Dodaj do ulubionych

Hotel Silver - Side Colakli wróciłem

29.08.09, 20:41
Witam! 26.08. wrocilem z Side z hotelu Silver. Zaliczylem wycieczki z Jolcia do Pamukkale (oj jest co opowiadac o tym biurze) oraz rafting z biura ulicznego. Jesli ktos ciekawy moge udzielic informacji :)
Obserwuj wątek
    • Gość: balon Re: Hotel Silver - Side Colakli wróciłem IP: *.pzeask.3s.pl 29.08.09, 20:48
      Witam,
      W pierwszej kolejności jestem zainteresowany wszelkimi informacjami odnośnie
      hotelu. Napisz proszę jakie były warunki, gdzie dostaliście pokój, jakie
      jedzonko, obsługa, ogólnie wszystko.

Pozdrawiam
      • mart74 Re: Hotel Silver - Side Colakli wróciłem 29.08.09, 21:26
        Jesli jedziesz do Silvera z Polski to na pewno z GTI, inne polskie biura tam nie jezdza. Jesli bedziesz mial lot z Katowic to mozesz miec problem taki jak ja i inni goscie latajacy z tego lotniska czyli mimo ze mialem rezerwacje od 12.08 to na miejscu bylem ok. 5 rano 13.08 a mimo to nie dostalem pokoju na stale od razu; musialem poczekac do popoludnia na pokoj w ktorym moglem sie dopiero wypakowac - jedyny minus tego pobytu. Hotel jest po prostu swietny, bardzo duzo urozmaiconego jedzenia, czysto, mila obsluga, na plaze dowozi hotelowy busik. Plaza szeroka piaszczysta; obiad sie jada w stolowce hotelowej przy plazy, wiec nie trzeba sie zbierac z calym majdanem do hotelu tylko w kapielowkach siadasz do stolika i b. smacznie zajadasz. Rewelacyjne rozwiazanie. Pokoje nieduze ale dla rodziny 2+1 starcza. lazienka b. czysta, codzienne sprzatanie; wymiana recznikow co 3 dni. W hotelu 90% gosci to Niemcy, reszta to Polacy, bylo kilka rodzin tureckich i ze dwie rosyjskie. Generalnie wszyscy w okolicy nie tylko w hotelu mowia po niemiecku. Przy basenie zjezdzalnia, jest tez brodzik. Barek przy basenie od godz.10 do 23; przy morzu od 10 do 17. Bedzie wam sie podobalo; my jestesmy zachwyceni a bylismy z 3-letnim dzieckiem. Pozdrav
        • Gość: balon Re: Hotel Silver - Side Colakli wróciłem IP: *.pzeask.3s.pl 29.08.09, 21:42
          Wielkie dzięki za info. Faktycznie kiepska sprawa z opóźnionym zakwaterowaniem. Czy GTI jakoś to zrekompensowało ? Napisz jeszcze odnośnie kilku spraw które mnie interesują.
          Jak wyglądał opieka GTI- dyżury rezydentka, jego pomoc (np. namiary na lekarza) ?
          Czy w ostatni dzień też przysługiwało wam All Inclusive ?
          Jaka temperatura wody w basenie i morzu ?
          Czy był problem z leżakami na plaży i przy basenie ?
          Ile kosztuje przejazd do centrum Side i czy za dziecko też się płaci ?
          Czy mieliście pokój na najwyższym piętrze ? Jeżeli tak to jak wrażenia.

Pozdrawiam raz jeszcze
          • mart74 Re: Hotel Silver - Side Colakli wróciłem 31.08.09, 06:48
            Przy tych cyrkach z zameldowaniem dzwonilem od razu rano do GTI do Antalyi - faktycznie dopiero p.Adriana nieco mi pomogla w wyjasnieniu calego zamieszania bo dogadac sie z recepcjonista po angielsku bylo nie sztuka. Wszyscy wokol mowia po niemiecku, podukac mozna z jedna recepcjonistka i menedzerem. Co do opieki rezydentki to nie wiem, bo nie korzystalem ale znajomi z hotelu chodzili na te spotkania i byli zadowoleni. W ostatni dzien nalezy opuscic pokoj do godz.12:00, ale AI obowiazuje przez caly dzien. Co do temperatury wody w basenie to bez obaw, a w morzu to po prostu ciepla zupa :) Do lezakow przy basenie Niemcy lubia urzadzac poranne wyscigi, na plazy nie ma za to zadnych problemow; poza tym na plaze dowozi busik co godzine, no i jest stolowka przy plazy na ktorej sie je obiad. Do Side dojezdza sie dolmuszami spod samego hotelu (takie busiki) i za jedna osobe przejazd do Side kosztuje 3.25TL, ale mozna tez placic w E lub $.Za dziecko tez sie placi. Na najwyzszym pietrze mialem wlasnie pokoj tymczasowy przy tej nieszczesnej rezerwacji porannej; byly to dwa pokoje dla rodziny 2+2, z tym ze jeden z nich nie mial klimy; od strony dosc halasliwej ulicy wiec nie bylem zadowolony. Natomiast bylem tez po drugij stronie (tzn. od strony basenu) w takim pokoju i tym razem byl to standardowy pokoj 2+1 ale spad dachu powodowal ze bylo dosc ciasno, poza tym te pokoje maja fatalny balkon betonowy przez ktory dziecko nic nie zobaczy, wiec generalnie nie polecam; ale nie wiem czy jest mozliwosc zamiany bo oblozenie jest 100%. Pozdrav Mariusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka