Dodaj do ulubionych

Hotel Club Big Blue - warunki.

IP: 194.250.98.* 27.08.09, 16:15
Witam,

Chciałam dowiedzieć się, jakie warunki panują w tym hotelu. Jak jest
z wymianą ręczników w pokojach i czy można je zabierać nad
basen/plażę? Poza tym, czy w pokojach są szampony, żele pod prysznic
itp.?

Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.petrus.pl 27.08.09, 19:49
      proponuje zajrzeć na hotele.oceniacz.pl/hotel/6386/club_big_blue.html -
      opinie są raczej pozytywne.
    • a-dm Re: Hotel Club Big Blue - warunki. 28.08.09, 09:18
      Hotel jest b. czysty zadbany. Wymiana ręczników i ich jakość raczej
      dobra niż bdb. Nie wolno zabierac na plażę. My mieliśmy przez dwa
      tygodnie jeden "dyżurny" szampon w łazience i nic więcej. Żeli brak.
      Proszę uważać na pokój, najlepiej od strony basenu, wtedy hałas
      tylko w dzień. Nasi znajomi zamieniali. Można dostać też pokój od
      strony głównej ulicy biegnącej przez Alanyę z widokiem na centrum
      handlowe - koszmar.
      Hotel ogólnie b. dobry jak na trzy gwiazdki ale ..... Pobyt na
      zasadzie polskiego blokowiska w dużym mieście.
    • Gość: flasola Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 22:16
      nie ma nic. jest suszarka do włosów. recznikow na plaze na basen nie wolno zabierac
      • Gość: dalek Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.g1.isko.net.pl 16.11.09, 11:18
        Witam. Jak daleko od hotelu jest na plaże Kleopatry. Czy dojazd to
        plaży Kleopatry jest bezproblemowy? No i czy plaża ma łagodne
        zejscie do morza dogodne dla dzieciaków? Dzięki za info. pozdrawiam
        • Gość: Belian z Ibelinu Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 194.42.116.* 17.11.09, 16:41
          Odpowiadam wszystkim, w tym hotelu byłem dwa razy. Rzeczywiście
          Alanya to takie blokowisko. Ale nie są to polskie bloki, czyli
          typowe slumsiory, tylko apatamentowce i hotele. Jest to najstarsza
          miejscowość jeśli chodzi o ruch turystyczny na Riwierze Tureckiej
          stąd brak tu kombinatów 5-gwiazdkowych jak w pobliskiem Konakli,
          Okurcalar (to na zachód) i na wschód.
          Hotel jest tu
          wikimapia.org/#lat=36.5420835&lon=32.0315248&z=18&l=28&m=b&search=club%20big%20blue%20alanya
          To stare zdjęcie satelitarne i nieco się zmienił. Na stronie Triady
          jest zdjęcie super placu zabaw dla dzieci. Ale nie jest już on taki
          super. Plaża Kleopatry jest jakieś 5-6 km na wschód i można tam
          dojechać dolmuszem, tzn. do dworca dolmuszy, z hotelu w jedną stronę
          za 1 lirę a potem z nogi, lub przesiąść się w innego dolmusza, który
          jedzie do avsallar czy Konakli, ale bym wolał się przejść.
          To co jest nawiększym plusem tego hotelu to obsługa i jedzenie. Szef
          kelnerów o obsługi - Fatih to super gość. Dzieci w tym hotelu mają
          jak u pana Boga za piecem. Nie jest to może super hotel, ale mnie
          się tam podobało. W tym roku mieliśmy okna na basen, w ubiegłym na
          ulicę i nie uważam, że było lepiej. Nie ma takiego hałasu. Znam
          gorsze miejscówki w Polsce. Trzeba się przyzwyczaić do muezina.
          Natomiast każda lokalizacja ma swoje plusy i minusy.
          picasaweb.google.pl/olcia.pawlak/Wakacje2007Turcja#
          To galeria dziewczyny, która była w tym hotelu w 2007 roku. Aha,
          plaża na południe hotelu to plaża Keykubat. Po drugiej stronie ulicy
          jest centrum handlowe Alanyum. Nie ma tam podróbek. Są genialne
          wyprzedaże i promocje. W poniedziałki jest zawsze targ na Obakoy
          (hotel jest w dzielnicy Cumhuriyet), na wschód od hotelu. A tam masa
          podróbek, ale i pięknych obrusów i takie tam. Warto tam iść bowiem
          razem z nim jest targ warzyw i owoców a tam normalnie totalna
          taniocha i pychota, masa, masa pyszności i przypraw. na samą myśl
          mam pustkę w żołądku. Hotel nie daje ręczników na plaże i żeli. Ale
          w Alanyum jest Carrefour a ręczniki plażowe są w Turcji tanie.
          Sugeruję brać mało ciuchów by nie mieć kłopotów z nadbagażem. Hotel
          adekwatny do cen zaprezentowanych w katalogach na 2010 rok. Ja tam
          bym pojechał. No chyba, że ktoś był w Egipcie w 5* i pływał na
          rafie. Jak nie ma typowego polskiego narzekactwa to może ruszać. A
          grillowany tuńczyk jest po prostu pyszny...Reszta po wpisaniu mojego
          nicka w szukaj. Najlepiej jechać na początku czerwca i na początku
          września. Kamikadze, którzy chcą jechać w lipcu i sierpniu życzę
          powodzenia.
          • atednat Re: Hotel Club Big Blue - warunki. 18.11.09, 15:56
            Bardzo słuszny i ciekawy opis.
            Od siebie dodam, że w hotelu z roku na rok coraz wiacej Polaków. Na
            przełomie czerwca i lipca 2009 i stanowiliśmy ok. 70 procent
            wszystkich uczestników. Dla mnie największy minus tego hotelu to
            położenie. Jak na polskim osiedlu mieszkaniowym w dużym mieście.
          • hania590 Re: Hotel Club Big Blue - warunki. 08.02.10, 13:33

Poratuj! Jadę pierszy raz do Turcji,zabieram synów 18 i 17 lat.
            Hotel Club Big Blue.Jakie masz
            rady?

bym pojechał. No chyba, że ktoś był w Egipcie w 5* i
            pływał na
            > rafie. Jak nie ma typowego polskiego narzekactwa to może ruszać. A
            > grillowany tuńczyk jest po prostu pyszny...Reszta po wpisaniu
            mojego
            > nicka w szukaj. Najlepiej jechać na początku czerwca i na początku
            > września. Kamikadze, którzy chcą jechać w lipcu i sierpniu życzę
            > powodzenia.
            • Gość: Balian z Ibelinu Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 194.42.116.* 15.02.10, 13:04
              Prześle Ci wszystko na maila. Daj mi maks tydzień. Pozdrawiam
    • Gość: marta Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 80.54.118.* 03.03.10, 21:21
      Ja też bardzo miło wspominam pobyt w tym hotelu.Byłam bardzo
      zadowolona byliśmy z 10 letnim synem.Przez 2 dni lekkie kłopoty
      trawienne ale mały drink do kolacji i wszystko było ok. Byliśmy w
      delfinarium ze wzgledu na syna , Genn Kanion oraz jeep safari
      polecam fajna wycieczka -kupowalismy u "Wujka i Mariolki"bardzo
      czysty hotel, jedzenia bardzo duzo i duzy wybór leżaki przy basenie
      najlepiej zajmować rano,bo po śniadaniu to juz wszystkie zajęte za
      lezaki na plażę lepiej płacić w recepcji bo jest taniej a mały
      spacerek do morza da się wytrzymać. Łaźnia w hotelu z masażami ok
      ale drogo z biura kupisz taniejjak chcecie korzystać z masaży. Do
      centrum jadą takie busy za 1 czy 2 liry , na bazarach dużo
      wszystkiego ale trzeba się targowć bo zedrą kase z ciebie.Ogólnie
      bardzo miło wspominamy pobyt w Turcji i jeszcze kiedyś tam
      pojedziemy. a i jeszcze taka miła niespodzianka nas spotkała
      dostaliśmy piekną kartkę ze zdjęciem obsługi i kierownictwa hotelu
      na Święta Bożego Narodzenia taki miły gest z ich strony.Jak jeszcze
      mogę cos podpowiedzieć to pisać Marta74_74@o2.pl
    • Gość: asiia Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 21:18
      wybieram się do tego hotelu pod koniec czerwca. Jedziemy z 3,5-letnim synkiem i
      właśnie tego najbardziej się boję. Polećcie jakieś sprawdzone sposoby na
      uchronienie się przed dolegliwościami żołądkowymi zwłaszcza dla mojego dziecka.
      Prosze również o doradzenie gdzie się warto wybrać, gdy z bedzie to nasz
      pierwszy raz w Turcji.
      z góry dziękuje i pozdrawiam
      • Gość: monique Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 109.243.201.* 14.04.10, 00:22
        Witam,byłam w tym hotelu w ubiegłym roku, ze synkiem 4 lata,naprawdę nikt z
        nas nie miał żadnych dolegliwości żołądkowych,Jedzenie dobre,świeże. Warto
        zwiedzić ruiny zamku no i oczywiście port,który jest piękny w dzień ale jeszcze
        piękniejszy w nocy.
        udanych wakacji!
        • Gość: monique Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 109.243.201.* 14.04.10, 00:24
          A tak na marginesię czy ktoś leci w tym roku do tego hotelu z Poznania???
          • Gość: monique Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 109.243.201.* 14.04.10, 00:30
            Byłam tam w ubiegłym roku,z rodziną i 4 letnim synkiem.Nikt z nas nie miał
            żadnych dolegliwości żołądkowych.Jedzenie dobre i świeże. Warto zwiedzić ruiny
            zamku no i oczywiście port piękny w dzień ale jeszcze piękniejszy w nocy.
            Udanych wakacji
          • Gość: Marcin Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.centertel.pl 29.04.10, 09:45
            Ja ze znajomymi lecę 18.08 tylko że z Katowic
            • Gość: asiia Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.10, 18:19
              my lecimy 23.06.2010 z Rzeszowa,
              napiszcie jeszcze gdzie warto pojechać i co zwiedzić, oraz co warto kupić w Turcji?
              pozdrawiam
              • Gość: Robert Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.elb.pl 01.06.10, 07:21
                Witam serdecznie.
                Jedziemy z rodzinką (10 letni syn) 30.06 z Katowic.
                Mam nadzieję że znajdzie kumpli do zabawy. jak ktoś jedzie to dajcie znać.
                W których rejonach jest plaża taka żeby zejście do morza było łagodne i długie.
                Jest w ogóle takie.
                • Gość: Balian z Ibelinu Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 194.42.116.* 01.06.10, 08:39
                  Wierz mi, z basenu nie wyjdziecie. W centrum jest jeszcze aquapark.
                  Wejdź sobie na wikimapisa.org i wpisz club big blue. a z 10 letnim
                  synem to rafting. Przynajmniej w szkole powie, że adrenalina nie
                  kończy się na piłce nożnej.
                • a-dm Re: Hotel Club Big Blue - warunki. 01.06.10, 08:59
                  Odpowiadając na pytanie;
                  Syn napewno znajdzie kolegów do zabawy, byle nie za dużo. 2/3 hotelu
                  to Polacy!
                  Jeżeli dobrze pamiętam to hotelowa plaża miała numer 15. Była
                  bezpośrednio po dojściu z hotelu nad morze, ok 12 min. Plaża była
                  ciekawa ale nie rewelacyjna.Szeroka, piaszczyta, łagodne dojście do
                  morza. Nestety dużo kamieni przy wejściu w połączeniu z silną falę
                  nie koniecznie jest przyjemne. Wykupując wstęp w hotelu było trochę
                  taniej. Obsługa na plaży fatalna. Oczywiście zmiana natychmiastowa
                  następowała po dokananiu znaczących zakupów w barze. Ale to turecki
                  standard, do którego trzeba się po prostu przyzwyczaić.
                  Miłego pobytu.
                • Gość: Robert Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.elb.pl 02.06.10, 07:33
                  dzięki wam za informacje.
                  Jak piszecie zejście do moża jest bardzo kamieniste. To może kupić takie gumowe
                  buty.
                  mam jeszcze pytanko. Może wiecie gdzie można wykupić w Alanii jakieś wycieczki.
                  Może polecicie jakieś biuro, bo wykupienie ich od rezydenta jest bez sensu.
                  Jakie wycieczki polecacie oprócz Kapadocji?
                  Dzięki
                  • a-dm Re: Hotel Club Big Blue - warunki. 02.06.10, 12:20
                    W Alanyi są trzy tzw. Polskie Biura. Korzystanie z tych biur jest
                    zdecydowanie bardziej korzystne cenowo, ale nie można się oszukiwać,
                    że oferta jest też mniej korzystna. Po prostu wycieczka do Kapadocji
                    była z Triady ok. 1/3 droższa ale program wycieczki był bardziej
                    atrakcyjny. Jolcia & Adams Tour, biuro z którym byliśmy pokazało nam
                    w Kapadocji wiele ciekawych miejsc ale ograniczając się do tzw.
                    bezpłatnych wstępów. Realizacja programu była ok. 80-90 procent
                    oferty. Jednym zdaniem oferta z Triady była ciekawsza ale droższa.
                    Z koleji Jolcia była najdrozsza ale też najlepsza z polskich.
                    Powyżej na Forum jest post "Wyceczki Fakultatywne Turcja. Gdzie
                    kupić, za ile?" - wszystko można się dowiedzieć.
                    Polecam Jeep Sfarii / trochę niebezpieczne/. Rejs statkiem
                    wykupiliśmy bezpośrednio w porcie. Chcieliśmy pływać krótko 2-3
                    godziny. Oczywiście tak nam Turek powiedział a okazało się, że było
                    ok. 6 godzin. Najważniejsza jest kasa i klient. Okazało się, że
                    zapłaciliśmy mniej niż inni bo chcieliśmy krócej a dostaliśmy ofertę
                    tak jak wszyscy ????
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: kasia Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 12:38
                      A jak jest z plażą? Jakie zejście do morza? Czy kamieniasta, że lepiej zabrac buty?
                      pozdrawiam
                      • hania590 Re: Hotel Club Big Blue - warunki. 03.07.10, 18:13
                        We środę wróciłam z hotelu Club Big Blue.Spędziłam tam 2
                        tyg.,ponieważ przed wyjazdem dostałam sporo inf. o tym hotelu na tym
                        forum,postanowiłam podzielić się swoimi wrażeniami z pobytu.To był
                        mój pierwszy wyjazd do Turcji.Byłam z synami 17 i 18 lat.Hotel
                        czysty,jedzenie o.k.,wspaniała obsługa - kelnerzy!.Do morza 10-15
                        min.spacerkiem.Plaża średnio czysta.Zejście do wody kamieniste,dalej
                        skałki.Buty do wody jak najbardziej!.Wróciliśmy zadowoleni.Na
                        szczegółowe pytania odpowiem z ochotą.Zdecydowanie polecam ten
                        hotel.Do Baliana z Ibelinu: miałeś rację,było super,napewno tam
                        wrócimy,Hakan i Mustafa o.k.!.
                        • Gość: SKAzana Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 81.15.139.* 05.07.10, 21:51
                          Proszę o informację jak daleko jest do ścisłego centrum z tego hotelu? Czy można
                          przejść się spacerkiem?
                          • Gość: Balian z Ibelinu Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 194.42.116.* 06.07.10, 09:13
                            mnie wyszło 3,9-4 km. Szliśmy około 40-45 minut. Totalnym spacerkiem
                            1h.
                            • Gość: Kasia Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:47
                              Zastanawiam się czy zabierac ze soba laptopa, Czy lepiej zostawic go w domu bo
                              można wrócic bez :)
                              • Gość: Balian z Ibelinu Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.toya.net.pl 16.07.10, 18:01
                                nie wiem po co Ci lapek. W hotelu nie ma netu poza stanowiskami przy
                                recepcji. Chyba, że coś się zmieniło. Jedyne publiczne wifi było w
                                McDonaldzie. Wziąłem przenośne dvd i nie zniknęło. Mnie nic nie
                                ukradziono a wszystko leżało na wierzchu. Kwity, kasa i doumenty w
                                szufladzie. Pisząc o kradzieży myślisz chyba o naszych
                                rodakach...Turek z obsługi się nie połaszczy. Fatih i szefowie by
                                takiego delikwenta powiesili za balkon...pozdrawiam
                                • Gość: Kasia Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 07.08.10, 17:22
                                  Czytałam gdzie, że na wyposażeniu znajdują się suszarki do włosów czy to prawda?
                                  Bo zawsze to zaoszczędzone miejsce i kilogramy :)
                                  • Gość: Balian z Ibelinu Re: Hotel Club Big Blue - warunki. IP: 194.42.116.* 09.08.10, 13:28
                                    to niestety.........................................PRAWDA ;)

przynajmniej w ubiegłym roku prawdą było.
                                    Big Blue to naprawdę fajna norka, nieprzypadkowo na oceniaczu jest w
                                    pierwszej 30tce. jak na 3* to całkiem nieźle. Obecnie jest tam
                                    ramazan (do 9 września).Ale spoko, Turcy nie są takimi radykałami na
                                    riwierze. Drzewa są u nich podświetlone jak u nas choinki w święta,
                                    jest kolorowo. a na przeciw w Alanyum jest zawsze po 19 imprezka na
                                    górze. kliknij sobie na www.alanyum.com. jak lubisz zakupy w
                                    reserved, curry etc. to nie zawiedzie Cię LC Waikiki. Teraz będą
                                    pewnie jakieś promocje. 30 sierpnia jest święto narodowe Zefer
                                    Bayrami. Wiszą wtedy flagi i jest czerwono.
                                    taka mała rada. w big blue jest taki drink w karcie, największy,
                                    najdroższy, podawany w melonie albo w czymś co przypomina akwarium.
                                    jest całkiem niezły, ale lepiej smakuje po dolaniu żubróweczki. A,
                                    że kubeczek można przemycić na góre, to warto urozmaicić tą turecką
                                    recepturę. Efekt gwarantowany;) i przypominam o nie siadaniu na
                                    leżakach na przeciw tęczowej zjeżdżalni. tradycją tego hotelu,
                                    przekazywaną z roku na rok, jest konkurs na największy plusk...;)
                                    ps. w carrefourze warto kupić AYRAN, to taki osolony jogurt z wodą,
                                    w upały zimny jest zaj.sty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka