Dodaj do ulubionych

i po pogodzie:/

IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 10:16
i od 19 go zapowiadają oziębienie i deszcz w bodrum:/ niezbyt dobra informacja
dla wyjezdnych w tym niestety dla mnie:/
Obserwuj wątek
    • wojtekk_37 Re: i po pogodzie:/ 16.05.09, 15:32
      zaczyna mi sie to nie podobać, mam jeszcze 1,5 tyg. do wylotu a tu
      taka niespodzianka, brrr
      • kasia_p45 Re: i po pogodzie:/ 16.05.09, 15:56
        Ciekawe jak bedzie w sierpniu?
    • Gość: andrea Re: i po pogodzie:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 17:50
      W Side to samo a wylatuję tam 20 maja. Mam nadzieję,że 1 do 2 dni tak będzie.
      • Gość: gbxurilkio Re: i po pogodzie:/ IP: *.aster.pl 16.05.09, 19:09
        super... lecę w nocy i 4 dni deszczu, a ja na tydzień tylko... k....
        to trzeba mieć farta
        • Gość: max Re: i po pogodzie:/ IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 19:16
          ej no spokojnie onet wcale takiej zlej pogody nie zapowiada a poza tym z godziny
          na godzinę emitują inna pogodę wiec spokojnie pewnie będzie ładnie tam się
          wszystko tak szybko zmienia
          • Gość: Marysia Wa. Re: i po pogodzie:/ IP: 78.157.188.* 16.05.09, 19:53
            Ludzie!!!! jak jest napisane deszcz,to oznacza jakąś godzinę kropienia!!!
            • wojtekk_37 Re: i po pogodzie:/ 16.05.09, 21:00
              deszcz to przeżyję ale te temperatury niskie!
              +19 tylko :)
              • Gość: max Re: i po pogodzie:/ IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 21:16
                człowieku mniej niż 26 w cieniu nie będzie. to masz jak w banku!
                • Gość: oil Re: i po pogodzie:/ IP: *.jmdi.pl 16.05.09, 21:30
                  ja dziś wróciłam z Oludeniz i w ciągu 2 tygodniu 3 dni były deszczowe, w tym 1
                  to było istne urwanie chmury, lało jak scebra
                  • Gość: gtw Re: i po pogodzie:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:48
                    nie chcę martwić, ale takie zalamanie pogody może potrwać i tydzień,
                    padać nie musi cały czas, będzie ciepło, ale zachmurzenie i burze
                    mogą potrwać tych parę dni...podobnie było w zeszłym roku po
                    sąsiedzku na Rodos...
                    • grazynanowa Re: i po pogodzie:/ 17.05.09, 10:27
                      Na Riwierze Tureckiej jest bardzo goraco !!!! i raczej malo
                      prawdopodobne ,zeby sie ochlodzilo :)
                      • Gość: damapik7 Re:do grazynanowa IP: *.orneta.arkusnet.pl 17.05.09, 10:30
                        Czy mogłabyś będąc na Riwierze zweryfikować lokalną pogodą na najbliższe 7 dni ? Lecimy na tydzień i u nas pokazują że w Alanyi, Side ciągłe opady, BURZE i spadek temperatury od 20 maja ;(((

Będę wdzięczna za odpowiedź
                        • grazynanowa Re:do grazynanowa 17.05.09, 11:11
                          Podaje linka ,ale prosze wziasc poprawke na to ,ze nawet jesli
                          popada ,to i tak za chwile swieci slonce i jest bardzo goraca :)o
                          tej porze roku ,raczej malo prawdopodobne, to zalamanie pogody :)
                          Zycze udanego urlopu

www.havadurumu.com.tr/en/turkiye/antalya_hava_durumu/
                          • Gość: Kolo Re:do grazynanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 13:41
                            A ja podaję adres do tureckiej stacji meteo - fajne mapki:

www.dmi.gov.tr/en-US/forecast-5days.aspx?g=0
                          • Gość: Lidka Re:do grazynanowa IP: *.subscribers.sferia.net 17.05.09, 14:00
                            W ubiegłym roku jak byliśmy też były chmurki na mapkach, temperatura
                            około 25 stopni. A te chmulki to poprostu było małe zachmurzenie, a
                            temperatura przez cały wyjazd była ponad 30 stopni. No ale my
                            byliśmy na początku czerwca, w tym roku lecimy 9. Nie zawsze to co
                            na mapkach musi oznaczać, ulewy i pogodę typu dzsiaj za oknem :)
                            czasami takie chmurki to wytchnienie.
                            • Gość: damapik7 Re:do grazynanowa IP: *.orneta.arkusnet.pl 17.05.09, 14:07
                              Dziękuję serdecznie i mam nadzieję że będzie jak piszesz czyli optymistycznie :)

pozdrawiam
                              • 1talea Re:do grazynanowa 17.05.09, 15:44
                                Powiem szczerze , że w Turcji byłam kilka razy.Zawsze upały. No ale
                                niemiło zaskoczyłam się w tym roku. Byłam dość wcześnie bo pod
                                koniec kwietnia. I nie do wiary ale było zimno. Zmarzłam. A siedząc
                                na plaży to żadna przyjemność jak raz słońce a za chwilkę chmury i
                                leje. I potwornie wiało.
                                • kasia_p45 Re:do grazynanowa 17.05.09, 16:05
                                  Wniosek stąd takie, że najlepiej jeździć na wakacje w środku lata :))
                                  • Gość: Lidka Re:do grazynanowa IP: *.subscribers.sferia.net 17.05.09, 16:50
                                    Ja osobiście wolę czerwiec albo wrzesień, czerwieć w pierwszej
                                    połowie. Wtedy nie ma takich wielkich tłumów, lato to okres wakacji
                                    i hotele, plaże itp. jest przepełnione...
                                • jusytka Re:do grazynanowa 17.05.09, 16:07
                                  A w tym czasie nad Bałtykiem było pięknie. Nawet się raz opalałam :)
                                • grazynanowa Re: najpiekniejszy jest maj.... 17.05.09, 16:15
                                  To prawda ,ze kwiecien w tym roku byl chlodny ,ale to naprawde
                                  wyjatkowe ja w dalszym ciagu twierdze ,ze najlepsze miesiace na
                                  urlop w Turcji (chodzi o Rywiere Turecka) to koniec kwietnia-
                                  maj ,albo koniec wrzesnia -pazdziernik ,pozostale miesiace sa upalne
                                  40 St i wiecej .
                                  • forgetmenot-travel Re: najpiekniejszy jest maj.... 17.05.09, 17:07
                                    jesli chodzi o Bodrum to porownywalam kilka prognoz pogody i wyglada
                                    na to ze we wtorek, srode i czwartek rzeczywiscie moze sie chmurzyc
                                    a nawet pokropic....zreszta nawet teraz patrzac na niebo zanosi sie
                                    na burze...natomiast temperatura nie powinna az tak bardzo
                                    spasc...moze nie bedzie to ponad 30 jak ostatnio ale powinno sie
                                    utrzymac jakies 23-25...ale ponziej to juz upaly i tylko upaly...
                                    pozdrawiam

forgetmenot-travel.com
              • sanpja Re: i po pogodzie:/ 20.05.09, 08:49
                19 stopni to jest temperatura uśredniona i w cieniu.
                Na plaży będzie ze 30.
          • Gość: pati Re: i po pogodzie:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 13:08
            Kurcze tą pogodę zapowiadają naprawdę nieciekawą , a za 2 dni wylot.
            Załamka:(
    • Gość: hefalump Re: i po pogodzie:/ IP: *.orneta.arkusnet.pl 17.05.09, 18:25
      Z każdą godziną pokazują coraz gorszą pogodę na nadchodzący tydzień
      :(((((((((((((((((((((((((
      deszcze i burze mają trwać od środy 20 do niedzieli 24 maja
      :(((((((((((((((((((((((((
      i po wczasach ... zachciało się Turcji :(
      • Gość: Agata Re: i po pogodzie:/ IP: 80.48.122.* 17.05.09, 22:59
        :(((((((((( Będę a Alanyi od 20 maja do 27 maja. MASKARA !!!! Ale pech, tyle
        czekania i kasy a zapowiada się siedzenie w hotelu :(((
        • Gość: gosc Re: i po pogodzie:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:17
          mam nadzieje ze od 3 czerwca bedzie ok...
          • jusytka Re: i po pogodzie:/ 17.05.09, 23:22
            Ja byłam w czerwcu i przez cały swój pobyt na niebie nie spotkałam ani jednej
            chmurki ... Przy takim upale, jaki tam wtedy panował mały deszczyk byłby całkiem
            przyjemny ;)
            • monjan właśnie wrócilam z Side 18.05.09, 10:07
              cuuuudna pogoda!!!i ma już nie padać
              29st w cieniu, odczuwalna ok 33 na słoncu, lekki wiaterek miły
              morze ok 20st mozna się kąpać, nawet dzieci
              w basenach też
              wieczorem ok 18st-na długi rękaw(polar cienki) i spodnie długie
              • madzita2007 Re: właśnie wrócilam z Side 18.05.09, 10:28
                Ludziska nie patrzcie na prognozy pogody bo nie sprawdzają się. My
                pojechaliśmy na tydzień, miało padać przez trzy dni a okazało się,
                że była piękna, słoneczna pogoda. Także podchodziłabym z dystansem
                do tego co pokazują prognozy. A nawet jeśli będzie padać to pewnie
                przez 10 minut i znowu wyjdzie słoneczko.
                • Gość: graga123 Re: właśnie wrócilam z Side IP: *.telpol.net.pl 19.05.09, 13:50
                  oby tak było, bo to wszystko człowieka przeraza tak długo czekac byc
                  pewny pieknej pogody ,a tu klapa i tyle wtedy tylko pozostaje bar
                  • sandra00 oj ..... czym wy się przejmujecie!! 19.05.09, 14:02
                    W zeszłym roku leciałam 28 maja do Side miesiąc przed wszystkie
                    prognozy wskazywały że będzie lało , ludzie pisali zimno , a dwa
                    tygodnie pobytu i przez 3 minuty lało a gorąco było tak że nikt z
                    nas nie miał nawet przez chwilkę ubranych długich spodni albo
                    swetra , nawet o 24 więc nie przejmijcie się to jest Turcja nie nasz
                    bałtyk....
                    • Gość: graga123 Re: oj ..... czym wy się przejmujecie!! IP: *.telpol.net.pl 19.05.09, 14:16
                      wiem wiem bo w zeszły roku tez byłam ale od 21 maja i bylo naprawde
                      goraco no ale anomalie pogodowe sie zdazaja Wiec na zimno trzeba
                      dmuchac
                      • 4269m Re: oj ..... czym wy się przejmujecie!! 19.05.09, 15:09

www.zoover.pl/turcja/wybrzee-egejskie/bodrum/pogoda
                        ja sprawdzam tu, mam nadzieję,że tak będzie
                        wylot mamy dziś wieczorem
                        • Gość: 2barb Re: oj ..... czym wy się przejmujecie!! IP: *.chelmnet.pl 20.05.09, 20:24
                          dziś wróciłam Antalyi i jest rzeczywiście chłodniej; czyli raz na
                          parę minut pojawi się mała chmurka.
                          \nawet padało: 30 sekund ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka