Gość: TT IP: *.chello.pl 26.06.09, 23:19 czy w lipcu w rejonie Side da się wytrzymać i coś wieje od morza, czy też jest duszno i parno; różni się ten rejon od np Oludeniz, gdzie jest starsznie gorąco i bez wiatru w tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3_ania Re: Side - Temperatury ? 27.06.09, 15:06 Witam:-) właśnie wróciłam z okolic Side i już jest bardzo gorąco.W cieniu 34-38 st,w słońcu nawet 48 st a w nocy 25-28 wiec w lipcu będzie chyba nie do wytrzymania:P tylko,ze tej temperatury aż tak się nie odczuwa jak u nas:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Side - Temperatury ?- do 3 Ani IP: *.chello.pl 27.06.09, 15:18 czy to oznacza, że są mniej odczuwalne, bo jest wiaterek od morza Aniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Wa. Re: Side - Temperatury ?- do 3 Ani IP: 78.157.188.* 27.06.09, 15:37 Kluczowa wg mnie jest wilgotność powietrza. Na Riwierze nie pomaga...No chyba,że ktoś lubi takie ciepełko:) Odpowiedz Link Zgłoś
ettri Re: Side - Temperatury ?- do 3 Ani 27.06.09, 15:44 Czy w takim razie jest tam duszno, parno i nie ma czym oddychać? powietrze jest ciężkie? Odpiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Wa. Re: Side - Temperatury ?- do 3 Ani IP: 78.157.188.* 27.06.09, 15:49 Nie róbcie horrorów. Jest bardzo przyjemnie. Jeżeli ktoś zdecydował się na Turcję w szczycie sezonu wakacyjnego i ma odrobinę rozumu to pewne rzeczy są oczywiste i zaplanowane,a wręcz niezbędne to wymarzonego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Side - Temperatury ?- do 3 Ani IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.09, 15:41 Jakby było aż tak gorąco, że nie do wytrzymania to nikt by w lipcu nie jeździł...Znajomi byli rok temu i owszem gorąco było ale dało się wytrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
daria21a Re: Side - Temperatury ? 27.06.09, 16:37 Niekotrzy lubia upaly:) aktualnie w turcji jest 49stopni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janika Re: Side - Temperatury ? IP: 83.1.16.* 27.06.09, 17:02 Oczywiście , że nie należy robić horrorów. Wszystko jest do wytrzymania- nalezy tylko pamiętać o ułatwianiu sobie zycia w takim upale. Powietrze niekiedy jest tak palące , że można wytrzymać tylko w cieniu. Poza tym pojęcie : 'wiaterek od morza' - w Turcji całkowicie zmienia swoje znaczenie :) . jak ktos chce przekonać się jak to czasami może wyglądać to niech sobie suszarką podmucha na twarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Side - Temperatury ? 27.06.09, 17:03 Chyba w słońcu... Temperatury są zawsze podawane w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara123 Re: Side - Temperatury ? IP: *.promax.media.pl 27.06.09, 17:22 Właśnie wróciłam z Turcji i jak dla mnie pogoda była idealna, w dzień cipełko wieczorem można było odetchnąć ( temperatura spadała do ok. 20 stopni a wiaterek od morza oczywiście wiał). W lipcu i w sierpniu na Riwierze temperatury są wyższe i duża wilgotność, noce też ciepłe więc jeśli ktoś nie lubi upałów może się męczyć. Byłam zarówno w lipcu jak i w sierpniu i zapewniam, że da się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
3_ania Re: Side - Temperatury ? 27.06.09, 19:07 Ja cały czas smażyłam się na słoneczku i dałam rade-oczywiście niektórzy nie wytrzymywali hehe:-) na plaży jest przyjemnie bo wieje wiaterek i da się wytrzymać więc nie ma się czym martwić:-) naprawdę jest bardzo przyjemnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Side - Temperatury ? IP: *.chello.pl 27.06.09, 19:14 dzięki Wam Wszystkim za trzeźwe komentarze, lecę 1 lipca i mam nadzieję, że będzie ok. W. Odpowiedz Link Zgłoś