Gość: uwaga media!!!!! IP: *.internet.radom.pl 26.10.06, 21:45 jakiś hotel czy jakaś firma, a kto potem kupił grunty i komu je sprzedał? Bo ja tak słyszałam, a nie znam szczegółów a przed wyborami to chyba ważne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Historyk Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 26.10.06, 22:02 Tereny na których stoi teraz Selgros były terenami tzw. zielonymi a więc nic nie powinno tam powstać oprócz infrastruktury rekreacyjnej. Miasto ogłaszało na te tereny kilka razy przetarg ale nikt, ze względu na jego przeznaczenie, nie zgłaszał się. Kupił to dopiero Jędrzejczyk po, UWAGA: 1zł za m.kw.!!!! Atutem Jędrzejczyka było to, że zatrudniał u siebie Włodarczyka późniejszego prezydenta miasta. To właśnie za prezydentury Włodarczyka Rada Miasta głosami większości z SLD i postkomuny Gospodarny Radom zmieniła plan zagospodarowania przestrzennego tego terenu po sugestiach swojego pryncypała. Na części Jędrzejczyk postwił Salon Opla a część (podono po 100zł za m.kw.) odsprzedał Selgrosowi (przebitka 1000 razy a więc 100.000%!!!). Później sprzedał i Salon Opla i wyprowadził się do Warszawy. Dla mnie KTOŚ powinien beknąć za ten teren! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowex Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:55 Nie wracajmy do historii, wybierzmy przyszłość! Ciekawe jakie teraz plany ma kandydat na prezydenta A. Włodarczyk dotyczące terenów miejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S jak selgros Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 27.10.06, 00:10 Selgros zapłacił 7lat temu Jędrzejczykowi około 6mln.zł. była nawet ta sprawa 2,3lata temu kontrolowana przez NIK w U.Miasta lecz kontrolerzy NIK-u nie dopatrzyli się nieprawidłowości przy przetargu i zmianie planu zagospodarowania przestrzennego terenu (kiedyś bagna czyt.Teren podmokły). Ciekawe ile skapnęło tym którzy ...., ;) teraz mają po kilka kont w różnych bankach. Tylko prawdą jest też że Jędrzejczyk wykupował sukcesywnie tereny które składały się z kilkunastu działek. Bo kto by nie kupował kiedy cynk z U.M. że jest poważny kupiec Cash&Carry. Wtedy powinno już działać C.B.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S jak selgros Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 27.10.06, 00:14 Dlatego też nie widzę kandydatów na fotel Prezydenta Miasta z bujną przeszłością . I chyba znów zagłosuję na Generała który twardą policyjną ręką trzyma U.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 27.10.06, 07:47 Twardą ręką trzyma ale chyba Banasiewicza za j...a. Sprzedaje wszystko co się da i co jeszcze miasto ma najlepsze. To, że przy Chrobrego powinno powstać nowe centrum nie ulega wątpliowści ale nie jakiś bunkier, najmniejszym nakładem sił. Ta ekipa powinna jeszcze kiedyś beknąć za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S jak selgros Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 27.10.06, 08:00 Dlaczego ta ekipa ma jeszcze kiedyś beknąć, powinniśmy sie cieszyć że znalazł się kupiec na ten teren i miał kasę i koncepcję na to "Nowe Centrum", bo jak HEJA pamiętasz jeden inwestor się już wycofał. Co do następnego "bunkra" każdy w tym mieście ma już dość marketów (Selgros,E'leclerc,Real,Carrefour i Biedronki oraz Lidle) gdzie za 600-700zł pracują biedni ludzie którzy napewno woleliby pracować w U.M. za 2x tyle. I proszę nie schodzić z tematu: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:31 Marketów mają dość te tłumy kupujących , walące tam już od czwartku do niedieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomiak Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 29.10.06, 01:30 Ale wieś i okoliczne miejscowości nie mają dość Marketów, można zauważyć po tablicach rejestracyjnych samochodów: WRA, WLI, WBR, WGR, WKZ, WSZ, WPY, WZW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniak Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 07:19 to niech nowe markety powstają poza miastem albo na jego dalekich peryferiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś kto wie Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 31.10.06, 19:31 Trochę brakowało państwu J. gruntów pod Selgrosa, gdyż sąsiednie działki należały do rodzin prywatnych, które nie chciały pozbywać się ziemi. Nie miały takiej potrzeby, chcieli mieć ziemię na przyszłość dla dzieci i już. Zostali zmuszeni do sprzedaży aktami terroru, łącznie z podpaleniem zabudowań, straszeniem, że dzieciom coś się stanie, nagminnym wybijaniem szyb, że zabili okna deskami i wieloma innymi "zachętami". W końcu zmuszeni zostali do sprzedaży. Policja nie pomogła, raczej ostrzegając, że jak w akcji desperacji zrobiom coś napastnikom, to oni trafią do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 20:06 to niesamowite! czy policja nie usiłowała wykryć sprawców? pozostawiła ludzi na pastwę przestępców? w jakim kraju i mieście my żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś kto wie Re: sprawa dla reportera IP: *.tkdami.net 31.10.06, 21:40 Niestety, prawo nie zawsze jest po stronie ofiary, a we wcześniejszych latach było jeszcze gorzej. To bandyta był częściej chroniony przez prawo. Mógł ukraść Ci samochód, ty go złapać i obić ryja i to ty byłeś sądzony, bo on "chciał tylko się przejechać". Nie była to kradzież, tylko "czasowy zabór mienia". Tak to się nazywało. Przypomnijcie sobie wymuszenia, haracze, czy choćby historię z filmu "Dług". A w tego typu sprawach, gdzie w grę w chodzą duże pieniądze i mają w tym udział powiedzmy "wyżej postawieni obywatele", to już sami możecie sobie wyobrazić. To pewnie tylko jeden z niewielu przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocz Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: 82.139.57.* 28.10.06, 14:46 KANDYDACI z PRL : GĘSIAK-Platforma Obywatelska---SD MARCINKOWSKI-Radomianie Razem--MO WŁODARCZYK -SLD--------------PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.tkdami.net 29.10.06, 07:27 Szkoda, że NIK nie zbadał kto był odpowiedzialny za taki stan rzeczy. Przecież właśnie to miasto powinno najpierw zmienić plan zagospodarowania przestrzennego tego terenu a później wystawić na sprzedaż. Cały zarobek, ktory poszedł do prywatnej kieszeni cwaniaków zostałby w mieście. I właśnie za to ktoś powinien odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbuś Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:21 Moze niech zbada to draństwo ekipa pani Zyty Gilowskiej. Kto wtedy był komendantem policji wojewodzkiej i która opcja kierowala NIKIEM??Panie KAMINSKI ZAPRASZAMY do Radomia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONI już rządzili - Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: 82.139.57.* 29.10.06, 11:45 ONI już rządzili ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i co ztego Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:59 Oni rządzili i będą rządzic a ty im naskoczysz na ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio marzyciel Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.radom.pl 31.10.06, 18:23 gó.. im zrobicie Jędrzejczyk przeniusł się na Florydę i ma was w dupie małe gnojki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:13 Podobna do tej jest kwestia budowy drogi do Hypernowej, we wszystkich miastach to inwestorzy buduja na własny koszt drogi a w Radomiu zrobiło miasto. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRACHY NA LACHY Re: Kto mi powie jak postawiono Selgrosa?Miał tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:45 STRACHY NA LACHY to dobre powiedzenie.Piszmy wnioski bezposrednio do pana ministra Kmińskiego gdyż dużo tu będzie miała jego ekipa do roboty. Na przykład Selgros,strefa ekonomiczna-placowe.,przebudowa ulc i ich ciągłe remonty,prywatyzacje:WCZ,WALTER, GARBARNIE , tereny przy ul..Chrobrego , tereny pod supermarkety i mini markety,stacje benzynowe itd. Parlamentarzysci z PISU śpią !!!!!! do czasu ich ponownych wyborów wiosennych, a wtedy WAS rozliczymy jak sznowaliście "głosy głodnego radomskiegoludu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re:do Strachy na Lachy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:54 Jaki jesteś ciemny pacanie przez takich jak ty najpoważniejsze kwestie topią sie w morzu głupiego bełkotu.WCZ ,Lucznik upadły zanim zostały sprywatyzowane. Nie rozrózniasz tych podstawowych pojęć podobnie jak jest wszytko jedno co jest w zakresie kompetencji rządu a co samorządu etc. Właśnie przez takie intelektualne pokraki ( a jest ich większość na tym forum ) upadają merytoryczne wątki bo podejrzewani w białych kołnierzykach na takie argumenty zrywają ze śmiechu boki. I nie tylko oni. Odpowiedz Link Zgłoś