Dodaj do ulubionych

miłość?!

16.11.09, 20:54
Czy wierzycie w miłość? W miłosć od pierwszego wejrzenia czy miłość
poprzedzoną długoletnią przyjaźnią? Czym dla Was jest miłość? Czy w
dzisiejszych czasach istnieje jeszcze coś takiego? A moze chodzi o zwykłą
przyjemność fizyczną?
Obserwuj wątek
    • opcja-0 Re: miłość?! 28.02.10, 12:22
      miłość - świadoma, wzajemna chęć oddania siebie drugiemu człowiekowi, może
      przyjść nagle, ale jako jakaś iskra, która po jakimś czasie okaże się, czy jest
      prawdziwa, lub może się rozwinąć w przyjaźni, gdy odkryjemy, że ta właśnie osoba
      jest tą, z którą chce się spędzić resztę życia, prawdziwa miłość to coś więcej
      niż przyjemność fizyczna, bo to przyjemność na głębszym poziomie
    • nothing.at.all Re: miłość?! 28.02.10, 18:31
      Definicja miłości jest bardzo skomplikowana i na pewno nie da się tego w jednym
      zdaniu zmieścić.
      Owszem wierzymy w miłość:).
    • skierkaa27 Re: miłość?! 01.03.10, 19:53
      Dla mnie z reguły takie miłostki "od pierwszego spojrzenia" kończyły się dużym rozczarowaniem,bo facet po jakimś czasie okazywał się być głupkowaty itp. Dlatego postanowiłam,że następny związek będzie opierał się na wnikliwej analizie. I faktycznie,zaczęło się od zwykłego kumplowania,które później przerodziło się w przyjaźń,a dopiero kiedy przekonałam się,że można mu zaufać,przerodziło się to w głębsze uczucie i myślę,że właśnie miłość to zaufanie,poczucie bezpieczeństwa itp.
      • zuza120 Re: miłość?! 20.03.10, 21:03
        Ja wierzę. Mnie dopadła dawno temu i do dziś trzyma. Szkoda tylko,
        że nie jest odwzajemniona:(.
    • krecikowy_swiat Re: miłość?! 04.05.10, 01:24
      Jasne, że miłość od pierwszego wejrzenia istnieje. Ale najlepiej nie
      zdawać się na przypadek. Warto wiedzieć, czego się w związku
      oczekuje i szukac konkretnie tego. Warto skorzystać z profesjonalnej
      porady.
      ----------------------
      Odważ się znaleźć swoją miłość! Wejdź na MyDwoje.pl
      • bilbona Re: miłość?! 05.05.10, 12:23
        Czy miłość istnieje? Co to za pytanie, jasne, że tak! Pytanie, czy od pierwszego
        wejrzenia, tego nie wiem, bo jeszcze mnie to nie spotkało. Mam nadzieję, że
        jednak jest coś takiego i trafi właśnie mnie. Chociaż ostatnio mam małe szanse,
        bo szukam partnera przez internet, a tam to raczej nie ma szans na miłość od
        pierwszego wejrzenia:p
        Krecikowy_swiat- a o jakiej profesjonalnej poradzie mówisz? Sama korzystam z
        mydwoje i właśnie tam szukam partnera, myślę, że bardzo dobry portal, gdzie mogę
        znaleźć kogoś na poważnie, ale nie rozumiem o jakiej pomocy mówisz. Czy
        korzystałeś kiedyś z konsultacji z terapeutą przez ten portal? Bo widziałam, że
        można. Czy chodziło Ci, że po prostu sam portal pomaga?:) Jeśli o to, to zgadzam
        się:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka