY! do :gość 14.09.08, 15:02
                        To już nie chodzi o to ze samolot sie popsul bo to sie zawsze moze
                        przydarzyc. Ja mam pretensje o tow jaki spoosb zostalismy
                        potraktowani.Kazdy nas zbywal i nie chcial powiedziec co sie w
                        ogule stało.Caly czas pzresuwano godzine odlotu az w koncu
                        zaprzestano tego w ogóle. Lotnisko nie interesowało sie nami i
                        tłumaczyli ze to sky powinno ,,coś'' z nami zrobic.
                        Chcielismy znac chociaz fakty za ile godzin ewentualnie polecimy ale
                        obsluga ciągle nas oklamywała.
                        Wiem ze niby moglo to wywolac panike ale wieszka panika byla gdy nie
                        wiedzilismy nic na temat kiedy polecimy itd. Nie chciano nas
                        wypuscic nawet na teren lotniska gdzie byly sklepy itd.
                        Potraktowali nas jak bydło:/
                        • Gość: ewa-e Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 19:17
                          Czy na przelocie SHY w samolocie jest serwowany catering?
                          w biurze mnie poinformowali ze nie ma a tu czyta ze jednak
                          jest..proszę o odp na moje zapytanie..lece z 3 dni i mam nadzieje ze
                          mój lot obiejdzie sie bez jakich kolwiek przygód..pozdr.
                          • Gość: Norbi Re: IP: *.as.kn.pl 14.09.08, 20:19
                            My lecieliśmy w sierpniu z Wrocławia, w obie strony był catering,
                            samolot czerwony do turcji z powrotem żółty oba pónktualnie
                            Stat , przelot i lądowanie OK!
    • Gość: cichy Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:15
      ile trwa lot z warszawy do antalya ?
      • Gość: cichy ile trwa lot z warszawy do antalya ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:16
      • tosia-84 Re: linie lotnicze Sky Airlines - opinie,info.... 12.04.09, 20:09
        ok. 2.5-3h. Po przylocie trzeba pamiętać, żeby pocisnąć zegarek o godz. do
        przodu. Leciałam we wrześniu i był catering w obydwie strony:) Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka