jenny240 08.10.06, 09:17 ptak siedział na dłoni, lewej, taki malutki, (czarny, kruk wrona, może jakiś inny, nie jestem ornitologiem,) a ja go odgoniłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hawruk Re: Ptak dzwiny sen 10.10.06, 00:23 "Nie ma się czego bać nie ma się czego bać to tylko księżyc idzie srebrny w chusty braci i tylko cicha trawa trawa wśród kamieni..." M. Grechuta. Widziec dlon we snie sugeruje, ze masz cala potrzebna wiedze w rekach. Potrzebujesz uruchomic swoj potencjal. Symbolizuje takze otwartosc i hojna nature czlowieka. Kruk reprezentuje uciazliwe przyzwyczajenia i ciemna strone osobowosci. Ze wzgledu na swa barwe, krakanie i natarczywosc uwazany jest u wielu ludow jako zly omen, zapowiadajacy chorobe, wojne czy smierc. Biblia zalicza go do zwierzat nieczystych. Poniewaz kruk zyje sam, jest takze symbolem samotnosci z wyboru; moze dlatego symbolizuje w chrzescijanstwie odstepcow i niewiernych. Odgonilas go, wiec nie ma sie czym przejmowac ;). Odpowiedz Link Zgłoś