Gość: Justyna IP: *.plock.mm.pl 23.06.09, 13:56 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:57 Też interesuje mnie ten hotel, może ktoś coś o nim napisać. W ubiegłym roku była, w Joy Pegasos w Sarigerme, bardzo odpowiadała mi organizacja tego hotelu. Więc myślę, że wtym mogłoby byc tak samo. Co Sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 85.158.196.* 25.06.09, 09:13 Chyba jedyne biuro jakie organizuje tam wyjazdy to ITAKA. O tym biurze i hotelu jest mnóstwo negatywnych opini - wystarczy poszukać na forum. Generalnie Polacy mimio opłaconego hotelu 5* są kwaterowani w 4* z dala od części rozrywkowej - ponoć dochodzą dantejskie sceny przy zakwaterowaniu. Są ludzie, którzy reklamowali wyjazd i dostali rekompensate - ale nerwów i urlopu nikt nie zwróci. Ile w tym prawdy? Nie wiem, polecam lekturę forum forum.gazeta.pl/forum/w,660,90507608,,Do_loola_kr_kilka_pytan_o_Joy_pegasos_Planet_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.bmwgroup.com 25.06.09, 10:42 Poczytaj sobie opinie na holidaycheck oraz wakacje.pl Są tam wypowiedzi osób które były w tym roku- generalnie są to pozytywne wypowiedzi. Ja tam lecę w drugiej połowie sierpnia to naocznie zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 10:54 Jak zaznaczyłam na wstępie w ub. roku byłam w Joy Pegasos Tropical w Sarigerme, też naczytałam się mnóstwa negatywnych opinii, a na miejscu okazało się, że jest ok. No może pokoje trochę za skromne. Ludzie, którzy w tym czasie przebywali też byli mile zaskoczeni. Więc,biorąc pod uwagę zamieszczane opinie, to nalezy stwierdzić, że pochodzą one od 1% wiecznych malkontentów, którzy myślą, że za 4000 zł o osoby spędzą wczasy w luksusie, Mam więc pytanie co jest z hotelami 5* za 7000-8000 tyś za osobę, też są takie "podłe"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 25.06.09, 14:46 Nigdy nikomu nie dogodzi. o jest prawda, że za 3-4 tyś chcieliby niewiadomo, jakie luksusy i zazwyczaj tacy ludzie piszą negatywne opinie. Ja czytałam same pozytywne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga777 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.chello.pl 25.06.09, 17:03 Ja też czytałam same pozytywne opinie, poza tym byłam tam w tym roku (za 2000 zł od osoby) i uważam, że hotel jest super. Sama bym tam chętnie wróciła. Nie wiem skąd te opinie, że Polaków generalnie kwaterują w 4* Clubie. W tym roku o ile wiem jeszcze ani razu się to nie zdarzyło (i według zapewnień ITAKI ma się nie zdarzyć). W zeszłym roku przytrafiło się to może kilku osobom, które straciły tylko na standardzie pokoi, ze wszystkich atrakcji mogły korzystać tak samo jak ci, którzy mieszkali w 5 * Royalu i Resorcie. To naprawdę bez sensu pisać, że hotel ma bardzo negatywne opinie na podstawie kilku takich zdarzeń nie oceniając samego hotelu. A prawda jest taka, że nie ma się tam do czego przyczepić - baseny i zjeżdżalnie są naprawdę świetne, piękna piaszczysta plaża, bardzo dobre jedzenie, miła obsługa, czyste pokoje. Może tylko osobom, które mają "europejskie" wyobrażenie o 5* hotelach wystrój pokoi wyda się zbyt skromny, ale trzeba pamiętać, że to Turcja, a najważniejsze, że pokoje są duże i codziennie sprzątane. Wszyscy Polacy, którzy byli tam razem z nami stwierdzili, że ten hotel to świetny wybór. Zazdroszczę tym, który pobyt tam mają jeszcze przed sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalinkaaa Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 85.232.251.* 26.06.09, 09:58 My jedziemy tam we wrześniu (16-23). Również czytałam opinie na temat tego hotelu i są w zdecydowanej większości pozytywne. Już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 26.06.09, 11:59 My od 18.09 - 2.10 i też już z niecierpliwością czekam na ten wyjazd:) A gdzie tu jeszcze do września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 85.158.196.* 26.06.09, 12:26 To się mniniemy :) ja 4-18 września :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 85.158.196.* 26.06.09, 12:26 Tak z ciekawości ile płaciliście i z jakiego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 26.06.09, 12:43 Cały koszt to 7008 zł Już z gwarancją niezmienności ceny na dwie osoby no i mamy w tym dwie wycieczki ( Antyczne Side i Rejs po rzece Manavgat) a biuro to Itaka Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 26.06.09, 15:16 Justyna, kiedy rezerwowałaś wycieczkę? Twoja cena jest bardzo atrakcyjna. Nam ( za 2 dorosłe osoby + dziecko 4 letnie ) wychodzi ponad 7 tys za tydzień właśnie we wrześniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 26.06.09, 15:40 rezerwacje robiliśmy w styczniu Odpowiedz Link Zgłoś
luizaa2 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 26.06.09, 15:51 Ja też rezerwowałam w styczniu 2 dorosłe osoby i dziecko 8066 zł za 2 tyg. W cenie 2 wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 26.06.09, 17:57 w styczniu są najtańsze wycieczki. Rok temu była ta sama sytuacja w kwietniu wycieczki poszły w góre i tak jest co roku Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 26.06.09, 22:47 W tym roku jest jednak trochę inaczej. W styczniu Euro było bardzo wysokie - więc nie było aż tak wielkich różnic. My co roku też rezerwowaliśmy w styczniu - w tym roku chcieliśmy skorzystać z last minute - ale okazuje się ze będę jednak wcześniej musiała rezerwować wrzesień z obawy przed brakiem miejsc w tym hotelu. Chcemy lecieć w pierwszej połowie września. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 26.06.09, 23:46 Ale i tak różnice w cenie są spore. Jednak w styczniu opłaca się robić rezerwacje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 26.06.09, 23:51 Różnica w cenie jest ok 700 zł od osoby. My od osoby płaciliśmy 3504 zł (w tym już niezmienność ceny ok 150 zł już dokładnie nie pamiętam) a na obecną chwile 4 190 zł i mogą być jeszcze dopłaty - czego nikomu nie życzę bo nas w ubiegłym roku to spotkało miesiąc przed wylotem i dużych oczu dostalismy bo przyszło dopłacić ok 500 zł od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Do Justyny... IP: *.chello.pl 27.06.09, 08:34 A czy ta dopłata była związana z kursem walut czy była to dopłata paliwowa. Pytam, bo my lecimy do Joy Pegasos Planet 12 sierpnia, teraz wpłacamy resztę pieniędzy, dostalismy podwyżkę kursową w kwietniu-po 200 zł od osoby i zapewniono nas w piśmie, że taka podwyżka już nas nie będzie dotyczyć. Czy dopłata paliwowa może być taka duża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Do Justyny... IP: *.plock.mm.pl 27.06.09, 11:17 My mieliśmy dopłatę paliwową - miesiąc przed wylotem. Bez żadnych wcześniejszej informacji. Poszliśmy wpłacać pieniądze a nam mówią że dopłaty paliwowe i nie mamy wyjścia i musimy zapłacić bo w umowie mini druczkiem jest to zawarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Do Justyny... IP: *.chello.pl 27.06.09, 12:32 A czy to była jedyna dopłata jaką mieliście, czy np. wcześniej była ta związana ze wzrostem kursów walut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Do Justyny... IP: *.plock.mm.pl 27.06.09, 12:45 nie nie było innych dopłat tylko ta jedna. Nie ma co się martwić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Do Justyny... IP: *.chello.pl 27.06.09, 13:13 Bardzo dziękuję, mam nadzieję, że wszystko w tej kwestii będzie ok. a i też nie zmienią nam po raz drugi godzin wylotu. Teraz zmienili nam z 15.40 na 6.50 rano. Zważywszy, że trzeba być 2 godz. wczesniej na lotnisku i to zmałymi dziećmi to trochę nas to przeraziło, ale damy radę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Do Justyny... IP: *.plock.mm.pl 27.06.09, 15:52 Z małymi dziećmi to jednak wczesna pora, ale ten plus, że będziecie po południu w hotelu i spokojnie będziecie mogli iść na ciepły posiłek a po podróży każdy głodny:) a jak byście dotarli w nocy do hotelu to niewiadomo jak z jedzeniem. Plusy i minusy rannego wylotu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka do tych którzy byli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 10:13 interesuje mnie pokój rodzinny dla 4 osób...na ile jest wygodny przestrzenny i czy faktycznie royal jest gorszy od resort? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: do tych którzy byli IP: *.plock.mm.pl 29.06.09, 13:48 tak wspaniale jest tam że ludzie nie wracaja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomgreen A ja byłem 6-12 czerwca 2009r. JPP w Incekum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 12:35 Ogólnie jestem bardzo zadowolony, byliśmy 2 rodzinami po 2 i 3 dzieci każda. Moja 4 osobowa rodzina :) Wylot rano 6.50 Air Italy Polska, sprawnie, miło. Lotnisko w Alanyi - gorąco, słońce bez chmurek 30 st. Kupujemy Wizy za 15 Euro lub 20 USD Wychodzimy do Punktu odbioru turystów na parkingu - stanowisko ITAKI Odhaczamy się na liście i idziemy do klimatyzowanego autokaru. Jedziemy 1,5 h pod koniec przejazdu parking 20 min postoju. Dojeżdżamy do hotelu, wypełniamy papiery i idziemy na obiad... Po obiedzie do recepcji, zmieniamy pokój i hotel, (taki mały szacher macher)bo, ITAKA nas wprowadziła w błąd, a rezydent chciał abyśmy dopłacili do pokoju.. Rezydent - p.Baran - ma bezproblemowy sposób na nie załatwianie sprawy. Nie słucha turystów a potem jest wielce zdziwiony i dzwoni do kraju na ratunek :) ,(śmieszne ale prawdziwe) Przejazd melexem do drugiego hotelu - Royal, tu dostaliśmy pokój rodzinny obok pokoju kuzynki. Przebieramy się i na baseny... No i korzystamy za co zapłaciliśmy :-) w ofercie, Last.. Jak ktoś ma jakieś pytania, obawy proszę śmiało pytać. Pomogę jeśli będę potrafił... email tomgreen@poczta.onet.pl Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: A ja byłem 6-12 czerwca 2009r. JPP w Incekum IP: *.217-171-56.tkchopin.pl 30.06.09, 21:32 Możesz to rozwinąć? "...Po obiedzie do recepcji, zmieniamy pokój i hotel, (taki mały szacher macher)bo, ITAKA nas wprowadziła w błąd, a rezydent chciał abyśmy dopłacili do pokoju.. "" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomgreen Re: A ja byłem 6-12 czerwca 2009r. JPP w Incekum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 11:07 "szacher macher" polegał na zameldowaniu w tym samym hotelu, co kuzynka - w Royalu. Itaka nam gwarantowała, że będziemy w pokojach obok siebie.. Oni mieli wykupiony pokój rodzinny, a my 2 + 2 dostawki. A że tam jest przewaga pokoi rodzinnych to taki dostaliśmy bez problemu i dopłaty. Recepcjoniści w tych hotelach są wyjątkowo mili i wyrozumiali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubezpieczenia zdro Książeczka ubezpieczań IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.09, 12:13 Mam pytanie do osób, które odwiedziły ten hotel. Czy braliście ze sobą książeczki ZUS? Słyszałem, że należy wziąć książeczkę ubezpieczeniową lub jakieś papiery poświadczające uiszczanie składek w razie leczenia szpitalnego. Wiem, że tam nie trudno o kłopoty żołądkowe i ewentualne odwodnienia. Mieliście kontakt z hotelowym lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubezpieczenia zdro Książeczka ubezpieczań IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.09, 12:13 Mam pytanie do osób, które odwiedziły ten hotel. Czy braliście ze sobą książeczki ZUS? Słyszałem, że należy wziąć książeczkę ubezpieczeniową lub jakieś papiery poświadczające uiszczanie składek w razie leczenia szpitalnego. Wiem, że tam nie trudno o kłopoty żołądkowe i ewentualne odwodnienia. Mieliście kontakt z hotelowym lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga777 Re: Książeczka ubezpieczań IP: *.kwsa.pl 01.07.09, 12:55 Wizyta u hotelowego lekarza (jest ich dwóch - jeden w Resorcie i drugi w Royalu) kosztuje 25 euro i tej kwoty ubezpieczenie nie zwraca. My na szczęście kontaktu z hotelowym lekarzem nie mieliśmy, ale u niego książeczka ZUS jest zbędna. Nie sądzę by była też potrzebna w razie leczenia szpitalnego, ale może wypowie się jeszcze ktoś kto korzystał z takiego leczenia. Ja w każdym razie książeczek ZUS nie zabierałam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Książeczka ubezpieczań IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.09, 15:54 No własnie. Przydarzyła się Wam jakaś dolegliwość wymagająca dłuższego leczenia? Zatrucia itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Książeczka ubezpieczań IP: *.plock.mm.pl 02.07.09, 12:17 żeby uniknąć zatrucia zaraz po przyjeździe do hotelu trzeba się zdezynfekować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Książeczka ubezpieczań IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.07.09, 13:17 Żartujecie, czyli rozumiem, że zatrucia nie były aż takim dużym zagrożeniem jak to ma miejsce w Afryce (?) Ta dezynfekcja ma być alkoholowa? A przecież alkohole lokale, czyli z ich wody nieprzegotowanej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga777 Re: Książeczka ubezpieczań IP: *.chello.pl 02.07.09, 18:54 Tych zatruć w Turcji nie ma co demonizować. Dzieci się nie "dezynfekują", a jednak jakoś rzadko mają tam problemy żołądkowe (takie jest przynajmniej moje odczucie). Wystarczy tylko faktycznie uważać na nieprzegotowaną wodę (np. lód w drinkach). A nawiasem mówiąc te ich alkohole jak dla mnie całkiem, całkiem.... szczególnie raki (oczywiście jeśli ktoś lubi smak anyżku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Książeczka ubezpieczań IP: *.plock.mm.pl 03.07.09, 00:25 Nam w ubiegłym roku rezydentka na same dzień dobry powiedziała żeby się napić wódeczki:) Tylko to była Tunezja:) I jedynie jedna osoba miała problemy żołądkowe, ale to z łakomstwa a nie od wody. Drinki prosiliśmy bez lodu zęby i owoce płukaliśmy wodą niegazowana butelkową i wszystko było oki:) Do wszystkiego trzeba podchodzić z głową a urlop na pewno będzie udany!:) A co do lokalnych trunków - to trzeba wszystkiego spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomgreen dolegliwości żołądkowe IP: *.merinet.pl 03.07.09, 07:12 ja mam dość wrażliwy żołądek, dlatego do posiłku piłem pepsi albo sprite z wódką. Nic mi nie było a jadłem dużo warzyw płukanych surową wodą. A i drinki brałem z 1 kostką lodu. Natomiast dzieci popijały pepsi i też wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: dolegliwości żołądkowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.09, 22:45 Czyli cola dobra na wszystko!?! A książeczek zdrowia czy ubezpieczeń nie braliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: dolegliwości żołądkowe IP: *.plock.mm.pl 07.07.09, 11:26 ja nie biorę ani książeczki zdrowia ani ubezpieczeń jedynie dobry humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.plock.mm.pl 18.08.09, 22:03 i co nikt nie wybiera sie 18 września do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 195.68.232.* 19.08.09, 11:51 ja będę w tym hotelu od 9.09 do 23,09 może się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalinkaaa Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.nowaera.com.pl 31.08.09, 10:25 A my będziemy od 16 września do 23.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 217.98.12.* 31.08.09, 14:28 My lecimy już w ten piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
popiojo Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 31.08.09, 15:08 wlasnie wrocilismy z Joy Pegasos Resort. Bardzo dobry hotel, swietna obsluga, jedzenie smaczne, zadnych problemow typu zemsta sultana. Bylismy tam z biurem Itaka. Zadnych problemow. Wszystko jednak sami sobie zalatwialismy w recepcji (pokoj z widokiem na morze za 5 euro napiwku:-) czy tez naprawa klimy) Generalnie obiekt sklada sie z 3 hoteli - Royal, Resort i Club. Resort jest najlepszy. Przydzial zalezy od biura - trzeba z nimi zagadac przed wyjazdem. Rezydent tylko rozwozi do przydzielonego hotelu. Oferta all inclusive bogata ale drinki kiepskie. Zadnej fantazji ze strony barmana. Pijacy alkohol byli lekko rozczarowani. warto tam jechac szczegolnie z dziecmi - dla nich sa super atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 217.98.12.* 31.08.09, 15:21 Dziękuje za opinie - już któraś osoba wspomina, że część Resort jest najlepsza - co jest nie tak w Royal? Mamy pokój rodzinny a większośc tych pokoi chyba w Royal właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.09, 18:57 Nas sprzydzielili do Royala (pokój rodzinny). W dodatku od strony autostrady i .... bardzo się z tego cieszyliśmy! Hotel Royal jest z wyglądu mniej nowoczesny jak Resort, ale pokój rodzinny jest dość przestronny i nam się podobał. A jeśli chodzi o umiejscowienie pokoju to nie ma co na siłę rwać się na widok od morza, bo od strony plaży do późnych godzin dudni dyskoteka, a w ciągu dnia mocno grzeje słońce. Znajomi, którzy dostali pokój z widokiem na baseny (domek kpt. Memo) narzekali na upał w pokoju do tego stopnia, że klima nie mogła wychłodzić pomieszczenia pomimo ciągle zasłoniętych zasłon. A tak poza tym, to hotel jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
popiojo Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 01.09.09, 15:14 Resort jest wiekszy, nowoczesniejszy i przy nim sa najwazniejsze atrakcje typu poranna gimnastyka w wodzie czy snack bar. Ma 2 odkryte baseny i 1 kryty aktywny tez latem. Jest tu tez silownia. W Resorcie tez sa pokoje rodzinne. Duzo Niemcow, Rosjan czy Finow mieszkalo tu z rodzinami. Ja tez mialam pokoj z dostawka. Tylko ta czesc hotelu od strony disco jest glosna, a to nie jest strona z widokiem na morze. Pokoj doatalam swietny, slonce tu nie grzalo a widok na morze byl super. Jedyna wada to kiepska klima. To dotyczy calego kompleksu - hotel na tym oszczedza. To nie klimatyzacja a raczej chlodny nawiew no i od 3 do 7 rano nie dziala. Wtedy mozna otworzyc okno bo noce sa calkiem chlodne. Warto zabrac cos na owady (muchy strasznie gryza) i wlozyc do gniazdka elektrycznego na noc. Dzieciaki byly strasznie pogryzione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 217.98.12.* 02.09.09, 09:52 Dziękuje za informacje :) Moze jeszcze jakies podpowiedzi - jestesmy na kilka dni przed wylotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytuska Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - IP: *.warszawa.mm.pl 02.09.09, 17:13 Witam, kto leci 4.09 z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 15:59 w royalu też jest gimnastyka, kryty basen i siłownia, mniejsza restauracja, ale większe pokoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 16:05 na miejscu nie ma problemu ani ze zmianą pokoju, ani nawet hotelu. wszystko to kwestia "argumentów" użytych na recepcji. nie ma praktycznie znaczenia czy resort czy royal jezeli chodzi o dostęp do atrakcji do basenów zjeżdżalni, plaży itd. z obu jest tak samo blisko. w resorcie lepsze restauracje w royalu lepsze (większe).pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 195.187.136.* 07.09.09, 09:43 Wyjeżdżam z rodziną 11.09 Warszawa, czy ktoś w tym terminie także leci?? Odpowiedz Link Zgłoś
milusia0amorki Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 07.09.09, 10:04 My będziemy od 9.09 do 23.09 rodzinka 4 os.Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 195.187.136.* 07.09.09, 10:06 To nasza pierwsza podróż z dzieckiem, synek ma 1,9 m-cy, mam nadzieję że wszystko będzie ok - troszkę obawiam się samego "przelotu" Odpowiedz Link Zgłoś
vazqes Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 07.09.09, 11:39 my lecimy z Gdańska na tydzień 09.09- 2os. oczywiście mamy parę obaw jak to zawsze bywa w takich wyprawach ale mamy nadzieję że wszystko będzie ok pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Wycieczki fakultatywne IP: 78.162.17.* 07.09.09, 11:55 Witam serdecznie! Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka:) www.lena-kemal.page.tl A jak juz bedziecie na miejscu, to ZAPRASZAM na pyszna herbatke jablkowa! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Wycieczki fakultatywne IP: 195.187.136.* 07.09.09, 12:54 Bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wycieczki fakultatywne IP: *.plock.mm.pl 07.09.09, 14:25 a co do wycieczek fakultatywnych to ja jednak będę korzystać z Itaki niby drożej ale zawsze bezpiecznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocolinka 11 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 18:22 My lecimy 11.09 o 8 rano z warszawy z dwojką dzieci 9 miesiecy i 2,9 Zastanawiam sie czy poprosic royal czy resort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: 11 09 IP: 195.187.136.* 09.09.09, 14:19 My mamy wylot o 6 rano - szkoda, że Wy później, bo dzieciaki są w podobnym wieku i byłoby wesoło. Jeśli chodzi o hotel to zastanawiam się nad Resortem, bo z opinii wynika, że jest nowocześniejszy - ale jak wyjdzie?? Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
sim14 Re: 11 09 09.09.09, 14:30 Wróciłam 26 sierpnia z Joy Pegasos Planet, jeżeli macie pytania to chętnie odpowiem, wiele się u nas działo ;-), z 8 osób tylko jedna nie miała sensacji żołądkowo-jelitowych, tak, że gabinet pana doktora znam na pamięć, przy kwaterunku chcieli nas wpakować do części Club (tylko dzięki temu forum wiedzieliśmy o co chodzi i nie daliśmy się!), pytajcie śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna pogoda IP: *.plock.mm.pl 09.09.09, 14:35 Pogoda trochę nam się zepsuła w Turcji:( a ja marzyłam o całodziennym opalaniu a tu deszcz:( mam nadzieje ze od 18 bedzie już ładnie i słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: pogoda IP: 195.187.136.* 09.09.09, 15:05 Ja również zmartwiłam się pogodą!! Mama nadzieję, że na miejscu będzie ciepło i słonecznie!!! Sensacje żołądkowe?? Trochę strasznie, bo jedziemy z małym dzieckiem!! Planuję zabrać ze sobą dicoflor i podawać małemu profilaktycznie. Jeśli chodzi o część clubową to czytałam o tym, że próbują tam kwaterować, nawet dzwoniłam do biura Itaki - pani zapewniła mnie, że w grę wchodzi tylko część hotelowa - a jak będzie?? Jestem nastawiona na negocjacje!! Nie po to się płaci duże pieniądze żeby później zostać odesłanym do części o niższym standardzie!! Mam nadzieję, że wszystko będzie Ok!! Jakie wycieczki z dzieckiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamme2 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 09.09.09, 16:10 Witam, prosze o info od tych co już byli i mają doświadczenie, czy pokój rodzinny lepiej dostac w Royal czy w Resort i dlaczego? Powiedziano nam w Itace ze raczej nastawić sie na ROyal ale jaka jest różnica i czy jest szansa na jakiś pokój głośny, z brzydkim widokiem etc? jak jest z zamianą i czy jest problem jesli pokoj sie nie spodoba? z góry dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sim14 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 09.09.09, 16:39 My przed wyjazdem mieliśmy zapewnienia z Itaki (słowne), że będziemy zakwaterowani w części Resort obok siebie (byliśmy w 2 rodziny) z widokiem na morze, mówili nam, że wysłali w tej sprawie 2 faxy. Gadka, gadką a rzeczywistość inna...Na miejscu tak naprawdę samemu ustala się co i jak a recepcjoniści dają to co akurat jest wolne. Nas zawieźli do Clubu (dobrze, że zapytaliśmy o nazwę) i pokazali pokoje, owszem z widokiem na morze, ale przedzielone drzwiami i ta część niby dla dzieci to była taka norka bez okna, wyglądała jak kajuta na statku. Obróciliśmy się na pięcie i wyszliśmy, mimo, że pan recepcjonista zachwalał te pokoje i w kółko powtarzał, że mamy szczęście...W końcu dostaliśmy pokoje w części Resort, na 3 piętrze, obok siebie, ale od ulicy. I powiem szczerze, że w ogóle nam to nie przeszkadzało, bo tak naprawdę w pokoju tylko spaliśmy. Drzwi na balkon są przesuwne i cały czas zamnknięte ze względu na klimę, wtedy było cichutko, dzieci spały jak zabite :-). Reasumując, to od Was zależy co chcecie i jakich argumentów użyjecie, żeby dostać takie pokoje a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
diablopat1979 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 14.09.09, 17:49 Witam. Wylatuję z żoną i dwójką dzieci 11lat oraz 15 miesięcy:) z Warszawy 23.09.09r o 7 rano. Mam pytanko czy jak jest się zakwaterowanym np w Hotelu Resort to można korzystać z restauracji w Royalu? Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.09, 21:00 Nie próbowałem jeść w restauracji drugiego hotelu, ale hotele różnią się opaskami jakie dostaje się na rękę przy meldunku. Mogą zwrócić uwagę, ale kto wie. Można spróbować. Hotel bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona13101976 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 21:02 Myśleliśmy, że tak (info dostaliśmy od ludzi, którzy przebywali w hotelu w pierwszym tyg września). Na miejscu okazało się, że nie (kelner zwrócił nam uwagę, postraszył rachunkiem za kolację). Odpowiedz Link Zgłoś
kamme2 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 15.09.09, 11:45 No to trzeba to wyjasnić bo to trochę jednak komplikuje. Nam mówiono że jedziemy do "kompleksu" całego i do wszsytkiego jest dostęp! musze zaraz przedzwonić do Itaki. Jestem ciekawa w którym hotelu wylądujemy :) mamy rezerwacje na pokój rodzinny. Bardzo bym chciała z dala od dyskoteki bo mam strasznie płytki sen i byle co mnie wybudza ale zarazm z dala od autostrady :( Gdzie mieści sie dyskoteka? który hotel jest od niej z dala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.09.09, 22:49 Jeśli masz pokój rodzinny to pewno trafisz do Royala. Jest po sezonie, więc pewno będzie większy luz. My też tam trafiliśmy do pokoju rodzinnego, od strony autostrady. Dzięki temu niewiele było słychać dyskoteki, która gra bardzo głośno od strony basenów. Okna są szczelne i ruch na drodze nam nie przeszkadzał (w sumie ruch na drodze nie jest aż tak duży - brak tirów), mimo iż też jestem dosyć czuły na hałas w czasie snu. PS. Chciałbym mieć teraz Wasze dylematy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: 81.213.241.* 16.09.09, 19:24 Wıtam my wlasnıe jestesmy w Joy Pegasus Planet royal i jest naprawde super bardzo duze pokoje. Resort jest bartdziej nowoczesny ale nie ma tak przestronnych pokoi. Naprawde caly obıekt jest bardzo fajny...mnostwo basenow dzıecı sa zachwycone.. pozdrawıam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asıa Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień - IP: 81.213.241.* 16.09.09, 19:30 Witam raz jeszcze mamy wıelkıa prosbe: czy ktos wybıera sıe teraz do tego hotelu? mamy male dziecko ktore je kaszkı mleczno-ryzowe bobovita (malınowe lub bananowe). nıestety przelıczylismy sie i nıe bardzo smakuje mu hotelowe jedzenie (chociaz nam bardzo)Gdyby ktos z Was byl w stanıe przywıezc nam dwıe takıe kaszkı to bylabym bardzo wdzıeczna- oczywıscıe od razu bysmy sıe rozlıczylı moze byc nawet w EUR- bo tu wszystkı ceny podane sa w EUR - tak przy okazjji...wıemy ze w pıatek- 18,09 przylatuje samolot z Krakowa. Bardzo prosze o ınfo czy to by bylo mozlıwe. dzıekuje z gory - pozdrawıam Asıa Odpowiedz Link Zgłoś
vazqes Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 17.09.09, 00:57 Hotel naprawdę bardzo fajny dopiero co wróciliśmy,polecam wszystkim w razie jakiś pytań chętnie pomogę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia2 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień IP: *.128.10.130.static.crowley.pl 17.09.09, 07:15 Asia, jesli sprawa zakupu kaszek jest nadal aktualna podaj mi swojego emaila napisze ci jak mozemy sie skontaktowac. Przyjezdzam z rodzina jutro 18.09. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
vazqes Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 18.09.09, 11:28 Jak to bywa przed każdym wyjazdem było sporo obaw jak to wszystko będzie,godzinami studiowanie katalogów,różnych forum,itd,itd ale to czego doświadczyliśmy na miejscu przerosło nas!!!.Zostaliśmy ulokowani w części Resort,pokoje ładne,zadbane codziennie sprzątane,jedzenie nie do przejedzenia mnóstwo wszystkiego i na każdym kroku(przepyszne),baseny chyba z 10 oprócz tego jeszcze więcej zjeżdżdalni,plaża piaszczysta szeroka bliziutko,nigdy nie mieliśmy jakiś problemów z leżakami,animacje ciekawe,obsługa bez problemów,rezydent p Ł.Baran również pełen profesjonalizm jedynym może mankamentem była słabo działająca klima zarówno w pokoju jak i hotelu ale ogólne wrażenia bardzo pozytywne pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sim14 Re: Hotel Joy Pegasos Planet Incekum - Wrzesień 18.09.09, 12:30 Na nas największe wrażenie zrobiła plaża: szeroka, piaszczysta, ani grama kamyka, czysta, z leżakami, parasolami, zadaszeniami różnego rodzaju, o temperaturze wody nie wspomnę, dobrze ponad 30 st. :-) Byli z nami ludzie, którzy wiele podróżowali ale takiej pięknej plaży w Turcji to jeszcze nie widzieli. Ja mogłabym się przyczepić do jadłospisu, tylko jeden rodzaj zupy i to przeważnie grochowa oraz bardzo ubogie menu owocowe (praktycznie tylko jabłka, arbuzy i niedojrzałe melony)- to zdecydowanie za mało, zważywszy na fakt, że chyba nie było rodziny bez dzieci. Nasze, które w domu jadły wszystko tam nie jadły przez 2 tygodnie prawie nic. Bo ileż można jeść kurczaka czy frytki, tak czy siak hotel jest godny polecenia, bardzo dbają w nim o czytość, animacje ciekawe i różnorodne dla dorosłych, dla dzieci co wieczór w kółko te same piosenki, ale dzieciaki mają inne atrakcje w ciągu dnia. Transfer szybko i sprawnie, uważajcie przy zakwaterowaniu, pisałam o tym wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś