ragami 30.05.08, 20:11 Czy ktoś już był w tym sezonie w Felicia Village k. Side? Proszę o podzielenie się wrażeniami i o opinię o hotelu itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viola Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.icpnet.pl 31.05.08, 15:44 też poproszę podzielenie się refleksjami nt. pobytu w tym hotelu, wyjeżdzam tam w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Opinie Felicia Village IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 19:21 wypadaloby najpierw przejrzec opinie ktore juz ktos napisal: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=68323680&a=68323680 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragami Re: Opinie Felicia Village IP: *.icpnet.pl 01.06.08, 21:26 Opinie te już znam, są one z lutego i wcześniej. Chcialabym informacje z rozpoczetego sezonu - maj 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.radioalfa.pl 06.06.08, 16:59 Byłam w maju. Hotel super - dla rodzin z dziećmi. Poza tym wszędzie daleko i to dla mnie plus:) No bo okna nie wychodzą na drogę itp. Z hotelu możesz pojechać do Side i Manavgat dolmuszem (podjeżdża bezpośrednio przed hotel)- popytasz w recepcji. Hotel: czysto, miło itd. Byłam, kiedy głównie byli Niemcy, pod koniec pobytu przyjechało sporo Rosjan, ale jakoś nie wpłynęło to na sytuacje:) W hotelu mnóstwo animacji: można chodzić na aerobik itd (3-4 razy dziennie). Hm, nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć. Ja chętnie bym tam wróciła - dzieci były zachwycone, my z mężem odpoczęliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragami Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.icpnet.pl 06.06.08, 22:03 Dzięki, bo już myślalam, że tam nikt nie jeździ. To ,że daleko, to dla mnie również jest atutem. Chcę również z mężem odpocząć. Będę tam w lipcu z 2 dzieci - 7 i 17 lat. Dla mlodszego to bedzie raj (baseny). Nie wiem czy są jakieś atrakcje dla córy - 17 lat? Jaka jest plaża ( piaszczysta?), czy jest tłok, czy trzeba rano wstać , żeby zająć leżaki. Jakie jest zejście do morza? A pokoje - czy są duże - my będziemy mieć 2 polączone. Czy jest czysto? A obsluga, jedzenie? A klima - nie ma problemów? Ręczniki - czy zmieniane są codziennie? Nie wiem czy mam wziąć ze sobą kąpielowe. Wiem, że jest parter i pietro, gdzie lepiej mieć pokój? W jakim języku można się dogadać? A są tam jakieś sklepiki? Z jakiego biura leciałaś? To narazie tyle, dziękuję , za każdą informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 14:02 Postaram się po kolei: -czysto bardzo (panie starały się niezależnie od napiwków, np. zmiana pościeli była często, bardzo:) - ręczników bym nie brała (wzięłam jeden kąpielowy dla dzieci i szlafroczki, ale niepotrzebnie.)Ręczniki są po dwa na osobę (czyli zastaniesz 4 małe i cztery duże w łazience) i są zmieniane codziennie (tak jak i chodniczek-ręczniczek koło kabiny). Oczywiście trzeba położyć na podłodze jako znak, że życzysz sobie świeżego. Kąpielowe ręczniki są wydawane koło basenu - dla każdej osoby jeden. W recepcji z kluczem dostajesz klucz do sejfu (sejf w szafie był w naszym pokoju) i karty (takie plastikowe), które oddajesz jako depozyt za ten ręcznik kąpielowy. Ręcznik kąpielowy możesz wymienić świeży w godzinach porannych lub popołudniowych (wtedy panowie w budce stoją:) lub zamienić taki mokry na plastikową kartę (żeby nie dźwigać:))) - pokoje łączone są ok (mieliśmy taki z piętrowym łóżkiem - malutki ale wystarcza w zupełności, widzieliśmy także ten większy - naprawdę sporo miejsca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia odpowiedzi cz.II:))) IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 14:26 -obsługa przemiła - przyjechaliśmy do hotelu w okresie kiedy byli prawie sami Niemcy i nie widziałam jakichś ogromnych napiwków, natomiast obsługa naprawdę starała. W drugim tygodniu przyjechali goście BP Koral i troszeczkę się zmieniło: większą uwagę zaczęto przykładać do efektu;), tzn. widziałam jak kelner zapomniał zmienić obrus po odchodzących gościach podczas obiadu. Ale za to było więcej efektownych drobiazgów; np. łabądki z ciasta przy wejściu itd. - jedzenie - powiem tak: nie słyszałam, żeby ktoś zachorował podczas naszego pobytu, mimo że sporo ciast, lodów, owoców itd. Nie musiałam zabraniać dzieciom, bo świeże byłoi takie, no wiesz, estetyczne. Sporo potraw dostajesz prosto z patelni (np. omlety, grilowane mięso, obsmażane warzywa itp.) - język - najlepiej niemiecki.....albo rosyjski (zdziwiłam się jak wiele osób go zna). Angielski tradycyjnie w tym kraju za bardzo popularny nie jest. Ale na recepcji i u lekarza (siedzi cały dzień w gabinecie obok biura przedstawicieli TUI) spokojnie może być i angielski. - klima - działa; jest jedna w dużym pokoju - sklepiki są, ale taniej będzie kupować w Manavgat (dolmusz wozi - musisz zapisać się w recepcji, płatne) - plaża: łagodne dojście (płasko), na linii wody żwir (pamiętaj nie zabierać tych ich pięknych kamieni - bo można napytać sobie biedy) i...dość głęboko - kilka metrów od brzegu robi się głęboko na jakies 2 m (jakoś mnie to zdziwiło). Miałam buty takie jak na rafe:))) dla wszystkich, ale wystarczą klapki (dzieci tylko używały tych butków ochronnych) - byłam z TUI i jak zwykle jestem zadowolona - no i mała szczypta goryczy: córka może , hmmm, nie do końca być zachwycona brakiem życia nocnego, ale w lipcu pewnie będzie bardziej rozrywkowo - więcej ludzi jedzie z większymi pociechami (ja byłam w maju, a wtedy dzieci są w szkole). Poza tym spokojnie może siedzieć w siłowni, hammamie (super), pojechać do Side i Manavgat. A poza tym jeszcze są wycieczki itd. A wieczorami ciekawe animacje, naprawę. Coś dla siebie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ragami Re: odpowiedzi cz.II:))) IP: *.icpnet.pl 11.06.08, 15:45 Dzięki za wszystkie informacje. Jadę pierwszy raz do Turcji, stąd moje obawy, nie znam tego kraju, wyboru dokonaliśmy z mężem w maju, właściwie na ostatnią chwilę. Pani z biura zachwalała to miejsce, a po Twoim opisie myślę , że będziemy zadowoleni. Nie szukam również dziury w całym, jadę z dobrym nastawieniem i myślę, że nic nie zepsuje mi urlopu , wypoczniemy i będziemy się dobrze bawić. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzia Re: odpowiedzi cz.II:))) IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 22:17 Życzę udanego odpoczynku:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: czy ktos już był - Felicia Village IP: *.radioalfa.pl 11.06.08, 14:29 no i żeby wyjaśnić: nie jestem apologetą tego hotelu, ale nie szukam dziury w całym i przede wszystkim: po to siedzi pani z TUI na dyżurze, że jak coś nie jest OK to jej się to zgłasza i już Odpowiedz Link Zgłoś