Gość: Jerry - GDAŃSK IP: *.chello.pl 05.07.09, 18:39 Byłem w Efiatia V. k. Konakli- pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wasilijb Re: Eftalia V. IP: *.salwator.net 06.07.09, 18:13 Witam. Wybieramy się właśnie tam na tydzień. Wcześniejszy tydzień będziemy na objeździe. Jak tam wygladaja sprawy hotelowe? czysto, jak jedzenie, czy brakuje?? a i za co trzeba placic, bo rozne zrodla podaja rozne informacje npop ze sauna jest za free. jak wyglada zaplecze sportowe, tak jak opisuja w przewodnikach czyli teenis, rzutki itp?? i czy sejfy sa w pokojach i ile kosztują. to nar razie tyle :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Eftalia V. IP: *.chello.pl 06.07.09, 19:19 hotelik b. przyjemny, przede wszystkim czysty- codzienne sprzatanie, wymiana recznikow.Wiadomo w srodku sterowana ind. klima, telew....Jedzenia do oporu, wszelkiej masci,tj. jogurty,platli, pieczywo, salatki,sery, wedliny, ciasta, owoce itp..napoje od koli,soki, wino i piwo w ilosciach mogacych powalic slonia. Przy basenach pomiedzy posilkami bary z jedzeniem/ kebab, hamburgery itp. oraz piciem jw. / Na plazy bar z jedzeniem i piciem z opcja jw. czyli do oporu:). ma miejscu boisko do pilki noznej, korty tenisoiwe w cenie hotrlu ale sprzet trzeba miec swoj-brak wupozyczalni.do tego lotki, strzelanie z luku za free. sejfy sa w pokojach platne w recepcji hotelu..Mysmy nie brali wiec nie wiem ile trzeba placic..osoboscie odradzam w hotelu jest " ordung" i nic nie zginelo.Mysmy paszporty, sprzet itp..trzmali normalnie w szufladach albo zwyczajnie na wierzchu.. To chyba wszystko,jakby co pytajcie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Eftalia V. IP: *.chello.pl 06.07.09, 19:22 ,aha..co do sauny wydaje mi sie, ze wystarczy wam opalanie i sama panujaca tam temperatura.Jednak ja nie wiem ile sauna kosztuje osobiscie nie korzystalem. Poza tym, jest laznia za 35 e, sklepiki,moni market, jednak uwaga waluta obowiazujaca jest e, a ceny maja wysokoa marze wlasna:) Odpowiedz Link Zgłoś
pabellus Re: Eftalia V. 06.07.09, 21:20 Witaj Jerry. wybieramy się własnie we wrześniu z grupą przyjaciół do tego hotelu. Mam kilka pytań . Mianowicie jakie jeszcze alkohole są oprócz wina i piwa w opcji "all" i czy das sie to pić.jak z jakościa plaży bo róznie się wypowiadają ludziska o niej i jeszcze czy w tv jest jakiś polski program. pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Eftalia V. IP: *.chello.pl 06.07.09, 21:29 no oprocz piwa Efez:):) macie ichnie znane podroby alkoholi tj. gin, whiski, wodke..slabe , trzeba naprawde sie wysilic aby dosc do stanu zachwiania rownowagi, pomimo tego dobre, nie smierdza spirtem czy bog wie czy jak czasem inne ruskie wynalazki. Ilosci picia do oporu:):) Plaza :piasek z kamieniami,brudny. Przed sama linia brzegowa pas kamieni wiec trzeba dochodzic w klapkach.Woda cudowna.na plazy bar :):) ze wszelkimi napojami "all" oreaz bufet.Lezaki za free. animator "polski" jest tylko dla dzieci, animacje dla doroslych i dzieci ale wieczorem tylko po niemiecu i dramatycznie cienkie.Ogolnie po paru minutach wiekszosc towarzystwa ladowala w barach. jak chcecie cos wiecej piszcie.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasilijb Re: Eftalia V. IP: *.salwator.net 07.07.09, 09:10 dzięki jerry. to jest właśnie to co oczekiwałem od Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam i widziałam Re: Eftalia V. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 10:21 hotel jak na zdjęciach w postaci 2 piętrowych bloków czysto w pokojach a jak dasz sprzątaczce euro to sprząta codziennie jedzenie dobre ale takie samo miałam w hotelu 3* w Turcji wiec wg mnie to zadna rewelacja jak dasz kelnerowi w łapę to przyniesie ci napoje do posiłku - jak nie dzas to sam musisz stać w kolejce (podejrzewam, że w sezonie będą jeszcze dłuższe) w barach jest wódka, gin i whisky - podchodzisz do baru i czekasz, jak barman łaskawie cię obsuży - jak dzasz euro to masz drinki poza kolejką (najgorszy barman bufon jest w barze przy zjeżdżalniach) w recepcji to samo - przyjechaliśmy z dziećmi i gościu z grzywką w kształcie daszku kazał czekać 10 min a w międzyczasie kręcił się za ladą, gdy podeszłam znowu, dał klucze od pokoju (czekał na euro) animacje po niemiecku, czuam się tak, jakbym pojechała do Niemiec i nie są najwyższego polotu - może po 10 drinkach śmieszą i nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi zwłaszcza polskich, rosyjskich rodzin (klub dla dzieci też po niemicku) oprócz duzego brodzika i 3 zjeżdżalni nie ma nic dla dzieci - w Tunezji w hotelu 3* było 7 zjeżdżalni plaża okropna - pas kamieni przy wejściu do morza a piasek jak w moim ogródku ogólnie czysto w hotelu jeżeli ktoś chce lecieć tam po to żeby się przespać i zjeść czy mieć bazę wypadową na wycieczki fakultatywne to polecam w przeciwnym razie radzę szukać za te same pieniądze innego hotelu ale pogoda dopisał i nie było tak najgorzej lepiej jak nad Bałtykiem he he he Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: Eftalia V. 07.07.09, 11:23 Troszkę sprostowań do tego co napisał Jerry. Na plaży jest wyłącznie piwo i napoje bezalkoholowe, sauna jest free znajduje się obok hamamu i sali fitness.Z programów polskojęzycznych jest wyłącznie TV Biznes. Hotel tak naprawdę jest taki sobie a animacje to katastrofa. Pozdrawiam Cię Jerry Grzegorz z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Eftalia V. IP: *.pomorska.policja.gov.pl 07.07.09, 11:42 :):) pozdro dla Krakowa..a wiec kzdy ma inne odczucia..ja nie narzekalem, hotel sprostał moim oczekiwaniom co chcialem to mialem..no coz to tylko subiektywne odczucia i kazdy ma prawo do swego zdania, na tym polega dyskusja:):):) Nie ma innego wyjscia jak samemu pojechac i sie przekonac. PS. a teraz w kraju mozemy odpoczac od slonca:):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: Eftalia V. 07.07.09, 11:50 Masz rację, dokładnie się z Tobą zgadzam. Każdy oczekuje czegoś innego, po prostu wyłącznie zobaczenie i spróbowanie czegoś daje nam obraz i pozwala na wyciągnięcie wniosków. Moja opinia się generalnie pokrywa z Twoją poza wszystkim w ALL na plaży. A tak naprawdę klimat wypoczynku tworzą ludzie, a tutaj nie mogłem narzekać było miło i sympatycznie. Jeszcze raz pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś