Dodaj do ulubionych

Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 23:00
Witam w sezonie!
Wybieramy sie własnie do tego hotelu i chcielibysmy zaczerpnąć
świeżych informacji na ten temat.
czy ktos może wybiera sie do tego hotelu bądź już z niego wrócił?
Obserwuj wątek
    • Gość: ki71 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:17
      witam wybieram sie tam z rodzinką w sierpniu.
      • Gość: John Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.09, 14:32
        My też wybieramy się w sierpniu, więc może się spotkamy.
        Mam pytanie o okolicę, a dokłądnie o Sarigerme: czy jest tam gdzie
        pójść i zrobić jakieś zakupy?
        Bo szczerze mówiąc jest mało informacji na ten temat ....
      • Gość: wycieczki Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 06:24
        Ja mam pytanie o fakultatywne wycieczki.
        Czy z tego rejonu jest szansa popłynąć na KOS?
    • Gość: john Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.09, 10:34
      Znalazłam stronkę dot. Sarigerme. Są tu i zdjęcia okolicy i ceny
      wycieczek z lokalnego biura. Wygląda to całkiem sympatycznie.
      www.sarigermeturkey.com/sarigermeimages.asp
      • Gość: ki70 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 22:34
        Do Jona Witam a kiedy lecicie bo ja z rodzinką lecę 10 sierpnia na 2 tygodnie.
        • Gość: John Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 06:25
          My właśnie 10 sierpnia kończymy nasz dwutygodniowy pobyt w tym
          hotelu więc raczej się nie spotkamy. No, chyba że pomachasz nam
          chusteczką na pożegnanie ;)

Próbowałam odnaleźć ten hotel na wakacjach.pl i nie ma go w
          sprzedaży, natomiast w Itace jest full miejsc w kazdym terminie w
          mega dużej cenie. Może wy macie namiar na stronę z wakacji.pl z
          aktualną ofertą?
          • Gość: ki71 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:06
            Witam na wakacjach.pl niestety niema tego hotelu w sprzedaży.Pozdrawiam
            • Gość: John Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 05:59
              No właśnie widzę, że jest już w sprzedaży. Nareszcie.
          • Gość: misza Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 21:51
            czesc my tez z żoną i z przyjaciolmi jedzemy 27 po 10 sierpnia i też
            szukałem dziś na wajkacjach pl ten hotel i nie było go ale wejdz
            last min i wybiez 27 wylot i znajdzesz ten hotel przepraszam za
            bledy jestem ukraińcen a sam wiem ze polski to jest nie do nauczenia
            się)
    • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 91.197.155.* 07.05.09, 11:06
      Ja wybieram się w czerwcu. Jak wrócę to napiszę. Choć może ktoś wcześniej będzie
      i nas wesprze informacjami :)
      • Gość: John Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 06:27
        Monia, czekamy z niecierpliwością na infomację :) Kiedy wracasz?
        • Gość: marek27 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.09, 12:15
          ten joy pegasos jest na pozomie rok temu bylem z moja monia w turcji hotel sklada se z dwoch czesci tropical i palace, można leciec śmiało
          • iwona.b25 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet 27.05.09, 15:04
            Gość portalu: marek27 napisał(a):
            ten joy pegasos jest na pozomie rok temu bylem z moja monia w turcji hotel sklada se z dwoch czesci tropical i palace, można leciec śmiało

a która jest fajniejsza według Ciebie? i powiedz jeszcze z jakim biurem byles
        • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 91.197.155.* 19.05.09, 08:48
          Wracam 5 lipca.
          Na razie "studiuję" okolicę: www.sarigermeturkey.com/default.asp

• Gość: Bosae Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 11:38
            Witam! My wracamy 06.07 do kraju, bedziemy tydzien, wybieramy sie w czworke 2 +
            2(dzieci 9 i 3lata)! lecimy z Itaki! mowili nam ze jest tam polska animacja od
            01.07, czy cos wiesz na ten temat?
            • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 91.197.155.* 15.06.09, 08:48
              Też jestem ciekawa jak to będzie z tą animacją. Ale wem tyle co w katalogu
              napisali. My jedziemy w 2 rodziny w tym 4 dzieci: 17,13,12 i 9 lat.

• Gość: ki70 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:17
      Witam Czy ktoś z Was słyszał ze podobno w tym roku mają być rozdzielone te dwa
      hotele ?
      • Gość: John Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 05:58
        Hmm, one dotychczas były rozdzielone. Ponoć połączenie nastapiło w
        ubiegłym roku i teraz ma ogólna nazwę Joy Pegasos Resort (jak dobrze
        pamiętam).
        Widzę tez że nareszcie ruszyła sprzedaz hotelu na innych stronach
        turystycznych (w tym wakacje.pl). Może to spowodowane było tymi
        różnymi nazami.
        Bądź co bądź czuję, ze wybór jest słuszny i bedą to fajne wakacje.
        Pozdrawiam
        • Gość: ki71 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:31
          Ale podobno mają byc murem rozdzielone bo wczesniej mozna było korzystac z dwóch
          • Gość: kakawa Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.umcs.lublin.pl 19.05.09, 10:00
            Witaj ki71, my tez wybieramy się tam od 10 sierpnia, rodzina (2+2).
            Skad jesteście?
            • Gość: ki71 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:24
              Witam my lecimy z Warszawy też 2+2 dzieci córka 15 lat syn 11 a Wy skąd
              lecicie?Może macie jakies ciekawe fotki z tego hotelu to chętnie obejze jak masz
              gg to mogę wam wysłać fajną stronkę 3D.Pozdrawiam
              • Gość: kakawa Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.umcs.lublin.pl 20.05.09, 08:42
                Nie mam żadnych fotek, chetnie zobaczę (gg 10211934), my tez lecimy
                z Warszawy :)
                • Gość: ki71 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:51
                  Prześle Ci wieczorem bo mam tą strone w domu.A z jakiego biura lecicie i jakim
                  samolotem bo my podobno liniami sun expres.A w jakim wieku są dzieci?
                  • Gość: paula Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.05.09, 18:17
                    Witam
                    Jadę do tego hotelu 3.08 na tydzień.Jadę z dwójką dzieci 12 i 18 lat
                    (dziewczyny). Cz ktoś wybiera się w tym terminie z dziećmi w
                    zbliżonym wieku ?
                    • Gość: kas1 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 212.91.20.* 28.05.09, 14:22
                      my jedziemy 3.08 z krakowa z córką 13 lat
                      • Gość: ki71 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 17:51
                        A na ile jedziecie? do kas1
                      • Gość: paula Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.06.09, 09:13
                        Jeśli córka kas1 zechce spotkac się z moją to byłoby miło.Dziewczyny
                        mogłyby się dobrze bawić.
                        • Gość: kas1 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 212.91.20.* 04.06.09, 17:21
                          jedziemy na dwa tygodnie Oczywiście że chciałaby się spotkać przesyłam Ci adres
                          mojej córki karo17@poczta.onet.eu może się porozumieją lub na gg 3663594 czynne
                          od soboty 6.06 hotel jest podobno bardzo fajny mamy zaprzyjaźniona panią
                          sprzedającą i poleciła go na podstawie rozmów z klientami.
                          • Gość: mariusz Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 11:38
                            bylem w zeszly roku w tym hotelu z ITAKA , juz na miejscu byla wielka awantura
                            ,poniewaz Itaka sprzedawala ten hotel jako 5* a byl 4*, po powrocie
                            odzyuskalismy czesc pieniedzy . Generalnie bylo fajnie .Moze minusem byla zbyt
                            slabo dzialajaca klima , slabo posprzatane pokoje do pozostalosci nie mam zbyt
                            wielkich zastrzezen , a ewntualnie brak dobrej polskiej animacji.W hotelu tym sa
                            prawie sami wyspiarze z Angli i jest wszystko pod nich ,animacje po
                            angielsku.Samo miejsce Sarigerme , to praktycznie wioska ,z hotelu idzie sie do
                            niej okolo 2 km , sa tez busy ktore podwoza do niej .W Sarigerme 2 razy w
                            tygodniu jest dosc duzy bazar na ktorym mozna kupis wszystko ,w hotelu te same
                            artykulu duzo drozsze.Praktycznie tylko lezec i wypoczywac.
                            • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 91.197.155.* 08.06.09, 08:37
                              Czy korzystaliście z wycieczek fakultatywnych? Jeśli tak to z jakich? Z Itaki
                              czy z lokalnego biura? Czy byliście zadowoleni?
                          • Gość: paula Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.09, 17:31
                            Liczę na to że dziewczyny się polubią.Córka odezwie się na gg.My
                            niestety w tym roku lecimy tylko na tydzień. Hotel jest swietny,
                            wiem o tym od osoby ,która tam była.
      • Gość: misiaczek609 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 11:30
        Czy ktoś wybiera się 20.07 z dziećmi?
        Ja z żoną i 2,5 letnim synkiem na 2 tygodnie
    • Gość: john sezon 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 00:13
      Ponawiam temat.
      Czy już ktoś wrócił z tego hotelu?
      Czekamy na odzew!!!!
      • Gość: john Re: sezon 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 16:35
        Nikt jeszcze nie wrócił?
        Niemożliwe....
    • Gość: ki70 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 21:03
      Czy ktoś wrócił już z tego hotelu?
      • Gość: peter Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:59
        Wróciłem dzisiaj z rodziną po dwutygodniowym pobycie w J.P.Tropical.
        Pytaj, bo nie wiem, co jeszcze nie zostało tutaj napisane. Pzdr
        • Gość: kas1 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 212.91.20.* 05.07.09, 16:58
          bardzo interesuje mnie sprawa plaży bardzo jest mało zdjęć naprawdę tam nic nie
          ma czy jak lubię spokój to mogę wziąć leżaczek i parasol i odpoczywać bez zgiełku
          • Gość: peter Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 17:07
            Plaża niezmiernie szeroka, że ciężko dostrzec brzeg morza ;) A tak serio, to nie
            jest to piasek znad Bałtyku, lecz gruby, szary, miejscami bardzo ciemny piach z
            kamyczkami. Plaża vis a vis Tropical jest "chroniona" gdyż występują tam żółwie,
            które między 20-6.00 mają niby wyłazić na powierzchnię. (Nie widziałem), w
            związku z tym dużo tam nieczystości, a przy samej linii brzegowej sporo mułu i
            różności, które naniosło morze. Ok. 100 metrów w lewo jest plaża zagospodarowana
            dla turystów z leżakami i parasolami, no i jest dużo, dużo czyściej. Przyznam,
            że nie widziałem w ciągu dwóch tygodni, aby ktoś maszerował się tam opalać, za
            to wieczorkami trochę ludzi spaceruje - oczywiście głównie Polacy.
            Dodam, że Tropical to hotel zrobiony w 100% pod obywateli Wielkiej Brytanii.
            Dużo, by o tym pisać, ale nie o to pytałaś. Pzdr.
            • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 19:08
              Ja też właśnie wróciłam i plażą jestem najbardziej zawiedziona. Słowem: porażka.
              Gdybym wiedziała, że tak to wygląda to wybrałabym inny hotel. Jestem
              wielbicielką szumu fal a tu tym nie da się cieszyć.
              Poza tym hotel bardzo dobry. Niestety Anglicy to faktycznie osobna historia.
              Jeśli ktoś ma na nich alergię albo na duże ilości małych dzieci to powinien
              wybrać inny hotel.

• Gość: misiaczek609 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.09, 20:22
                Cześć.
                Ja wraz z żoną i 2,5 letnim synkiem wybieramy się do JP Tropical za 2 tygodnie.
                Czy możecie opisać jak było. Tzn. pokoje, jedzenie, animacje dla dzieci, baseny
                i zjeżdżalnie. Czy dawaliście napiwki i jak tak to ile, czy są w okolicy jakieś
                bazary gdzie można kupić ciuchy i pamiątki.
                Czy są w restauracjach jakieś przekąski dla dzieci, Jak z leżakami na basenach
                czy jest tłoczno i o której należy rezerwować. Czy dawaliście jakąś kase przy
                kwaterowaniu i jak tak to ile, Jaką walutę lepiej wziąć dolary czy euro i czy w
                hotelu jest bankomat oraz wszystko co powinniśmy wiedzieć przed wylotem.
                Z góry dziękuję za wszystkie rady i Pozdrawiam
                • Gość: peter Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:00
                  Zacznę może tak - wybierając się tam z dzieciakami, zapewnicie sobie na pewno
                  moc niecodziennych wrażeń i udane wakacje.
                  A teraz po kolei:
                  1. Pokoje: standardowo są to dwójki z dostawkami, chyba 32m2. Dla rodziców duże
                  małżeńskie łoże, dla dzieciaków sofa. Klimatyzacja działa przez całą dobę i
                  można ją sobie indywidualnie dozować. Łazienka średniej wielkości, wanna z
                  natryskiem, u nas był taki feler, że po każdorazowym prysznicu robiła się parówa
                  na maksa i trzeba było otwierać drzwi. Oprócz tego każdy pokój posiada
                  oczywiście balkon.
                  W TV 30 kanałów, w tym dwa polskie: TV Plus i Polonia (czyli horror ;) )
                  2. Jedzenie - mamy all inclusive, więc jeśli ktoś narzeka na posiłki, to jest po
                  prostu złośliwy. Moim zdaniem jedzenie bardzo dobre, niezwykły wybór dań i
                  przekąsek, soków, napojów, ciast i ciasteczek itp.itd. Jest też specjalny kącik
                  dla dzieci, kącik angielski (brr) etc. Czego nam brakowało lub co można by
                  zmienić? Więcej zup, kawa nie z automatu (za mocna). W piątek był dzień turecki,
                  a więc w tle tamtejsza muzyka i mnóstwo tutejszych potraw. Usiłowaliśmy
                  skosztować wszystkiego, ale nie zawsze pozwalały na to rozmiary żołądka ;).
                  Dzieci - oczywiście codziennie frytki, pizza, cola i pita. Tak była na wielu
                  stołach, które obserwowaliśmy.
                  Mnie przerażały możliwości przerobowe Anglików - codziennie jaja w różnej
                  postaci, fasolki i grzyby na śniadanie.... Kelnerzy i kelnerki - rewelacja.
                  3. Animacje - chodziliśmy jedynie z dziećmi do teatrzyku Lambada. Wprawdzie po
                  angielsku, ale zabawy przednie, świetna muzyka, konkursy i na koniec przebój
                  pobytu: Choco Chocolate, tańczone przez dzieci i rodziców. Super sprawa.
                  Codziennie między 19-20.00. Polecamy!
                  4. Baseny - główny z "rurami" do zjeżdżania i kilka(naście) mniejszych plus obok
                  Planete tez wielki z jacuzzi. Bomba. I dzieci w ogóle nie przeszkadzają. Kto
                  chce, pływa, kto nie ma ochoty, siedzi w wodzie lub opala się na leżakach.
                  Leżaki - miękkie i twarde. Ludzie rezerwują sobie już wcześniej, ale
                  "oficjalnie" można było od 9.00, gdyż wtedy wydają ręczniki na leżaki. Zdarzało
                  się, że obsługa zbierała "swoje" ręczniki położone wcześniej. I były
                  niespodzianki, gdy ktoś pojawił się np. w okolicach 10.00 a tu miejsca "niet"...
                  5. Zjeżdżalnie - zielona dla "normalnych", biała dla "samobójców", a poza tym
                  różne mniejsze dla dzieci. Na takiej w kolorowe paski dzieciaki traciły "kość
                  ogonową" i czasami nabawiały się otarć naskórka.
                  6. Napiwki - obowiązkowe. Kobietki bardzo sympatyczne, sprzątały codziennie i
                  każdego dnia wymieniały ręczniki. My dawaliśmy w zależności od stany posiadania
                  "drobnych" - 5 dolarów, 2 euro, 2 liry. Raz więcej, raz mniej. Pierwszy napiwek
                  już po zakwaterowaniu "skasuje" ;) boy, który przyniesie Wam bagaże.
                  7. Bazar - tak, jest w niedzielę od 10.00 w Sarigerme. Można kupić wszystko,
                  oczywiście mnóstwo podróbek Prady, Adidasa, gry i filmy komputerowe, perfumy...
                  Tylko uwaga: koniecznie się targować, albo odchodzić, a sprzedawcy i tak będą
                  gonić za Wami i z każdym kolejnym krokiem obniżać cenę ;) Nam udało się kupić 2
                  pary spodni "Adidasa" ;), wycenionych na 65 TL, za 25. Naprawdę. Poza tym
                  wieczorem w piątek jest mini bazar na terenie hotelu, koło basenu.
                  8. Przekąski dla dzieci - już pisałem - jest jakiś "children's corner".
                  9. Waluta - obojętna. My wzięliśmy Euro i trochę dolarów. Na recepcji można
                  wymienić o każdej porze dnia i nocy. Jest tam Polka, pani Asia, sympatyczna i
                  pomocna dziewczyna.

Chyba wszystko z Twoich pytań. Jeśli coś pominąłem, pytaj, póki pamiętam ;)
                  • Gość: misiaczek609 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.09, 21:34
                    Dziękuję serdecznie
                    Mam nadzieję że spędzimy w tym hotelu wspaniałe wakacje. Dziękuję za opinie
                    Bardzo pomocne
                    • Gość: john Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 08:43
                      Proponuję opinie umieścić na wakacjach.pl, bo coś mało ich :)
                      www.wakacje.pl/oferty/turcja/oludenis/joy-pegasos-tropical-1009,17.html?id_terminy=18698
                  • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 91.197.155.* 06.07.09, 12:08
                    Peter bardzo szczegółowo wszystko opisał, więc niewiele zostaje do dodania.
                    1. Od 1 lipca są polskie animacje (rano i po południu). Niestety obawiam się, że
                    nie dla takich małych dzieci jak Wasze. Jest jedna pani (Magda), która stara się
                    coś dzieciom zorganizować. Niestety Itaka nie zadbała o nic więcej niż pani
                    Magda, w związku z tym nie ma takich możliwości jak animatorzy angielscy, którzy
                    dysponują świetnym sprzętem a jest ich kilkadziesiąt osób. Mam nadzieję, że pani
                    Magda nadrobi to swoją inwencją :)
                    2. W naszej łazience też był problem z wentylacją.
                    3. Basenów jest dużo w całym ośrodku. Poza głównym, o którym pisał Peter są
                    również brodziki dla dzieci (kilka) i basen kryty.
                    Główny jest ogromny co jest jego zaletą jak i wadą. Podczas naszego pobytu był
                    nieczynny przez 3 dni (raz jakieś dziecko zwymiotowało do niego po zjeździe rurą
                    - 2 dni czyszczenia wody, a potem - też chyba dziecko - zostawiło w nim
                    śmierdzący, brązowy prezent - 1 dzień czyszczenia). W tym czasie można korzystać
                    z innych basenów i plaży nad morzem. Nie ma tragedii ale zawsze jakaś uciążliwość.
                    • Gość: monia Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: 91.197.155.* 06.07.09, 12:13
                      Acha - bankomaty są w Sarigerme. To jakieś 20 min piechotą od hotelu.
                    • Gość: peter Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:24
                      Nawet nie wiedziałem, dlaczego zamknęli ten duży basen...
                      Gdyby się jednak coś takiego zdarzyło, paręset metrów dalej jest ogromny basen
                      pod Joy Pegasos Palace i problem z głowy.
    • Gość: john wycieczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 07:48
      Bardzo ale to bardzo dziękujemy za informacje.
      Mam pytanie o wycieczki fakultatywne. Czy mozna jechać z biura
      lokalnego z Sarigerme?
      Czy jest mozliwość wycieczki na grecką wyspę KOS?
      • Gość: peter Re: wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:20
        My skorzystaliśmy z dwóch wycieczek, ale organizowanych (niestety) przez ITAKĘ.
        Piszę niestety, bo cenowo różniły się bardzo od tych organizowanych przez biuro
        w Sarigerme, bądź atrakcji kupowanych bezpośrednio na miejscu. Nie powiem złego
        słowa na ITAKĘ, bo było punktualnie, czysto, bus klimatyzowany, przewodnicy
        przygotowani ;), ale przebicia cenowe zapierają jednak dech w piersiach. My po
        prostu kupiliśmy je na początku, bo było jak zwykle, czyli straszenie, że "jutro
        ceny idą w górę...". I szły - 2-4 Euro od osoby. Przy rodzinie 4-osobowej
        wystarczy przemnożyć.
        Dla porównania: 12 wysp - ITAKA: 40 Euro osoba dorosła, 28 Euro dziecko. Na
        miejscu w Fethiye 10 Euro "od łebka". Przewodnik i tak niepotrzebny, a
        doliczając dojazd i powrót, wychodzą i tak niewielkie pieniądze, a stres
        mniejszy. No cóż, nie wiedzieliśmy, ale wiele osób widząc te różnice cenowe,
        doznawało niemal zawału.
        Biur w Sarigerme jest bodajże 3, wszystkie na jednej ulicy (bo Sarigerme to
        jedna ulica ;) ), ale potem nawet nie wchodziliśmy tam, coby móc spokojnie
        spać. Pzdr.
        • Gość: monia Re: wycieczki IP: 91.197.155.* 06.07.09, 12:11
          Wycieczki z Itaki są faktycznie droższe niż w lokalnych biurach. Jednak jeśli
          wybieracie się np. do Efezu to lepiej dopłacić ze względu na polskiego
          przewodnika. Pilotka z Itaki (p. Agnieszka) opowiadała bardzo ciekawie - polecam.
          W Pamukale też przydaje się polski przewodnik. Pozostałe można sobie poradzić bez.
          • Gość: john Re: wycieczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 13:38
            My lecimy równiez z ITAKI i rejs błękitny rejs mamy gratis w cenie.
            A jaka jest cena wycieczki do Efezu z Itaki?
            No i oczywiście hammamu: ile kosztuje w hotelu a ile z Itaki?
            • Gość: monia Re: wycieczki IP: 91.197.155.* 06.07.09, 13:43
              Wycieczka do Efezu to ponad 50 euro od osoby dorosłej. W cenie jest śniadanie i
              kolacja, lunch trzeba dokupić (wszystkie posiłki są kiepskie, szczególnie na tle
              jedzenia w hotelu) .
              Wyjazd do hammamu z Itaki to 12 euro ale musi się uzbierać minimum 10 osób (mnie
              się nie udało), w hotelu jest drogo - Program promocyjny kosztuje 119 TL (czyli
              jakieś 60 PLN).

• Gość: john Re: wycieczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 14:55
                12 euro za hammam to chyba bardzo dobra cena.
                Ja 23 lata temu płaciłam z Itaki 19 euro (bylismy w Side). Znajomi
                teraz byli w Kemer i tam płacili ponad 20 euro( hotelu ponoć seans
                kosztował 40 dolarów)
                • Gość: monia Re: wycieczki IP: 91.197.155.* 06.07.09, 15:07
                  Wydaje mi się, że dobra. Musisz tylko namówić jeszcze 9 osób :)
                  Podejrzewam, że to kwestia zakresu usługi. W hotelu robią maseczkę i masaż w
                  ramach usługi.
                  • Gość: peter Re: wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:20
                    Pełna usługa, czyli hamam + masaż klasyczny, 25 Euro. No i już jest drożej;)
                    • Gość: ki70 Re: wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:02
                      Witam A jak z komarami czy faktycznie jest ich sporo?
                      • Gość: peter Re: wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:29
                        "Ataku" komarów doświadczyłem tylko jeden raz, jakoś po 20.00 na spacerze.
                        Zresztą miejscowi zapowiadali nam, że to komary bardzo wybredne i nie biorą się
                        za byle kogo;). Osy, bo to pewnie też interesuje, w dość skromnej, rzekłbym
                        śladowej ilości ;)zlatywały się czasem przy basenach gdy jakiś Anglik (!) wylał
                        Colę lub zostawił resztki słodkości przy leżaku. Ale i one powąchały,
                        popatrzyły, coś pewnie skubnęły i zwykle nie robiły wokół siebie tyle szumu, co
                        nasze krajowe panienki ;)
                • Gość: john Re: wycieczki IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 07:51
                  Hmmm,
                  w Side bylismy 2 lata temu, a nie jak napisałam 23 lata...:-)
        • Gość: aga_cz Re: wycieczki IP: *.satfilm.pl 13.07.09, 18:12
          Peter - pytanie do Ciebie - z punktu widzenia 7 -latka - jaka
          wycieczka fakultatywna wydaje Ci się najtrafniejsza? My byliśmy w
          ub. roku w Joy Pegasos World - okolice Side. Hotel był pierwsza
          klasa i mamy ochotę zwiedzić inne Joy'e:-) Pozdrawiam,
          Agnieszka

• Gość: peter Re: wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 19:34
            My byliśmy blisko, bo Fethiye (12 wysp) oraz Tlos, Saklikent i Yakapark.
            Spokojnie, bez wojen, walk, płaczu i zgrzytania zębami. ;)
            Ale inni pisali też tutaj, że ponoć na "dalszych" trasach dzieciaki sprawdzały
            się znakomicie, więc chyba jest to rzecz bardzo indywidualna.
            A moja znajoma podjęła taką samą decyzję z Hotelami Joy. Za tę cenę takiego
            luksusu chyba się gdzie indziej nie znajdzie, więc też objeżdża kolejny raz
            Turcję...
            • Gość: aga_cz Re: wycieczki IP: *.satfilm.pl 13.07.09, 19:51
              Dzięki za odpowiedź:-) Czy na statku mocno buja?
              • Gość: peter Re: wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:01
                No "buja" to się na pewno kapitan w polskich dziewczynach ;), a tak serio, to
                zero fali, piękna, błękitna, przeźroczysta, miejscami granatowa woda, z nie lada
                atrakcją dla pływających - możliwością skakania ze statku do morza. Fenomenalne
                przeżycie, niecodzienna przygoda i oczywiście zachęcam do tego koniecznie!
                • Gość: aga_cz Re: wycieczki IP: *.satfilm.pl 13.07.09, 20:18
                  Oj męczę, męczę pytaniami - mogę prosić o jeszcze chwilę
                  cierpliwości - zostawiam gg 1070508- w wolnej chwili proszę o odzew:-
                  )
    • Gość: john miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 07:49
      Ktoś pisał że do Sarigerme jest 20 min piechotą. Czy mozna tam dojść
      również plażą?
      A jak z zakupami: warto robić na tamtejszym bazarze czy lepiej udać
      się gdzies dalej? A jak dalej to gdzie i czym :dolmuszami, taksówką?
      Z góry dzieki!
      • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 08:15
        Tak, 20 minut piechotą, nie spiesząc się szczególnie, ale szczerze mówiąc nie
        jest to najciekawsze przeżycie, biorąc pod uwagę nienajciekawsze widoki
        (nieużytki po przeciwnej stronie hotelu, plac budowy, bądź trzcina o wysokości 4
        metrów). Dolmusze kursują co pół godziny, a przejazd kosztuje 1 TL. Taksówki
        stoją pod hotelem, przejazd 10 TL. Plażą nie próbowałem się przemieszczać, więc
        się nie wypowiadam.
        Zakupy - bazar, to jedna możliwość (tylko w niedzielę), ale jest tam też trochę
        sklepików, więc spokojnie można coś kupić. Ja wybrałem się do miejscowości
        położonej troszkę dalej, o nazwie Ortaca. Odradzam jednak tę wyprawę, bo raz:
        gorąc ;), dwa: nic ciekawego poza meczetem i sto pięćdziesiątym ósmym pomnikiem
        ichniejszego Lenina Atatürk'a, nie widziałem, trzy: brudno i ubogo :(,
      • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 07.07.09, 08:20
        Miejscowość Sarigerme leży w głębi lądu - idzie się drogą. Można też podjechać
        busem (1 TL od osoby) lub taksówką (8TL za kurs). Generalnie taksówki są drogie.
        A benzyna jeszcze droższa (około 7 PLN za L)
        Najbliższa większa miejscowość to Orteca, w której nic nie ma. Do Marmaris jest
        jakieś 80 km. Do Fethyje jedzie się autobusem 1,5 godziny. Żeby gdzieś jechać
        samemu to trzeba jechać busem z Sarigerme do Otreca i dalej sobie radzić.
        Zależy na jakie zakupy się nastawiasz. Bazar mnie rozczarował - liczyłam na
        więcej egzotyki. Generalnie stoiska z tandetnymi podróbkami. Trzeba wszystko
        dokładnie obejrzeć, bo z jakością wykonania bywa różnie.
        Ja szczególnie nie nastawiałam się na zakupy (ewentualnie jakieś drobne
        pamiątki) ale fajne sklepy widziałam w Fethyje. W Marmaris nie byliśmy ale ponoć
        tam jeździ się na zakupy.
        • Gość: John Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 10:27
          Peter i Monia bardzo wam dziekuję za szczegółowe informacje.
          Tak pytam o mozliwości wyjazdu poza hotel, bo skoro w Sarigerme
          marnie to coś trzeba robić jeszcze innego robić poza moczeniem sie w
          basenie :).
          A ja bardzo lubię zobaczyć cos nowego, przespacerować sie czy po
          prostu wypić piwko w jakiejś urokliwej tawernie. Więc zapewne
          skoczymy do Fetiye!
          • Gość: misiaczek609 JP Tropical 20.07.2009 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 11:33
            Czy ktoś wybiera się 20.07 z dziećmi?
            Ja z żoną i 2,5 letnim synkiem na 2 tygodnie
            • Gość: Bosae Re: JP Tropical 20.07.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 10:52
              Witam! Nasza rodzinka (2dorosłych i 2dzieci (9ch i 3dz)) wybieramy się na
              tydzień od 20.07 liczymy na DOBRĄ ZABAWĘ:):), lecimy z Poznania
              POZDRAWIAM!
        • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:20
          Potwierdzam, że Fethiye robi niezłe wrażenie, ale niestety nie miałem okazji
          robić tam zakupów. No i Monia miała więcej szczęścia, bo jechała taksówką taniej
          niż ja :(, ale jest kobietą, więc nie ma o czym dyskutować.
          Małe sprostowanie: miejscowość nazywa się OrtAca, nie OrtEca ;) Jeszcze nasi
          przyszli wczasowicze wybiorą się gdzieś w nieznane i będzie na Ciebie ;). Pzdr.
          • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 07.07.09, 15:01
            :)
            Peter, bądźmy szczerzy - tam nie da się zgubić :)
            To prawdziwa dzicz ale to w sumie zaleta tego miejsca a czy najbliższa
            cywilizacja jest z E czy A to już szczegół...
            • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:13
              Jasne, miałem na myśli ew. OrtEcę gdzieś w głębi Turcji, o ile takowa w ogóle
              istnieje.
              Ta dzicz, jak ładnie napisałaś, nas urzekła i już zaczynamy REKLAMOWAĆ to
              miejsce dla znajomych rodzin z dziećmi. Chciałbym w przyszłym roku móc znaleźć
              ofertę o chociaż zbliżonym standardzie do tego co było w JP Tropical, serio. Jak
              Twoje spostrzeżenia w tej materii?
              • Gość: majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 07:55
                Ja mogę ci z ręką na sercu polecić kompleks dla rodzin z dziećmi w
                Egipcie: Albatros Resort+Aqua Blue. To dwa połączone hotele na dużym
                terenie. Nie wiem czy o podobnym standardzie jak JP Tropical bo
                dopiero tam jade ale my byliśmy bardzo, ale to bardzo zadowoleni.
                Mam jednak nadzieję, że JP Tropical równiez spełni moje oczekiwania
                i tak jak was urzeknie mnie tamtejsza dzicz :)

A tak serio: czy jest ALL przy plaży?
                • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 08:59
                  Szczerze mówiąc, to nie korzystałem z plaży, jeno wieczorami chodziliśmy na
                  spacery.
                  Dzięki za propozycję z Egiptu. Już wpisałem do notesu. Z jakiego biura była ta
                  oferta, bo mam tylko katalog Itaki i oni nie mają go wśród propozycji. Pzdr
                  • Gość: majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 11:22
                    Ja jechałam z Oasis Tours, bo była najkorzystniejsza cena. Ale
                    wypatrzyłam go w Scan Holiday:
                    www.scanholiday.pl/html/11311312.php3
                    Razem z Aqua Vista www.scanholiday.pl/html/11311298.php3 oraz
                    Albatros Resort tworzą jeden kompleks więc korzystasz ze
                    wszystkiego. Piszę że jest 700m do plaży, ale w rzeczywistości
                    przechodzisz przez ulicę i aqua park hotelu Beach Albatros, z
                    którego tez możesz korzystać. Szczerze polecam. Głównie Niemcy i
                    Holendrzy więc pierwsza klasa pod kątem obsługi.
                    Scan Holiday ma polskie anbimacje (dla wszystkich Polaków), sa place
                    zabaw, gratis lody, kolacje dla dzieci i mnóstwo basenów. A przy
                    plaży... mała rafa więc można ponurkować.
                • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 08.07.09, 09:06
                  Niby jest AI na plaży, tylko trzeba kawałek iść.
                  Leżaki rozłożone są 70 m od wody - bliżej nie można. A to baru jest jakieś 100 m
                  od leżaków.
                  • Gość: majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 11:27
                    a czy do wody są potrzebne buty i warto wziąść je np. dla dzieci?
                    Zaintrygował mnie ten Dalyan, więc myśle że skorzystam na pewno.
                    Jechałaś na tą wycieczkę z Itaki z czy z biura lokalnego?
                    • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 09.07.09, 08:06
                      Piasek bardzo szybko robi się gorący, więc buty bardzo się przydają.
                      Wybraliśmy wycieczkę z Itaki. Jak kupujesz 3 wycieczki to jest trochę taniej a i
                      tak z nimi jechaliśmy do Efezu i Pamukale. Organizacja wycieczek bez zarzutu.
                      • Gość: Majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 07:25
                        Ogromnie wam dziękuję za informację. Utwierdziłam sie już w
                        przekonaniu, że będzie to bardzo udany wyjazd.
                        A czy ktoś był w Efezie z dziećmi? Podejrzewam, ze jest tam upał
                        niemiłosierny i zastanawiam się czy moje dzieci zniosą ta wycieczkę.
                        Zaliczyli juz wprawdzie Luksor w Egicie, ale było trochę chłodniej,
                        bo to był marzec...
                        • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 08:22
                          Niestety nie byłem z dziećmi na tej wycieczce i to właśnie ze względu na
                          temperatury i odległość. Nie znaczy to oczywiście, że Twoje dzieci tego nie
                          zniosą ;). Moje pociechy, to trochę takie francuskie pieski, więc skoro miałem
                          wysłuchiwać narzekań, wolałem pozostać na miejscu i pluskać się w basenie.
                          Żałuję ogromnie, ale cóż. Może następnym razem...?
                          • Gość: Majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 11:07
                            Hmmm, a w jakim wieku sa twoje dzieci? Czy w takim razie ruszaliście
                            się gdzieś całą rodziną?
                            My z całą pewnością popłyniemy, na ten gratisowy błekitny rejs
                            który mamy, na pewno Dalyan i chciałabym Efez. Rozważamy też wyjazd
                            na zmiane: raz mąż, raz ja.
                            • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:41
                              Wiek chyba nie ma tutaj nic do rzeczy: 6+13, ale ruszaliśmy się, oczywiście:
                              Saklikent, Tlos, Yakapark i 12 wysp, ale to blisko. Efez to 4 godziny w jedną
                              stronę, więc spasowaliśmy. Żałuję ogromnie.
                              Twój pomysł z wyjazdami na zmianę, dość oryginalny ;)Pzdr.
                              • Gość: majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 14:36
                                Saklikent, Tlos, Yakapark ... jechaliście na własną ręke czy z Itaki?
                                • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 15:35
                                  Z Itaki. Uprzedzam pytanie: 40 Euro dorosły, 28 dziecko, ale w ITACE ceny rosną
                                  każdego dnia... ;)
                            • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 10.07.09, 14:13
                              Moje dzieci są co prawda większe ale zniosły Efez bardzo dobrze. W autokarze
                              były też małe dzieci (na oko 4-5 letnie) i jakoś sobie poradziły - nie
                              zaobserwowałam jakiegoś płaczu i marudzenia. Droga jest długa (300 km w jedną
                              stronę) ale autokar jest klimatyzowany - najważniejsze to wymyślić jakieś
                              zajęcie dla dzieciaków na drogę.
                          • Gość: majka i jeszcze coś... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 12:23
                            Mam jeszcze nurtujące mnie pytania:
                            1. Czy dużo jest KOMARÓW?
                            2. Czy warto brać maskę z rurką?
                            3. Czy brać ręczniki? basenowe wiem, że są, ale pokojowe?
                            • Gość: peter Re: i jeszcze coś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 17:23
                              O komarach pisałem w tym lub drugim wątku dotyczącym tego hotelu.
                              Maska z rurką - ja nie miałem, ale byli tacy, co mieli.
                              Ręczniki basenowe są i w hotelu też, zmieniane codziennie. Też pisaliśmy.
                              Szukać, szukać... ;)
                            • Gość: monia Re: i jeszcze coś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:47
                              Dodatkowe ręczniki na plażę możesz zabrać - dają 1 na osobę - wygodnie jest mieć
                              coś swojego. Maska z rurką nie koniecznie - to nie Egipt, my wykorzystaliśmy
                              tylko na wycieczce 12 wysp. Na komary kupicie coś na miejscu, tamte komary są...
                              inne...
              • Gość: majka Re: miejscowość Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 07:57
                Interesuje mnie jeszcze Dalyan. Czy ktoś wybierał sie tam na
                wycieczkę, czy warto?
                • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 08.07.09, 09:02
                  Byłam - mnie się bardzo podobało. Wycieczka niemęcząca (w odróżnieniu od Efezu i
                  Pamukale) bo blisko. Najpierw kąpiel błotna i w gorących źródłach - ogromna
                  frajda (szczególnie w grupie znajomych). Potem kąpiel w jeziorze (skakanie z
                  łódki), potem oglądanie z łódki grobowców lityjskich wykutych w skale. Na koniec
                  czas wolny na pięknej plaży i możliwość zjedzenia kraba błękitnego.
                  Pełen relaks.
                  • Gość: aga_cz Re: miejscowość Sarigerme IP: *.satfilm.pl 13.07.09, 18:06
                    Witam,
                    mam pytanie o wycieczkę do Dalyan.Na ile godzin jest przewidziana -
                    planuję wybrać sie z 7-letnim dzieckiem, a dzieci szybko się nudzą:-
                    ) I czy na statku buja???
                    • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:49
                      Na naszej wycieczce nie bujało, 7-latek wytrzyma - były mniejsze dzieci a
                      wycieczka jest fajna.
              • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 08.07.09, 08:57
                Z hotelu zadowolona jestem bardzo. Jeden z lepszych,w których byłam. Czuję się
                trochę oszukana tylko tą plażą, bo uwielbiam szum fal a tu nie mogłam się
                nacieszyć. Bardzo bym też chciała, żeby animacje dla polskich dzieci były takie
                jak dla angielskich ale to chyba "nie ta półka cenowa". Nasze chłopaki
                uczestniczyły trochę w tych grach, bo mówią po angielsku i nikt ich nie wygonił
                ale mimo wszystko dla dzieciaków byłaby większa frajda po polsku (a dla
                dorosłych więcej wolnego czasu na relaks).
                • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:08
                  Tak jak napisałem, Anglicy opanowali ten hotel w 95% i absolutnie wszystko jest
                  ułożone pod nich. Nie jest to złe, gdyż korzystają na tym również Polacy. Myślę
                  też, że ci Brytyjczycy to w dużym stopniu, powiedzmy sobie szczerze, taka klasa
                  średnia, a stwierdzam to głównie po sposobie zachowania, ubiorze, czytanej
                  prasie no i oczywiście wszechobecnych tatuażach, również u kobiet. To takie
                  odważne spostrzeżenie, które nie musi być prawdziwe, ale może coś w tym jest...
                  A animacje angielskie to był HIT tego pobytu. Powiem tak, moje dzieci zakochały
                  się w tym do tego stopnia, że teraz powoli odtwarzam przynajmniej muzykę tam
                  graną. Na razie 4 przeboje stamtąd chodzą w domu "na okrągło" ;)
                  • Gość: monia Re: miejscowość Sarigerme IP: 91.197.155.* 08.07.09, 11:08
                    Ja to nawet doszłam do wniosku, że tatuowanie w Anglii jest obowiązkowe u osób
                    dorosłych :)
                    Jeśli chodzi o klasę społeczeństwa angielskiego obecnego w JPT, to
                    powiedziałabym że to niższa klasa średnia. Niestety (w tym przypadku) mówię po
                    angielsku i dość dobrze go rozumiem a oni cicho nie rozmawiają...
                    Ale nie ma się co przejmować - trzeba się na nich znieczulić
                    • Gość: asiunia Re: miejscowość Sarigerme IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 19:24
                      czesc.
                      czy w pokojach jest sejf i czy jest dodatkowo platny?
                      • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:13
                        Oczywiście, że jest. Bezpłatny.
                        • Gość: kas1 Re: miejscowość Sarigerme IP: 212.91.20.* 13.07.09, 16:34
                          mam pytanie jak strefa bezcłowa na lotnisku w turcji czy jest jakiś wybór kosmetyków
                          • Gość: peter Re: miejscowość Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 17:25
                            Oczywiście, że jest i rzekłbym, że są tam bardzo dobre ceny. W każdym razie żona
                            kupiła jakieś perfumy i wodę dla mnie i jeszcze coś słodkiego.
    • Gość: majka Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 11:09
      A może wylatuje ktoś jeszcze 27 lipca?
      • Gość: aga Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:22
        My wylatujemy 27 lipca z Poznania- dwojka małych dzieci + nasi przyjaciele. Mam
        nadzieje, ze bedzie fajnie...
        • Gość: ss814 Re: Sarigerme- Joy Pegasos Tropical/Planet IP: *.flashnet.pl 14.07.09, 08:12
          Ja wylatuje ze swoja rodzina 25 lipca z warszawy.Lecimy na 2
          tygodnie z dwojka dzieci(dziewczynki 8 lat i 16 miesiecy).
    • Gość: majka basket Travek Agency IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:17
      hejka,
      Czy ktos korzystał może z lokalnego biura? widze, ze mają korzystne
      ceny. Ale czy warto?
      translate.google.pl/translate?
      hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.sarigermeturkey.com/PEGASOSTROPICAL
      .ASP&prev=/translate_s%3Fhl%3Dpl%26q%3Djoy%2Bpegasos%2Btropical%
      2Bsarigerme%26tq%3DJoy%2BPegasos%2Btropical%2Bsarigerme%26sl%3Dpl%
      26tl%3Den
      • Gość: majka Re: basket Travel Agency jeszcze raz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:23
        cos mi się link nie wkleił dobrze...:
        translate.google.pl/translate?
        hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.sarigermeturkey.com/PEGASOSTROPICAL
        .ASP&prev=/translate_s%3Fhl%3Dpl%26q%3Djoy%2Bpegasos%2Btropical%
        2Bsarigerme%26tq%3DJoy%2BPegasos%2Btropical%2Bsarigerme%26sl%3Dpl%
        26tl%3Den
        • Gość: basia-bma Re: Joy Pegasos Tropical Sarigerme IP: *.aster.pl 22.03.10, 01:56
          podciągam wątek ...
          a jak tam jest klimatem - duszno i parno jak na riwierze czy
          bardziej sucho i z wiaterkiem jak na wybrzeżu egejskim ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka