nail1350 Re: Leszek Zadlo opinie 08.06.12, 21:24 To mnie również dopisz. To już maksymalne przegięcie zrobić z Jezusa żigolaka. Odpowiedz Link Zgłoś
patryk_tratwa Re: Leszek Zadlo opinie 09.06.12, 23:18 Dzięki panom LŻ i ZU zacząłem więcej czytać, znajduję ciekawe informacje, zdobywam wiedzę. Obecnie czytam znakomitą książkę, znajduję w niej opisy sytuacji lub osób i bardzo mi one pasują do omawianych problemów. cytat: "Poniższe cytaty pochodzą z artykułu Alexandra Lowena, który najpełniej opisał te strukturę. Charakter psychopatyczny. "Psychopata może robić lub mówić rzeczy, które ranią innych, nieświadom rezultatów swego działania. Jego wrogość jest niezamierzona i prawdopodobnie dlatego psychopata nie dostrzega jej przejawów we własnym postępowaniu. W uzasadnionych słowach zaprzeczy, jakoby miał złe intencje; posunie się jednak dalej i zaprzeczy tez oczywistym faktom. (...) Psychopaci są znani z tego, ze z łatwością potrafią cię zawieść. Zmusza cię, byś uwierzył, że to, co mówią, jest prawda, być może dlatego, że sami w to wierzą albo też dlatego, ze sami nie wierzą w nic. Przekonają cię o własnej niewinności, nawet jeżeli byłeś świadkiem, ze zrobili coś złego. I przebłagają cię dzięki swojej niewiarygodnej otwartości. Jeżeli psychopata jest w stosunku do ciebie niewrażliwy albo obojętny, to dzieje się tak dlatego, ze rzeczywiście dla niego nie istniejesz. Świadom jest ciebie jako obrazu w swoim umyśle, a jego reakcje są reakcjami na ten obraz, a nie na żądną czującą osobę istniejącą w formie cielesnej. Potrafi cię bezkarnie zniszczyć, bo to, co robi, to dla niego tylko wymazanie obrazu ze świadomości (...). Może wyabstrahować swoje uczucia do poziomu kosmicznego, stając się mistykiem. Na tym poziomie będzie rozprawiał o uczuciach, ale będą to tylko abstrakcje lub duchy, a nie zwykłe codzienne uczucia przeżywane przez istoty ludzkie, których życie jest dążeniem do prostych przyjemności i radości (...). Prawie zawsze psychopata otoczony jest przez własnych wyznawców. Potrzebuje wyznawców i zastosuje wszelkie triki, żeby ich przyciągnąć. Będzie mamił, czarował, uwodził, przywabiał ludzi po to, żeby go potrzebowali... Będzie obwieszczał i obiecywał, że stanie się ich światłem, ich ciepłem, motorem ich działania i ich życiowym wyzwaniem. Uważa się za lepszego od innych, gdyż nie potrzebuje nikogo. Ludzie zrozpaczeni, przerażeni, zagubieni będą się do niego garnąc jak do zbawcy. Czyż nie pokazał, że potrafi wznieść się ponad ludzkie zmagania? Ludzi, będących psychopatami, bądź mających cechy psychopatyczne, znaleźć można we wszystkich obszarach ludzkich dążeń i działań. Są także w naszym zawodzie - wśród psychiatrów i psychoterapeutów. Psychopata znany jest ze swego manipulatorstwa. Wszystkie jego manipulacje i manewry prowadza do tego, żeby inni uznawali jego niezwykłość. To cel każdego, kto manipuluje innymi ludźmi. I wszyscy, którzy postrzegają siebie jako osoby niezwykłe - są manipulatorami. Dziedzina psychoterapii nie jest wolna od pierwiastków psychopatycznych. Podejścia obiecujące ci zbawienie, dopełnienie, aktualizacje, etc., to manipulacja, byś postrzegał jej krzewiciela jako cos niezwykłego. Jako kogoś, kto zna odpowiedz. Jako kogoś, kto zna drogę. Kto potrafi powiedzieć lub pokazać ci, jak to wszystko osiągnąć. A ludzi idą za tymi obietnicami, gdyż są zagubieni i zdesperowani" . Problem z liderami psychopatami polega na tym, ze przyciągają oni nie tylko naiwnych i zagubionych, ale także tych, u których rozpacz może przyjąć formę kompulsywnej potrzeby wyładowania własnej gwałtowności, czy to emocjonalnej czy fizycznej. Może to czasami prowadzić do zrytualizowanych scen upokorzenia i dominacji, które we wstrząsający sposób realizują psychopatyczne zachcianki. " Pasuje jak ulał, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
patryk_tratwa Re: Leszek Zadlo opinie 09.06.12, 23:33 Właśnie przed chwilą przeczytałem ciekawostkę o oddechu wg Reicha zdaje się, że w regresingu również jest stosowany taki oddech. cytat: "Przemoc fizyczna zaczyna się od sińców. "Czym jest siniak?" - spytałem Stanley'a Kelemana. Jest to uszkodzenie naczyń krwionośnych - odpowiedział. Tak wiec, gdy terapeuta posiniaczy klienta stosując zbyt silny nacisk na mięsnie, to uszkadza jego naczynia krwionośne. Eva Reich usłyszawszy o pacjentach boleśnie posiniaczonych w trakcie terapii Reicha lub neoreichian, zadała proste pytanie: "Czy mój ojciec ranił ludzi?" Koncepcja, jakoby przełamywanie pancerza psychicznego wymagało bólu fizycznego, jest wątpliwą. W bólu organizm kurczy się, broniąc się nawet jeżeli w jakimś innym miejscu pod palcami terapeuty następuje rozluźnienie. Wilhelm Reich występował przeciwko drastycznemu manipulowaniu i silnemu naciskowi na mięsnie. Podejście do napiec mięśniowych za pomocą silnych pięści nazywał muscle squeezer i armour-pusher (wyżymaczka dla mięsni i łamacz pancerza). Nawet dobrzy terapeuci mogą czasami nie rozpoznać ograniczeń w ciele i do takiego nawet stopnia nie zwracać uwagi na opór tkanek, ze dojdzie do złamania kości. Pewien terapeuta duński złamał klientowi żebro, bo zastosował zbyt silny ucisk na klatkę piersiowa, zachęcając do swobodniejszego oddychania. Dwa lata temu pewna organizacja neoreichowska przeprowadzała sekretne wywiady wśród terapeutów stosujących tę terapie, żeby dowiedzieć się o szkodach ponoszonych przez klientów w trakcie terapii ! Kiedy Ivan Illich pisał o efektach jatrogennych (chorobach powodowanych przez kuracje medyczne), nie miał na myśli terapeutów zajmujących się napięciami w ciele, ale jego ostra krytyka może się do nich równie dobrze stosować (17). Nadmiernie prowokacyjna presja emocjonalna może wywierać fizyczny wpływ na ciało. Przedłużające się wymuszanie regresji (primalling) może spowodować więcej stresu niż ulgi i stać się przyczyną wrzodu żołądka, kamieni w woreczku żółciowym czy problemów z wątrobą. Nadmierne oddychanie może być zabójcze. W pewnych formach rebirthingu doprowadza się celowo do takiej hiperwentylacji, że organizm jest na granicy tężyczki (spowodowanej wdychaniem zbyt dużej ilości dwutlenku węgla i zmianami w równowadze wapniowej w mięśniach). Oczywiście sposoby takie mogą wywoływać zmienione stany świadomości - przyjemne albo niepokojące, w zależności od charakteru i typu ciała. Jednak terapeuta, który decyduje się na prowokowanie oddychania, powinien zdawać sobie sprawę, że Reich określał taką prace mianem chirurgii emocjonalnej i ostrzegał, że nie należy jej stosować, jeżeli nie ma się odpowiednich do tego kwalifikacji. Mimo mojego przekonania o istnieniu wielu sposobów, by ludzie w małych grupach pomagali sobie wzajemnie w rozładowywaniu stresów (18), podtrzymuje zdecydowanie opinie Reicha, że nie można bawić się w chirurga, kiedy się nie ma wykształcenia medycznego7. Pewien uczestnik grupy w Niemczech, który został wprowadzony w stan hiperwentylacji, stracił przytomność i już jej nie odzyskał. Jest to pierwszy przypadek śmierci wskutek sprowokowania nadmiernego oddychania. Mam nadzieje, ze jedyny." Niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
patryk_tratwa Re: Leszek Zadlo opinie 09.06.12, 23:56 Niesamowita książka. Następny cytat dedykuję osobom podatnym na wpływy, ażeby były rozważne. cytat: "Kto jest wrogiem?" - pisał Reich. "Wrogiem jest sama zakaźna zgnilizna, bez względu na to, gdzie się znajduje, a nie jakąś szczególna grupa, państwo, naród, rasa, czy klasa społeczna. Odwracano uwagę od trucizny we własnym obozie, a szukano jej wyłącznie w cudzym. Wrogiem jest przebiegłość toksycznego charakteru we wszystkich obozach, na prawo i lewo, w wysokich i niskich warstwach społecznych, w każdej szkole, rodzinie, grupie, klasie społecznej i narodzie na ziemi. Rozwiązaniem jest... bezwzględne, bezlitosne przekazanie do powszechnej wiadomości pełnej prawdy o zadżumieniu wokół i w domu... Twoje opanowanie w obliczu ukrytego zła samo jest złem, niczym więcej jak wykrętem. Wrogiem jest twoja utajona sympatia dla zabójcy życia" (53). Jeżeli zaczynasz poświęcać człowieka, to juz mu nie pomagasz. Niszczysz go, okaleczasz. Jesteś gwałtowny, jesteś zbrodniarzem. Dlatego wszyscy ci tak zwani mahatmowie, usiłujący zmieniać ludzi, są zbrodniarzami. Powinno się po prostu kochać, pomagać, być gotowym do dawania - bez stawiania warunków. ... Nie jest to myśl, która może spodobać się ego. Ego chce zmieniać innych, podobnie jak ty, ale kimże jesteś ty sam, żeby uzurpować sobie prawo do zmieniania kogokolwiek? Nie bierz na siebie takiej odpowiedzialności. To niebezpieczne; w ten sposób hoduje się Hitlerów. Przejmują oni odpowiedzialność za zmienianie świata według własnych pomysłów. Nigdy nie próbuj nikogo zmuszać, pociągać, popychać, manipulować. To są sposoby stosowane przez ego. Z tego składa się wszelka polityka." Odpowiedz Link Zgłoś
patryk_tratwa Re: Leszek Zadlo opinie 10.06.12, 09:08 Książka, której fragmenty cytuję ma prawie 100 stron. Obecnie jestem na 60-tej. Napisał ją Boadella Dawid i zatytułował ją "Toksyczni terapeuci". Czyta się ją jednym tchem, wszystkie treści są klarowne i zrozumiałe. Jakże dużo odpowiedzi na dotychczasowe wątpliwości co do panów "terapeutów". cytat: "Eksplozyjny akt uwalniania emocji daje chwilową ulgę od napięcia wewnętrznego. Lecz by emocjonalne oczyszczenie miało wartość terapeutyczna, konieczna jest pewna dojrzałość. W wielu systemach terapeutycznych na skutek błędnej interpretacji teorii Reicha rozładowanie emocjonalne traktuje się jako cel pierwotny i rozwija metody na jego sprowokowanie. Za pomocą technik uciskowych wprawia się ludzi w ekstatyczne stany, a następnie wypuszcza cześć wytworzonego tą drogą ładunku w sposób porównywany przez Jeana Ambrosiego (79) do egzorcyzmów. Ostatnio w swojej grupie miałem mężczyznę, który robił to przez dziesięć lat bez żadnego widocznego pożytku. Pompował swoją energię tak, że wybuchła, a jego ciało, traktowane w ten sposób, nie było przygotowane do rozpoznania własnych, ukrytych jeszcze tendencji samoregulacyjnych - tendencji do łagodniejszej pulsacji i organicznego dojrzewania ku bardziej naturalnym formom gradacji napięcia i rozładowania. Ten człowiek potrzebował pomocy, by dostrzec, ze prawdziwa ekstaza wyrasta z ruchu pulsacyjnego, a nie wybuchowego przedziurawienia granicy miedzy ja (self) i światem. Zasada katartyczna staje się potencjalną groźbą dla otoczenia, gdy przechodzi w zachowania typu acting out. Człowiek przekracza wtedy niezbędne granice i zamiast projektować swoje uczucia na inne osoby - narzuca je im. O odreagowaniu (acting out) w grupie następująco pisze Ernest Becker: Przywódca stwarza możliwość nowych doświadczeń - pozwala na wyrażanie sekretnych pragnień i fantazji oraz zakazanych impulsów. Wszystkie zachowania grupy wyzwalają się dzięki aprobacie lidera. Można czuć się tak, jakby się było znowu wszechwładnym dzieckiem, zachęcanym przez rodziców do całkowitego dogadzania sobie - albo jakby się było pacjentem u psychoanalityka, który nie cenzuruje żadnych pragnień i myśli. W takiej grupie każdemu wydaje się, że jest wszechmocny, jest kimś, kto pod przychylnym okiem ojca ma prawo w pełni zaspokajać swoje potrzeby. Widząc to, można zrozumieć przerażający sadyzm działania grupowego. (80) Ten sadyzm nie zawsze musi mieć charakter fizycznego ataku. Może przejawiać się w postaci gruboskórności lub chłodnego odrzucenia. Tworzony jest bowiem przez rozmaite rodzaje pseudowyrzeczen, które stapiając się i mieszając ze sobą przybierają rożne formy zachowania niehumanitarnego." Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Leszek Zadlo opinie 28.12.12, 23:23 Wezwanie do wszystkich osób, które dotychczas radośnie popełniały na Forum przestępstwa określone przez k.k. w art. 212 i 216. Do 14 dni należy usunąc z Forum wszelkie wypowiedzi o charakterze przestępczym. Jest to ostatnie wezwanie przedprocesowe. PS łatwiejsze może się okazać usunięcie całych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
se-neszal Re: powrót do tematu 18.06.12, 13:30 Panowie powróćcie do tematu !jeśli nie macie nic nowego do powiedzenia to zaprzestańcie swojej pisaniny... :)) Wasze rozmówki nt. "regresingu" itp sa pozbawione sensu w tym temacie... załózcie oddzielny watek i sie tam produkujcie, ale pamiętajcie iz cała tzw hipnoza,regresing ,bioenergoterapia sa TYLKO I WYŁACZNIE PSYCHOMANIPULACJĄ !! której celem jest wyłudzanie KASY OD NAIWNYCH,CHORYCH ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyleszekzadlotooszust Re: powrót do tematu 18.06.12, 14:13 Hipnozy bym nie wrzucał do worka z napisem "oszustwo". Zależy przez kogo i do czego jest stosowana Odpowiedz Link Zgłoś
pawelj.malicki Re: powrót do tematu 20.07.12, 07:07 Witam. sze-neszal. Nieco się zapędziłeś albo nie całkiem rozumiesz o czym piszesz. Hipnoza, regresing i bioterapia jako zjawiska istnieją. Pójdź do psychologa i zapytaj czy potrafi hipnotyzować czy zna jakiegoś hipnologa? Jeśli powie, że sam jest hipnologiem to czy masz na tyle odwagi by powiedzieć mu, że jest oszustem? Nieco inaczej jest z hipnotyzerami. Wykorzystują oni to samo zjawisko tylko w innym celu. Hipnolog by pomóc a hipnotyzer by zrobić wrażenie. Obaj biorą kasę za korzystanie z tego samego zjawiska psychicznego. Pierwszy może i potrafi pomóc drugiego lepiej omijać z daleka. Jednak hipnoza jako hipnoza istnieje. Podobnie jest z innymi zjawiskami tego typu. Energię w dłoniach ma każdy z nas tylko jej wykorzystanie jest różne. Nie wspomniałeś o radiestezji. W mojej okolicy krąży radiesteta i wynajduje ludziom wodę. Nie myli się. Ostatnio u znajomego odkrył,odwiert kosztował dziewięć tysięcy złotych i jest woda na takiej głębokości jaką określił. Jest jeszcze telepatia. Jak płód u mamy w brzuchu może odbierać wrażenia w czasie kiedy nie ma jeszcze wykształconych fizycznych narządów? Nie wszystko warto wrzucać do jednego worka bo czasem coś z tego może się przydać Paweł Malicki Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: powrót do tematu 20.07.12, 11:16 skoro wpisał się pan do wątku pt.: "powrót do tematu", to zapewniam pana, że zszedł pan właśnie na inne tory. Na swoje głębokie wynurzenia powinien pan założyć swój własny wątek, z tym że wątpię, że znajdzie pan interlokutorów;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ej-ejohej Re: powrót do tematu 20.07.12, 22:16 pawelj.malicki Nieco się zapędziłeś albo nie całkiem rozumiesz o czym piszesz. Pójdź do psychologa po pięciu latach studiów i jeśli masz tyle odwagi to porównaj go do regresera po kilkunastu weekendach "nauki", porównaj go do kursanta bioterapii u Ulmana, albo porównaj tegoż naukowca do Zbycha po podstawówce o ile w ogóle. Hipnoza istnieje tak samo jak i głupota. Ja osobiście wolę gdy tymi zjawiskami zajmuje się lekarz psychiatra lub psycholog, a nie dyletanci- naciągacze. Ty Pawle jak sądzę cały czas omijasz tych, którzy mogliby Tobie pomóc. Ej-ejohej Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: powrót do tematu 15.04.14, 14:21 Hej, ejohej! A co będzie jeśli twoimi problemami zajmie się TAKI psycholog? Facet całe swoje życie przepracował w Ursusie. Fizycznie. Nigdy nie skończył żadnych studiów za wyjątkiem komercyjnej szkółki Astropsychologii, gdzie po latach zarobkowania na ogłoszeniach typu mgr A.B, mgr Zbigniew Ziomek (jego kolega), i jeszcze paru kolegów nawet Leszek Weres pisze na swojej stronie o sobie per profesor, mimo że jest tylko doktorem (brat i ojciec są profesorami, to może być kompleks rodzinny) a część z absolwentów tej szkółki podaje się za "doktorów" po doktoracie . Panowie z 1. roku zaczęli jednak w mediach stawiać pierwsze kroki i to oni byli najprawdopodobniej bohaterami tego artykułu w "Polityce " o którym pisałam na swoim wątku. Mają również reklamę w książce telefonicznej i obrabiają naiwnych. Znając ich mogę coś o takim procederze powiedzieć, bo bodajże nic co robili w życiu nie obyło sie bez przekrętu. Lisiak wziął ich pod swoje "skrzydła" po wywaleniu z fabryki w latach 90 i ma gorliwyc wykonawców - manipulatorów w swojej sekcie, jeli jeszcze tym biznesem kręci, bo schowali się coś na prowincję, ukryli swoją działalność sekciarską którą założyli PO założeniu stowarzyszenia Ja Jestem zaliczaną do zorganizowanej przestępczości i protekcji w 97 roku. Z założeniem manipulacji ludźmi, bo o ZWYKŁYM kółku medytacyjnym bym tak nie pisała. W KRSie funkcjonuje bliźniacze stowarzyszenie o podobnej nazwie "JESTEM" z adresem we Włocławku gdzie zamieszkiwała za panieńskich lat żona pana Andrzeja Lisiaka, p. Barbara L. Widocznie trudno jest jednak oszukiwać ludzi pod okiem NIK, Komendy Głównej, UOP czy jak tam teraz itd, wygodniej siedzieć jak mysz pod miotłą na prowincji. Panowie próbowali po znajomości uczestniczyć w regularnych kursach hipnozy , ale na szczęście im nie pozwolono. Lisiak wielokrotnie opisywał sam jak stosował coś co nazywał " hipnozą energetyczną" - (ja nie widzę różnicy) - to by było bliskie technikom, jakie stosuje na swoich seansach. Niemniej jednak oszuści mają teraz firmę - nie wątpię, że to rodzaj uwspólnionego biznesu, Lisiak przychodzi tam z tabunem uzależnionych od jego seansów klientek i klientów, a p. Bednarczyk,czy p. Żbikowski robią im później masaże biustu, które są słynne - nieformalnie, rzecz jasna. No, i nie tylko biustu, o ile słyszałam. Chętnych, którzy zapisali się w 97 roku do ich "charytatywnego" projektu - Stowarzyszenia "Ja Jestem" nie zawiadomiono nawet o jego rozwiązaniu. Byli figurantami, potrzebnymi do wykazywania się rzekomą działalnością i wyłudzania kasy. Albo prania pieniędzy dla jakichś Łomiankowiczów, gdize zamieszkiwał podówczas szef, czyli Andrzej Lisiak. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Na temat Żądły też mam coś do powiedzenia, ale to nie w tym wątku , rozrósł się bardzo, więc wybiorę miejsce w naszej małej gazetce info gdzieś gdzie będzie pasowało. Łatwi jest zgubić teraz wpisy, oj... Może mój wątek reaktywować tylko na sektę? Bo to ciekawy przypadek, taka sekta nie: nieświadoma swoich dzialań, tylko świadomie manipulująca, z amatorską technologią PR --------------------------------------------------------------------------------------------------------- To nie karty są nietrafne tylko interpretator do kitu :-) stare przysłowie Starożytnych Rzymian Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: powrót do tematu 15.04.14, 14:23 Oj, linka zapomniałam do strony podać: www.bednarczyk1.pl/index.php No i, zniknęła z internetu jego reklama w książce tel., ale w papierowej jeszcze ciągle można znaleźć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: powrót do tematu 16.04.14, 08:55 Witam Cichocki Dariusz Warszawa! To NIE JEST REKLAMA!!!!!!!! www.immunoagresja.pl Człowiek reklamujący się jako Marek Skoczylas ( spotkałem się gdzieś z wpisem, że to doktor ) , ze przy pomocy ziół i jeszcze czegoś leczy : toczeń, stwardnienie rozsiane , sarkoidozę, RZS wrzodziejące zapalenie jelita grubego, chorobę Leśniewskiego - Crona itd. Nie podaje ŻADNYCH INNYCH INFORMACJI. Z mojego punktu widzenia reklama w internecie jest MOCNO NACIĄGANA. Dalsze ciekawostki! Dla uzyskanie DOSTĘPU trzeba wpłacić na konto w banku 970 zł. Podobnież łącze telefoniczne też nie działa. Innych danych nie mam. Jak pisze to ma chętnych. Gdzie jest Urząd Skarbowy - facet może zarabiać powyżej 100 zł ? Jeśli ktoś coś bliższego będzie wiedział na ten temat niech napisze. Dla mnie facet jest bardzo podejrzany! Odpowiedz Link Zgłoś
ppp7771 Re: uzdrowiciela szarlatani 28.04.14, 12:02 co niektórym to przyjdzie pewno niedługo zniknąć jak temu z Nowego Sącza.Tekst linka Mam na myśli regresing Odpowiedz Link Zgłoś
korralina1 Re: powrót do tematu 09.12.15, 14:36 Najgorsze było manipulowanie ludźmi. Lisiak ze swoja bandą wybierali ofiarę i wszyscy dokładali takiej osobie i ją wykańczali psychicznie. Wmawiali ,że z nią jest coś nie w porządku, traktowali po chamsku albo ignorowali itp. Wyszukiwali słabości, i z całej siły dowalali właśnie w te traumy. Znam jedną osobę, która przypłaciła to załamaniem nerwowym i kilka, które uciekły. Ile osób zniszczyli? Nikt nie doczekał się jakiegoś zadośćuczynienia. Nikt nie mógł mieć swojego zdania. zdanie miało być Lisiaka albo całej bandy. Lisiakowa była niekomunikatywna i nieprzyjemna, ich dzieci pokręcone i zachowywały się po chamsku. a oni patrzyli na swoich synów z uwielbieniem. Inni nie mogli być sobą. Można by pisać dużo o tamtych sprawach. Lisiak miał przy sobie też przydoopasa, którego podobno uczył, ale to co sie rzucało w oczy to raczej chamstwo obu Rzeczywiście nikt nie poinformował o rozpadzie Ja jestem. To był najgorszy czas w moim życiu i pewnie wielu osób. Podobno kilka osób, które odeszły założyły grupę wsparcia. Przydałaby się rzetelna analiza tego wszystkiego i publikacja. Pamietam kilka nazwisk, wiele faktów mam zapisanych. Służę informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: powrót do tematu 22.02.16, 10:18 Ja też i to sprzed lat 20 kiedy zakładali swoją sektę, świadomie wtedy próbując manipulacji. To było 1997 roku. Państwo Lisiakowie "kręcili" podówczas na dwie strony, Lisiak sektę "zakładał" , przewidując dalsze "eksperymenty " na hermetycznej grupie w rodzaju Gurdżijewa. Lisiakowa na organizowanych przez nich , zamkniętych "Festiwalach" próbowała wmówić szerszej publiczności oraz ściąganym przez nich "VIP-om" że przeciwdziała (sic!!) sekciarstwu. Niczym Nel i Maria Rokita, gdzie czy z PISu czy w PO, zawsze ktoś wygrywa w wyborach. Tomek - filozof- naprawdę kolega Lisiaka, naprawdę pono po filozofii wymyślił że poda się za "ucznia" p. Cyborana, znanego filozofa i tłumacza sanskrytu. Niestety, p. Cyboran jak się okazuje, pracując na KUL zmarł w 1979 w wypadku samochodowym. Panowie są z jednej klasy z 1960 rocznika. Być może jako student1 roku go podziwiał ale to wszystko . Cała legenda jest wyssana z palca. A tak w ogóle nie wiem czy w 1979 roku nie byłoroku nauki dłużej, no. w technikach zawodowych, które skończył (jedynie ) Lisiak. Pan technik budowlaniec, o ile sobie przypominam, chwalił się wyższym, bo politechnicznym wykształceniem... żony sam nie rozwijając nawet umiejętności wyrażania się po polsku. "Te Ja " to jego wizytówka oraz populistyczne manewry. O ile mi wiadomo, uciekli prawnie do Włocławka, skąd pochodzi żona Lisiaka , Barbara L. i założyli - prawdopodobnie - bliźniacze stowarzyszenie "Jestem". Bednarczyk Andrzej który reklamuje się dyplomami "magistra" to oszust, który słowa po rosyjsku nie wyduka, a Kijów widział w Internecie. Całe życie przepracował jako pracownik fizyczny w fabryce w Ursusiw, dopóki nie " wylansował" go jego koleś, początkowo jako masażystę. Po 1997 kiedy to niby "studiował w Moskwie " naprawdę pracował jako masażysta w Ursusie, reklamował się na sieci, tylko nie każdy znał wtedy nazwiska. Nie jestem pewna, czy strona internetowa prowadzona przez pana Andrzeja Bednarczyka, rzekomo z Wrocławia to też nie ich sekciarskie manewry, bo bardzo się zmienił, a notkę o sobie jakoby był informatykiem z Wrocławia można sobie przecież napisać samemu. Przydałby się prokurator, jako ze takie "wmawiactwo" kosztuje ludzi zdrowie, z psychologią nie ma to nic wspólnego , również manipulacja grupą ludzi z celem świadomego destruktywnej manipulacji inną osobą jest prawnie zakazana. Posługiwali się - i posługują nawet hipnozą, o czym świadczą ich własne kursy, dyplomy i deklaracje, kontakty - np. z tzw. Energokapituły - to często osoby karane jak p. Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
bohakala Re: Ryszard Ulman i uzdrawianie jajkiem 10.07.12, 21:54 Oglądałem stronę R. Ulmana i pierwsze co mnie urzekło, to jego credo. Pisze w nim, że inni są źli bo mają krótkie kursiki i wypuszczają niedouczonych kursantów po naciąganych egzaminach, co to mogą krzywdy narobić pacjentom/ofiarom-TO NIEUCZCIWE! (zdaniem Ulmana). Za to on, jedyny prawy i uczciwy szkoli na wielomiesięcznych kursach (40 godzin nauki w sumie), jest w stanie przygotować swoich "studentów" do tego by "pomagać" chorym w leczeniu duszy, umysłu i ciała. Z mojego doświadczenia wiem, że ci majstrowie co na początku krytykują swoją konkurencję są nic nie warci. Zachowanie typowe dla budowlańców, rozmowę z klientem zaczynają na zasadzie "kto to robił, że tak zbabolił" itd. drugi etap to, że tylko oni to naprostują i naiwni się na to łapią. Myślą, że ten majster będzie lepszy bo widzi fuszerkę poprzednika. Nic bardziej błędnego, tak jak pisałem tacy krytykanci to najgorsze łajzy. Panie Ulman credo, którym pan się kieruje jest na poziomie majstrów-naciągaczy co na krytykanctwie nie na rzetelnej pracy budują swój wizerunek. No ale cóż są tacy z potencjałem" wybrańcy" co po 40 godzinach są "terapeutami" i mogą przyjmować" pacjentów". W jednej kieszeni jajeczko, w drugiej wiertełko i strzykawka z czymś czerwonym i się kręci. Teraz zrozumiałem dopiewro na czym polega "robienie jaj z klienta". Bohakala. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Ryszard Ulman i uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 13:40 cóż, znam jednego "miszcza" robót budowlanych ( zastygł właśnie w samozachwycie nad swym urojonym "talentem";-))), który maluje ściany w łaty, zachlapuje wszystko ( oczywiście nie ściera), maluje konwektory na olejno, strugiem " wyrąbuje " dziurę w podłodze i jest przekonany o swej największej w świecie mundrości w KAŻDEJ dziedzinie, mimo, że z trudem skończył zawodówkę. Miszczuniem za to prawdziwym jest w unikaniu płacenia własnych rachunków, nieważne, że za toto musi zapłacić inwalidka. O jego matce juz nie wspomnę, dawno odmówiła płacenia za leszcza. I co tu się czepiać "magików"?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Ryszard Ulman i uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 14:47 cichcem znikają wpisy. latem wszystko powinno się rozszerzać, a nie kurczyć...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
spojler21 Re: Ryszard Ulman i uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 15:52 nail1350 napisał(a): > cichcem znikają wpisy. > latem wszystko powinno się rozszerzać, a nie kurczyć...;-) Nawet mi się oberwało. Co za czasy... Ale z drugiej strony... To był mój pierwszy post porwany przez UFO, jest co świętować :P Odpowiedz Link Zgłoś
se-neszal Re: Ryszard Ulman i uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 21:55 cóż widocznie w Polsce BRAKUJE WOLNOŚCI SŁOWA - CHOC ZAGWARANTOWANEJ USTAWOWO!!! Ryszard Ulman ma strach zapewne przed PRAWDĄ o swoich "praktykach uzdrawiających" i zawsze zgłasza by takowe wpisy kasowac !!! nawet wykasował swoja wizytówke w portalu dla placówek medycznych ( umiescił tam swoją "Klinikę medyczną" ULMED - w której przyjmuje On sam,tarocistka i masażysta.....czyli jakos mało ma to wspolnego z medycyną....hahahahaha.......ale i tam było ok.70-ąt negatywnych opinii !!!!!na temat Ryszarda Ulmana) ŻENUJĄCE ! Odpowiedz Link Zgłoś
bohakala Re: Ryszard Ulman i uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 22:58 nail1350 To nie prawda, że latem wszystko się rozszerza. Gdzieś widziano murzyna, który wyszedł z wody, a spod szortów zwisał mu do kolan (wiadomo). Gdy spostrzegł, że przyglądają mu się plażowicze, rzekł:" no co w wodzie każdemu może się skurczyć". Przez Twoje stwierdzenie, że latem wszystko się rozszerza nie rozumiem dowcipu. Nie wiem kto to Bohakala, powoli zaczynam zatracać własną tożsamość, nie wiem z kim się utożsamiam. Do Zbyszka głupio mi dzwonić bo jeszcze i mnie oskarży o stalking tak jak Angusa. Poza tym ja Zbyszka lubię bo nie uwiódł mojej baby(jeszcze) także nie ma o co kopii kruszyć. Wiem kto to jest Mahakala, ale u Zbyszka na stronie egzorcyzmy. com wyraźnie słychać jak Zbyszek woła głośno "Bohakala, Bohakaaala". A może Zbyszek ma wadę wymowy, hymmm. Kiedyś słyszałem pijaka, któremu wlewano na siłę wódkę do gardła, a ten mając odruch wymiotny wrzeszczał zamiast "nie mogę" wychodziło mu " be boge". Hymmm, sam już nie wiem, może ktoś tych rytuałów odsłucha i mi opowie czy warto być Bohakalą czy nie. Z góry dziękuję. Bohakala przez k czy Bohacala przez c? Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 23:25 hej, potraktuj lekko moje wypociny;-) Nie we wszystkim jestem dobra ( i nie muszę;-) Na ogół się rozszerza pod wpływem ciepła ( i na to liczyłam, myślałam, że komuś z móżdżku zrobi się prawdziwy mózg, a tu....zonk!!) Durnymi oskarżeniami się nie przejmuj, niektórzy idioci myślą, że kij ma jeden koniec, naprawdę;-))))). Tak, w TYM kraju SĄ tacy debile. Jeśli możesz, daj link do odgłosów, na słuch nie narzekam, no może tyle, że zbyt dobry.... Co do pisowni...zadzwoniłabym jednak do autora odgłosów, bo my kretyni możemy robić w tym jakże zacnym słowie aż DWA orty, a to może "twórcę" wkurzać. A nawet mu zaszkodzić! Pozdro;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 23:35 cóż, to wpisy angusa są kasowane... Czegóż tak się trzęsiesz, tchórzliwe medium? Odpowiedz Link Zgłoś
bohakala Re: uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 23:52 "ej-ejooo-hej" Takie nawoływania usłyszysz tutaj www.egzorcyzmy.com/galeria.php?id=7 Po prawej stronie w kwadratowym nawiasie jest napis "POSŁUCHAJ", gdy na niego klikniesz to przeniesiesz się do świata Buhakali. Rozsiądź się wygodnie, wsłuchaj się w w muzykę w tle, weź kilka głębokich wdechów regresywnych, pomyśl o jajach Ulmana, a Zbyszek swym anielskim, przepalonym głosem przeniesie Cię w opary absurdu. Buhakala Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: uzdrawianie jajkiem 11.07.12, 23:57 zaśmierdziało patologią, brrr.....! Mimo wszystko ( normalnym) spokojnej nocy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: uzdrawianie jajkiem 12.07.12, 00:34 moje ucho słyszy nutkę kresową: boha kała, przy czym "ł" zaciągnięte śpiewnie i kresowo, zaś "h" jest wymawiane dżwięcznie. Reasumując: nawet nie chcę się domyślać, co to może znaczyć. boha kała boha kała boha kała Odpowiedz Link Zgłoś
se-neszal Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 12.07.12, 16:30 prawdziwie : buha-kała .... tzw : starsi, podstarsi, członkowie w Cechach bioenergoterapeutów,radiestetów w np.Warszawce i innych miastach wywodzą się właśnie ze służb "upadłego" (ponoć sic! ) reżimu komunistycznego czyli SB ,ZOMO ,Milicji Obywatelskiej + bandyci (choc dla mnie to to samo).......buha-kała !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 12.07.12, 21:55 cóż, i mnie dotknęło już " dobro" ( czytaj: skur***wo) mocnych ( szczególnie w ryju ) " aniołów" Wracając do " rytuałów", byłam przekonana, że w zależności od rodzaju takowego, oprawa ( zaklęcia, przeklęcia, zawodzenia, pienia itp.) będą inne. a tu wszystko na jedno kopyto.... muzyczka, ten sam tekst ( ściągnięty chyba od księdza?;-), powtarzany do znudzenia i przerywany zawodzeniem wcześniej wymienionym... dno. Odpowiedz Link Zgłoś
bohakala Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 12.07.12, 22:33 Dopiero teraz zauważyłem, że zniknęły moje wpisy. Angus żeby się wypowiedzieć musi zmieniać nick bo pewnie jest banowany, wpis łagodny Spoilera też wcięło, Patryka nie widać, Czyleszekzadlotooszust też gdzieś przepadł. Czyżby cenzura? Se-neszal też się dostało rykoszetem przy sąsiadujących wpisach o LŻ i ZU. Czyżby ci ludzie mieli takie wpływy? Próbował ktoś napisać coś na forum założonym przez Patryka? Wydaje się, że jest aktywne. Tamte wpisy nie były takie agresywne ażeby je banować, myślę, że mogły wystraszyć dwóch panów ezobzdetotetryków i Spojler ma racje, że ktoś wielokrotnie klika na ikonkę z koszem i z automatu znikają niewygodne wpisy Bohakala. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 12.07.12, 22:41 to nie wpływy "sz-panów", tylko medium trzęsidoooopka;-) Wystarczy tupnąć i pozamiatane;-). Mógłbyś rzucić link do forum Patryka? Mnie gdzieś umknęło, a podobno nawet mam prawo tam pisywać;-) Temat od dawna domaga się osobnego bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 12.07.12, 23:05 nie bardzo widać, w jaki sposób dopisać treści przez niektórych niepożądane;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelj.malicki Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 20.07.12, 19:33 bohakala. Roi się w główce, co?. Co ty w niej słyszysz? Skąd bierzesz takie pomysły. Mógłbyś opisać krok po kroku jak taka myśl się rodzi w Tobie ,że to Ty właśnie Ty myślisz a nie jest to podpowiedź. ,,Przeżyliśmy wojnę,,-warto obejrzeć mimo, że stary. Odpowiedz Link Zgłoś
ej-ejohej Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 20.07.12, 22:32 pawelj.malicki Łatwo zaczepiać kogoś, kto jest zbanowany? Co sobie uroiłeś w główce, co? Skąd w Tobie tyle odwagi. Mógłbyś opisać krok po kroku o co tak właściwie chciałeś zapytać Bohakalę, bo ten Twój wpis jakiś nie halo. Ja i Bohakala jesteśmy bliźniakami jednojajowymi z czego ja mam dwa. Twoi "przyjaciele" LŻ i ZU bardzo dbają o to aby zamykać wszystkim usta ale to na nic, jak widać. Ej-ejohej Odpowiedz Link Zgłoś
se-neszal Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 21.07.12, 16:37 Wpisy "od czapy" i Większośc wypowiedzi w tym temacie ma za zadanie zaciemnic obraz WARTOŚCIOWYCH wpisów OBRAZUJĄCYCH jakie g.... warte "towarzystwo wzajemnej adoracji" zajmuje sie bioenergoterapia itp NACIĄGACTWEM CHORYCH ludzi !!! jesli chodzi o U. i Ż. - to juz zostało napisane bardzo dużo i chyba wystarczająco aby moim zdaniem miec wyrobione zdanie o tych ś..... Policja,milicja,SB,ZOMO,bandyci .....miszczami bioenergoterapii etc.....to chyba wystarczy !!! błłłeeeeeeeeeeeee buha-kała Odpowiedz Link Zgłoś
ej-ejohej Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 21.07.12, 23:36 se-neszal Jeśli uważasz, że moje wpisy są "od czapy" no to trudno, przeniosłem się tam: forum.gazeta.pl/forum/w,681,133559937,137645080,Re_jakie_szkody_moze_wyrzadzic_bioterapeuta.html A ja, głupi myślałem, że się kolegujemy ;( buha-kała błłee, błłee, błłee przyjdzie Ulman i Cię zje! Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: SB-cy,zomo-wcy,przestępcy w bioterapii !! 22.07.12, 21:36 se-neszal ma swoje ścieżki i uważa, że są to jedyne WŁAŚCIWE ścieżki. Naszymi chyba Jej nie po drodze, a szkoda, bo wydawało się, że jednak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ej-ejohej Re: Europejska Akademia Przyśpiewek Ludowych 27.08.12, 20:57 A ja tam wolę przyśpiewki ludowe od medycyny ludowej,np: "Siedziała na sośnie, płakała załośnie Matulu, matulu kiedu mi łobrośnie? Łobrosła, zarosła nicym wilca skóra Po bokach kłacyska, a w środku dziura!" IIIiiiiiii---iiiiii ejohej i hołubce itd Forum dotyczy uzdrowicieli-oszustów także miejsce na reklamę jak najbardziej adekwatne. Pozdrawiam z miłością ludową. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Europejska Akademia Medycyny Ludowej 29.08.12, 17:25 po prostu nie ma podstaw, aby wierzyć. Ot i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
d-ar [...] 01.11.12, 17:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Kontakt 17.11.12, 17:22 bardzo dobry pomysł;-). Trzeba go upowszechnić. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolpower Re: Najwięksi uzdrowiciele oszuści 18.11.12, 17:29 Kazimierz Karst uwaza sie za wielkiego guru, ale znam 3 osoby ktorym roz....dolil zycie doszczetnie. Uwazajcie przed tym guru. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolpower Kazimierz Karst 18.11.12, 17:30 pistolpower napisał(a): > Kazimierz Karst > uwaza sie za wielkiego guru, ale znam 3 osoby ktorym roz....dolil > zycie doszczetnie. Uwazajcie przed tym guru. Odpowiedz Link Zgłoś
4celina15 Re: Najwięksi uzdrowiciele oszuści 30.11.12, 19:25 A może skorzystać z uzdrowicieli nie tak znanych, którzy widza przede wszystkim człowieka a nie kasę. www.bioosrodek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Najwięksi uzdrowiciele oszuści 30.11.12, 22:29 Tzn polecasz mniejszych oszustów? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Regresing - informacja prawna 20.12.12, 14:49 REGRESINMG to nazwa, która jest zastrzeżonym znakiem towarowym. Zasady posługiwania się znakami towarowymi reguluje Ustawa o zastrzeżonych znakach towarowych i ich ochronie. WZYWAM wszysytkich, którzy bezprzawnie używają tego słowa, zwłaszcza w celach manipulacyjnych i antyreklamowych, by do 14 dni od dziś usunęli swoje wpisy na wszystkich forach i we wszystkich wątkach. Liczę na Wasz zdrowy rozsądek, bo moi prawnicy już są chętni i gotowi. A to będzie kosztowało. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
mocny.aniol Re: Regresing - informacja prawna 20.12.12, 17:57 Brawo Leszku i tak trzymaj. A teraz dla tych co słuchają i czytają stronę katolicką na tematy radiestezji , boenergoterapi i innych metod niekonwencionalnych. Warto zapoznać się z tym co na ten temat mówi głowa koścola katolickiego, arcybiskup a nawet sal świętej pamięci papież Jan Paweł II. www.mocaniola.com.pl/artykul.php?id=149 www.mocaniola.com.pl/artykul.php?id=150 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Regresing - ostrzeżenie c.d. 29.12.12, 20:34 Ją również życzę zdrówka, przyda się Maciej A. Ps. Moje personalia są doskonale znane Leszkowi Żądło chociażby z pism otrzymywanych (nielegalnie) z sądu, także jestem do namierzenia i do oskarżenia na co bardzo liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 29.12.12, 22:49 Nie wierzę, że takie bzdury mógl napisać człowiek trzeźwy. Jest sobota wieczór, więc mam nadzieję, że jak autor otrzeźwieje, to wycofa swój durny wpis. A jeśli nie otrzeźwieje, to będzie miał okazje udowodnić przed Sądem, że on, zwykły budowlaniec, jest kwalifikowanym ekspertem od regresingu, psychoterapii oraz medycyny. PS Pan Maciej jest bardzo sympatycznym osobnikiem. I gdyby nie okoliczności, to chętnie bym sobie z nim pogadał na stopie towarzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 04:02 Po pierwsze, zapewniam Pana, że usunięcie wpisów z Forum Gazeta .pl jest dużo łastaiejsze niż wygranie procesu przeciw regresingowi. Po drugie, zapewniam, że lepiej się było trzymać renowacji mebli (na czym się Pan zna), niż wtykać nos nie w swoje sprawy (w kwestii których jest Pan dyletantem i dyletantem pozostanie). Po 3 na pewno ktoś się ucieszy, z tego, że stolarz stawia diagnozy medyczne publicznie i publicznie zaleca leczenie metodami medycznymi. po 4 Cierpliwość jest cnotą. W niedzielę Pana nie pozwę :) Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 11:31 Po pierwsze, nie mam zamiaru usuwać moich wpisów na gazeta.pl Po drugie, zapewniam Pana, że na regresingu lepiej się znam od Pana. Pan nie wie lub udaje, że nie wie co jest TRZONEM Pana metody, a ja wiem. Pana schemat wygląda tak: wymuszona hiperwentylacja> stan regresywny> puszczanie(wywalanie) emocji z poprzednich traumatycznych zdarzeń( TĘŻYCZKA)> radykalne wybaczenie =REGRESING Mój schemat wygląda tak: wymuszona hiperwentylacja> zaburzenie homeostazy> tężyczka> stan narkotyczny ( naćpanie)= REGRESING Nie interesuje mnie co jeszcze kryje się pod nazwą regresing, szczerze mówiąc nie nadążam. Mam na myśli narkotyczne wizje : smoki, noworodki/karmiczni mściciele, walka białych z niebieskimi w astralu i kto kim był w poprzednim wcieleniu. To mnie nie interesuje, nikomu to nie szkodzi, zwłaszcza tym, którzy uwierzyli w takie wizje z własnej woli. Chyba, że ich wola została zatruta endogennymi narkotykami i nie mieli takiej świadomości. Pan, Panie Żądło jest dyletantem lub oszustem, sąd to rozstrzygnie, nie mam najmniejszych wątpliwości. Po trzecie, ja nie stawiam diagnoz jako stolarz, tylko przekazuję rzetelną informację stworzoną przez naukowców, a nie świetlicowych, a to z kolei jest zasadnicza różnica. Ja bazuję na dorobku cywilizacyjnym, a Pan tworzy zabobony, które objawiły się Panu podczas sesji regresingu. Czyli regresing jest według nauki endogennym dilowaniem i endogennym ćpaniem gorszym od alkoholizmu. Trzeba było nie wystawiać nochala poza Śląsk i organizować szkolne rozgrywki chińczyka lub warcabów jako świetlicowy w „zawodówie”, a nie udawać przywódcy duchowego, eksperymentującego na ludzkim zdrowiu. Postawił pan żądania i podał Pan termin. Tego się trzymajmy i apeluję o zaprzestanie rozmydlania sporu na forum, tylko spotkajmy się w sądzie jak Pan obiecał. Maciej A. Ps. Gdyby Pan spotkał gdzieś w astralu duszę Rozalki, to proszę przekazać, że są tacy, którzy o niej pamiętają i zapewnić ją, że jej ofiara nie poszła na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 11:44 Brawo! Brawo! Pisz pan wiecej głupot! :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 04:39 Przepraszam, że pomowiłem pańskiego brata o to, e jest sympatyczny. Taki jego obraz przedstwiła mi moja była żona po tym, jak w dzień przed rozprawą, w której byłem świadkiem, nagabywał ją telefonicznie, bo szukał na mnie "hakow". Nigdy wiecej nie pomówię Macieja o to, że jest symaptyczny. Jeszcze raz przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 07:29 Przepraszam, że podejrzewałem Panów o pisanie pod wpływem alkoholu. Dotychczas nie wyobrazałem sobie, że takie bzdury można pisać bez porządnego zaprawienia sie flachą :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 13:40 ja jestem bardzo ciekaw, z czego się nie wywiniemy? Ktoś tu ma urojenia bez tężyczki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 13:44 Jak widać po wywodach panów Grzegorza i Macieja, urojenia pojawiają się bez oddychania reichowskiego czy rebirthingowego :) Nie wywiniecie się! Oj, nie! Trzeba będzie się przyznać do tego, co te Wasze urojenia wywołuje :) I zakazać tego sądownie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 16:34 Oto żałosne skutki dyletanctwa. Ale trudno się spodziewać głebszych refleksji po kims, kto nawet nie rozumie, czym jest nauka i jaką wartość ma teoria naukowa. Swym niedouczeniem może Pan zaimponować najwyżej rownym sobie. Ale nie tym, którzy skończyli studia. Przykro mi. Z dyletantem dogada się tylko dyletant. A sędziowie mają zazwyczaj szersze horyzonty myslenia i rozumienia niż Pan z bratem razem wzięci. Mam nadzieję, że do 8 stycznia skonsultuje sie Pan z kimś mądrym, żeby się nie upierać przy nierealnym. Spokoju zyczę. I zdrówka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 17:24 Wszystko, co potrzebne, by praktykować regresing, jest zawarte w moich ksiązkach i artykułach. Ale bez praktyki jest to niewiele warte. Tu nie ma żadnej publiczności, której miałbym cokolwiek więcej do zaoferowania. Konstruktywnie pogadajcie sobie z kimś mądrym i wykształconym, nie z palantem, który Was podpuszcza, bo sam zionie żadzą zemsty. Jeszcze raz spokoju życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 31.12.12, 18:25 . W artykule „ Cele regresingu” napisanym przez Leszka Żądło możemy przeczytać taki oto cytat: „W regresingu niczego się nie uczymy. Raczej oduczamy się tego, co nam przeszkadza. Oduczamy się też bezsensownego gromadzenia wiadomości i informacji, zwanego potocznie wiedzą. Tą metodą możemy uzyskać świadomość realnej wartości owej "wiedzy". Po jakimś czasie medytacji okazuje się, że intuicyjna mądrość jest od niej o wiele cenniejsza.” No to jak uczyć się, czy się nie uczyć? A może jest to forma pocieszenia dla regreserów po podstawówce? A może to taki „królewski gambit” w grze „chińczyk” czyli „sztuczka świetlicowego?” Raz tak, raz owak. Nieudolna próba rozproszenia impetu rozjuszonego budowlańca chowając się za byłą żonę , a może zasłonić się rebirthingiem? Nie ze mną te numery! Albo cytat: „Biedak NIE MÓGŁ UWIERZYĆ, że tężyczka przechodzi jeszcze w trakcie sesji. No we łbie mu się to nie mieściło!” To było o mnie. Tłumaczenie swoim klientom w taki sposób czym jest tężyczka, że równie dobrze mógłby Pan biednej Rozalce próbować wcisnąć, że była w solarium. CIEMNOTA! CIEMNOTA! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 02.01.13, 09:28 Trzeba się było uczyć, choćby po to, żeby teraz rozumieć, na czym polega uczenie się. I jaka jest róznica między wiedzą, a wymądrzaniem się. Gdybyscie sie uczyli, to nie mielibyście teraz problemu z rozróznianiem między teoriami, a aksjomatami. To będzie ostatnia darmowa lekcja. Być moze zrozumiecie, być moze nie. Rozumiem, że w swych atakach na regresing kierujecie się szlachetną intencją ratowania świata przed chorobą tężyczki czy też hiperwentylacji. Rozumiem też, że równie szlachetną jest intencja dokonania na mnie zemsty za to, że byłem świadkiem w procesach przeciw Grzegorzowi. Jednak bazujecie na NIEWIEDZY. Na nieznajomosci medycyny, psychologii, regresingu, a nawet prawa. Przypomnę Wam,że w Polsce obowiazuje zasada prawna: Niewiedza nie zwalnia od odpowiedzialności. A tu jesteście odpowiedzialni za rozpowszechnianie fałszywych informacji mających w oczach opinii publicznej zdyskredytować zarówno regresing jak i mnie osobiści. Teraz przejdźmy do meritum: Sądy nie zajmują się oceną poglądów religijnych, doświadczeń duchowych a także nie wydają decyzji, która z teorii naukowych jest prawdziwsza. Wasza teoria mówi o szkodliwości tężyczki i hiperwentylacji. Teoria, na której ja bazuję od ponad 20 lat, mówi, ze hiperwentylacja, jaką się uzyskuje poprzez oddech, ma właściwości uzdrawiajace. [to tak jak z cholesterolem - kiedys twierdzono, ze jest szkodliwy, dziś już wiemy, że jest cholesterol szkodliwy, ale i uzdrawiający]. Na dziś prawdziwsza wydaje się moja teoria, gdyż ani Wy nie znacie nikogo chorego na tężyczkę czy hiperwentylację, ani ja nie znam nikogo takiego. DOWODY przemawiają na korzyść mojej teorii i praktyki. Sądu nie interesują domniemania, tylko DOWODY. Dowodem byłoby przedstawienie przed sądem osoby chorej na hiperwentylację / tężyczkę po regresingu. Jednak takiej osoby nigdzie na świecie nie uda się Wam znaleźc. A póki nie ma dowodów, to wszelkie Wasze twierdzenia o szkodliwości regresingu, są tylko BEZPODSTAWNYMI POMÓWIENIAMI. Samo przedstawienie jako świadka osoby poszkodowanej, też Wam nic nie da. Bo to ta osoba musiałaby wytoczyć proces osobie, którą uważa za sprawcę szkody jej wyrzadzonej. I musiałaby udowodnić,że zaszkodziła jej hiperwentylacja, a nie np. nadużywanie alkoholu bądź narkotyków. Nie znając żadnych dowodów w sprawie, ani nawet materiałów przygotowawczych bądź procesowych, powinniście siedzieć cicho, zamiast mądrzyć się. 8 stycznia to dzień, w którym ostatni raz chcę Was widzieć i od którego nie chę o Was więcej słyszeć. A więc przygotujcie się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 03.01.13, 19:27 „8 stycznia to dzień, w którym ostatni raz chcę Was widzieć i od którego nie chcę o Was więcej słyszeć.” To brzmi jak afirmacja albo zachcianka małego złośliwego bachora, który nabroił i zasłaniając rączkami oczy myśli, że kara go ominie. Trzeba było się nie wdzierać do cudzego domu i nie bruździć. Pojawiły się u Pana pierwsze objawy klaustrofobii, drzwi się zatrzasnęły, a klameczkę mam ja. Wyjdzie Pan z tego potrzasku dopiero, gdy my zechcemy, a właściwie zostanie pan wyrzucony na zbity pysk, lecz nie od razu. Myślał Pan, że pomawiając publicznie na forum mojego brata o stalking i o to, że przez niego inny Pana przyjaciel regreser miał zawał i zacierając z uciechy rączki pisał Pan „jak dobrze pójdzie, to dostanie 8 lat odsiadki”. Myślał Pan, że ujdzie to Panu na sucho? A jest to tylko jeden z przykładów nagonki na niewinnego człowieka, ojca samotnie wychowującego dwoje dzieci. 8 lat odsiadki, hańba! Potwierdził Pan tą tezę przed organami sprawiedliwości z chęci pogrążenia mojego brata, a uzasadnienie było takie, że Pan wie, bo Pan się zna na medycynie, lecz lekarzem nie jest, bo pan się zna na psychologii, lecz psychologiem nie jest itd. Nas wyzywa Pan od nieuków, a prawdziwym nieukom udziela Pan lekcji i daje nic nie warte certyfikaty, które to rzekomo dają przyzwolenie do zajmowania się ludzką psychiką i zdrowiem. Oj, zabrnął Pan, Panie Żądło, za daleko. Z tych chaszczy o własnych siłach Pan nie wyjdzie, lecz my Panu pomożemy. Wyciągniemy Pana na światło dzienne i obnażymy publicznie. Cierpliwości! Bardzo mętnie próbuje pan bronić swej metody i swych racji w tym sporze. Nawet nie chce mi się ustosunkowywać do Pana idiotycznych i nielogicznych wywodów. Takie bełkotliwe tłumaczenie może jedynie przekonać otumanionych przez Pana klakierów. Próbuje Pan wyciągnąć jakiekolwiek informacje, aby wiedzieć, czy coś mamy, czy też nie i jaką obierzemy linię obrony/ataku. Nic z tego. Mogę tylko napisać, że „niewiedza jest gorsza od głupoty” i niestety w pełni stwierdzenie to przypisuję Panu. Przecież podał Pan termin założenia sprawy z art. kk. 212 i 216, a więc zapraszam serdecznie. Przecież jako jasnowidz powinien Pan przewidzieć taką sytuację, że znajdzie się ktoś, kto podejmie tą grę i będzie Pan musiał skonfrontować się w sądzie. OTO JESTEM. I co? Jeśli mnie Pan nie pozwie, to wyjdzie na tchórza i wszyscy zaczną panu skakać po głowie. Jeśli mnie Pan pozwie, może okazać się, że nie pójdzie tak łatwo, nawet w otoczeniu adwokatów. Co robić, co robić? No cóż, strateg z Pana żaden. Jeśli mnie Pan pozwie i wygra, to pozamyka Pan wszystkim gęby i wreszcie będzie można odstraszać innych „nierozwojowców”. Ażeby Pana zachęcić, że warto mnie pozwać do sądu, to napiszę, że regresing spełnia wszelkie znamiona organizacji, która w raporcie MSWiA z 2000 roku O NIEKTÓRYCH ZJAWISKACH ZWIĄZANYCH Z DZIAŁALNOŚCIĄ SEKT W POLSCE nosi znamiona sekty według definicji stworzonej na potrzeby tegoż raportu, a Pan Leszek Żądło stoi na czele sekty zwanej regresingiem. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 03.01.13, 20:50 Re: Regresing - informacja prawna Autor: mocny.aniol 20.12.12, 17:57 "Brawo Leszku i tak trzymaj." No chyba "budowlańca" się pan panie Leszku Żądło nie wystraszy? Wie Pan, on wygląda trochę jak Maliniak więc może to doda panu odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
casablanka11 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.01.13, 20:53 Czym jest klątwa rodowa a czym klątwa rodzinna. Kto nie zna historii o klątwach żuconych w różnych okolicznościach. Najczęściej w złości ku drugiej osobie. Jednak najpotężniejsze to te rodowe, gdy ich działanie jest ukierunkowane na konkretne rodziny a klątwa działa przez wiele pokoleń i odczuwalna jest we wszystkich płaszczyznach życia. Wtedy już mówimy o klątwie pokoleniowej które są najpoważniejsze i działają niewspółmiernie na wszystkich członków rodziny, na ich dzieci, wnuki i kolejne pokolenia. Jakże znamienne były słowa Wielkiego Mistrza Templariuszy jakim był Jacques de Molay. To była zemsta zza światów. "Papieżu Klemensie!... Rycerzu Wilhelmie!... Królu Filipie!... Przeklinam was! Przeklinam was! Niech wasze rody będą przeklęte aż do trzynastego pokolenia!..." To słowa wielkiego mistrza wypowiedziane 18 marca 1314 w dniu spalenia na stosie. Jeżeli więc czujesz że w Twoim życiu jest coś złego a jego brzemie jest w w Twojej rodzinie a jego zło nie pozwala Tobie normalnie funkcjonować sprawdź to. Całkiem możliwe że ktoś w rodzinie został objęty klątwą a jej skutki są odczuwalne do dzisiaj i nieodwracalnie niszczą Twój spokój i harmonie. Należy jednak pamiętać, iż zło jak i każdy czyn musi być utożsamiane z konkretną osobą. Zakochani, porzuceni, skrzywdzeni, sfrustrowani, zagubieni uznają swoje prawo do rzucania klątw przeciw swoim krzywdzicielom tu i teraz. Również współcześnie spotykana klątwa jest bronią bardzo skuteczną. Klątwa jako łatwy i skuteczny sposób radzenia sobie z problemami życiowymi, mającymi przecież zupełnie inne i racjonalne źródła, posiada dużo zalet, a odwołanie się do sił wyższych ma po prostu wymiar praktyczny. Istnieją osoby o których mówi się że urodziły się pod złą gwiazdą. Takim osobom nie wiedzie się w życiu, a egzystencja przepełniona jest bólem. Wszystko co tylko może pójść źle w ich życiu tak właśnie się toczy, a to samo dotyczy ich rodzin. Czasem kilka osób z rodziny cierpi na niezidentyfikowane choroby na które lekarze rozkładają ręce. Ludzie w takim stanie mogą cierpieć na dziesiątki objawów dających sprzeczne diagnozy, a łączące w sobie choroby somatyczne jak i psychiczne. Jeśli znasz takie osoby i ich rodziny, zastanów się czy nie padły ofiarami klątwy rodzinnej. Osoby które padły jej ofiarą zachowują się charakterystycznie, są uzależnione od innych osób i nie można ich zmusić do samodzielnego działania. Z powodu słabego charakteru padają ofiarami innych osób, co jest widoczne już w szkole. W późniejszym życiu wybierają sobie niewłaściwych partnerów i nie potrafią zerwać z osobą która je wykorzystuje. Ofiary klątwy pokoleniowej mogą mieć również inne dolegliwości, do których należy ciągłe napięcie psychiczne, niskie poczucie własnej wartości, uczucie bólu i przygnębienia, nie pozwalające na jakiekolwiek sukcesy. Niskie poczucie własnej wartości oraz nieśmiałość prowadzi do dalszych problemów życiowych, a te cechy przekazywane są także następnym pokoleniom. Najgorszym uczuciem które towarzyszy ofiarom klątwy jest napięcie psychiczne, porównywalne z fizycznym bólem i towarzyszące przez cały czas. Osoba cierpiąca na klątwę może budzić się w nocy z krzykiem, ponieważ dręczą ją przerażające koszmary. Czasem zdarza się iż osoby opętane mówią do siebie, przez co uważane są przez resztę społeczeństwa za niezwykle dziwnie się zachowujące i tu jest trochę prawdy. To napięcie prowadzi do szeregu chorób cielesnych, zaburzeń odżywiania, anemii, otyłości. Co więcej, klątwa rodzinna powoduje u osób opętanych objawy które lekarze uznają za kwalifikujące do leczenia zamkniętego jak urojenia w których widzi się nieznane postacie, duchy, omamy słuchowe i dotykowe. Czasem zaczynają się one we wczesnym dzieciństwie i trwają do końca życia, jeśli nic się z nimi nie robi. Objawy te są niezwykle wstydliwe i często chory nie wyjawia ich nikomu. Nie można się dziwić iż osoba która odczuwa wymienione objawy zaczyna się dziwnie zachowywać i ograniczać kontakty. Większość osób które cierpi na omamy pragnie je zagłuszyć nadużywając szkodliwych leków psychotropowych. Czasem całe rodziny żyją przez lata w odosobnieniu, nie posyłając dzieci do szkoły i do minimum ograniczając spotykanie się z resztą świata. Często, w stosunkowo rzadkich przypadkach klątwa pokoleniowa objawia się w inny sposób: osoba która na nią cierpi stara się we wszelki możliwy sposób rozładować ból, zadając krzywdę innym osobom. Istnieją dzieci które męczą zwierzęta, a w dorosłym życiu maltretują swoje żony lub matki w domowym zaciszu i nie mają żadnych wyrzutów sumienia. Nie uważają swego postępowania za coś złego, bowiem w środku cierpią takie katusze iż ich czyny kierowane są przez ból wewnętrzny i jemu podporządkowane. Wszystkie wymienione objawy mogą być spowodowane klątwą pokoleniową, rzuconą przez jakąś niechętną nam osobę lub spowodowaną przez nasze zachowanie. Przekleństwo może przenieść się także na osobę która interesuje się zbytnio mocami ciemności. Jeśli zachowanie osoby która jest dla Ciebie bliska staje się bardzo dziwne, a ubiór, znajomi, muzyka zmieniają się, możesz przypuszczać że padła ofiarą demona. Są one szczególnie przyciągane przez wszelkiego rodzaju talizmany i znaki związane z okultyzmem. Osoba opętana stroni od towarzystwa innych osób, a w zaciszu zamkniętego na klucz pokoju nawet nie ma pojęcia że spala się od wewnątrz. Osoby opętane mogą tak bardzo cierpieć fizycznie iż samookaleczenie staje się dla nich ulgą. Demon z łatwością przenosi się na osoby bliskie, nawet jeśli deklarują iż są silnie wierzące. Czy rodzina która uległa klątwie pokoleniowej może w jakiś sposób się od niej uwolnić? Nie jest to proste. Jeśli klątwa nie objawia się w sposób który zagraża życiu lub zdrowiu, można pomóc sobie przez oczyszczenie duszy. Osoby które czują się o wiele gorzej, mają zaburzenia psychiczne i na przykład popełniały samookaleczenie lub próbowały się zabić, muszą koniecznie poradzić się egzorcysty, bowiem ich życie jest zagrożone. Podczas egzorcyzmów zły duch zostanie przepędzony z ciała człowieka. Jeśli czujesz się na siłach możesz próbować samodzielnie zdjąć z siebie klątwę za pomocą specjalnych rytuałów. ezosfera.com/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.01.13, 10:49 Jeśli mowa o klątwach to należy wiedzieć ,że klątwy zawsze się wracają . Ja znam pewnego "szarlatana " L ,któremu się klątwa wróciła. Jest zawsze tuż za nim . Pomimo tego , że bez przerwy się ten L ogląda i wyciera spocone czoło to nic nie daje .W tej chwili to już się odbija zdecydowanie na jego psychice . No ale kto z czym narabia to z tego ginie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 06.02.13, 22:13 Na swoim forum "CudaDucha", Leszek Żądło zamieścił niedawno taki wpis: " Po analizie sprawozdań rocznych regreserów widzę, że większość z nich miała w ub. roku mniej klientów niż dotychczas. Wiążę to zjawisko z akcją antyreklamy regresingu prowadzonej przez 2 znanych mi z imienia i nazwiska osobników. W związku z tym proszę regreserów, którzy mogą wykazać straty w stosunku rok do roku, o zgłaszanie się do mnie z konkretnymi informacjami. Nie wykluczam możliwości pozwania tych panów o zrekompensowanie strat." Nie wiem jak skomentować takie zachowanie. Panie Ż. obiecał Pan po dwóch tygodniach pozwać wszystkich jeśli nie znikną wpisy. Ja dopisałem co nieco, licząc na konfrontację z Panem i teraz się dowiaduję, że pozwu jeszcze nie ma? SKANDAL! Czuję się oszukany i zawiedziony. Na tym samym portalu, LŻ udzielił odpowiedzi pewnemu zaniepokojonemu użytkownikowi, który opisuje u siebie objawy tężyczki. Pisze on o bólu i innych cierpieniach, pytając czy na pewno wszystko jest jak należy, na co Leszek Żądło po mimo, że otrzymał o de mnie wystarczającą wiedzę, że jego metoda, czyli regresing jest szkodliwa dla zdrowia daje takie zalecenia, cytat: "Ja na początku intensywnie oddychałem ponad 2 tydodnie i... nic, tylko była tężyczka. Raz silniejsza, raz prawie nijaka. I wreszcie pewnego dmnia puścił mi szok porodowy. AfirmacjA mOGĘ SObie pozwolić puscic wszystkie napiecia." Ręce opadają. Na tężyczkę lekarstwem mają być afirmacje. To jest szarlataneria godząca w zdrowie drugiego człowieka. Panie Żądło, w sierpniu zeszłego roku zadawałem Panu pytania dotyczące tężyczki, miesiąc temu opisałem Pana metodę w kontekście tężyczki. Miał Pan wystarczająco dużo czasu na wycofanie swej metody z obiegu lub przygotowanie kontrargumentów przeciwko moim tezom. Z tego co czytam nic w tej materii się nie zmieniło. Nadal uprawia Pan zabobony szkodząc innym dając im zgubne rady. Nie pozostawia mi Pan wyboru, właśnie zacząłem pisać obszerny artykuł na temat regresingu i jego szkodliwości dla zdrowia. Zamieszczę go wszędzie gdzie tylko się da, po to ażeby ci wszyscy biedni, cierpiący ludzie, którzy Panu ufają, dowiedzieli się co im dolega i komu to zawdzięczają. Ciekawe jakie padną kontrargumenty ze strony namaszczonych klakierów, bo jak na razie jakiś "Witek" zarzucił mi brak wykształcenia nie ujawniając konkretnych walorów regresingu. Gdyby regreserzy mieli chociaż jeden haczyk na moje wywody to nie omieszkaliby mnie ośmieszyć, a tutaj cisza. Czyżby dotarło do regreserów, że koniec metody już blisko? Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 07.02.13, 00:17 A kto poważny bedzie poważnie dyskutował z ekspertem, który potrafi sie powołać na jedną tylko pozycję naukową, w tym wypadku... Janko Muzykant :))) A dusza Rozalki przewraca się w grobie! Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 07.02.13, 12:35 leszekzadlo napisał: > "A kto poważny bedzie poważnie dyskutował z ekspertem, który potrafi sie powołać > na jedną tylko pozycję naukową, w tym wypadku... Janko Muzykant :))) > A dusza Rozalki przewraca się w grobie! " Mała poprawka, chodziło o nowelę"Antek", a nie "Janko Muzykant". Proszę się takim błędem nie przejmować, zawsze może Pan przeprosić Bolesława Prusa osobiście, że pomylił go Pan z Henrykiem Sienkiewiczem, może Pan tego dokonać we wspomnieniach regresywnych docierając do tamtych czasów. Skoro ustaliliśmy, że książeczka ta stała się dla Pana paradygmatem, a biedna Rozalka jest Pana muzą vel zapiekanką po kłamliwych afirmacjach, to proszę odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytanie w innym wątku: Czy Pan Leszek Żądło zna odpowiedź skąd biorą się: cytat "klientowi przypominają się różne sytuacje traumatyczne z życia, które powodowały stres, lęk,strach itp., a które wyparł głęboko do nieświadomości. Te zapomniane sytuacje blokują nasze życie i powodują dyskomfort." Zależy mi na odpowiedzi, czy zna Pan podłoże fizjologiczne i neurologiczne takich sytuacji, że klient akurat przypomina sobie najpierw te stresowe sytuacje? Przy Pana metodzie właśnie tak się dzieje i ma to swoje dość proste uzasadnienie naukowe. Czy umiałby Pan to wyjaśnić? Dodam, że ja znam odpowiedź na to pytanie czy czegoś przybywa w organizmie, a może ubywa? Dlaczego nam tego czegoś ubywa lub przybywa i co na to ma wpływ? Z medycznego punktu widzenia poproszę o odpowiedź. Ma Pan wśród swoich sympatyków prawdziwych psychologów np. SENS, tam znajdzie Pan wsparcie i prostą odpowiedź jak działa regresing. Proszę nie zwlekać z odpowiedzią ponieważ wytknę to Panu w artykule, że od ok.20 lat stosuje Pan metodę nie rozumiejąc zasad jej działania. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 07.02.13, 18:14 P Żądło bardzo często piszesz Pan Posty w nocy , A WIĘC NIE MOŻESZ SPAĆ . Jest to jeden z objawów tężyczki ,która tyle zła zrobiła u korzystających z regresingu , zresztą wiesz o tym ,bo sam jej dostajesz - bo nawet piszesz -cytat twój "Ja na początku intensywnie oddychałem ponad 2 tydodnie i... nic, tylko była tężyczka. Raz silniejsza, raz prawie nijaka. I wreszcie pewnego dmnia puścił mi szok porodowy. " gdybyś wyciągnął z tego wniosek to byś nie proponował nabytej przez regresing tężyczki leczyć następnymi sesjami. I jeszcze jedno ZACHOWAJ MNIE PANIE BOŻE ,ABYM JUŻ NIGDY NIE MUSIAŁ PRZEŻYWAĆ TEGO CO PRZEŻYŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 13:52 do 2stylista: Chętnie poznam kogoś, kto nabył tężyczki przez regresing. Buahahaha! Pod anonimowym nickiem można napisac każdą bzdurę, bo się za nią nie ponosi natychmoiastowej odpowiedzialności. Ale do czasu, do czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 14:54 nie musisz się zastanawiać kto ma tężyczkę -bo sam piszesz ze podczas regresingu dostajesz tężyczki. OTO cytat twój "Ja na początku intensywnie oddychałem ponad 2 tydodnie i... nic, tylko była tężyczka. Raz silniejsza, raz prawie nijaka. I wreszcie pewnego dmnia puścił mi szok porodowy. " A CO DO SZOKU PORODOWEGO TO pewnie przeżycia twoje typu brak własnych dzieci ,rozpadnięte związki małżeńskie itd Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 07.02.13, 23:12 Panie Ż. Zastanawiam się czy mnie Pan ignoruje czy nie zna Pan odpowiedzi na bardzo proste pytanie, czyli dlaczego podczas regresingu klienci mają głównie wspomnienia traumatyczne? Pomogę Panu posługując się przykładem: Kowalskiemu będącemu w wojsku zmarł ojciec. Dowództwo nie wiedziało jak Kowalskiemu przekazać tak smutną informację lecz znalazł się sierżant, który podjął się przekazać tą informację w subtelny sposób. Zwołał kompanię krzycząc "kompania BACZNOŚĆ!!! Ci, którzy mają ojca WYSTĄP!!! A ty Kowalski gdzie się wp...dalasz?" Pytanie brzmi : co działo się w organizmie Kowalskiego na wieść, że ojciec mu wykitował? Załóżmy, że Kowalski zemdlał, jak Pan myśli z jakiego powodu, niedoboru lub nadmiaru czego? Jeśli podczas regresingu czegoś ubywa lub przybywa w organizmie to podświadomość automatycznie kojarzy to z sytuacją nadmiaru lub niedoboru właśnie z konkretną sytuacą jak w przypadku Kowalskiego. Na 95% jestem przekonany, że Kowalski podczas regresingu chemicznie skojarzy sytuację z wojska i przeżyje ponownie śmierć ojca, a że sesji powinno się przejść kilka to biedny Kowalski śmierć ojca będzie opłakiwał wielokrotnie. Czy mu to pomoże? Bardzo wątpię, chyba, że zdolny regreser "wymaże " mu z pamięci niechcianą prawdę ponieważ może i potrafi bo jest wyszkolony w "Rocznej Szkole Regresingu". Myślę, że pozytywna afirmacja mogłaby okazać się pomocna i utrwalić nowe "prawdy" np. "Jestem Kowalskim, zasługuję aby nim być, nie miałem nigdy ojca, a więc nie miał mi kto umrzeć". Tak po 70 powtórek 3x dziennie przez ok.2 lub 3 tygodnie. Po tym czasie Kowalski nigdy nikomu nie uwierzy, że kiedykolwiek miał ojca. Obawiam się, że fotografię potraktowałby jako fotomontaż. Żarty żartami, ale afirmacje źle ułożone lub celowo zmieniające podejście do sytuacji lub osób są bardzo skutecznym narzędziem do prania mózgu. Czekam na odpowiedź do jutra powiedzmy do 15.00. Po tej godzinie jeśli Pan lub jakiś inny regreser nie udzieli mi odpowiedzi, to ja będę zmuszony wyjaśnić skąd podczas regresingu biorą się zwłaszcza przykre wspomnienia, w których mogą się babrać regreserzy, a więc ludzie niekompetentni. Maciej A Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 13:46 Jeśli Pan jest zainteresowany studiamu nad biochemią i neurologią mozgu, to informuję,że te dziedziny są poza progarmam studiów psychologów czy pedasgogów. Ale z własnego doświadczenia moglby Pan opisać, jakie zmiany biochemiczne zachodzą w mozgu stolarza podczas wąchania toksycznych rozpuszczalników, farb, lakierow i klejów. Tu jest pole do popisu dla Pana - praktyka we właściwej, znanej Panu dziedzinie. Do tego może Pan dorzuci studia nad zmianami zachodzącymi w mózgu w związku z chorobą alkoholową. Na pewno będzie to bardziej pożyteczne od publicznego wypisywania głupot na temat regresingu. Chociaż, z drugiej strony, im większe szkody Pan wyrządzi, tym wyższe odszkodowanie trzeba będzie zaplacić. A więc mam swój interes w tym, żeby Pan pisał jak najwięcej! :) W temacie afirmacji ogolnie ma Pan rację, bo trzeba być mądrym, żeby je mądrze układać. A ja nie znam ani jednago debila, który by taką "afirmację" stosował, jaką Pan zasugerował Kowalskiemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 15:22 ŻĄDŁO Nie masz się co oburzać ,że regresing wywołuje tężyczkę ,bo sam to potwierdzasz "cytat twój "Ja na początku intensywnie oddychałem ponad 2 tydodnie i... nic, tylko była tężyczka. Raz silniejsza, raz prawie nijaka. I wreszcie pewnego dmnia puścił mi szok porodowy. " A więc najpierw odgrażasz się tak jak np mnie czy autorowi tego wątku a na innym forum piszesz że dostajesz tężyczki. to wyciąg wniosek z tego co teraz napiszę . Ty uprawiasz regresing i podobne praktyki przez 20 lat i nie możesz sam sobie poradzić z tężyczką - ty z 20 letnim stażem TO JAK PORADZI I JAK RADZI SOBIE OSOBA ,KTÓRA PIERWSZY RAZ MA ROBIONĄ SESJĘ REGRESINGU POTEM DRUGĄ I TRZECIĄ .Jeśli sobie życzysz to mogę ci skopiować np 10 lub 20 postów ,każdy od innego forowicza z cudu i drugiego forum co piszą o stosowanym regresingu i tężyczce i bólu wywoływanego tężyczką nadmieniam ,że te posty to mogą być od takich osób co piszesz z nimi a więc " twoi uczniowie". Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 16:36 Panie Leszku Żądło. Odpowiedzią na moje pytanie jest-MAGNEZ Oto fragment mojego artykułu, który niebawem się ukaże: Swoista psychoanaliza w wykonaniu regreserów polega na gwałtownym wytrąceniu magnezu z organizmu klienta poprzez zaburzenie równowagi fizjologicznej spowodowanej wymuszoną hiperwentylacją. Jak wiadomo z opracowań medycznych, przy silnym stresie następuje tak szybkie obniżenie poziomu magnezu, że następstwem drastycznych przeżyć może być w skrajnych przypadkach nawet zgon, np. wiadomość o śmierci członka rodziny doprowadza do omdleń, a nawet do zawału serca. Tego typu traumatycznym przeżyciom towarzyszy gwałtowny spadek poziomu magnezu. Jeśli klient jest nakłaniany do hiperwentylacji, której następstwem jest spazmofilia, a w jej wyniku dochodzi do niedoboru magnezu to ludzka podświadomość kojarzy taki stan z traumatyczną sytuacją, która kiedyś miała miejsce. Na tym polega perfidia tej metody, ażeby poprzez wpędzenie klienta w chorobę obniżyć u niego poziom magnezu, a następnie podczas transu kazać przeżywać mu na nowo tragedie, z którymi miał wcześniej do czynienia. Porównałbym to do aplikowania „serum prawdy” klientom po to ażeby w bezduszny sposób w celach zarobkowych klienci mierzyli się ze swoimi koszmarami, cierpiąc przy tym psychicznie i fizycznie. Wmawianie, że cierpienie to miałoby uwolnić amatorów regresingu od obciążeń, oczyścić i nakierować ich podświadomość na dobrą ścieżkę jest niebywałym oszustwem. Regreserzy w swych artykułach piszą, że jedna sesja to za mało, a więc wielokrotne przywracanie drastycznych wspomnień „podrasowane” transem zwanym „stanem regresywnym” jest niczym innym jak jątrzeniem i przysłowiowym dosypywaniem soli do rany. Zakrawa to na znęcanie się psychiczne i fizyczne przez regreserów za które żądają wysokich honorariów. Przypominam, że taką psychoanalizą zajmują się ludzie niekompetentni i nieprzygotowani zawodowo, którym wmówiono, że Roczna Szkoła Regresingu ich do tego upoważnia. W google przed chwilą wpisałem dwa słowa: hipomagnezemia hiperwentylacja Oto co się wyświetla po kolei: www.katedraanest.cm-uj.krakow.pl/download/downloads/zaburzenia_wodno_elektrolitowe.pdf pl.wikipedia.org/wiki/T%C4%99%C5%BCyczka www.slownikmedyczny.edu.pl/tezyczka_420.html pulsmedycyny.pl/2580758,2695,roznicowanie-i-leczenie-tezyczki Itd, itd, itd. Materiałów naukowych na które można się powoływać jest mnóstwo. Te, które podałem są pierwszymi z brzegu i w nich jeszcze przed kliknięciem widać zdania a w nich słowa kluczowe np." alkaloza, zasadowica oddechowa wywołana hiperwentylacją, tężyczka, hipomagnezemia" itd,itd. Tylko "debil" może nie skojarzyć tych terminów z regresingiem i nie są to moje wymysły tylko poważne opracowania naukowe. Zadając Panu pytanie byłem przekonany, że Pan nie odpowie, w sumie to mam z Pana niezłą uciechę. Informuję Pana, że niebawem ukaże się mój obszerny artykuł na temat regresingu i Pana jako jego twórcy. Informuję pana, że wystosuję pisma do instytucji naukowych, ażeby określiły Pańską metodę, a na koniec powiadomię odpowiednie organa o procederze, w którym niszczone jest zdrowie oszukiwanych klientów. Żeby nie było niedomówień oto link nt. tężyczki i regresingu: www.cudownyportal.pl/article.php?article_id=293www.goldenline.pl/1088740/regresing-a-blokady-przed-nim www.reintegracjaoddechem.pl www.cudownyportal.pl/forum/szukaj.php?ph=t%EA%BFyczka&uid=0&cid=0&opt=p&s=1 Jeszcze jakieś wątpliwości? Z tym sądem i konsekwencjami to jest Pan żałosny. Przecież staram się jak mogę żeby mnie Pan pozwał, a Pan tylko straszy. Z Panem to jest tak jak z pewnym żółwiem; Leciały zwierzęta samolotem i niestety samolot się rozbił na środku pustyni. Przeprowadzono losowanie i padło na żółwia, że to on ma sprowadzić pomoc. Żółw wyruszył. Czas mijał, 1 tydzień, 2 tydzień, zwierzęta zaczęły głośno plotkować, żałując, że wysłały właśnie żółwia. Wtem zza wydmy wychyla się żółw i mówi: "OJ,BO NIE PÓJDĘ !" Tak właśnie jest z tym Pana straszeniem sądami. Czekam na pozew. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 20:09 Maciej A Z niecierpliwością czekam na więcej rewelacji na temat Rocznej Szkoły Regresingu. Bez nich bładzę jak we mgle, a więc czekam na oswiecenie w temacie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 20:50 Bardzo dobry fragment artykułu podobnie jak ten wcześniejszy o tężyczce.Myślę ,że po przeczytaniu przez osoby uwikłane w TERAPUTYCZNĄ SEKTĘ REGRESINGOWĄ dojdą do wniosku i sięgną po rozsądek. Gdyby tylko jednej osobie przez taką edukację pomóc to już jest sukces. Mam taki pomysł aby zebrać potrzebne informacje i przesłać wszystkim osobom jako prywatne wiadomości na www,cudownyportal.pl oraz na stronie designersites.pl/cudaducha . Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 20:07 2stylista Wymądrzasz się, a nie potrafisz odróznić rebirthingu od regresingu. Nie potrafisz też zapewne odróżnić stanu upojania alkoholowego od relaksu. A posiadając tak głeboką wiedzą nie powinieneś wymądrzać się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 21:13 Panie Żądło, niech pan nie pomawia publicznie ludzi o zachowania, które można uznać za obraźliwe, np. o nadużywanie alkoholu. Z tego wynikają kłopoty. Ma pan możliwość merytorycznej dyskusji na temat regresingu i afirmacji, a pan zamiast wypowiedzieć się na temat tego o czym pisze mój brat obraża ludzi. Przywołuję pana do porządku, dla pana dobra, bo już dosyć ma pan kłopotów, a "mocnyanioł" pana jak widać już nie wspiera. Regresing zbudowany jest na wywoływaniu stanu chorobowego tj. poprzez hiperwentylację do tężyczki ze wszystkimi jej objawami i konsekwencjami. O tym jest dyskusja, a nie czy mój brat lub stylista nawąchał się chemikaliów lub nadużywa alkoholu co pan im zarzuca. Czekam na sensowną pana wypowiedź na zarzuty jakie padły wobec regresingu, chyba, że nie jest pan ani inny regreser w stanie jej udzielić. Grzegorz A. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 09.02.13, 01:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 08.02.13, 21:17 Panie Leszku Żądło. Poniżej przesyłam panu materiały na bazie których buduję swoje teorie nt. regresingu. Znajdzie Pan w nich odpowiedzi z zakresu fizjologii, neurologii, psychologii i in.. Dowie się Pan jak poprzez wpędzanie w chorobę można zniszczyć komuś życie. Dowie się Pan na czym polega uzależnienie od Pana metody i jak powstają patologie w zachowaniu i życiu sympatyków regresingu. Regresing stworzył pan na niewiedzy, która jest gorsza od głupoty. Ja zdobywając wiedzę przyczynię się do unicestwienia regresingu. Myślę, że to już Pan przeczuwa pomimo, że jako jasnowidz wielokrotnie się Pan pomylił. Może się Pan pochwali jaki z Pana jasnowidz w sprawie wyroków, gdzie zacierał Pan rączki, że mój brat "dostanie 8 lat odsiadki, jak dobrze pójdzie". Ciekaw jestem czy informuje Pan regreserów o argumentach, które przedstawiam i które mogłyby w otwartych umysłach zasiać wątpliwości. 2 stylista podsunął mi dobry pomysł, napiszę list otwarty do każdego regresera, ażeby ukazać im zagrożenia dla zdrowia i psychiki. Moje tezy poprę źródłami naukowymi i kto wie jak zareagują. Myślę, że każdy zasługuje na szansę i ja im ją dam. Jeśli swoją szansę zaprzepaszczą odrzucając naukę, a wybiorą szarlatanerię to los ich będzie przesądzony. Panie Żądło, proszę zapoznać się z opracowaniami, które podaję i dobrze je zinterpretować w kontekście regresingu. Żródła: Leszek Żądło TAJEMNE MOCE UMYSŁU wydawnictwo SADHANA ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- K L I N I C Z N A I N T E R P R E T A C J A W Y N I K Ó W B A D A Ń Choroby Serca i Naczyń 2005, tom 2, nr 4, 232–237 232 Redaktor działu: dr hab. med. Edward Franek www.chsin.viamedica.pl Copyright ? 2005 Via Medica, ISSN 1733–2346 Hipokalcemia w praktyce klinicznej — przyczyny, objawy i leczenie Wioletta Jakubas-Kwiatkowska1, Anna Błachowicz1, Edward Franek1,2 1Klinika Chorób Wewnętrznych, Endokrynologii i Diabetologii CSK MSWiA w Warszawie 2Zakład Badawczy Endokrynologii Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej PAN w Warszawie ================================================================================= Specjalista Neurolog Katarzyna Toruńska www.emg-neurolog.pl/tezyczka.pdf TĘŻYCZKA JAKO TRUDNY PROBLEM DIAGNOSTYCZNY ================================================================================== Domowy Poradnik Medyczny, PZWL Różnicowanie i leczenie tężyczki 2007-03-07 00:00 LEK. SŁAWOMIR BADUREK, ODDZIAŁ CHORÓB WEWNĘTRZNYCH WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA ZESPOLONEGO W TORUNIU Czy należy różnicować objawy tężyczki hipokalcemicznej od wywołanej innymi przyczynami? Jak postępować w przypadku różnych napadów tężyczki? Na podstawie: Psychiatria, red. Adam Bilikiewicz i wsp., Urban &Partner;, 2002. ================================================================================= Endogenne opioidy - endorfiny, enkefaliny, dynorfiny 03-09-2011 09:00 Źródła: Janiec W. (red.): Farmakodynamika. Podręcznik dla studentów farmacji. PZWL, Warszawa 2008, Kostowski W., Herman Z. S. (red.): Farmakologia. Podstawy farmakoterapii. PZWL, Warszawa 2010, Słomińska A.: Słów kilka na temat opioidów [bioinfo.mol.uj.edu.pl]. Autor: Marta Grochowska Tężyczka jest stanem nadmiernej pobudliwości nerwowo-mięśniowej. Głównym objawem tego zespołu są niekontrolowane, silne skurcze mięśni. Przyczyną jest zbyt niski poziom wapnia we krwi, któremu często towarzyszy niedobór magnezu. Wapń bierze udział w procesach przekazywania impulsów nerwowych oraz warunkuje równowagę między procesami pobudzania i hamowania w korze mózgu. Zaburzenia jonowe zakłócają przebieg tych zjawisk. Objawy tężyczki są zazwyczaj charakterystyczne. Wśród nich można wymienić przede wszystkim skurcze mięśniowe – bywają one bardzo bolesne. Skurcze zwykle rozpoczynają się od rąk (tzw. ręka położnika – maksymalne zgięcie wszystkich stawów 4. i 5. palca, przy jednoczesnym wyproście kciuka, palca wskazującego i środkowego). Następnie przechodzą na przedramiona, ramiona, twarz (skurcz powiek, tzw. „usta karpia”), klatkę piersiową oraz nogi. Do innych objawów tężyczki zalicza się: skurcz powiek, światłowstręt, podwójne widzenie, skurcz mięśni krtani, skurcz oskrzeli (napad astmy), „kołatanie serca”, drętwienie i mrowienie palców u rąk lub nóg, drżenie warg, migrenę..... ....Ponieważ w wyniku skurczów mięśni może dojść do zamknięcia światła krtani, tężyczka objawowa jest stanem zagrożenia życia. Leczenie musi być prowadzone w warunkach szpitalnych. W większości przypadków wystarczy podanie wapnia..... Tekst: lek. med. Matylda Mazur Domowy Poradnik Medyczny, PZWL ANNA MACHOY-MOKRZYŃSKA, KRZYSZTOF BOROWIAK1, MONIKA BIAŁECKA NEURONALNE I MOLEKULARNE MECHANIZMY POWSTAWANIA UZALEŻNIEŃ MOLECULAR AND NEURONAL MECHANISMS OF DRUG ADDICTION Katedra Farmakologii Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie al. Powstańców Wlkp. 72, 70-111 Szczecin Kierownik: prof. dr hab. n. med. Marek Droździk 1 Zakład Medycyny Sądowej Pomorskiej Akademii Medycznej w Szczecinie al. Powstańców Wlkp. 72, 70-111 Szczecin Kierownik: dr hab. n. med. Mirosław Parafiniuk Zakład Biofizyki Obliczeniowej i Bioinformatyki Wydział Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii Uniwersytet Jagielloński Słów kilka na temat opioidów Aleksandra Słomińska Ekstaza i trans Copyright 2012. Instytut Psychoterapii i Rozwoju Integralnego Mindfulness Kraków. Designed by Web Art Studio. Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej –pdf Lek. Grzegorz Szewczyk Katedra i Zakład Patologii Ogólnej i Doświadczalnej Akademia Medyczna w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 09.02.13, 04:30 Ten materiał jest dla osób, które mogły się poczuć skołowane po lekturze rewelacji zaserwowanych przez panów A. Panom A już raczej w niczym nie pomoże, bo nA MÓJ GUST zabrnęli za daleko w swych konfabulacjach i kierując się swoiście pojmowanym honorem zapewne nie odpuszczą. "Trzeba powiedzieć jasno, że oddychanie, nawet nadoddychanie, nazywane hiperwentylacją, nie jest nigdy przyczyną tężyczki. Oddychanie - każdy wdech i każdy wydech automatycznie powoduje rozluźnienie." Leonard Orr, twórca Rebirthingu. Osobami, które wprowadzały mnie w tajniki intensywnego oddychania rebirthingowego, byli lekarze - psychiatrzy. Oni wiedzieli o tych rewelacjach, jakie tu głosi Maciej A. Tylko że wiedzieli również znacznie więcej od niego. Mieli na codzień doświadczenie, jakiego Maciej A nigdy nie zdobędzie. Ponieważ byli lekarzami, z wyższym wykształceniem, to potrafili rozróżniać między teoriami i sprawdzać je w praktyce. W swej pracy zawodowej stosowali oddychanie rebirthingowe, które znacznie częściej przywołuje tęzyczkę niż to się zdarza przy okazji regresingu. Pracowali z alkoholikami i mieli dobre efekty. Znacznie lepsze niż psychiatrzy używający leków. Tymczasem bracia A uczepili się jednej z ALTERNATYWNYCH teorii jak rzep psiego ogona i uparcie brną w wiedzę, jakiej nie sa w stanie ani zrozumieć, ani zinterpretować we właściwy sposób. Panowie! Zeby się wypowiadać autorytatywnie na temat teorii medycyny, trzeba mieć wykształcenie medyczne. "Po przestudiowaniu milionów przypadków tężyczki, konkluzją jest lęk. Lęk jest jedynym wspólnym mianownikiem wszystkich przypadków, ale jest to przeważnie nieuświadomiony lęk. Czasem ludzie, którzy są bardzo lękliwi, mają bardzo mało tężyczki i praktycznie nie doswiadczają lęku podczas sesji. Ludzie mający najwięcej tężyczki są czasem pewnymi siebie ludźmi sukcesu. Ci ludzie mają wszystkie swoje lęki starannie potłumione. Czasem jest tak, że ludzie totalnie się kontrolujący mają bardzo mało tężyczki w swoich początkowych sesjach. Potem kiedy puszczają, doświadczają jej bardzo intensywnie przez jedną, dwie lub trzy sesje i są uwolnieni. Uczucie uwolnienia po raz pierwszy w naszym życiu jest wspaniałym doświadczeniem. Jest to odczucie cielesne jak i emocjonalne i psychiczne uwolnienie. Podświadomy lęk powodujacy tężyczkę można też lepiej nazwać napięciem przechowywanym w ciele - pamięcią ciała. Może to pochodzić z traumy narodzin lub nawet prenatalnych lęków i stresów. Trzeba powiedzieć jasno, że oddychanie, nawet nadoddychanie, nazywane hiperwentylacją nie jest nigdy przyczyną tężyczki. Oddychanie - każdy wdech i każdy wydech automatycznie powoduje rozluźnienie. Rozluźnienie spowodowane oddychaniem pozwala nam zauważyć nasze napięcia i jeśli będziemy kontynuować oddychanie kierując je w to napięcie, napięcie i tężyczka rozpuści się w relaks". Poniżej przesyłam linki do materiałów, które obnażają kompletną ignorancję braci A oraz 2lista w temacie tężyczki i hiperwentylacji. O regresingu nie wspominając. cyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=284&Itemid=2 cyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=211&Itemid=2&limit=1&limitstart=3 www.phobiasocialis.fora.pl/terapie,85/rebirthing,5790.html Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 09.02.13, 08:18 Jeśli chodzi o ubliżanie to od paru lat dysponuję wszystkimi mailami gdzie byłem wyzywany wyśmiewany nazywany alkoholikiem ,narkomanem ,osobą psychicznie chorą groził mi wyrokami sądu i wieloma innymi ubliżeniami . wszystkie ta materiały mam zabezpieczone . wszystkie posty ,które pisałem na forach i konta które miałem zablokowane i usunięte , wszystkie odpowiedzi na moje posty o które sam potem prosił modelatora aby jego tez ciął.Najszyiej to było cięte gdy się pytałem o regresing i o instytucje które to wydały mu opinie na temat regresingu - których nikomu nie pokazał i nikt nie widział . Wielki strach mistrza , Że ostatnio boi się wymieniać słowa regresing tak jakby chciał od tego uciec i powiedzieć to nie regresing to nie ta metoda to nie ja TO REBIRTHING, REBIRTHING,REBIRTHING TO NIE JA TO REBIRTHING, REBIRTHING,REBIRTHING TO NIE JA Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 09.02.13, 08:23 I jeszcze jedno NIGDY NIE TRZEBA ZAPOMINAĆ O OSOBACH SKRZYWDZONYCH POŚREDNIO I BEZPOŚREDNIO . Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 09.02.13, 20:07 Panie Żądło. Jakiś czas temu rozpisywał się Pan nt. różnicy pomiędzy regresingiem a riberthingiem ponieważ zarzucano Panu plagiat. Wtedy odcinał się Pan od riberthingu wykazując różnice jakoby regresing był o wiele skuteczniejszy i zbudowany na innych zasadach. Teraz cytuje Pan Leonarda Orra po to, ażeby jego wypowiedzi wybroniły Pana, a mój atak rozproszyć na innych. W podobny sposób mataczą przyłapani przestępcy. Gdyby przechodził Pan ulicą gdzie stoi nie pilnowana skrzynka z pączkami i widząc, że inni przechodnie bezkarnie się częstują i Pana również by skusiło i zostałby Pan przyłapany z pączkiem w ustach to jak by się Pan tłumaczył? "Wziąłem bo inni też brali? "Tak by Pan powiedział i w dodatku z pełnymi ustami, a z pełnymi ustami się nie mówi.;) Z tego co wiem to L.Orr w świecie nauki nie jest szanowany, wiem również, że riberthing jest wymieniony w Raporcie MSWiA o sektach i nie ja go tam umieściłem. Dziwi mnie, że powołuje się Pan na coś co jest określone jako sekta, a sam zaprzecza jakoby nie był twórcą sekty. A więc skoro powołuje się Pan na sektę to regresing też jest sektą i sam pan się do tego przyznaje. To, że regresingu nie wymieniono w raporcie z nazwy, to nie znaczy, że regresing nie jest sektą, regresing jest oczywiście sektą tyko jest mniej znany od riberthingu i dlatego go pominięto. Mam do Pana gorącą prośbę, ażeby nie zasłaniał się Pan innymi i wziął odpowiedzialność za swoje czyny. Nie chciałbym, ażeby ktoś zarzucił panu tchórzostwo i proszę przyjąć moje oświadczenie : NIE INTERESUJĄ MNIE INNE PRAKTYKI, NIE INTERESUJE MNIE L. ORR ORAZ JEGO RIBERTHING! "Tymczasem bracia A uczepili się jednej z ALTERNATYWNYCH teorii jak rzep psiego ogona i uparcie brną w wiedzę, jakiej nie sa w stanie ani zrozumieć, ani zinterpretować we właściwy sposób. Panowie! Zeby się wypowiadać autorytatywnie na temat teorii medycyny, trzeba mieć wykształcenie medyczne. " A to się Panu świetlicowemu udało. Pan również nie ma wykształcenia medycznego. Informuję Pana, że moje "teorie" konsultowałem z lekarzami posiadającymi tytuły naukowe, jestem z nimi w stałym kontakcie i potwierdzili moje " teorie" co do szkodliwości regresingu. Różnica między nami jest taka, że ja swoje teorie najpierw sprawdziłem, a później ogłosiłem, a Pan swoje teorie ogłosił nie sprawdzając przyczyny działania, wystarczyło Panu to, że po prostu działa i można na tym zarabiać. Jeżeli jest Pan pewien swojej metody to proszę znaleźć jeden naukowy przykład, który wykaże, że wymuszona hiperwentylacja ma zbawienny wpływ na zdrowie. Pomijając oddychanie do woreczka lub torebki przy ataku paniki w celu uzupełnienia CO2 i uspokojeniu się i drugi przykład to przy zatruciu tlenkiem węgla, wydala się go wraz z dwutlenkiem węgla. Być może o innych dobrodziejstwach hiperwentylacji dowiem się od Pana. Ja uparcie stoję przy teorii : wymuszona hiperwentylacja> hipokapnia> zasadowica oddechowa(alkaloza)>hipomagnezemia =TĘŻYCZKA "Trzeba powiedzieć jasno, że oddychanie, nawet nadoddychanie, nazywane hiperwentylacją, nie jest nigdy przyczyną tężyczki. Oddychanie - każdy wdech i każdy wydech automatycznie powoduje rozluźnienie." Jeżeli ten cytat ma być naukowym dowodem broniącym regresingu to "BOŻE MIEJ NAS W OPIECE" . Powoływanie się na zdanie gdzie " hiperwentylacja nie jest nigdy przyczyną tężyczki" po materiałach naukowych, które przedstawiłem stawia Pana wśród dyletantów, i...ów, k....ów, niedouków, i....li, i in. Panie Żądło przecież pisałem już wcześniej, wyjaśniając pewne stany podczas sesji regresingu np."tężyczka rozpuści się w relaks".- relaks wytwarzają peptydy opioidowe(endogenne narkotyki) Np."Podświadomy lęk powodujacy tężyczkę można też lepiej nazwać napięciem przechowywanym w ciele - pamięcią ciała."- Tak jak zapach przywołuje w pamięci wspomnienia, tak samo muzyka nasuwa skojarzenia, podobnie jest ze spadkiem magnezu przypominające sceny traumatyczne, w których był podobny spadek magnezu. Ot ,cała tajemnica. Po pana ostatnim pości postrzegam Pana jako człowieka ograniczonego, nie rozumiejącego czym się zajmuje, wyjaśnię Panu bardziej dobitnie i udowodnię, że nasze rozumowanie w dużej mierze polega na skojarzeniach. Teoretycznie, jeśli kogoś porazi prąd podczas słuchania np. Pana ulubionej Dody, to po pewnym czasie gdy ten porażony usłyszy Dodę to natychmiast skojarzy to z prądem. I na odwrót, jeśli znowu kiedyś porazi go prąd to od razu przypomni mu się Doda. Tłumaczę Panu oczywistości zrozumiałe nawet dla czarnego kruka (czrny.kruk ;)). Pisząc takie idiotyzmy jak w ostatnim Pana wpisie można Pana podejrzewać, że skoro pomylił Pan Antka z Janko Muzykantem to równie dobrze może Pan pomylić Rozalkę z Naszą Szkapą. Od tej nieleczonej tężyczki rozumu Panu nie ubywa. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 09.02.13, 20:18 W ostatnim zdaniu popełniłem błąd, powinno być: Od tej nieleczonej tężyczki rozumu Panu ubywa. > Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 07:55 Polecam także RAPORT SEKT Śląskiego Centrum Informacji o Sektach. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 12:13 Ja też polecam KATOLIKOM wszelkie raporty na temat sekt. No i oczywiście ks. Natanka :) Wtedy nikt nie będzie zawiedziony, że po fakcie się dowiaduje od księdza, iż został zwiedziony. Nie może być nic gorszego, jak poczucie winy, które niszczy wszelkie efekty terapii i prowadzi do pogorszenia stanu zdrowia oraz psychiki. A więc, dobrzy katolicy, nie spółkujcie z szatanami! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 12:09 Panie Macieju A. Jeśli Pana interesuje regresing, to najpierw powinien Pan poznać, czym on jest i jak się go praktykuje. PAN MA 0 WIEDZY I 0 DOŚWIADCZENIA w związku z regresingiem. I taka jest prawda! nawet opowoeści psychopatycznego doradczy "czyleszekzadlotooszust", nie czynią z Pana osoby, która wiedziałaby, o czym pisze. Na razie jest Pan na etapie wypisywania bzdur i podpierania się autorytetami osób, które też mają wiedzę zerową i zerowe doświadczenie. A to wszystko xle Panu wróży, oj źle. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 10.02.13, 16:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 17:06 Propozycję zajęcia się czymś pożytecznym, co by poprawiło status materialny rodziny p. Maciej już ode mnie wcześniej dostał. Ale raczej nie skorzystał. Biedna ta Rozalka, biedna...... Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 18:54 Panie Leszku Ż. Przyznam szczerze, że uważałem Pana za poważniejszego przeciwnika. Prosiłem Pana o przedstawienie jakichkolwiek naukowych opracowań mogących udowodnić, że wymuszona hiperwentylacja z jej następstwami może być korzystna dla zdrowia. Pan odpowiada mi dziwacznie jakby miał Pan atak spazmofilii. Wysłałem Panu tytuły opracowań naukowych, Pan nazywa to "wypisywaniem głupot". Chyba wiem dlaczego wiedza i nauka jest przez Pana nazywana "głupotą", zacytuję Pana słowa:"„W regresingu niczego się nie uczymy. Raczej oduczamy się tego, co nam przeszkadza. Oduczamy się też bezsensownego gromadzenia wiadomości i informacji, zwanego potocznie wiedzą. Tą metodą możemy uzyskać świadomość realnej wartości owej "wiedzy". Po jakimś czasie medytacji okazuje się, że intuicyjna mądrość jest od niej o wiele cenniejsza.” Skoro dla Pana intuicyjna mądrość jest cenniejsza od wiedzy to nie mamy o czym dyskutować. Jeżeli opiera Pan swoją wiedzę na tym co Pan wkleił, czyli wypowiedź L. Orra nt. tężyczki to nie wróżę Panu spokoju ze strony różnych instytucji państwowych. Na pytania użytkowników Pana forum nt tężyczki również wkleił Pan wywody pana Orra. W związku z powyższym jestem przekonany o Pana skrajnej i niebezpiecznej ignorancji. "Jeśli Pana interesuje regresing, to najpierw powinien Pan poznać, czym on jest i jak się go praktykuje. " Odpowiem Panu tak; jeśli przeciwdziałałbym narkomanii, czy najpierw musiałbym się naćpać ażeby móc określić narkomanię jako szkodliwą dla zdrowia? "A to wszystko xle Panu wróży, oj źle." Te ostatnie Pana wpisy czytam "wiewiórczo" (cytując czrnego kruka), ale nie rozumiem co ma Pan na myśli, że co będzie ze mną "źle".? Zapewniam Pana, że jedynymi moimi doradcami są lekarze różnych specjalności, a nie tak jak niejednokrotnie Pan sugerował inni forumowicze. Do moich przemyśleń doszedłem sam, a potwierdzili je naukowcy, prawdziwi naukowcy Panie Żądło. Co mnie nakłoniło, opiszę w swoim artykule, który już kończę. Zadbam o to, ażeby dotarł do jak największej liczby czytelników. Mam nadzieję, że dzięki temu wielu ludzi uniknie utraty zdrowia i nie wpadnie w destrukcyjne sidła sekty, na czele której Pan stoi. Jeżeli nie ma Pan niczego mądrego do napisania to proponuję cierpliwie poczekać na dalszy ciąg wydarzeń. Mogę jedynie Pana zapewnić, że jest to dopiero początek w kierunku zdobywania przez Pana rozgłosu, a tak naprawdę złej sławy. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 20:38 Panie Macieju! Odpowiem tak: Gdyby ci wszyscy madrzy ludzie, na których autorytet się Pan powołuje, mieli coś mądrego do napisania na temat regresingu, to nie potrzebowaliby jako pośrednika strugacza Pinokiów :) Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 22:20 Ci mądrzy ludzie wypowiadają się na temat hiperwentylacji i tężyczki. I nie wyprze się pan tego, że te dwa zjawiska występują podczas sesji regresingu ponieważ wielokrotnie pan i inni regreserzy o tym pisali. Mój brat podał literaturę fachową na temat szkodliwości tężyczki, niech pan poda literaturę fachową (czytaj medyczną) na temat pozytywnego oddziaływania hiperwentylacji i tężyczki na organizm ludzki. Konkrety poproszę, a nie wypowiedzi na poziomie martity. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 23:05 Mam teraz ważniejsze sprawy na głowie od edukowania policjaNTA CZY STOLARZA W ZAKRESIE UDZIELANIA 1 POMOCY przedmedycznej. Trzeba było uważać na kursie, to by teraz nie było zdziwienia i fantastycznych teoryjek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 23:41 Najlepszym dowodem na "szkodliwość" regresingu jest fakt, że była żona angusa158 uwolniła się od panicznego lęku przed nim. I, O ZGROZO, zrobiła to bez jego pozwolenia! Rozumiem walkę Macieja z regresingiem. On chyba po prostu panicznie się boi, że jego żona moglaby pójść na sesję i uwolnić się od strachu przez nim :))) Dlatego prewencyjnie woli ją straszyć tężyczką i hiperwentylacją, żeby nie miała odwagi skorzystać z uwolnienia. I wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 11.02.13, 08:13 Panie Żądło, prosiłem o wyższy poziom niż martity, której się pan wyparł na pewnej sali do czego jeszcze wrócimy. I tak jest kolejny materiał do sprawy, a przecież "zupełnie za darmo" udzielałem panu porad żeby pan uważał na to co pisze bo z tego są kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 23:54 Panie Leszku. Ci wszyscy mądrzy ludzie, na których autorytet się powołuję, prowadzą badania naukowe jak leczyć tężyczkę, a nie jak ją wywoływać. Gdy się z nimi skontaktowałem i opowiedziałem o regresingu, to nie chcieli mi uwierzyć. Gdy wysłałem im linki do Pańskich artykułów i dodałem swoje podejrzenia co do szkodliwości regresingu z zapytaniem, czy jako dyletant w dziedzinie medycyny nie popełniłem aby jakiegoś błędu, odpisali mi, że moje rozumowanie jest jak najbardziej logiczne. Nie będę Panu cytował co na Pana temat przedstawiciele nauki, a nie tak jak Pan, przedstawiciel szarlatanerii, powiedzieli. Ci naukowcy z którymi się konsultowałem nie mogli wprost uwierzyć, że coś tak nieetycznego może mieć miejsce. Tyle jak na razie. Panie Leszku, próbuje mnie Pan sprowokować lub poniżyć ze względu na mój zawód. Nie ma Pan szans. Pozwolę sobie na trochę megalomanii. Na koniec szkoły podstawowej miałem na tyle dobre świadectwo, że mogłem z powodzeniem podjąć naukę w szkole średniej lecz poszedłem do szkoły zasadniczej. Najlepszej w owym czasie szkoły w Polsce, z pośród trzech takich o profilu "stolarz mebli stylowych". Nauczyłem się tam rzeźbić meble w różnych stylach, nauczyłem się kłaść politurę na wysoki połysk i wiele innych rzeczy, o stolarstwie stosowanym przed wiekami nie wspomnę. Później ukończyłem technikum z wynikiem b. dobrym i na tym koniec mojej edukacji. Jestem uzdolniony plastycznie co pomaga mi w projektowaniu mebli. Współpracowałem ze znakomitymi architektami wnętrz, wykonywałem meble dla wielu gwiazd. Swego czasu zaopatrywałem trzy Desy w kopie antyków. Zdaniem byłej kierowniczki Desy w Poznaniu " byłem lepszy niż cały Swarzędz razem wzięty". Właściciele dużych firm z branży drzewnej konsultują się ze mną i proszą o dobrą radę. Gdy miałem 24 lata, z Wojewódzkim Konserwatorem Zabytków byłem na per ty, ze względu na moje umiejętności. W branży antyków i mebli "artystycznych" jestem niekwestionowanym autorytetem, w przeciwieństwie do Pana, gzie w świecie ezoteryki uchodzi Pan za zakałę. Co do naszego sporu, to na etapie tego forum stwierdzam, że Pan przegrał i to po kilkunastu moich wpisach. Nastawiłem się na 12 rund, a Pan już przed półmetkiem leży plackiem i tylko się odszczekuje. Fakty są takie, że przed moimi zarzutami, popartymi opracowaniami naukowymi, nie potrafił się pan obronić. Podał Pan na swoją obronę wypowiedź Leonarda Orra, który hiperwentylacją leczy, m.in.: hiperwentylację, tężyczkę, żałobę, i większość wymienionych chorób, które są rzekomo leczone, a tak naprawdę są następstwami tężyczki. Uważam, że dalsze dyskusje nie mają sensu, a zaczną przypominać trolowanie. Prawdziwa walka dopiero przed Panem. I na koniec ( mam nadzieję) wyznam Panu, że został Pan oszukany i zmanipulowany. Postąpił pan źle i niewłaściwie, wierząc, że "interwencja" Pana jest słuszna. Na koniec w tej intrydze zostanie Pan sam, zdradzony, wykorzystany i opuszczony. Tak będzie i nie żal mi Pana, chociażby ze względu na całkowity brak w Panu empatii. Koszty jakie Pan poniesie będą "zwrotem karmicznym" zwielokrotnionym o wszystkie niegodziwości jakie Pan popełnił i o których wiem. Przed chwilą przeczytałem link o hiperwentylacji, który pan podał i opuściło mnie poczucie humoru. Proszę się skupić, zacytuję własny fragment na ten sam temat, który jest w linku, a napisałem do pana wczoraj:Jeżeli jest Pan pewien swojej metody to proszę znaleźć jeden naukowy przykład, który wykaże, że wymuszona hiperwentylacja ma zbawienny wpływ na zdrowie. Pomijając oddychanie do woreczka lub torebki przy ataku paniki w celu uzupełnienia CO2 i uspokojeniu się i drugi przykład to przy zatruciu tlenkiem węgla, wydala się go wraz z dwutlenkiem węgla. Być może o innych dobrodziejstwach hiperwentylacji dowiem się od Pana. Wniosek jest prosty, musicie się doedukować, czytać uważnie i ze zrozumieniem. " Leszek! CO! Błotnik ci klekoce ! Co?! Błotnik ci klekoce! Słuchaj Maciej ja nic nie słyszę bo mi błotnik klekoce! " Tak wygląda nasza rozmowa. To co zawarte jest w tym rewelacyjnym linku, jest zawarte w prawie każdym opracowaniu, które wysłałem tyle, że o wiele bardziej rozszerzone. Proponuję przeczytać to co nadesłałem i nie obrażać mnie narzucając się z własną głupotą. Szukajcie dalej, to dobry znak, jeśli znajdziecie coś czego nie wiem, to chętnie podejmę dyskusję. A żeby dowiedzieć się co wiem, musicie przeczytać to co nadesłałem, ja idiotyzmy Orra przeczytałem od deski do deski, wy również powinniście z szacunku do przeciwbnika tak postąpić. Jeżeli jeszcze raz napiszecie to o czym sam wcześniej pisałem lub znajduje się w materiałach, które nadesłałem, to uznam to za trollowanie. Przed chwilą przeczytałem prowokujący wpis pokonanej ciamajdy. Tak lgną ćmy do ognia inspirowane przez "krka" i "wewióra". Panie Leszku, ja jestem wyjątkowo wesołym gościem, nikt nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi nad kim czuję wyższość. Jutro odnajdę Pana rodzinę i przekażę pozdrowienia od Pana, cieszy się Pan? Jestem uroczy i sympatyczny, na pewno chętnie ze mną porozmawiają na Pana temat jak to Pan pobłądził. Z zachowania widzę, że leży pan na deskach kołami do góry. Leszku, czy jako zwycięzca mogę się do Ciebie zwracać po imieniu? Pan Maciej. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 10.02.13, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 10.02.13, 23:15 Z szacunku dla tych, którym namieszali w głowach bracia A demonizując hiperwentylację oraz tężyczkę, podaję link do artykułów nt. hiperwentylacji. wieszjak.pl/szukaj/?q=hiperwentylacja Warto o tym poczytać i wtedy linkowany przeze mnie wcześniej art Leonarda Orra staje się jasny i zrozumiały. PRZYCZYNĄ HIPERWENTYLACJI JEST LĘK, a nie oddychanie. Regresing jest metodą UZDRAWIANIA, uwalniania od lęków, jak wszystkie inne metody regresywne. Histeryzowanie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 11.02.13, 00:41 DO NASZYCH SYMPATYKÓW. Dla wszystkich tych, którzy mają informacje, które mogłyby być przydatne w walce z sektą zwaną regresing oraz jej przywódcy Leszka Żądło proszę o kontakt na adres : demaskujemy_oszustow@wp.pl Wszystkim tym, którzy już napisali, dając nam informacje i wsparcie serdecznie dziękujemy:) Po zachowaniu Leszka Żądło i całkowitej bezradności wobec nauki oraz widocznym poczuciu niższości wobec mojej osoby, widać wyraźnie, że Leszek Żądło czuje prawdziwe zagrożenie. Dobrze czuje, chyba po raz pierwszy w swym beztroskim życiu. Obiecuję, że informacje od Państwa dobrze wykorzystam, przynajmniej te na które mam przyzwolenie. Mogą Państwo do nas pisać, dzieląc się swoimi troskami i zwierzać się nam z krzywd doznanych przez regresing. Już daliśmy wsparcie kilku osobom, mogąc łączyć się z nimi w ich cierpieniu i złych wspomnieniach. Gwarantujemy anonimowość. Zastanawiamy się z bratem i kilkoma osobami nam sprzyjającymi, czy nie założyć fundacji przeciwdziałającej osobom propagującym regresing. Oprócz szczytnego celu, nasze stowarzyszenie mogłoby się zajmować odczytami, prelekcjami nt. zagrożeń niesionych przez regresing. Wiązałoby się to z wyjazdami do różnych szkół, uczelni i nie tylko. Jak już regresing będzie zdelegalizowany, to nasza fundacja będzie miała niezłe referencje, trofeum w postaci utrąconego regresingu. Nie znaczy to końca działalności, wręcz przeciwnie. Tacy osobnicy jak regreserzy znajdą sobie nowe zajęcia psychomanipulacyjne, lecz my nauczeni doświadczeniem będziemy monitorować ich występki i w porę interweniować ukracając je. Serdecznie pozdrawiamy . Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 11.02.13, 10:05 WITAM Dobry pomysł demaskujemy_oszustow nad założeniem fundacji, która pomoże osobom wmanipulowanym w TERAPEUTYCZNĄ SEKTĘ REGRESINGOWĄ ORAZ METODY OKOŁOREGRESINGOWE. W miarę możliwosci dołączę do tej fundacji. Można napisać też program unijny . Zanim się rozpocznie pomoc poszkodowanym i wmanipulowanym pewnie minie trochę czasu, dlatego ja już teraz zakładam PROTEST i kieruję go do DYREKTORÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, RAD RODZICÓW , KURATORIÓW, MEN ,TELEWIZJI TVN, TELEWIZJI TTV I INNYCH ŚRODKÓW MASOWEGO PRZEKAZU. WNOSZĘ O NIEDOPUSZCZANIE REGRESERÓW NA TEREN SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I ŚREDNICH też I PRZEPROWADZANIE TA SZKOLEŃ . UZASADNIENIE: W styczniu odbył się zjazd regreserów w Szkole Podstawowej nr 1 w Toruniu, ul. Wielkie Garbary 9, 87-100 Toruń. cytat "Zjazd odbędzie się tak jak to zostało zaplanowane czyli 26 i 27 stycznia 2013 r. w Szkole Podstawowej nr 1 w Toruniu, ul. Wielkie Garbary 9, 87-100 Toruń Na stronie regresing.org/zimowy-zjazd-regreserow-w-toruniu/ znajdziecie mapkę gdzie znajduje się nasze miejsce zjazdu (czyli szkoła). Program zjazdu Dzień pierwszy (sobota 26.01.2013, g. 10:00 - 17:00): 10:00 - 13:00: * przywitanie uczestników i medytacja na "dobry początek" (prowadzi Piotr) * przedstawienie się i autoreklama uczestników (nie jest obowiązkowe) * "Uzdrawianie relacji z rodziną duchową" - wykład (prowadzi Ania) 14:00 - 17:00 * sesje regresingu * kąpiel w dźwiękach mis i gongów tybetańskich (prowadzi Stanisław Kubaszek) Dzień drugi (niedziela 27.01.2013, g. 10:00 - 17:00): Szczegóły na temat imprezy na forum "przytomny rozwój" i na Facebooku: designersites.pl/cudaducha/index.php?topic=519.0 * www.facebook.com/events/394108550671210/" więcej szczegółówTekst linka Zjazd się odbył .Nadmieniam ,że w soboty przebywają w szkołach dzieci na różnych zajęciach. Myślę ,że jest to przykład braku informacji na temat działalności regresingu. A dyr tej szkoły nie czyta taportów o sektach. Zachęcam także inne osoby o kierowanie pomocy osobom potrzebującym pomocy, gdzie w sposób podstępny dały się wmanipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 11.02.13, 11:50 Na to czekałem. Tworzy się sekta antyregresingowa. I zaczyna swe działania od działalności przestępczej. Naprawdę, tylko tego mi brakowało do szczęscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 12.02.13, 15:38 Wczoraj oglądałem film w telewizji . pokazywano jak teściowa zięciowi robiła regresing. Kazała mu się położyć na łóżku i powtarzała formułkę. wprowadziła go w stan poprzedniego wcielenia a więc podała mu smoczek do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 12.02.13, 15:48 2stylista Tobie każdy idiotyzm kojarzy się zaraz z regresingiem. A na regresingu znasz się jak świnia na astronomii. Z tą róznica, że świnia widzi gwiazdy, a ty nie widziałeś regresingu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 12.02.13, 17:19 ŻĄdŁO Między mną a tobą to zasadnicza różnica . Ja pomagam osobom wciągniętym bardzo często nieświadomie w sektę regresingu , a Ty wciągasz ludzi w regresing w celach zarobkowych i nie zbaczasz na nic . Ja Ciebie tu do dyskusji nie zapraszałem . Twoi zwolennicy na cud port prosili abyś się wyniósł i ty im to obiecałeś a teraz mówisz ,że się wyniesiesz ,ale pod pewnymi warunkami . A potrzebują teraz tam modelatorów to by cię może wzięli - poproś - chociasz wiek robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 12.02.13, 20:35 2stylista Między mną a tobą to zasadnicza różnica . Ja odpowiadam za siebie, za swoje słowa i czyny. Ty jesteś tchórzem, który ze strachu przed pokazaniu światu twarzy, ukrywa się pod anonimowym nickiem. Ciekaw jestem, kim są ludzie, dla których taki anonim jest wiarygodny? Chyba muszą miec niezłe zaburzenia umysłu i psychiki. Takich zabieraj ode mnie! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 08:03 Tu wspanialy tekst, opracowany przez wybitnych polskich naukowców. Oczywiście z dedykacją dla sekty antyregresingowej. Przyda się w sam raz do prania mózgów żonom: "Jestem kobietą szczęśliwą. Rano wstaję razem z moim mężem i gdy on goli się w łazience, przygotowuję mu pożywne kanapki do pracy.Potem, gdy całuje mnie w czoło i wychodzi, budzę naszą piątkę dzieciaczków, jedno po drugim, robię im zdrowe śniadanie i głaszcząc po główkach żegnam w progu, gdy idą do szkoły.Zaczynam sprzątanie. Odkurzam, podlewam kwiatki, nucąc wesołe piosenki. Piorę skarpetki i gatki mojego męża w najlepszym proszku, na który stać nas dzięki pracy mojego męża, i rozwieszam je na sznurku na balkonie. W międzyczasie dzwoni często mamusia mojego męża i pyta o zdrowie swojego dziubdziusia. Teściowa jest kobietą pobożną i katoliczką, znalazłyśmy wiec wspólny punkt widzenia. Po miłej rozmowie, jeśli już skończyłam pranie i sprzątanie, które dają mi tyle radości i poczucie spełnienia się w obowiązkach, idę do kuchni i przygotowuję smaczny obiad dla naszego pracującego męża i ojca, który jest podporą naszej rodziny i dla naszych pięciu pociech. Kiedy już garnki wesoło pyrkoczą na gazie, a mieszkanie jest czyste, pozwalam sobie na chwilę relaksu przy płycie z Ojcem Świętym i robię na drutach sweterki i śpioszki dla naszej szóstej pociechy, która jest już w drodze, a którą Pan Bóg pobłogosławił nas mimo przestrzeganego kalendarzyka, co jest jawnym znakiem Jego woli. Nie włączam telewizji, ponieważ płynący z niej jad i bezeceństwo mogłyby zatruć wspaniałą atmosferę naszej katolickiej rodziny. Czasami haftuję tak, jak nauczyłam się z kolorowego pisma dla katolickich pań domu, albowiem kobieta nie umiejąca haftować nie może się w pełni spełnić życiowo. Kiedy moje dzieci wracają ze szkoły radośnie świergocząc, wysłuchuję z uśmiechem, czego dziś nauczyły się w szkole. Opowiadają mi o lekcjach przygotowania do życia w rodzinie, których udziela im bardzo miła pani z przykościelnego kółka różańcowego. Córeczki proszą, abym nauczyła je szyć, ponieważ chcą być prawdziwymi kobietami, nie zaś wynaturzonymi grzesznicami z okładek magazynów, chłopcy natomiast szepczą na ucho, że na pewno nigdy nie popełnią tego strasznego grzechu, który polega na dotykaniu samych siebie, ani nie będą oglądać zdjęć podsuniętych przez samego szatana. Karcę ich lekko za wspominanie o rzeczach obrzydliwych, lecz jestem szczęśliwa, że wczesne ostrzeżenie uchroni moich dzielnych chłopców przed zboczeniem i abominacją. Mój maż wraca z pracy po południu. Witamy go wszyscy w progu, po czym myje on ręce i zasiada do posiłku, a ja podsuwam mu najlepsze kąski, aby zachował siłę do pracy. Potem mój mąż włącza telewizor i zasiada przed nim w poszukiwaniu relaksu, a ja zmywam talerze i garnki i zabieram jego skarpetki do cerowania, słuchając z uśmiechem odgłosów meczu sportowego w telewizji. Wieczorem kąpię nasze pociechy i kładę je spać. Kiedy wykąpiemy się wszyscy, mój mąż szybko spełnia swój obowiązek małżeński, ja zaś przeczekuję to w milczeniu, ze spokojem i godnością prawdziwej katoliczki, modląc się w myśli o zbawienie tych nieszczęsnych istot, które urodziły się kobietami, ale którym lubieżność szatana rzuciła się na mózgi, które w obowiązku szukają wstrętnych i grzesznych przyjemności. Zasypiam po długiej modlitwie i tak mija kolejny szczęśliwy dzień mojego życia." **A teraz pytanie za 100 punktów - co to jest ?** **Odpowiedź:** **FRAGMENT KSIĄŻKI "Przygotowanie do życia w rodzinie" -** **autor Maria Ryś - podręcznik dla gimnazjum i szkoły ponadgimnazjalnej o miłości, małżeństwie i rodzinie - zaaprobowany przez MEN i opłacony z Twoich podatków.** **Cena detaliczna 20 zł** Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 09:59 Coraz bardziej widzę jak ludzie związani z regresingiem i wmanipulowani w metody regresingowe i około regresingowe potrzebują pomocy. odwrotność myślenia , zagubienie po sesjach regresingowych, trudności w odnalezieniu się w rzeczywistym świecie i środowisku i wiele innych jeszcze dolegliwości. Dobrym przykładem są regreserzy i ich klienci z ciągłymi problemami piszący posty na forum designersites.pl/cudaducha/index . te wieczne problemy i dolegliwości potrzebują wsparcia psychologicznego natychmiastowego . im szybciej tym krótszy okres powrotu do normalności. Żądło twój tekst o szczęśliwej kobiecie tobie jest nieprzydatny ,albowiem była żony nie odeszły od Ciebie bez powodu . Dla Ciebie to "marzenie ściętej głowy". Tak rozumiane pojęcie szczęśliwości to pewnie objawia się lub jest skutkiem regresingu i podobnych praktyk . A co do uczuć religijnych to ja twoje uczucia akceptuję i nigdy nikogo nie wyśmiewam .Ale przypuszczam ,że twoje wyśmiewania się np z katolików obrazują twój poziom kultury i mogą to być także skutki twoich metod. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 12:04 2stylista Forum Przytomny Rozwój Duchowy pełni rodzaj grupy wsparcia. Jeśli Ty w tym widzisz coś złego, to świadczy tylko o Twoim prymitywizmie i chamstwie. I daj Boże, żeby nikt nie trafił na takie wsparcie, jakiego udzielasz. Co do Twojej deklaracji o akaceptacji moich poglądów religijnych, czy światopoglądowych, to dałeś dowód, jak jest naprawdę, obiecując nękanie w sprawie regresingu roznych instytucji. Przytoczony cytat z ksiązki szkolnej, nomen omen, uważam za bardzo ładny i inspirujący. Tak właśnie powinna postępować dobra żona - chrześcijanka. Albo muzułmanka (tylko wtedy bez odrazy do seksu). Jest tylko 1 drobny problem. Polska nie jest krajem katolickim. I to gwarantuje Konstytucja! Dlatego też w podręcznikach nie powinno byc takich tekstów, bo miejsce dla nich jest na lekcjach religii. I druga sprawa - kwestia autorytetów naukowych. Ktoś utytułowany ten tekst napisał a inne autorytety zatwierdziły go jako obowiązujące w szkolnictwie. Bez żadnych badań naukowych!!! Podobnie jest z autorytetami, na które powołuje się Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 13:30 Żądło zbaczasz Pan z rzeczami ,które nie są tematem wątku . Do tego tak się to Panu wszystko wymieszało . Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 15:19 2stylista Niezdolność do zrozumienia, na czym polega autorytet naukowca, który wypowiada się o rzeczach, o jakich nie ma pojęcia, jest jak najbardziej w temacie. Bo jak się ktoś powołuje na autorytet naukowców, którzy RZEKOMO wypowiadają się o regresingu, a udają, jakoby wiedzieli o czym bredzą, to bładzi. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 17:19 ABY NIE ZBACZAĆ Z TEMATU Przyjm ode mnie taką dobrą radę . Zrezygnuj z metod REGRESINGOWYCH BO TO NIE CZASY KOMUNISTYCZNE . ZAJMIJ SIĘ NA STAROŚĆ CZYMŚ GODNYM .Zawsze możesz zarobione pieniążki których jeszcze nie wydałeś ( tak cicho aby się Urząd Skarbowy nie dowiedział) wydać np na pomoc osobą poszkodowanym przez METODY REGRESINGOWE .Często tak bywa ,że na starość ludzie się poprawiają . Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 13.02.13, 17:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 18:52 2stylista Właśnie widzę, z jakim szacunkiem, co go deklarowałeś, podchodzisz do mnie naprawdę. To na starość przyprowadź mi jakąś ofiarę regresingu, zebym się mógł nią zaopiekować. Z wzajemnością, bo moja emerytura ma podobno wynosić całe 1100 zł. I nie namawiaj mnie, żebym przekazywał komuś jakies pieniądze w nelegalnym obiegu. Jeśli zasłuży na prezent, zapłaci podatek jak od prezentu. Na pewno na starość będziesz miał szansę poprawić się. Nie zmarnuj jej, bo szkoda życia. W zasadzie szansę poprawy masz już teraz. Po co czekać na starośc? Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 18:16 Panie Żądło, czego Pan się boi? Przecież regresing jest tak fenomenalną praktyką, że naukowcy na pewno Panu przyklasną, prawda? No to czego Pan się boi? Dlaczego od kilku miesięcy nie znalazł Pan żadnych kontrargumentów wobec moich podejrzeń wtedy, a dzisiaj pewności, że regresing jest szkodliwy dla zdrowia. Jak Pan wygląda w oczach tych, którzy Panu zaufali i Pana podziwiali. Liczą na Pana, a Pan sprawia wrażenie człowieka całkowicie zdezorientowanego nie potrafiącego obronić własnej metody. I to przed kim, "zwykłym budowlańcem". Dostał Pan ochłap(wiadomo od kogo) o przeciwdziałaniu panice, o którym sam pisałem dzień wcześniej, złapał się Pan go jak tonący brzytwy i to wszystko? Teraz chce Pan odczarować wszystko bełkotliwymi, prowokującymi i zaczepnymi wpisami. Nauczył się Pan i uczył Pan innych jak dokonywać sztuki samookłamywania się przy pomocy afirmacji. Niech Pan sobie wymyśli afirmacje, która odmieni rzeczywistość i wyciągnie Pana z kłopotów. Zastanawiam się czy jest Pan tak obłudny, czy złośliwy, przeinaczając fakty. Proszę przedstawić cytat, w którym mój brat wypominał Panu, że stracił na Pana tysiące złotych. Albo jest Pan kłamcą, albo uroił sobie Pan taką informację, przeafirmował ją Pan wielokrotnie i teraz Pan w to wierzy. Proszę przedstawić dowód/cytat i będzie jasne kto kłamie. Mój brat pisał o pieniądzach wydanych tylko na ZU, a nigdy nie o Panu Prawda też jest taka, skoro porusza Pan złośliwie nie swoje sprawy, że kobieta, która Panu zaufała straciła dzieci przez Pana. Woli przebywać ze starym człowiekiem niż korzystać z możliwości spędzenia czasu z własnymi dziećmi. Kiedyś taka nie była. Co się stało, że matka mając do wyboru przebywanie z dziećmi woli towarzystwo ZU? Czy jest wyrodną matką czy ma przestawioną psychikę. I to właśnie Pan się chwali, że po Pana regresingu postanowiła porzucić rodzinę. Ciekawe jakie miała afirmacje, bo wydaje się, że wierzy w rzeczy, które nigdy nie miały miejsca. Jej los jest już przesądzony i tylko wyjątkowa złośliwość karze Panu o niej przypominać. Odeszła to odeszła i nie ma po kim rozpaczać. Dla mojego brata lepiej, ale czy dla niej? Z akt, do których mam oficjalny dostęp wiem o rzeczach, o których ani Pan, ani dziewczyna, którą lubiłem nie ma pojęcia, także wszystko przed Wami. Może ta dziewczyna kiedyś wam podziękuje, jak się ocknie bez niczego, bez domu, pracy, dzieci i godności. Jak do tego dojdzie, a dojdzie na pewno, to będzie wiedziała komu dziękować. Właśnie ta sytuacja mnie nakłoniła do poszukiwań odpowiedzi, poza kontekstem psychologicznym, co się dzieje wewnątrz człowieka, że zmienia mu się osobowość z pierwotnej na wtórną czyli kultową. Dziś już wiem, że człowiek poddany praniu mózgu w postaci afirmacji i przypieczętowany regresingiem nie ma szans. To tak jakby komuś nalać halucynogenów i później nim sterować. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 13.02.13, 18:47 To, ze ta dziewczyna, wybrała to, co chciała wybrać, nie wynika z tego, że jej zaszkodził regresing. Nie mam pojecia, jakie stosowała afirmacje. Nie chwaliła mi się i nie konsultowała ze mną. Ale mam pewnośc, że to był jej wolny wybór, który trzeba wreszcie uszanować! Jesli sie uwolniła od panicznego lęku przed byłym mężem, to jest sukces. Sukces, na jaki większości kobiet nie stać. Pan ją za to potepia, a ja podziwiam i wspieram. Pan na dodatek potępia mnie. I z powodu tego potepienia wszczyna histerie antyregresingową i uczestniczy w tworzeniu sekty antyregresingowej. Osoba dorosła ma prawo podejmować takie decyzje, które uznaje za słuszne. I nikt nie ma prawa jej potepiać. To nie tylko kwestia kultury osobistej. To kwestia praw człowieka. A kto je publicznie neguje, postępuje bezprawnie. Na temat tysięcy zł rzekomo wydanych na "pseudoterapię", porozmawiam z bratem przed sądem. Myślę, że znajdziemy zadowalające obie strony wyjasnienie. Wybaczy Pan, że nie dyskutuje z Panem merytorycznie, ale w moich oczach nic Pan sobą nie reprezentuje w sensie wiedzy o regresingu. Poza tym, że się Pan puszy, że poznal regresing lepiej niż ja, to niestety, Pana wiedza jest równa zero. No, może mniej niż zero, bo dotyczy skleconych naprędce pod wpływem emocji teoryjek na temat hiperwentylacji przystosowanych do systemu błędnych wyobrażeń o regresingu. To jak z Panem dyskutować o poważnych sprawACH? Żeby się publicznie wypowiadać o czyms, trzeba to poznac. A żeby poznać, trzeba przejść teorie i praktyke. Z tym, że Pan się nie nadaje ani do jednego, ani do drugiego. Takie osoby jak Pan, moglyby rzeczywyście doznać uszczerbku na zdrowiu, gdyby próbowały regresingu. Bo jeśli ktoś jest do czegoś negatywnie nastawiony, to to coś mu na pewno zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 14.02.13, 00:25 leszekzadlo napisał: > To, ze ta dziewczyna, wybrała to, co chciała wybrać, nie wynika z tego, że jej > zaszkodził regresing. Nie mam pojecia, jakie stosowała afirmacje. Nie chwaliła > mi się i nie konsultowała ze mną. Ale mam pewnośc, że to był jej wolny wybór, k > tóry trzeba wreszcie uszanować! > Jesli sie uwolniła od panicznego lęku przed byłym mężem, to jest sukces. Sukces > , na jaki większości kobiet nie stać. Pan ją za to potepia, a ja podziwiam i w > spieram. Może ma Pan rację, może "ta dziewczyna wybrała to, co chciała wybrać", a regresing pomógł jej znaleźć wymówkę na jej postępek. Poszła egoistycznie w kierunku swoich zainteresowań i człowieka, który ją fascynował (wycieczki, relacja nauczyciel/uczennica, terapeuta/ klientka), przecież trzeba było znaleźć uzasadnienie pod publiczkę.Poprzez afirmacje i sesje regresingu wmówiła sobie lęk przed " tyranem", ażeby uzasadnić swoją "ucieczkę". Tak, to logicznie się układa. Później przychodzi do Pana "zalękniona i znękana" i pan te wszystkie "lęki" odreagowuje. I Pan i ta dziewczyna uwierzyliście, że tak było naprawdę. Wiem, że jest Pan człowiekiem naiwnym, niejednokrotnie wykorzystanym, co nie najgorzej o Panu świadczy( sam nie wierzę, że to napisałem). Być może, że to co Pan usłyszał, a było "wdrukowane", tak bardzo Pana poruszyło, że do dziś Pan wierzy w słuszność swojego postępowania. Wiem, że ta dziewczyna naprawdę czuła się zalękniona i z mojego punktu widzenia zupełnie bezzasadnie. Byłem świadkiem korespondencji sms-owej, gdzie brat zadawał pytanie np." trzeba córce kupić nowy rower, czy dorzucisz się? odp. "nie nękaj mnie, niszczysz nasze dzieci i rodzinę", np. "trzeba zapłacić podatek od naszego domu" odp. "nie nękaj mnie,prokurator się tobą zajmie" . Coś w tym rodzaju nie było z tą dziewczyną możliwości normalnej rozmowy, tak jakby miała zalecone, ażeby unikała bezpośredniego kontaktu. Wiem, że na pytania kompetentnych osób(nie wymienię kto i w jakich okolicznościach), a więc na konkretne pytanie "ale niechże pani wreszcie poda na czym konkretnie polegało to nękanie,? " bo ciągle było "nęka i nęka i nęka i nęka" do zrzygania, to odpowiedziała, "że sama nie wie" niby ze zdenerwowania. Mam podejrzenie, graniczące z pewnością, że nie kłamała z premedytację. Ona w te wymysły wierzyła. Było to dla mnie tak dziwaczne zachowanie, że zacząłem szukać odpowiedzi. I znalazłem. Jestem też zszokowany, że można u matki prawie całkowicie uśpić instynkty macierzyńskie, a tak się dzieje, ale tylko wobec córki. Ma pan może jakąś teorię? Bo ja mam, kiedyś jak udowodnię pewne sprawy, a udowodnię, to może podzielę się moimi teoriami dlaczego w matce próbowano zabić instynkty macierzyńskie wobec pięknie dorastającej córki. G... Pan wie Panie Leszku, ale po tylu latach doradzania i przewodzenia ludziom w Pana zapatrzonych, miał Pan prawo się pogubić. Przekonany o swej wielkości, a zatem i nieomylności, uzurpował Pan sobie prawo o decydowaniu o cudzym losie, a to trąci despotyzmem. Mając na dwóch forach kącik: " Pytania do Leszka Żądło" , jako rutyniarz zagalopował się pan i teraz mamy awanturę. Zwierzę się Panu, jak wiem, że ta dziewczyna nie odbiera tygodniami telefonu od córki i nie oddzwania, jak przyjeżdża raz na dwa tygodnie po synka, nie wykazując zainteresowania córką, która tęskni za matką i czuje się odtrącona, to serce mi pęka. Nie ma Pan pojęcia jak sprawy się mają, jak osoba niegdyś poprawnie funkcjonująca jest obecnie zdegradowana moralnie w relacjach międzyludzkich. A wszystkie te złe rzeczy nastąpiły w momencie gdy poznała ZU i regresing. Chciałbym się Panu zwierzyć, że są momenty kiedy wyzwala Pan we mnie swoim ordynarnym zachowaniem ohydne uczucia wobec Pana i wstydzę się tego. Proszę tego nie odbierać jako groźby, lecz jako spowiedź człowieka o nadludzkiej sprawności, pomimo otyłości lecz proszę się nie obawiać, nie wykorzystam swej przewagi;). Tak właściwie to mam pretensje do pana o odczucia jakie Pan we mnie wyzwala. Wiem, że ma Pan poczucie humoru i odbierze właściwie ostatnie zdania. Proszę się wczuć (to zabrzmiało jak niedorzeczna afirmacja) co mogę myśleć o Panu gdy pisze Pan o mojej bratanicy? Teraz Pan wie jak się sprawy mają, przykładów można mnożyć, o przypomniało mi się ; bratanica złapała, powiedzmy kontuzję, gdy brat powiadomił o tym matkę to ta straszyła mojego brata prokuratorem, ale o zdrowie córki nie zapytała. Przed regresingiem ta dziewczyna nigdy by tak nie postąpiła. Jest Pan człowiekiem naiwnym i nie najgorzej to o Panu świadczy, czy jest Pan święcie przekonany, że regresing zawsze jest wykorzystywany w dobrym celu? Fakty, które ja zaobserwowałem przeczą temu, a Pan jest za leniwy, ażeby się zastanowić i pewne sprawy sprawdzić. Pan tego nie zrobił. Jak Pan myśli zmyślam czy nie zmyślam? Jeżeli już trochę Pan wie to uważam, że mieszanie mojej bratanicy w ten "syf" będzie z Pana strony wielkim nietaktem. Na koniec, opowiem panu pewną historię. Kiedyś zadzwoniłem do pewnej osoby, która Pana zna i jak się okazało Pana lubi, po to ażeby znaleźć na pana jakieś haki. Nie powiem kto to, a niech mi Pan wierzy, że obdzwoniłem mnóstwo ludzi. Ta osoba opowiedziała mi jak pewna inna dziewczyna związana z ZU odwiedziła ją w "zgniłych trampkach". Gdy ten ktoś mi to opowiadał to z wielkim tródem opanował wzruszenie i powiedział coś w tym stylu" i wie Pan co ,ta nowa dziewczyna też skończy w zgniłych trampkach". A z innej beczki, taki przykład; wie Pan, że mój brat był na okrągło nagrywany i prowokowany ażeby palnął coś na swoją niekorzyść? Ta dziewczyna nagrywała go przez kilka miesięcy, o czym mój brat nie wiedział no i nic ciekawego nie nagrała. Mam w tym momencie bardzo poważne pytanie do Pana: jak Pan sądzi, jeśli mój brat był takim tyranem i despotą, furiatem wręcz, to jakim cudem ta dziewczyna nie nagrała ani jednej sceny, w której by ją "nękał"? Nieraz się nad Panem zastanawiałem i tak sobie myślałem : albo nie wie jak jest naprawdę bo go oszukują, albo jako "guru" sekty broni swoich, albo bawi się cudzym kosztem bo jest sadystą, albo jest szantażowany i wymusza się na nim lojalność. Myśli takie mnie nachodzą, ponieważ Pańskie zachowanie jest tak niestandardowe, nielogiczne, bardzo szkodliwe, że nie wiem jak je sklasyfikować. Na pewno jest złe. Proszę zbyt pochopnie nie odpisywać, w ogóle nie musi Pan odnosić się do tego co napisałem. Proszę pomyśleć. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 14.02.13, 02:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 14.02.13, 05:27 Jeden drobny dodatek: Takich spraw nie załatwia się na Foruym publicznym. Forum publiczne nie jest miejscem prowadzenia rozpraw alternatywnych do sądowych. To, co się dzieje od 17.08.2011 dzięki angus158, nie powinno w ogóle mieć miejsca. I to właśnie akcja angusa miała wpływ na zniechęcenie do siebie byłej żony. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 14.02.13, 08:45 demaskujemy_oszustow. Post kieruję do Pana. W pełni pana rozumiem i Pana brata. Chciałem panu powiedzieć ABY NIE WINIĆ MATKI DZIECI -ŻONY BRATA. oDPOWIEDŻ PAN ZNALAZŁ KIEDYŚ W SWOIM ARTYKULE CYTAT "Jeśli wpiszemy w wyszukiwarce dwa słowa „regresing, tężyczka” pojawią się artykuły na cudownym portalu i nie tylko jak sami regreserzy opisują objawy tej choroby i jak sobie z nią radzą. Gdy wpiszemy w wyszukiwarce słowo „tężyczka” i poszukamy opracowań medycznych na temat tej choroby i jej następstw, to prawda o regresingu niejedną osobę przerazi. Na skutek osiągnięcia stanów chorobowych podczas sesji regresingu wykorzystuje się fakt pojawienia w organizmie endogennych narkotyków takich jak beta-endorfina, enkefalina oraz neuroprzekaźnika dopaminy. Jeśli pójdziemy tropem narkotyków endogennych to dowiemy się z opracowań naukowych, że reakcje zachodzące w mózgu są takie same jak przy zażywaniu narkotyków egzogennych np.kokaina lub morfina a neuroprzekaźnik dopamina jest tą samą dopaminą, której brak powoduje głód narkotyczny. Ingerowanie w pracę mózgu w układzie mezolimbicznym powodujące jej nadmiar, a później niedobór i rozchwianie jej poziomu stężenia może być powodem np. schizofrenii przy nadmiarze, a choroby Parkinsona przy jej niedoborze. Powstają one tylko i wyłącznie na skutek obrony organizmu przed bólem i na skutek niedotlenienia mózgu z powodu skurczu naczyń krwionośnych." pISZĘ DO pANA ABY NIE WINIĆ MATKI DZIECI - ZONY . Sam osobiście uczestniczyłem w pomocy osobie po kilku sesjach regresingu .Osoba ta byłA PRAWDOPODOBNIE DOPROWADZONA DO TAKIEGO SAMEGO STANU ZDROWIA JAK WŁASNIE pANA BRATOWA. Ja wyprowadziłem Mi bliską osobę . aLE oŚWIADCZAM - NIECH MNIE RĘKA BOSKA BRONI JEŻELI Leszek Żądło NAWET POPRZEZ REGRESERÓW w stosunku do jakiejkolwiek bliskiej mi osoby wyrządzi podobną krzywdę . OSTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 14.02.13, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 16.02.13, 11:04 Panie Żądło Po moim wpisie, błędnie przez Pana zinterpretowanym, jako objaw mej słabości, ujrzał Pan światło w tunelu i poprzez kłamstwa, próbował pan mnie zmanipulować. "Tak więc mniej emocji, mniej poddawania się podpuszczeniom braciszka, a bedzie Pan widział sprawy we właściwym świetle. A wtedy przestanie Pan dmaskować coś, co jest wyłacznie skutkiem konfabulacji. Na pewno się da, skoro już jest taka wola." Zachował się Pan jak domorosły psycholog-analfabeta, a podobno jest Pan mistrzem psychomanipulacji. W ostatnim pana wpisie, gdzie wyraźnie poczuł Pan nadzieję, kłamał Pan w każdym zdaniu, bezczelnie lub bezmyślnie przeinacza Pan fakty. Z kimś tak zakłamanym szkoda czasu na dyskusje. Dziękuję Panu za udział w dyskusji i nieudaną próbę obrony regresingu. Dał mi Pan materiał na zakończenie mojego artykułu, coś na zasadzie " handluję prochami choć nie wiem jak się je wytwarza, wystarczy mi, że wiem jakiego mają kopa". Ciekaw jestem czy powiadomił Pan innych regreserów o naszej dyskusji, jeśli nie to ja ich niebawem powiadomię. Będą zdziwieni, że Pan "mi nie pokazał". Pokazał Pan, pokazał, aż za nadto. Jest Pan osobnikiem całkowicie bezwstydnym, brnącym w kłamstwie. Dzieje się tak, ponieważ jest pan propagatorem wybiórczo ("wiewiórczo") przez Pana rozumianej tzw. psychoterapii humanistycznej. Kierując się zasadami skrajnie egoistycznymi, nakierowanymi na samorozwój, popycha Pan swoich sympatyków w utopię, odrzucającą wszelkie dotychczasowe zasady społeczne. Chcąc pozyskać sympatyków, należy im wybić z głowy wszelkie " wzorce", " kody", "toksyczne związki" głównie poprzez afirmacje. Odciągając swoje ofiary od rodziny, przyjaciół, pracy itp. , sprawuje pan i pańscy regreserzy kontrolę umysłu swoich ofiar. Nie będę się rozpisywał nad czymś, co zostało wielokrotnie i doskonale opisane przez psychologów, którzy to mieliby mi doradzać. Czytając ich opracowania dokładnie zrozumiałem kim Pan jest i czym Pan się zajmuje. W raporcie MSWIA umiejscowiono pana działalność wśród sekt cytat: Grupa psychomanipulacyjna - pojęciem szerszym od sekty jest grupa psychomanipulacyjna, którą można scharakteryzować jako grupę, która poprzez stosowanie różnorodnych technik psychologicznych i socjologicznych, wykorzystanie fizyczne, psychiczne i materialne oraz poprzez system ścisłej kontroli powoduje uzależnienie osoby od tejże grupy lub jej przywódcy przy jednoczesnym zniechęcaniu lub odrywaniu od dotychczasowych związków rodzinnych i społecznych. Istotnym elementem tego uzależnienia jest rozbieżność między celem jawnie głoszonym a celem ukrytym, realizowanym przez grupę kosztem adepta i jego rodziny, a więc wbrew zagwarantowanej każdemu wolności osobistej. Zbliżoną definicję zaproponowała na jednym ze swych posiedzeń Podkomisja Nadzwyczajna ds. Grup Psychomanipulacyjnych Komisji Rodziny Sejmu RP. Grupa psychomanipulacyjna – zdaniem Komisji – to zbiór ludzi o charakterze totalitarnym, naruszający podstawowe prawa człowieka lub zasady współżycia społecznego, która poprzez stosowanie technik psychologicznych i socjologicznych, wykorzystanie fizyczne, psychiczne lub materialne powoduje uzależnienie osoby od tej grupy lub jej przywódcy, a jej wpływ na jednostkę, rodzinę lub społeczeństwo ma charakter destrukcyjny. Większość z proponowanych definicji sekty odwołuje się do stosowania przez te grupy psychomanipulacji, którą określić można jako zespół metod polegających na stosowaniu przez „manipulatora” względem jednostki bądź grupy osób jednej z wielu technik oddziaływań psychologicznych mających na celu wzbudzenie w niej (lub w nich) zaufania i lojalności względem „manipulatora” poprzez wyzyskanie jej niewiedzy i zdobycie w niezauważalny dla jednostki (grupy) sposób pełnej nad nią kontroli, prowadzącej do osiągnięcia własnych celów i korzyści. Dlatego też każdą metodę stosowaną w sposób planowy, świadomy i celowy, mającą przy tym charakter działań zorganizowanych, nastawioną głównie na dezorientowanie jednostki bądź grupy, wywołującą zmianę zachowań, poglądów, postaw i przekonań manipulowanego (manipulowanych) zgodnych jedynie z wolą i celami „manipulatora” nazywać można psychomanipulacją. Ze względu na bardzo szeroki zakres treściowy pojęcia „grupa psychomanipulacyjna” nie sposób odnieść go do zagadnień omawianych w niniejszym raporcie." 1) z uwagi na stosunek do religii sekty dzielą się na: sekty religijne, sekty pozareligijne, sekty synkretyczne. ⋅ ruchy ukrytego potencjału ludzkiego, uzdrawiania i ruchy paranaukowe - za cel swojej pracy uznają wydobycie z człowieka właśnie jego “ukrytego potencjału”, który w codziennym życiu został stłumiony i zagłuszony; niesprzyjający paradygmat cywilizacyjny, nastawiony nie na wartości duchowe, tylko materialne, stanowi tu dodatkową przeszkodę do pokonania, przełamanie tego stanu można dokonać najróżniejszymi metodami, takimi jak: parapsychologia, psychologia transpersonalna, rebirthing, reiki, medycyna niekonwencjonalna, stanowiącymi działania na granicy psychoterapii i religii. ⋅ grupy o charakterze mieszanym –są to grupy, w których doktrynie religijnej obecne są najróżniejsze wątki religijne, zaczerpnięte z różnych tradycji religijnych; brak dominującej tradycji religijnej powoduje, że dość trudno dokonać klasyfikacji, wiele z nich łączy się światopoglądowo z duchowością New Age." Pan oczywiście zaprzeczy, jak zwykle. Nie mam co do Pana i pańskiego regresingu cienia wątpliwości i doprowadzę Pana i Pana wymysły na skraj przepaści i ostatnią rzeczą jaką Pan poczuję to ból przydeptywanych prze ze mnie paluchów, ażeby mógł Pan w tą otchłań wpaść. ( ostatnie zdanie było metaforą, a nie groźbą) Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 17.02.13, 01:56 Panie Leszku, czy zdaje Pan sobie sprawę, że prawie w każdym zdaniu Pan kłamie? To właśnie Pan wszystko wywleka i zgania później na innych. To jest bardzo prymitywna strategia, której powinien się Pan wstydzić. Dziękuję za wcześniejszą odpowiedź na temat dziewczyny, którą kiedyś lubiłem. Piszę za siebie i nie mieszajcie do tego mojego brata. Może za daleko poszedłem w moich wcześniejszych domysłach. "To co opisujesz na temat Pani ex też jest zapewne wyssane z palca bo jak udowod > nisz o czym mówi matka z córką podczas wspólnego spędzania czasu. " To akurat można udowodnić, ponieważ krótkie i nieliczne spotkania matki z córką służyły nagraniom przedstawionym w sądzie przeciwko mojemu bratu. Na szczęście sąd te nagrania odrzucił. To był bardzo krótki okres, pozornie dobrych relacji z matką. W tym całym konflikcie należy trzymać się faktów. Fakty są takie, że dwukrotnie przeprowadzone badania przez biegłych psychologów jednoznacznie stwierdziły, że mój brat spełnia lepsze warunki materialne i jest lepszym rodzicem dla dzieci i to jemu sąd powierza opiekę nad dziećmi. To nie jest przypadek, także z wybielaniem pani ex nie należy przesadzać. Dlaczego o tym piszę? A no dlatego, że Pan Leszek Żądło kolejny raz prowokował, wyciągając wątek byłej żony i próbował wciągnąć mnie. Mnie to nie rusza, natomiast motywuje do wyjaśnień. Gdyby Pan Leszek tego nie wyciągał to teraz oglądał bym sobie np.jakiś film, ale skoro lubicie się babrać no to proszę bardzo. W moim poprzednim wpisie, naiwnie pisałem, że być może moja bratowa została otumaniona i oszukana ponieważ zachowuje się inaczej niż kiedyś. Jeśli się pomyliłem to by znaczyło, że działała z pełną premedytacją. Czyli skoro kiedyś zachowywała się bardzo przyzwoicie i miała doskonałe rozeznanie co jest dobre a co złe to znaczy, że udawała. Regresing uwolnił ją od tej maski i odsłonił jej prawdziwe oblicze jakie obserwuję teraz. Jeśli teraz jest prawdziwą sobą to jestem załamany. Te zrzucanie wzorców dzięki regresingowi służą tej dziewczynie temu, że kłamie na każdym kroku, że rzuca fałszywe oskarżenia, że stała się skrajną egoistką wobec bliższej i dalszej rodziny, mści się na innych za własne grzechy itd. WYGRAŁA? Czyli to co się stało nie było spowodowane psychomanipulacją tylko wyglądało w skrócie tak: jedzie rodzina przeciętnym kombi, w środku odpowiedzialny ojciec, dwójka dzieci i zdegustowana i znudzona żona. Zatrzymują się na światłach, obok zatrzymuje się sportowy kabriolet, w środku powiedzmy dojrzały mężczyzna obwieszony złotem. „ Znudzona” lubiła zawsze takich facetów, na siedzeniu obok zauważyła gazetę” Nieznany Świat”, „o Boże, co za facet”,pomyślała. Uśmiechnął się do niej, a ona do niego. ZIELONE! Ruszyli. „ Znudzona” poczuła jeszcze większą frustrację i nostalgię za czymś za czym zawsze tęskniła, lecz nigdy nie zaznała. Mąż o coś zapytał, nawet nie słuchała, czuła tylko wielką złość , że żyją tak przeciętnie. Znowu czerwone. Intuicyjnie poczuła na sobie czyjeś spojrzenie, to był on, facet o tych samych zainteresowaniach. Uśmiechnął się, pomachał dwoma biletami do Egiptu. Wskazał wymownie na zapalenie się pomarańczowego. „Teraz albo nigdy”. Zanim zapaliło się zielone, „Znudzona” siedział już w kabriolecie, zostawiając cały swój świat za sobą. BYŁA WOLNA. Trochę mnie poniosło, pierwszy raz w życiu, ale czy tak mam rozumieć tą sytuację? Regresing uczy samorealizacji, dążenia do własnego dobra , nie patrząc na innych. W afirmacjach należy zawsze wybaczać sobie najgorsze świństwa. Jeśli przyjmuje się takie doktryny, to zaczyna dla mnie być wszystko jasne. Może ta dziewczyna nie miała być ofiarą, a stała się tzw. żołnierzem, któż to wie. Jeśli tak jest, to nie mam co jej żałować. Związała się z kimś „ wyjątkowym”. Ona jeszcze tego nie wie co ja wiem. W świecie ezoteryki, sytuacja, która za jakiś czas nastąpi, nazywa się” zwrotem karmicznym”. To tylko kwestia czasu. Jeżeli postępowanie tej dziewczyny jest w pełni świadome, to zasłużyła sobie na los, który sobie sama zgotowała. To wszystko co mam do powiedzenia. Jeśli jakiś troll wyciągnie sprawę Pani Ex, tak jak zrobił to LŻ, chwaląc się swoją zasługą, to będę się rozwijał na wasze życzenie. Jeśli Lucynko nie życzysz sobie wzmianek na swój temat, to trzymaj swoich fałszywych przyjaciół na wodzy. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 03:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 18.02.13, 17:27 "Przez te twoje paplania straciłem całom noc. Nawet i mnie nie szanujesz ze jutro do roboty pójdę zmęczony. " To jest dopiero chore, żeby siedzieć z własnej woli po nocy, a potem mieć pretensje do drugiej osoby za to, że się jest zmęczonym. Człowieku, zastanów się czasem co Ty wypisujesz. A tak poza tym, to racz wziąć pod uwagę, że Twój brak umiejętności wysławiania się w języku polskim jest dosłownie katorgą dla czytających tę dyskusję. Jak już mowa o szacunku, to zdecydowanie bardziej na miejscu byłoby tu stwierdzenie, że Ty nie szanujesz innych rozmówców kalecząc aż tak polską mowę. To tak odnośnie formy Twoich wpisów, bo jeśli chodzi o treści, to... no cóż... to jest jeszcze dalej idący brak szacunku. Naprawdę ciężko się czyta tak prymitywne i chamskie wypowiedzi. Człowiek po prostu czuje się zażenowany. Z tymże nie obwinię Cię o to, że je czytam. Czytam, bo temat mnie interesuje, więc czytam. Zauważ. Wolna WŁASNA wola. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 18.02.13, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 18.02.13, 21:14 dark.angelo Jeżeli ktoś pisze w taki sposób jak Ty w swoim poście, to pomimo, że stoimy po dwóch stronach barykady, to nie ma szans, ażeby Cię ktoś z nas obraził. Możemy się pospierać, ale po takim wpisie nie sądzę ażeby ktoś Ci ubliżył. Jeśli o mnie chodzi to chyba napisałem o wszystkim o czym chciałem i przenoszę spór na wyższe rejony. Obawiam się, że nie jesteś do końca zorientowany, a jesteś w swej lojalności dalece nieobiektywny. Też już bym tego nie ciągnął, a "obelgi" leciały z dwóch stron. Domyślam się kim jesteś i byłbym wdzięczny gdybyś odniósł się do moich "wywodów" bardziej merytorycznie, mam na myśli regresing. To, że ktoś od wielu lat się czymś zajmuje, to nie znaczy, że robi dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 18.02.13, 22:54 dark.angelo Jeśli masz konkretne pytania, które Cię nurtują, to je zadaj, a my w miarę możliwości odpowiemy. Chociaż myślę, że wszystko już tutaj padło, a jak kto to rozumie to już kwestia intencji. Jeśli np. pada pytanie " dlaczego nie pozwalałeś komuś rozwijać się w "ezoteryce". To na prawdę ręce opadają, bo właśnie wiem, że było odwrotnie. Nie dziw się więc, że krew nas zalewa jak ktoś rzuca kłamstwo i kurczowo się trzyma tej wersji. Obawiam się ,że są to typowo sekciarskie metody, rzucić kłamstwo, a następnie wmawiać, że to kłamstwo rzuciłem np. ja. W każdej chwili można przecież sprawdzić na forum jak było. "Sekciarz", wiedząc, że mam świadomość nieracjonalności takiego zachowania, liczy na to, że poczuję się bezsilny wobec takiej obłudy i odpuszczę. Normalnie bym tak zrobił, ale przejrzałem tą grę i takim formom zaszczuwania się nie poddam. Wracając do czarnego kreta to do wczoraj miałem wątpliwości kto to taki. W swoim ostatnim wpisie na innym forum gdzie próbował również mnie sprowokować, użył bardzo charakterystycznego określenia, a właściwie kilku słów w specyficznej "składni". I olśniło mnie. To jest ta sama osoba, która prawie dwa lata temu napisała do mojego brata ohydnego sms-a, a w nim zostało zaatakowane bezbronne, czteroletnie dziecko, mój bratanek. Nr telefonu oczywiście " jednorazowy". Nie mogę podać treści, boję się dawać pożywkę tym, którzy okazali się bezduszni. Pani psycholog, która przeczytała tą treść z wrażenia siarczyście zaklęła, wymsknęło się jej. Wiem już kto tego sms-a napisał i tego nie daruję. Ta sprawa będzie załatwiona poza forum. Mój brat miał już kilkanaście postępowań, w których zarzuty były" fabrykowane". Z naturalnych względów zostały umorzone, ale dowody na składanie fałszywych zeznań pozostały. Wszystko w swoim czasie. Chęć pogrążenia mojego brata została wyraźnie wyartykułowana prze LŻ "jak dobrze pójdzie, to dostanie 8 lat odsiadki". Sprawy na które LŻ tak liczył zostały również umorzone. To wszystko stało się po tym jak mój brat ośmielił się wyrazić to, że poczół się oszukany. Popełnił błąd, bo nie wiedział jaka będzie reakcja, liczył na merytoryczną dyskusję, a sprawa skończyła się w sądzie. ZU pozwał mojego brata o zniesławienie i sąd rozstrzygnie w tej sprawie. Obydwie strony pewnie są dobrej myśli. Trzeba poczekać. Mogę z czystym sumieniem użyć takiego porównania, to co przeżył główny bohater ( Bogusław Linda) w filmie "TATO" to jest małe miki w stosunku co przeżył mój brat. Do tej pory. Także drogi Jacku jak sądzę, chyba nie jesteś w temacie. Co do mojej kampanii przeciw regresingowi, to informuję, że rozwija się we właściwym kierunku. Dałem regreserom kierunek mojego działania. Idę z otwartą przyłbicą, macie czas na przygotowanie się. Możecie się bronić jeśli macie argumenty, ale jak się wydaje chyba z tym kiepsko, skoro sam Leszek Żądło nie podjął tematu, tylko wypuścił kilka epitetów. no cóż, przykro ciągle mieć rację. Może Ty jacku skoro siedzisz w ezoteryce obalisz moje podejrzenia co do regresingu? Ale jakieś konkrety, poproszę i robię to bardzo grzecznie. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - promocja 19.02.13, 07:56 Ogłaszam nadzwyczajną promocję na regresing dla żony Macieja A. Sesja całkowicie za darmo! Warunkiem skorzystania z nadzwyczajnej promocji jest opisanie swoich doświadczeń przed sesją, w trakcie sesji i po sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - promocja 19.02.13, 10:44 Drogi Leszku Moja żona chętnie podziękowałaby Ci osobiście za propozycję, ale ma zbyt krótki łańcuch, którym przykuta jest do kuchni i nie sięga do komputera. Wracając do Twoich byłych to muszę Ci wyznać, że bardzo mnie polubiły, a znalazły się też takie, że obiecały się pomodlić z mnie. Pani Magda również przekazała Tobie że jestem bardzo sympatyczny, no. I tak sobie myślę, że żadnej teraz przy Tobie nie ma, nawet regresing nie pomógł. A może zaszkodził? Krótko mówiąc mnie Twoje partnerki lubiły, a Ciebie nie za bardzo. Także próba rozbicia kolejnej rodziny skończyła się fiaskiem. Tak na poważnie, to zaczynasz zachowywać się jak skazaniec siedzący w celi, którego los jest przesądzony i poprzez prowokowanie swojego "oprawcy" dowie się czegoś co będzie iskierką nadziei. To nie jest iskierka, jest to światełko w tunelu, a właściwie jest to reflektor pędzącego pociągu. BUUUUM!!! Pan Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 16.02.13, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 16.02.13, 23:38 Czarny kruku Poproś swojego anioła, ażeby znalazł naukowe opracowania obalające moje tezy zamieszczone w pierwszych moich postach. Leszek Żądło zaczął szukać odpowiedzi po dwudziestu latach i słabo mu idzie. Pomóż mu, może znajdą się inni regreserzy, którzy mi wytłumaczą, że moje tezy są do niczego. Bez wyzwisk, bo na mnie nie działają tylko zabierają czas. Jestem wyjątkowo cierpliwy, mam wiedzę, mam czas, puki co jestem górą. Artykuł zamieszczę, zakończenie dał mi LŻ a wstęp dał mi czrny, kruk na temat dziewczyny. Obecnie nie znam osobiście żadnego sędziego, który mógłby mnie uchronić przed kimkolwiek. Nie wiem skąd wam przychodzi to do głowy i o jakiego sędziego wam chodzi? Głupie gadanie i tyle. Oj czarny kruku naciaflotałeś, naciaflotałeś bez sensu i co z tego wynika? NIC! LŻ wrzucił link z moim pierwszym wpisem na CUD i co? i nic. Nikt mi nie podskoczy, bo mam rację, a ty czrny kruku chciałbyś zaradzić, ale nie potrafisz bo nie masz wiedzy. A ja mam wiedzę i jestem górą. OOOOMMMMmmmm! Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 17.02.13, 00:10 czrny krk Mam prośbę podam ci odpowiednie terminy, a ty zapoznasz się z ich znaczeniem i wyjaśnisz mi ich działanie na organizm ludzki. Napiszesz czy jest szkodliwy cz wręcz przeciwnie, dobrze? ą więc po kolei: homeostaza, hiperwentylacja wymuszona, hipokapnia, alkaloza, tężyczka/spazmofilia. Możesz korzystać z wiki, tam też znajdziesz odpowiedzi. Ja korzystałem z opracowań naukowych i naukowcy potwierdzili moje podejrzenia. Złościsz się z bezsilności, a zupełnie niepotrzebnie, wystarczy trochę wiedzy i wszystko robi się jasne. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 00:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 17.02.13, 00:45 Oj czarny kruku, coś mi się wydaje, że sobie wypiłeś bo trochę bez sensu nadajesz. Jeśli tak lubisz Leszka, to przekaż mu żeby na wszelki wypadek wziął ze sobą szczoteczkę do zębów i piżamę bo może w Tucholi dłużej zabawić. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 01:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 01:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 01:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 17.02.13, 00:38 No widzisz, nie chcesz wiedzieć więcej, trudno. To, że L Ż napisał tyle książek to w jego przypadku powód do wstydu, a nie do dumy, bo jedna głupsza od drugiej. Lż nie jest naukjowcem tylko świetlicowym z b. krótkim stażem i nie potrafi się wybronić przed rzemieślnikiem, którym jestem. Regreserzy jeśli poczują się urażeni to mogą pozwać mnie do sądu po napisaniu artykułu lub po odebraniu listu z moimi przekonaniami co do szkodliwości regresingu. Nie zniechęcisz mnie. Tak naprawdę nie jesteś w stanie mnie niczym zaskoczyć. Chamstwem też nie, a za to tobie nerwy puszczają, ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
czrny.kruk [...] 17.02.13, 00:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 18.02.13, 17:38 Podziwiam Cię Macieju. Przeczytałam całą tą dyskusję i naprawdę Cię podziwiam. Twojego brata także. Za odwagę, inteligencję, opanowanie, kulturę i moralność. Naprawdę cieszę, że takie osoby istnieją. To, co robisz - walka z niszczeniem ludzi za pomocą tego typu metod i szeroko pojętej psychomanipulacji, to naprawdę coś bardzo ważnego i miej świadomość, że nawet jeśli ktoś się nie wpisuje w tego rodzaju tematach, to jednak dużo osób je czyta. To co robisz i jak to robisz jest naprawdę ważne, i naprawdę wiele zmienia. Tzn. Ty i Twój brat, bo obaj jesteście wspaniali. Przykro mi w związku z tym, co spotkało Twojego brata. pozdrawiam Was obu, naprawdę tacy ludzie jak Wy są bardzo ważni Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 18.02.13, 23:33 kat-k-a Dziękujemy serdecznie, jest to miłe, chociaż nie liczymy na aplauz tak jak inni to interpretują lecz na zrozumienie tematu i ukrócenie bezkarności pewnych ludzi. Na tym polega różnica, że Leszek Żądło w swej ideologii, którą nazwał psychoterapią humanistyczną, a zarazem ścieżką duchową każe odrzucać wszelkie wzorce kulturowe, zdobycze naukowe również każe odtrącać na rzecz intuicji wyzwolonej podczas regresingu. O tym pisze LŻ w swych artykułach i ksiązkach, które również przeczytałem. Zrobiłem to ze zrozumieniem. Ci, którzy mu uwierzyli lub są w ten sekciarski proceder wmieszani oczywiście nie są w stanie zrozumieć tego co dla większości jest jasne jak słońce. Dlatego tak trudno dojść do jakiegokolwiek porozumienia. Na ten temat jest tyle opracowań, że nie będę się rozwijał. Pierwszym jakby przykazaniem w postępowaniu w stosunku do osoby zwerbowanej przez sektę jest " nie krytykować sekty, a najważniejsze nie krytykować GURU". Mój brat niestety nie wiedział pisząc pierwszy post o tym, że ma do czynienia z destrukcyjną sektą. Nie był przygotowany na te wszelkie przykrości i pomówienia jakie go spotkały. Myślę, że jest zbyt mało informacji nt. sekt i jak z nimi postępować. Ofiara sekty ma tak zmanipulowaną psychikę, że z chwilą krytyki jej "guru" całkowicie się odcina od osoby podważającej jej nowe doktryny. To jest bardzo ważne w obcowaniu z osobą z tzw. kultową osobowością. Próba " przemówienia do rozumu" zawsze kończy się fiaskiem. Niestety w przypadku pewnej dziewczyny zadziałało klasycznie. Jeszcze raz diękujemy za wsparcie, można również do nas pisać na adres : demaskujemy_oszustow@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 19.02.13, 07:53 Mnie tylko martwi jedna kwestia. Kiedy się spotkamy z Maciejem na sali sądowej, to boję się, że on wyciągnie świadectwo, że mu wolno pisać te wszystkie idiotyzmy na temat mnie oraz regresingu. A świadectwo będzie stwierdzało niepoczytalność i zawierało podpis psychiatry. Domyślam sie, że tak być może z powodu całowitego poczucia bezkarności u Macieja. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 19.02.13, 10:16 leszekzadlo napisał: > Mnie tylko martwi jedna kwestia. > Kiedy się spotkamy z Maciejem na sali sądowej, to boję się, że on wyciągnie świ > adectwo, że mu wolno pisać te wszystkie idiotyzmy na temat mnie oraz regresingu > . A świadectwo będzie stwierdzało niepoczytalność i zawierało podpis psychiatry > . Po pierwsze to Pan Maciej, a nie Maciej drogi Leszku. Ze względu na brak z Twojej strony merytorycznych odpowiedzi, a tylko wdę z twej strony sztubackie zaczepki, to mam wszelkie prawo traktować Cię protekcjonalnie, mój chłopcze.:)( nie wiem jak się robi znaczek z podniesioną brwią). Mnie martwi co innego, kiedy spotkamy się na sali sądowej, pan psychatra da mi skierowanie na regresing, który nie jest refundowany przez MZ i kasę chorych. Tego się boję choć to nierealne. Chyba, że regresing przejdzie testy, a przejdzie już moja w tym głowa i wiem jaki będzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 19.02.13, 12:22 leszekzadlo napisał: > Mnie tylko martwi jedna kwestia. > Kiedy się spotkamy z Maciejem na sali sądowej, to boję się, że on wyciągnie świ > adectwo, że mu wolno pisać te wszystkie idiotyzmy na temat mnie oraz regresingu > . A świadectwo będzie stwierdzało niepoczytalność i zawierało podpis psychiatry > . > Domyślam sie, że tak być może z powodu całowitego poczucia bezkarności u Maciej > a. Mnie martwi więcej kwestii, ale jeśli już mowa o świadectwach psychiatrycznych, to mam takie pytanie, na które byłoby miło, gdyby udzielił pan odpowiedzi (zwłaszcza, że pan sam tak chętnie porusza tę tematykę) - no więc pytanie jest takie: Czy ma pan jakieś świadectwa potwierdzające pańskie zdrowie psychiczne? Rozumiem, że jest pan go pewien, więc nie powinno być problemu (w sensie jakiejś niechęci z pańskiej strony) w poddaniu się tego rodzaju badaniom. Choćby po to, żeby ukrócić te wszystkie "oszczerstwa" pod pańskim adresem, żeby udowodnić, że nie mają one uzasadnienia w rzeczywistości. Przy czym nawet korzystnym by było, żeby poddał się pan kilku takim badaniom u różnych psychiatrów - wtedy orzeczenia byłyby bardziej wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 21.02.13, 22:12 Witam, mam dylemat po przerwie.... Czy cokolwiek TU się zmieniło? Nie! "Jednak bazujecie na NIEWIEDZY. Na nieznajomosci medycyny, psychologii, regresingu, a nawet prawa. Panowie! Zeby się wypowiadać autorytatywnie na temat teorii medycyny, trzeba mieć wykształcenie medyczne. Żeby się publicznie wypowiadać o czyms, trzeba to poznac. A żeby poznać, trzeba przejść teorie i praktyke. Z tym, że Pan się nie nadaje ani do jednego, ani do drugiego. " Padłam na twarz przed autorytetem w tak wielu dziedzinach! Szkoda tylko, że nie potrafi udzielić merytorycznej wyczerpującej odpowiedzi na żadne z zadanych pytań w SWOJEJ dziedzinie. Nie ma odpowiedzi, za to są inwektywy w rodzaju:"Strugacz pinokiów" Każdy bałwan, który nie ma argumentów nazwie Cię antysemitą i nazistą ( vide: fora w jakże interesującym nas temacie, a przede wszystkim to, z którego wykastrowano 800 wpisów). Miło, że dołączył brat Grzegorza ( którego serdecznie pozdrawiam), a obydwu gratuluję kompletnej dyskredytacji ....tfu....regresingu! Brawo Panowie, jestem z Was dumna:-)) Zauważyłam też znajome bazgroły na forum, ale mam nieodparte wrażenie, że nick przechodzi z ręki do ręki. Nie odpowiadałabym wcale temu ...skunksowi/ skunksicy;-) Mamy już wystarczającą wiedzę o tym indywiduum. Indywiduum jest już po "sesjach" ( baaaardzo szeroko rozumianych;-), nafaszerowane wzajemnie wykluczającą się chemią medyczną, pod nieudolną opieką poradni psychiatrycznej ( trzeba popracować nad tym, aby ta opieka była jednak skuteczniejsza ( kilka prób samobójczych, brak możliwości sprawowania opieki nad dziećmi, przestępcze fałszywe doniesienia do policji/ prokuratury, znęcanie się ( to tylko niektóre w wyczynów ))). Indywiduum daję tydzień na wycofanie z Internetu fałszywego wpisu z dnia 06-04-2012, 18:25 ( myślałaś, że g... nie wypłynie????) oraz podanie Policji prawdziwych faktów dot. "samobujstwa" ( pisownia oryginalna), tj.przede wszystkim faktu pomocnictwa innej osoby ( doradztwo! wszystkie ptaszki o tym ćwierkają!), fałszywym zawiadomieniu innej osoby, że jest PO próbie, następnie wzięcie dwóch tabletek i niepotrzebnego płukania żołądka...w celu fałszywego oskarżenia. ZROZUMIAŁAŚ?????? Masz tylko tydzień. Ludziom honoru....dobrej nocy;-)) Nedzia Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 08:40 Za REGRESING I WSZYSTKIE MANIPULACJE OKOŁO REGRESINGOWE odpowiedzialny jest Leszek Żądło poprzez regreserów ......... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 09:34 nail1350 masz prawo stulić pyszczek, bo jesteś pierwsza w kolejności za braćmi A o rozliczenia ię z Tobą prze sądem. Możesz być w parze z ej-ejohej, żeby wam było raźniej. I to już nie jest straszenie. Możesz więc zadbać o usunięcia swych chamskich wpisów z Forum. 2 tygodnie od dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 09:39 kat-k-a Iiotyczne żądanie. I kwalifikujące się od razu pod art 216 k.k. Dzięki angusowi158 nie będę się teraz litował nad oszczercami. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 10:20 Panie Żądło . A ja który w kolejce jestem u Ciebie ? .. Bo Ty u mnie jesteś PIERWSZY I JEDYNY JAK NA RAZIE.!!!!!!!. A ja nigdy pewnych rzeczy nie mogę nikomu darować. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 10:48 Dowiesz się w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 10:33 Panie Żądło, idiotyczny wpis z pańskiej strony świadczący o braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Skąd w panu tyle nieumotywowanej agresji?? Zadałam pytanie. Pan na prawo i lewo insynuuje ludziom choroby psychiczne, alkoholizm lub np. wąchanie kleju. Poruszył pan kwestię zaświadczenia dotyczącego zdrowia psychicznego, więc w nawiązaniu do pana własnych słów zadałam panu pytanie, a pan mnie tu straszy usiłując mi wmówić, że ja od pana czegoś żądam. Szczerze mówiąc po takim wpisie z pana strony odpowiedź na moje _pytanie_ robi się coraz bardziej intrygująca. Ja do pana grzecznie, a pan.... no, jak widać, pan grzecznie nie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 10:48 kat-k-a Grzecznie: Jeśli chodzi o kulturę, to wypadałoby najpierw zapoznać się z tematyką, a potem się wypowiadać. Nie wciska się między wódkę a zakąskę. A Pani nAWET NIE ZDĄŻYŁA SIĘ ZORIEWNTOWAĆ, ŻE CHODZI O ZEMSTĘ ZA UWIEDZENIE KOBIETY. Co ciekawsze, ja z tym uwiedzeniem nie mam nic wspólnego. A mniej grzecznie - widać, taki poziom wiedzy i etyki, jaki reprezentuje stolarz po zawodówce Maciej A na temat regresingu (0 doświadczenia), zapewne Panią zadowala. Życzę w związku z tym zdobywania wyżyn intelektu i moralności pod nadzorem (ścislym) praw Państwa... A :))) Niestety, z polskim prawem nie mają te prawa nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 11:00 Panie Żądło, niech się pan nie stara zgadywać co mnie zadowala, a co nie, bo panu to nie wychodzi. I to samo odnośnie oceny mojej orientacji w czymkolwiek. Pan się tak lubi powoływać na prawo, więc niech się pan postara na przyszłość nie obrażać ludzi na prawo i lewo, by nie dawać co bardziej chętnym powodów do pozywania pana. Jak pisałam wcześniej, to jest forum publiczne, więc każdy ma prawo je czytać jak i się tu wpisywać. Z tymże oczywiście dobrze by było, by użytkownicy potrafili się w ogóle wysławiać i pisać na temat, czego panu w tej chwili mogę jedynie życzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 11:06 No to mamy niegrzecznego chłopczyka udającego chamską dziewczynkę. Moje gratulacje. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 11:20 Panie Żądło, jakoś kiepsko pan wyczuwa cudze wibracje, że się panu roi, że jestem mężczyzną. Myśli pan, że tego forum nikt nie czyta poza powiedzmy czterema osobami, czy to kwestia jakichś omamów, że widzi pan określone osoby tam gdzie ich nie ma? I nazywa mnie pan chamską. Nawet nie umiem się na to obrazić. Chyba mam za duży staż na forach, żeby takie prymitywne zagrywki mnie dotykały, ale powiem panu jedno. Jestem miłą osobą i mam wiele serca dla ludzi, ale mimo to (a może właśnie dlatego) miło mi, że tak się pan zestresował w związku z moim pojawieniem się w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 13:01 kat-k-a 1 To jest sposób pisania faceta, nie kobiety. 2. Proszę sobie nie przypisywać zasług w stresowaniu mnie. Inni bardziej się starają i im nie wychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 13:48 "nail1350 masz prawo stulić pyszczek, bo jesteś pierwsza w kolejności za braćmi A o rozliczenia ię z Tobą prze sądem. Możesz być w parze z ej-ejohej, żeby wam było raźniej. I to już nie jest straszenie. Możesz więc zadbać o usunięcia swych chamskich wpisów z Forum. 2 tygodnie od dziś. " 1. pyszczka proszę szukać blisko siebie, ja mam twarz i dosłownie i w przenośni; 2.proszę wskazać MÓJ chamski wpis. Mój wpis zawiera jedynie cytat z Pańskich produkcji, Pańskiego autorstwa. W części pozostałej bezwzględnie nie dotyczy Pana ( wskazane byłoby nauczyć się czytać ze-zro-zu-mie-niem;-), zatem w tej materii proszę się ode mnie oddzyndzolić;-) Co do ww. części również nie jest chamski, a me-ry-torycz-ny;-). Mam konkretne dowody na działania przestępcze pewnego indywiduum i jeśli będę zmuszona, to je wykorzystam ( nie ukrywam, że z dziką rozkoszą;-)). I jako obywatel tego kraju i jako osoba pokrzywdzona sfingowanym przestępstwem mam prawo i obowiązek ujawnić organom ścigania dowody przestępstw. Bać mogłabym się jedynie w wypadku ich zatajania. Zdumiewa mnie, że wszystkich straszy Pan sądem, jakby sam się Pan go bał... Jest Pan osobą publiczną, dokonuje Pan wielu publikacji, jedni padają na twarz przed Pańskim ....autorytetem..., większość zdaje się jednak krytykuje. I ma do tego prawo, bo nie rozpatruje Pana prywatnej korespondencji, a wyłącznie to co rzuca Pan na forum publiczne. I po to chyba Pan to robi? Czy nie? Ja jestem estetką, coś tam Pańskiego przeczytałam, nie to, że mi się to nie podobało.... mnie po prostu skręciło, zatem resztę sobie daruję. I to Ustawa Zasadnicza daje mi prawo do takiej oceny. Pan również nie musi czytywać moich wypocin;-) To by było na tyle, miło byłoby mi już Panem nie dyskutować, bo nadajemy na zupełnie innych falach;-) W każdym bądź razie proszę więcej Sądem mnie nie straszyć, bo ja się Sądu nie boję. Moja działalność z punktu widzenia i Państwa i przeciętnego zjadacza chleba jest szczytna, rozliczam się rzetelnie i w terminie, a jeśli dostaję mandat, to za parkowanie, a nie za niedozwoloną prędkość czy podwójną ciągłą. I życzyłabym sobie, żeby większość tak postępowała. O ileż lepiej żyłoby się w Polsce, eh......;-) A! Pora wczoraj późna...a nie chciałabym spotkać się z niezrozumieniem;-) Wczorajszy wpis nie dotyczy absolutnie kat-k-i, którą postrzegam jako osobę bardzo sympatyczną i rozumną ( i nową na forum;-) Ludziom honoru-miłego dnia!;-) Resztę pozdrawiam z miłością, na jaką zasługują;-) A! Towarzystwo Braci A. to dla mnie nobilitacja ( mam nadzieję, że nie widzą nic przeciwko;-)) Nedzia Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 13:48 Panie Żądło, czy to znaczy że radzi mi pan przejść operację zmiany płci, by dostosować mój styl wypowiadania się (według pana męski) do mojej płci? Tylko wie pan, tu pojawia się dylemat, bo mężczyźni postrzegają mnie jako bardzo kobiecą, a ja dobrze czuję się ze swoją płcią. W dodatku jestem drobnej budowy i nawet na upartego i przy wielu staraniach chirurgów itd. wyszedłby ze mnie raczej tragiczny osobnik płci męskiej. Na domiar złego jestem heteroseksualna, więc zmieniając płeć musiałabym zostać homoseksualistą. Strasznie dużo komplikacji. Ale to mi pan doradza? Jako psychoterapeuta (samozwańczy, ale jednak) i pomocnik w rozwoju duchowym? Bardzo proszę o jasną odpowiedź, bo rzadko teraz można trafić na prawdziwego fachowca od ezoteryki i spraw duchowych... więc sam pan rozumie... w sytuacji kiedy nadarza się okazja (i to chyba darmowa! czyli normalnie CUDOWNA !) skorzystania z pańskich porad, to kto by odmówił? A może regresing? żebym zaczęła wypowiadać się w sposób bardziej kobiecy? No i co właściwie rozumie pan przez styl kobiecy? Bo tak szczerze mówiąc, to zdaje mi się, że jedynie gdybym pisała jakieś głupie teksty i nie panowała nad swoimi emocjami, uznałby pan że jestem kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 14:36 kat-k-a nIE TRZEBA BYŁO DŁUGO CZEKać na pomówienia. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 14:52 Może pan sprecyzować w jakiej postaci? Bo jak na razie przypisał mi pan cechy męskie, co raczej jest obrażaniem mojej osoby. Proszę więc łaskawie rozwinąć swoje przemyślenia co do poruszonych kwestii. Pomawiam pana dostrzegając śmieszność pańskich wywodów na mój temat? Pan stwierdza, że jest w stanie określić moją płeć na podstawie moich wpisów. Skoro z pana taki ekspert, to proszę kontynuować diagnozę mojej osoby. Obiecuję, że nie pozwę pana. Mnie to bawi, więc proszę dalej. Co z tą zmianą płci w końcu? Jako terapeuta radzi mi pan? Bo to chyba trzeba najpierw przejść obserwację u psychologa o ile nie psychiatry, żeby dostać u nas pozwolenie na zmianę płci. Prawdę mówiąc nie orientuję się. W takiej sytuacji zaświadczenie od pana raczej mi nie wystarczy. Mimo wszystko jednak proszę kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 14:43 Panie Ż PISANIE DEKRETÓW MAŁŻEŃSKICH Panu nie wyszło . Jasnowidzenie Panu nie wyszło . Emerytura w Polsce Panu nie wychodzi - 1100 to jak dla Pana to i tak za dużo . Regresing i metody około regresingowe to już odpowiedzialność w najbliższym czasie . Może by trzeba zmienić kraj. Kamciatka , a może wyspa Golan lub coś w większej odległości . Bardzo bym się z tego faktu ucieszył . Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 14:59 2stylista, ale może nie zniechęcajmy pana Żądło (czy Żądły?). Ten pan się stara. Jesteśmy właśnie w trakcie komponowania nowej usługi ezoterycznej polegającej na ustalaniu właściwej płci na odległość. Potem jeszcze trzeba będzie ustalić odpowiednią cenę i będzie można zacząć "pomoc" ludziom na większą skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie c.d. 22.02.13, 16:14 Sprostowanie, mój brat ma wykształcenie średnie, a nie zawodowe o czym L. Żądło wie ale w charakterystyczny dla siebie sposób usiłuje dokuczyć swoich oponentom. Do dzisiaj L. Żądło nie podał żadnych opracowań medycznych potwierdzających, że wywoływanie tężyczki poprzez hiperwentylacje jest korzystne dla zdrowia. L. Żądło próbuje odgrzewać stary wątek "uwiedzenia" i zemsty mając na celu odwrócenie uwagi od tego, że poległ w merytorycznej dyskusji na temat regresingu, który może być szkodliwy dla zdrowia. Poziom żenująco niski ze strony L.Ż ale z drugiej strony skoro się nie ma argumentów co robić? Tyle, że straszenie i obrażanie jedynie pogrąża człowieka, który stworzył regresing. Cieszę się, że po naszej stronie są ludzie inteligentni z poczuciem humoru, których pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 16:36 Ponieważ jest to post dla mądrych, to proszę wszystkich innych, by go nie komerntowali. We wszystkich terapiach regresywnych mechanizm uzdrawiania działa tak samo. Docieramy do pamięci traumy i w ten sposób uwalniamy podświadomą pamięć o napięcia chorobotwórczego. Jeśli np. przyczną traumy był ból, docieramy o pamięci bólu i uwalniamy się samoczynnie od traumy z nim związanej. Jeśli z pierwotną przyczyną traumy wiązała się tężyczka, to ciało sobie ją przypomina. PRZYPOMINA, A NIE PRZEŻYWA PONOWNIE! To jest róznica jak między wódką a napojem Karmi :) I zdarza się wyjątkowo rzadko. W terapiach regresywnych nie ma możliwości wywolania tęzyczki u osób, które nie doświadczyły jej wcześniej. Tężyczka przy uzdrawianiu regresywnym czasami się pojawia, ale wyłacznie w postaci PAMIĘCI choroby, a nie choroby jako takiej. Wraz z jej pojawieniem się zachodzi uzdrowienie i zazwyczaj już sam mechanizm wywoływania tężyczki przestaje działać. Rozumiem, że ktoś, kto nigdy nie widział tężyczki, sesji regresingu czy rebirthingu, może mieć na ten temat wypaczone wyobrażenia. A takie tu lansują bracia A. Konfabulacje osób wrogo nastawionych nie są w stanie zastąpić doświadczenia praktyków z wieloletnim doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 16:46 W nosie mam regresing i temu podobne metody. Dlaczego? Dlatego, że w medycynie doświadczenia przeprowadza się na hodowlach komórek lub zwierzętach, a nie na ludziach. No i powinni czynić to lekarze- naukowcy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 17:14 nail1350 Rozumiem, że można mieć w nosie niekonwencjonalną medycynę i psychologię czy psychoterapie. Ale Konstytucja gwarantuje wolność poglądów, a szczegółpowe przep[isy prawne regulują kwestię odnoszenia się z należytym szacunkiem do osób majacych inne poglądy religijne bądź światopoglądowe. Psychotronika jest dziedziną nauki tak samo jak i medycyna. A psychotronicy też są naukowcami, jak lekarze. Tylko mają inny pogląd na świat, a więc i innye sprawy ich interesuja. Osoba kulturalna i wykształcona nie powinna mieć problemów z rozumieniem tego. W odniesieniu do Pani postulatu o badaniach nad niekonwencjonalną medycyna: Gdybym byl złosliwy, to bym napisał, że zanim rodzice panią spłodzili, powinni zrobić eksperyment na szczurach :)) Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 17:24 Z tymże czy pamięta pan, że nie ma pan papierów psychologa ani psychoterapeuty? Czy jednak pan ma? Na serio pytam. Ja się już gubię w tych druczkach pisanych przez kolegów dla kolegów i nie o nie mi chodzi. Bo takie to i ja mam np. z Reiki, a i mogę sobie zrobić kolejne według fantazji. Chodzi mi o prawdziwe dokumenty wydawane przez uczelnie typu uniwersytety. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 17:30 Uczelnia typu Uniwersytet wydala mi stosowny dyplom. I koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 17:35 Z zakresu psychologii? I nie pochwalił się pan na facebooku na przykład? Bo tam ma pan wpisaną jedynie pedagogikę, więc jak to w końcu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 17:38 żeby być złośliwym, najpierw należy być inteligentnym, psze Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - tylko dla osób mądrych inaczej? 22.02.13, 17:14 Co do wieloletniego doświadczenia, to w swojej "dziedzinie" mają je także seryjni mordercy... dopóki nie zostaną schwytani i powstrzymani. Podoba mi się to pańskie podkreślenie, że pacjent cytuję: "PRZYPOMINA (sobie tężyczkę), A NIE PRZEŻYWA PONOWNIE ! To jest różnica jak między wódką a napojem Karmi " w sytuacji gdy jest to pańska odpowiedź "argumentująca" dlaczego tężyczka przeżywana podczas regresingu nie jest szkodliwa. Rozumie pan w czym rzecz? Pogubił się pan. W razie problemów proszę przeczytać to kilkakrotnie i zastanowić się nad sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - tylko dla osób mądrych inaczej? 22.02.13, 17:26 kat-k-a Pogadamy o pogubieniu się, kiedy uda się Pani upić napojem Karmi :)) Powodzenia. Wiem, że to bedzie trudna próba. Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - tylko dla osób mądrych inaczej? 22.02.13, 17:32 A pan jak zwykle ma problemy ze skupieniem myśli. Czy powinnam spytać czy to, że wspomina pan przy okazji o upijaniu się ma coś wspólnego z pańskim stanem? No i co w końcu z moja płcią? Zmieniać czy nie zmieniać? Oto jest pytanie. Przed poznaniem pańskich "diagnoz" dotyczącej mojej płci nie miałam tego typu problemów..... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - tylko dla osób mądrych inaczej? 22.02.13, 17:35 kat-k-a napisał(a): > No i co w końcu z moja płcią? Zmieniać czy nie zmieniać? Oto jest pytanie. Prze > d poznaniem pańskich "diagnoz" dotyczącej mojej płci nie miałam tego typu probl > emów..... Bardzo mi przykro. Widać konieczna będzie wizyta u psychiatry, bo to zakres jego kompetencji oraz zainteresowań. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 17:40 No tak, ale to chyba pan, panie Żądło, będzie się musiał pofatygować do tego psychiatry i jakoś spróbować wyjaśnić te swoje problemy z rozróżnianiem cudzej płci, z czego wynika pańska nieufność i te różne obsesje jak choćby chęć pozywania całego świata o to że istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - jak Media Markt 22.02.13, 17:38 Jedni rzucają hasło "Powinni tego zabronić" Inni trzymają się hasła "Nie dla idiotów" Każdy weybiera zgodnie ze stanem własnej świadomości :) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 17:46 No i właśnie, żeby ludzie faktycznie mogli dobrze wybrać dbając jednocześnie o swoje bezpieczeństwo, potrzebny jest dostęp do informacji na temat metody działania jak i "prześwietlenie" samej metody. Zwłaszcza w sytuacji, gdy za zdrowie psychiczne (a i w końcu fizyczne) biorą się ludzie nie mający wykształcenia w odpowiednich kierunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 17:59 kat-k-a Bardzo ważna inicjatywa! Trzeba będzie zmienić prawo UE :)) Bo w UE usługi medycyny czy terapii niekonwencjonalnych są refundowane z odpowiedników Funduszu Zdrowia. A więc uznane za pomocne i skuteczne. A u nas zacofanie i ciemnota. No to dajmy Unii to, co najlepsze! Do boju orły, do boju! :)) Niech całą UE ogarnie zacofanie i ciemnota! Made in Poland :) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 18:14 A z pana taki orzeł, co to własne gniazdo kala... Jakoś nigdy nie przepadałam za ludźmi namiętnie krytykującymi wszystko, co polski, bo... jest polskie. Tu idzie o zastrzeżenia do pańskich kompetencji, kompetencji innych regresorów jak i samej metody. Nie mam zastrzeżeń np. w stosunku do tradycyjnej medycyny chińskiej, choć mogę mieć zastrzeżenia co do "leczniczych usług" jakiegoś Azjaty bazującego jedynie na swoim pochodzeniu, a nie mającego odpowiedniego wykształcenia w tej dziedzinie. Musi pan zrozumieć, że powoływanie się na istnienie jakiejś dziedziny wiedzy nie jest tożsame ze znajomością tej dziedziny. Narodowość nie ma tu nic do rzeczy. Swobodnie mógł się pan powstrzymać od antypolskich tekstów. W każdym kraju da się znaleźć jakiegoś oszusta czy oszustów. Nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 22.02.13, 18:15 nie myślałam, że doczekam dnia, że się z Panem zgodzę;-))) "A u nas zacofanie i ciemnota." Trzeba być wyjątkowo zacofanym i ciemnym, żeby korzystać z wątpliwej jakości usług całej plejady wszelkiego autoramentu samozwańczych uzdrowicieli mając do wyboru medycynę i to nawet tak kulejącą jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 18:11 Witajcie dziewczęta i chłopcy, witajcie "bracia mniejsi" czyli krety, szczury, kruki i knury. Przed chwilą mieliście darmowy pokaz jak kiedyś przemawiali komuniści z trybuny do ciemnej, uciśnionej masy ludu pracującego. Na pamiątkę tego doniosłego wydarzenia zrobiłem kopiuj-wklej, ażeby pokazywać to tym, którzy to z pewnością "docenią". " W terapiach regresywnych nie ma możliwości wywolania tęzyczki u osób, które nie > doświadczyły jej wcześniej. > Tężyczka przy uzdrawianiu regresywnym czasami się pojawia, ale wyłacznie w post > aci PAMIĘCI choroby, a nie choroby jako takiej. Wraz z jej pojawieniem się zach > odzi uzdrowienie i zazwyczaj już sam mechanizm wywoływania tężyczki przestaje d > ziałać." Traktuję to jako oświadczenie, które będzie wykorzystane. Tak nieprzemakalnego i odpornego na argumenty człowieka "ze świecą szukać". Przez tyle czasu odkąd zrobiłem pierwsze wpisy nt. regresingu ten łobuz wydalił z siebie taki bełkotliwy bulgot lub bulgoczący bełkot . Na dodatek zatytułował wpis " dla mądrych". Jako mądry człowiek odpowiedziałem na apel i pochyliłem się nad idiotyzmami. I mam za swoje, czuję się jakby mnie ktoś obrzygał. Tyle czasu poświęciłem tej kreaturze i co mnie spotkało? Cóż za niewdzięczność. Panie Żądło Gdyby nasz spór potraktować metaforycznie w kategoriach walki bokserskiej, to widział bym to tak: Naprodukował pan sobie pasów "miszczoskich", wymyślonych przez siebie federacji, ogłosił się Pan " Miszczem" i wszystkich pan straszy i poucza, albo obraża. Nagle pojawia się dobrze przygotowany przeciwnik o pseudonimie ringowym "Gepetto-pogromca Pinokiów" i wyzywa pana na ring. Pan jak to Pan (nabzdyczony bzdyk) zlekceważył przeciwnika i dostał Pan w "ryj". Pierwsze liczenie. Wstaje Pan, ale nie wyciąga Pan wniosków. Następna runda, zamiast docenić przeciwnika i walczyć, to lecą wyzwiska, zaczepki i nic poza tym. Trzecia runda. Ci, którzy w Pana wierzą i liczą na ripostę, widzą jak ponownie dostaje Pan w "ryj" i patrzą bezradnie jak pada Pan na deski. Sędzia wylicza do końca i nie jak w regresingu. Koniec, przegrał Pan. Zamiast pogratulować mi zwycięstwa i zachować się jak mężczyzna, to woli Pan obrażać niezwykle mądrą i subtelną kobietę, zarzucając jej męskość, której Panu od zawsze brakowało. Nie dziwię się, że wszystkie kobiety przed Panem uciekały i uciekają. Jest Pan osobnikiem wzbudzającym obrzydzenie, łobuzem, któremu dam jeszcze solidną nauczkę. Naszła mnie teraz pewna refleksja, przedwczoraj byłem w sądzie, bardzo ponure, przygnębiające miejsce, fatalnie na mnie podziałało(brat świadkiem). Po prostu mnie przytłoczyło psychicznie, widział to facet podobny do szczura, on by to potwierdził. Do tych murów powinien Pan powoli się przyzwyczajać, ażeby rączki nie drżały. Maciej A Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 18:22 demaskujemy_oszustow Pan to ma fantazję! Szkoda, że przystającą do rzeczywistości. Aha i niech Pan uzgodni z bratem swoją autobiografię, żeby ię mnie więcej nie czepiał :) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing i regresja - dla mądrych 22.02.13, 18:24 a nie lepiej, żeby każdy ustalił sam z sobą swoją autobiografię? Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 23.02.13, 01:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 09:49 dare.angelo. A czy ty widziałeś osoby po kilku sesjach regresingu ,które długo potem przychodziły do siebie (to są te osoby ,które potem sprawcy -oprawcy nazywają psychicznie chorymi). A czy ty udzielałeś takim osobom pomocy - bo ja tak. A może sobie poczytaj posty osób co się poddają metodom ŻĄDŁY na stronach designersites.pl/cudaducha oraz www.cudownyportal.pl/ to sam stwierdzisz co piszą na temat tężyczki . Poczytaj sobie dokładnie to stwierdzisz bez problemu jak iej pomocy potrzebują osoby uwikłane w te metody - osaczone przez regreserów na szkoleniach . Jak Myślisz po co jeżdżą ( połowa uczestników ) na wszystkie szkolenia te same osoby - po co tak osaczają nowych członków - nowe ofiary. Gdybyś tego doświadczył to na pewno byś był tym co jadem żądlim byłoby czuć jak poniżej "Szkodzi mi jad, np. jad angusa158, jad demaskujemy_oszustow, jad nail1350, jad 2stylista, jad ej-ejohej, jad patryk_tratwa, jad ka.tk.a, jad grebo77, a szczególnie jestem uczulony na jad czyleszekzadlotooszust" A co do wykształcenia to osobą pokrzywdzoną nie musi być osoba z wyższym wykształceniem . to może dotknąć kwiaciarza , piekarza, hydraulika , lekarza , psychologa itd. dziś nie ma się co chwalić uczelnią np w Cieszynie i jakimś tam wyższym wykształceniem czy studenskim pobycie. Zapewniam Cię ,że nigdy nie chwaliłem się moim wykształceniem a mógłbym i zapewniam Cię ,że Żądło by cienko wypadł przy mnie. I zapewniam Cię , że ŻĄDŁO mnie tak bardzo nie atakuje tutaj ,ale wie dlaczego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 12:13 2stylista Sposob Twoich wypowiedzi swiadczy o tym, ze na pewno nie ukończyłeś żadnej wyzszej szkoły. Nie ten język i nie ten poziom rozumienia tego, co czytasz i piszesz. Wiem jednak, że niektórzy zgłaszali się do psychiatrow, by opowiadając im o poprzednich wcieleniach dostać rentę inwalidzką. Niektórzy nawet się przede mną chwalili, jak "załatwili system". To jednak nie ma z regresingiem nic wspólnego. Ponad 20 lat zajmuje się regresingiem, ale takich ofiar regresingu, o jakich piszesz, nigdy nie widziałem. I gdyby takie ofiary były, miałyby prawo dochodzić swoich praw przed sądem, a nie na Forum za Twoim pośrednictwem. Czyli - z prawnego punktu widzenia to, co piszesz, są to tylko pomówienia. I na dziś zupelnie nie mam pojecia, kim jesteś. A więc swoj głupie insynuacje wsadź sobie, wiesz, gdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 10:33 dark.angelo Odpowiadam na pytania cyt: 1/Jakie masz osobiste doświadczenia w medycynie akademickiej ? nie mówię tu o czytaniu w Internecie. 2/Czy brałeś udział w szkoleniu regresingu i czy poddawałeś się chociażby jednej sesji? 3/ Jakie masz intencje osobiste, że tak krytykujesz regresing i co jest tego powodem? ad1/Nie mam żadnych doświadczeń ani wykształcenia w medycynie akademickiej. Moja wiedza pochodzi tylko z czytania opracowań naukowych i z rozmów z naukowcami w dziedzinie medycyny. ad2/Nigdy nie brałem udziału w szkoleniu regresingu i nie poddałem się ani jednej sesji. ad3/Odpowiedź na trzecie pytanie była zawarta we wcześniejszych moich wpisach. Zaczęło się od emocji poprzez zdobywanie wiedzy, przez moment nawet chęć zemsty. Teraz jestem przeciwny tej metodzie ponieważ wiem, że jest szkodliwa dla zdrowia psychicznego i fizycznego. Nie chcę się wycofywać, wręcz jestem coraz bardziej motywowany poprzez kontakt z ludzmi pokrzywdzonymi. Motywują mnie również ludzie ze świata nauki, którzy deklarują się mi pomoc. Mam poczucie misji w walce z prawdziwym ZŁEM i nikt i nic mnie nie powstrzyma. Mam wszelkie predyspozycje ażeby coś tak ohydnego jak regresing (nie nazwa tylko metoda) zmieść lub wylać zawartość nocnika do kloaki. Tam jest jego miejsce. Czym jest regresing? Tylko znakiem towarowym, chronionym i niczym więcej. Metoda, która się pod tą nazwą kryje jest zlepkiem wszystkiego tego co nauka akademicka odrzuciła. Te śmieci, naukowe odchody pozbierał i to bez specjalnego obrzydzenia pewien szalony świetlicowy ze Śląska, którego w formie utrzymuje już tylko adrenalina. Poprzez wszczynanie kłótni karmi się niezdrowymi emocjami i tak rekompensuje sobie samotność i niweluje gnębiące go lęki. Zastanawiam się z czego wynika masochizm Leszka. Mam na myśli wszczynanie przez niego awantur i mimo, że wygląda na mocno "poobijanego" to wraca jak ćma do płomienia. Chyba wiem czego boi się Leszek. Leszek boi się zdrady, odtrącenia, boi się,że wszyscy go opuszczą, boi się odosobnienia(więzienie, szpital dla ....). Boi się wielu innych rzeczy. Ta straszna sfilcowana klucha , to kłębowisko złych jadowitych myśli w jego głowie nie jest wstanie wpuścić światła, które próbowano mu podarować. Np. sam Leszek wkleił mój pierwszy wpis o regresingu na CUD i nikt nie podjął tematu, dlaczego? Ano dlatego, że: 1. Nie znajdują kontrargumentów 2. Mają w d...pie Leszka i jego regresing 3. No isą tacy, którzy cieszą si, że wreszcie ktoś ukróci ten proceder To koniec, miał swoją szansę lecz z niej nie skorzystał. dark.angelo Nie jesteś jeszcze przygotowana do dyskusji o tężyczce chociażby dlatego, że podajesz przyczyny jej powstania z powodów niezwiązanych z regresingiem. Pomijasz tendencyjnie to, że tężyczka pojawia się RÓWNIEŻ poprzez hiperwentylację i alkalozę. Na tym się skup, a nie na złym odżywianiu. Poczytaj o spazmofilii i przyczynach jej powstawania no i o skutkach jaki później się pojawiają.Takie kontrargumenty nie mają szans przed lekarzami. Musisz szukać głębiej, ale dziękuję, że próbujesz. Reszta przytoczonych cytatów nt. tężyczki to wyjątkowe bzdury,"bez urazu". Też mogę zadać pytania : czy lekarz z tytułem doktora może opisywąć tężyczkę, skoro jej nie ma? A cóż profesor wie nt hif skoro jest zdrowy itp. Do innych kwestii odniosę się później bo teraz nie mam czasu. Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 12:17 demaskujemy_oszustow No, no! Prawdziwi ludzie nauki wysłali na 1 linię frontu walki z "prawdziwym zlem" regresingowym stolarza. To swiadczy tylko o ich tchórzostwie. Wolą swoje autorytety chronić / ukrywać za plecami stolarza :)) Ale się porobiło! Jaja jak balony! Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 12:55 już Panu pisałam, że gdyby nie stolarze ( ludzie uczciwej pracy!), siedziałby Pan teraz na polepie z gliny, a nie na krześle za stołem czy biurkiem. Zastanawiałam się, kogo miał Pan na myśli, mówiąc o osobie o wielkim autorytecie... bo chyba nie siebie??? Osoby cieszące się naprawdę autorytetem psze Pana są skromne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 13:56 Jestem bardzo ciekawy czy Leszek Żądło zechce podać do publicznej wiadomości jakie zyski miesięcznie lub rocznie czerpie z regresingu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 14:03 uSKARŻAŁ SIĘ ,ŻE EMERYTURA MU WYCHODZI 1100zł . Ja ,że pracuję uczciwie to mnie wychodzi 3000 zł brutto Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 23.02.13, 19:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing jest tylko - dla mądrych 23.02.13, 19:59 dark.angelo 23.02.13, 19:41 Wreszcie jakiś rozsądny post. Ciekawe, co na to sfora ujadaczy i jadowitych jęzorow :) Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 13:59 Panie Żądło . Zbyt długo Pan pracował w stresie . 20 lat zysków z takiej metody mając poczucie zdenerwowania stresu obaw wywołało u Pana takie rozumowanie ,taką błędną teorię np ubliżania wszystkim tym co się wypowiadają na temat stosowania metod. Na forach gdzie ma Pan wpływ to krytykujący szybko są usuwani po to aby inni się nie dowiedzieli i byli dalej w błędzie. Chęć dalszego uprawiania metod wywołuje u Pana te stany odwrotności rozumienia i pojęć . Jeżeli u pana większość osób jest chorych psychicznie to takie Pańskie rozumienie o czymś świadczy. Wiem ,że w Pana przypadku najlepiej byłoby ,aby dalej sobie odnosić zyski z tych swoich metod , bez przedstawienia stosownych badan na temat REGRESINGU I METOD OKOŁO REGRESINGOWYCH , ALE ZMIENIAJĄ SIE CZASY. Czasy niekorzystne dla Pańskiego rozumowania, bezpowrotne. Powinien Pan zgodnie z przepisami posiadać dokumentację z pańskich 20 lat działalności - mógłby Pan pisać pamiętniki , być może niektóre by posłużyły do określonych badań . Na koniec : JEDEN WAŻNY WNIOSEK : OBY METODY REGRESINGOWE I OKOŁO REGRESINGOWE JUŻ NIKOGO NIGDY NIE SKRZYWDZIŁY.!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing i regresja - dla mądrych 23.02.13, 15:36 dark.angelo "W twojej odpowiedzi zawarłeś kilka niezrozumiałych wypowiedzi. Kierujesz post to mnie, a wypowiadasz się do Kruka. Mówisz do mnie Jacek nie znając mojego imienia. Poza tym trudno się połapać, o co Ci właściwie chodzi. Piszesz o ataku w formie rozgrywek bokserskich. Czyżbyś chciał się na Leszka rzucić z pięściami ? Czy to jest groźba skierowana do Leszka? Wspominasz o ostatniej sprawie sądowej, czy możesz coś więcej o tym powiedzieć? Mówisz, że sala sądowa Cię przytłacza? to dlaczego robisz wszystko, by tam przebywać częściej. O jakim szczurze wspominasz, czy chodzi Ci o brata? Gdyż mówisz, że on był tego świadkiem. Tego nie rozumiem. " Już wyjaśniam, pomyliłem Cię z Jackiem I. z cudu, przepraszam. Analogia do walki bokserskiej nie jest groźbą,chodziło o to, że oglądając walki bokserskie nieraz widziałem buńczucznych pajaców, którzy przegrali sromotnie i jeszcze chcieli powalczyć jak się ocknęli, ale było już po wszystkim, a obity kretyn nie mógł pojąć,że to koniec. Jestem niski, mieszkałem 6 lat w internacie, 2 lata w wojsku i wszędzie chcieli bić kurdupla. A ja mając duszę wojownika musiałem każdemu udowadniać, że mu wleję, i tak było. Nikt z tych, którzy mnie zaczepiali nigdy się nie wystraszył, a więc mam za sobą niesamowitą praktykę jeśli chodzi o walki uliczne. Dużych takie atrakcje omijały. To nie jest groźba, chociaż gdyby jakiś knur albo szczur obraził w mej obecności kobietę tak jak to robiono na forum to złamałbym prawo. Także Panowie, jeśli chcecie mnie sprowokować, to w bezpośredniej obecności powiedzcie coś niestosownego, a będzie wam dane. To też nie jest groźba tylko marzenie, bo jakoś w sądach nie potraficie nawet spojrzeć w oczy, ani jeden, ani drugi "bohater". Nie wiesz o jakim szczurze mówię? Nie to nie mój brat, przecież mój brat jest ciacho, a tamten to "ciasteczkowy potwór". Myślę sobie" uważaj Maciej, to chytra pułapka, oni chcą żebyś się zagalopował i chcą ciebie pozwać" nie, nie to takie przechwałki zakompleksionego, małego człowieczka. A właśnie nie tak dawno przeżyłem dużą przykrość związaną z afirmacjami. Jako człowiek zakompleksiony zacząłem afirmować, że: Jestem wysokim blondynem, podobnym do Leszka Żądło i zasługuję na sukces" powtarzałem to setki razy dziennie całymi tygodniami. Uwierzyłem jak to przy afirmacjach. Nie ważne, że wszystko inne legło w gruzach, najważniejsze to szczęście i samorozwój poprzez afirmacje. Nie posiadając się ze szczęścia, pełen wiary w swój wizerunek pojechałem do apteki, poprosiłem o lek. Okazało się, że w tej aptece tego leku nie ma. Pani aptekarka zadzwoniła do drugiej apteki z pytaniem czy lek jest," tak lek jest" na to pani aptekarka, że przyjdzie takli pan... I tutaj zaczął się mój dramat. Pani z apteki patrzy na mnie jak na zdechłą żabę i widzę, że ma kłopot z opisem mojej osoby, a więc podpowiadam jej - Pani powie, że przyjdzie wysoki przystojny blondyn. Kolejkowicze, a trochę ich było, parsknęli śmiechem, na co ja jeszcze głośniej do aptekary z słuchawką przy uchu- no niech pani powie, że przyjdzie wysoki, przystojny blondyn!. Wszyscy, którzy tam byli, ryczeli ze śmiechu, jeden burak walnął mnie z całej siły w plecy, krzycząc rubasznie " ty to jesteś model". Wyszedłem zdezorientowany, spojrzałem przez szybę wystawową na ludzi w aptece jak się ze mnie śmieją i zobaczyłem swoje odbicie. Ujrzałem małego budowlańca podobnego do Maliniaka.Czar prysł. Spotykam sporadycznie ludzi z apteki, którzy z daleka serdecznie się śmieją mówiąc,"powiedz coś wesołego". Mam szczęście, wyszedłem na wesołka. Pytanie ilu ludzi źle skończyło przez afirmacje, którym wywróciły światopogląd do góry nogami i potracili wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 23.02.13, 18:59 Panie Żądło, pan coś pisał na temat poziomu wypowiedzi w odniesieniu do stopnia wykształcenia? To jak ocenić poziom przykładowo tej pańskiej wypowiedzi? I pan się potem dziwi że ma pan taką opinię jaką pan ma? Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 23.02.13, 20:31 a jak podejść do tego? "W odniesieniu do Pani postulatu o badaniach nad niekonwencjonalną medycyna: Gdybym byl złosliwy, to bym napisał, że zanim rodzice panią spłodzili, powinni zrobić eksperyment na szczurach :)) Amen " Odpisałam Panu, że aby być złośliwym najpierw trzeba być inteligentnym. Z drugiej strony barykady słyszę w jedna mańkę: odpowiedzialność karna ble ble ble pragraf taki a śmaki ble ble ble Sąd ble ble ble odpowiedzialność karna ble ble ble sąd ble ble ble pragraf ble ble.... BLE! Odpowiedz Link Zgłoś