Dodaj do ulubionych

czy ktos już był - Felicia Village

30.05.08, 20:11
Czy ktoś już był w tym sezonie w Felicia Village k. Side?
Proszę o podzielenie się wrażeniami i o opinię o hotelu itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: viola Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.icpnet.pl 31.05.08, 15:44
      też poproszę podzielenie się refleksjami nt. pobytu w tym hotelu,
      wyjeżdzam tam w sierpniu.
    • Gość: fred Opinie Felicia Village IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 19:21
      wypadaloby najpierw przejrzec opinie ktore juz ktos napisal:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=68323680&a=68323680
      • Gość: ragami Re: Opinie Felicia Village IP: *.icpnet.pl 01.06.08, 21:26
        Opinie te już znam, są one z lutego i wcześniej. Chcialabym
        informacje z rozpoczetego sezonu - maj 2008.
    • Gość: dzia Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.radioalfa.pl 06.06.08, 16:59

Byłam w maju. Hotel super - dla rodzin z dziećmi. Poza tym wszędzie daleko i to
      dla mnie plus:) No bo okna nie wychodzą na drogę itp. Z hotelu możesz pojechać
      do Side i Manavgat dolmuszem (podjeżdża bezpośrednio przed hotel)- popytasz w
      recepcji.
      Hotel: czysto, miło itd. Byłam, kiedy głównie byli Niemcy, pod koniec pobytu
      przyjechało sporo Rosjan, ale jakoś nie wpłynęło to na sytuacje:)
      W hotelu mnóstwo animacji: można chodzić na aerobik itd (3-4 razy dziennie).
      Hm, nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć. Ja chętnie bym tam wróciła - dzieci
      były zachwycone, my z mężem odpoczęliśmy.
      • Gość: ragami Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.icpnet.pl 06.06.08, 22:03
        Dzięki, bo już myślalam, że tam nikt nie jeździ. To ,że daleko, to
        dla mnie również jest atutem. Chcę również z mężem odpocząć. Będę
        tam w lipcu z 2 dzieci - 7 i 17 lat. Dla mlodszego to bedzie raj
        (baseny). Nie wiem czy są jakieś atrakcje dla córy - 17 lat?
        Jaka jest plaża ( piaszczysta?), czy jest tłok, czy trzeba rano
        wstać , żeby zająć leżaki. Jakie jest zejście do morza? A pokoje -
        czy są duże - my będziemy mieć 2 polączone. Czy jest czysto? A
        obsluga, jedzenie? A klima - nie ma problemów? Ręczniki - czy
        zmieniane są codziennie? Nie wiem czy mam wziąć ze sobą kąpielowe.
        Wiem, że jest parter i pietro, gdzie lepiej mieć pokój? W jakim
        języku można się dogadać? A są tam jakieś sklepiki?
        Z jakiego biura leciałaś?
        To narazie tyle, dziękuję , za każdą informację.
        • Gość: dzia Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 14:02
          Postaram się po kolei:
          -czysto bardzo (panie starały się niezależnie od napiwków, np. zmiana pościeli
          była często, bardzo:)
          - ręczników bym nie brała (wzięłam jeden kąpielowy dla dzieci i szlafroczki, ale
          niepotrzebnie.)Ręczniki są po dwa na osobę (czyli zastaniesz 4 małe i cztery
          duże w łazience) i są zmieniane codziennie (tak jak i chodniczek-ręczniczek koło
          kabiny). Oczywiście trzeba położyć na podłodze jako znak, że życzysz sobie
          świeżego. Kąpielowe ręczniki są wydawane koło basenu - dla każdej osoby jeden. W
          recepcji z kluczem dostajesz klucz do sejfu (sejf w szafie był w naszym pokoju)
          i karty (takie plastikowe), które oddajesz jako depozyt za ten ręcznik
          kąpielowy. Ręcznik kąpielowy możesz wymienić świeży w godzinach porannych lub
          popołudniowych (wtedy panowie w budce stoją:) lub zamienić taki mokry na
          plastikową kartę (żeby nie dźwigać:)))
          - pokoje łączone są ok (mieliśmy taki z piętrowym łóżkiem - malutki ale
          wystarcza w zupełności, widzieliśmy także ten większy - naprawdę sporo miejsca)
        • Gość: dzia odpowiedzi cz.II:))) IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 14:26
          -obsługa przemiła - przyjechaliśmy do hotelu w okresie kiedy byli prawie sami
          Niemcy i nie widziałam jakichś ogromnych napiwków, natomiast obsługa naprawdę
          starała. W drugim tygodniu przyjechali goście BP Koral i troszeczkę się
          zmieniło: większą uwagę zaczęto przykładać do efektu;), tzn. widziałam jak
          kelner zapomniał zmienić obrus po odchodzących gościach podczas obiadu. Ale za
          to było więcej efektownych drobiazgów; np. łabądki z ciasta przy wejściu itd.
          - jedzenie - powiem tak: nie słyszałam, żeby ktoś zachorował podczas naszego
          pobytu, mimo że sporo ciast, lodów, owoców itd. Nie musiałam zabraniać dzieciom,
          bo świeże byłoi takie, no wiesz, estetyczne. Sporo potraw dostajesz prosto z
          patelni (np. omlety, grilowane mięso, obsmażane warzywa itp.)
          - język - najlepiej niemiecki.....albo rosyjski (zdziwiłam się jak wiele osób go
          zna). Angielski tradycyjnie w tym kraju za bardzo popularny nie jest. Ale na
          recepcji i u lekarza (siedzi cały dzień w gabinecie obok biura przedstawicieli
          TUI) spokojnie może być i angielski.
          - klima - działa; jest jedna w dużym pokoju
          - sklepiki są, ale taniej będzie kupować w Manavgat (dolmusz wozi - musisz
          zapisać się w recepcji, płatne)
          - plaża: łagodne dojście (płasko), na linii wody żwir (pamiętaj nie zabierać
          tych ich pięknych kamieni - bo można napytać sobie biedy) i...dość głęboko -
          kilka metrów od brzegu robi się głęboko na jakies 2 m (jakoś mnie to zdziwiło).
          Miałam buty takie jak na rafe:))) dla wszystkich, ale wystarczą klapki (dzieci
          tylko używały tych butków ochronnych)
          - byłam z TUI i jak zwykle jestem zadowolona
          - no i mała szczypta goryczy: córka może , hmmm, nie do końca być zachwycona
          brakiem życia nocnego, ale w lipcu pewnie będzie bardziej rozrywkowo - więcej
          ludzi jedzie z większymi pociechami (ja byłam w maju, a wtedy dzieci są w
          szkole). Poza tym spokojnie może siedzieć w siłowni, hammamie (super), pojechać
          do Side i Manavgat. A poza tym jeszcze są wycieczki itd. A wieczorami ciekawe
          animacje, naprawę. Coś dla siebie znajdzie.
          • Gość: ragami Re: odpowiedzi cz.II:))) IP: *.icpnet.pl 11.06.08, 15:45
            Dzięki za wszystkie informacje. Jadę pierwszy raz do Turcji, stąd
            moje obawy, nie znam tego kraju, wyboru dokonaliśmy z mężem w maju,
            właściwie na ostatnią chwilę. Pani z biura zachwalała to miejsce, a
            po Twoim opisie myślę , że będziemy zadowoleni. Nie szukam również
            dziury w całym, jadę z dobrym nastawieniem i myślę, że nic nie
            zepsuje mi urlopu , wypoczniemy i będziemy się dobrze bawić.
            Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za info.
            • Gość: dzia Re: odpowiedzi cz.II:))) IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 22:17
              Życzę udanego odpoczynku:) pozdrawiam
        • Gość: .... Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 14:29
          no i żeby wyjaśnić: nie jestem apologetą tego hotelu, ale nie szukam dziury w
          całym i przede wszystkim: po to siedzi pani z TUI na dyżurze, że jak coś nie
          jest OK to jej się to zgłasza i już
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka