17.08.05, 21:20
Będąc kiedyś u wróżki oprócz wróżby usłyszłam że jestem medium... że mam
takie zdolności. Nie bardzo wiem co miała na myśli. Kto to taki medium? Czy
osoba która ma dość dobrze rozwiniętą intuicje i rozpoznaje intencje drugiej
osoby może nią być? Mam bardzo często takie wlasnie odczucia co do obcych mi
osób. Rozpoznaje ich intencje co do mojej osoby... i te dobre i te złe, i
jeszcze się nie pomyliłam, jednak traktuje to jak część swojej natury. Prosze
mi powiedzieć co z tym robić? Czy ja naprawde moge mieć takie zdolności? Kto
to taki medium? Czym się charakteryzuje?
Obserwuj wątek
    • marlena.skrabulska Re: medium 17.08.05, 21:52
      Nie wiem o czym dokładnie mówiła wróżka, ale medium oznacza kontaktowanie się ze światem ducha, Energiami...
      Natomiast jesli chodzi o intuicję, to proszę ją ćwiczyć, bo prawdpoodobnie ma Pani duże predyspozycje, by zajmować się ezoteryką:)

Pozdrawiam :)
      • danuszka1 Re: medium 20.08.05, 09:17
        Pani Marleno bardzo dziękuje za odpowiedź. Wróżka powiedziała mi że mam
        medialne spojrzenie i cała jestem "medium". Nigdy nie miałam kontaktu z duchami
        i przyznam że boje się tego..... co do Energii..... nie wiem. Nie mam wiedzy na
        ten temat(Energie) i nie wiem tak naprawde gdzie jej szukać. Prosze mi
        powiedzieć jak ćwiczyć własną intuicje? Czy są jakieś sposoby na to? Czy tylko
        to kwestia sprawdzania tego co czuje czy jest prawdą? Wróżka powiedziała mi że
        mam bardzo dobrze rozwiniętą intuicje...... nie znam się na tym ale powiedziała
        że przy rozkładzie było obok mnie aż 9 kart dotyczących intuicji. Co ja moge z
        tym zrobić? Jak to rozwijać? Bardzo byłabym wdzięczna za pokierowanie mnie.....
        doradzenie... Pozdrawiam serdecznie :):)
        • panismok Re: medium 23.08.05, 20:26
          Cześć
          Przepraszam za wtrącanie swoich 3 groszy, ale przypomniały mi się
          moje "początki" - wyglądało to podobnie jak u Ciebie - poznałam wróżkę
          (prywatnie, jako przyjaciółkę - na początku nawet nie wiedziam, że ona wróży) ,
          i powiedziała, że mam intuicję, predyspozycje do zajmowania się energią i że
          mam bardzo silną aurę.
          Oczywiście bardzo mi się to spodobało, i jako niespełna 16 latka zaczęłam
          sprawdzać, co mogę. Brałam udział w różnych niebezpiecznych rytuałach (jak np.
          zdjęcie klątwy), urządzałm sobie podróże astralne. "pojedynki energetyczne"...
          Miałam więcej szczęscia niż rozumu, że udało mi się wyjsć z tego wszystkiego
          bez chorób psychicznych i innych "kwiatków".
          Do czego zmierzam. Jeśli jesteś medium, najprawdopodobniej cehcuje Cię duża
          wrażliwość. Wiele widzisz, ale pewnei jesteś bardzo podatna na dzialanie
          energią. Więc proponuję Ci zacząć ewentualną naukę od ochrony, leczenia, reiki
          np., a nie od spotkań z duchami czy tarota.
          Pozdrawiam i nie bój się.
          ps. skoro masz intuicję, wykorzystaj ją do znalezienia dobrych nauczycieli.
          • danuszka1 Re: medium 23.08.05, 20:42
            dziękuje za rade :)... przyznam że do tarota mnie nie ciągnie choć sam w sobie
            jest fascynujący. Jednak wróżyć chyba bym nie chciała..... co do duchów to tym
            bardziej wolałabym się trzymać od nich z daleka :). Niech sobie są ale ja nie
            chcę im przeszkadzać. Myśle że masz racje co do tej wrażliwości, ta wróżka
            własnie tak powiedziała o mnie... że jestem bardzo wrażliwą osobą i nie miała
            tu tylko na myśli cech osobowości. Jednak już nie raz zauważyłam że popatrze na
            człowieka i zwyczajnie jestem w stanie odczuć jego intencje co do mojej
            osoby... wogóle intencje co do otoczenia. Może własnie to miała na myśli....
            sama nie wiem. Sądze jednak że jeśli mam takie predyspozycje to może warto je
            rozwijać...... nie wiem tylko zupełnie jak? Z której strony się za to zabrać?
            Pozdrawiam i dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka