kathie166 25.09.08, 17:21 czy jest mozliwe aby poprosić wywoływanego ducha o pomoc w jakiejś sprawie? Np: aby wpłynął na umysł jakiejś osoby, co mogłoby zmienić bieg niektórych wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po.prostu.ona Re: Pomoc z zaświatów 26.09.08, 14:01 Nie można wywołać ducha, można za to przywołać istotę z tzw. niższego astralu, która narobi niezłego bigosu w umysłach osób, biorących w tym udział i pokierować biegiem wydarzeń w dosyć nieciekawym kierunku. Przepraszam za lekką ironię, tak naprawdę nekromancja z reguły źle się kończy i zdecydowanie nie polecam. Pomysł dość makabryczny. Zastanawiam się skąd na Miłość Boską coś takiego przyszło Ci do głowy? Istnieje wiele sposobów prośby o wstawiennictwo, żadnym z nich nie jest "wywoływanie duchów". A na czym miałoby polegać i jaki miałby być cel "wpływania na umysł" jakiejś osoby, jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
ewajanson-on-line Re: Pomoc z zaświatów, do PPOna 26.09.08, 16:40 Sądząc z innych wątków, to pewnie chodzi o faceta. zaczynasz byc tu "głosem wołającym na pustyni". Niech sobie dziewczyna spróbuje tej nekromancji. Przynajmniej się dowie, jakie są skutki. Pozdrowienia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Pomoc z zaświatów, do PPOna 26.09.08, 18:01 W zasadzie Ewo to obca mi osoba i powinnam wzruszając ramionami stwierdzić, a niech się bawi, przekona się, to będzie miała nauczkę na całe życie. Tak samo, jak mój syn był malutki, to mądre ciocie mówiły mi, że powinnam mu pozwolić dotknąć gotującego się czajnika, bo jak się raz poparzy, to potem będzie wiedział, że nie wolno tego robić. Cóż... Sama wiesz najlepiej, że biała magia miłosna ni cholery nie zadziała, jeśli ta druga osoba sobie tego zdecydowanie nie życzy. I sama wiesz, czym się skończy próba łamania wolnej woli. Podobnie jak z hipnozą, każdy wie, że hipnotyzer nie jest w stanie skłonić hipnotyzowanego do zrobienia rzeczy niezgodnej z jego systemem wartości. A jeśli jest w stanie, to niestety, kończy się to chorobą psychiczną nieszczęśnika, który wpadł w łapy takiej osoby. Z urokami jest tak, że obracają się przeciwko rzucającemu, prędzej czy później. To z kolei tak jak z paleniem papierosów, każdy palacz wierzy, że akurat on nie dostanie raka. Ech, chyba za stara jestem i za dużo w życiu widziałam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ewajanson-on-line Re: Pomoc z zaświatów, do PPOna 27.09.08, 09:59 :DD ja też, dlatego poszłam na urlop. A patrząc na to wszystko tutaj ostrzeżenia w większości nie pomogą. Zrozumienie często przychodzi po dotknięciu czajnika, gdy rany nie chcą się goić. Życzę Ci miłego weekendu i pozdrawiam, ewa Odpowiedz Link Zgłoś
szuwary4 Re: Pomoc z zaświatów, do PPOna 27.09.08, 14:48 I zastanów się, czy osoba ze zmienionym magicznie umysłem (gdyby się to udało) będzie dalej tą samą, której pragniesz?... Odpowiedz Link Zgłoś
ewajanson-on-line Re: Pomoc z zaświatów, do PPOna 27.09.08, 20:31 Niestety, nekromancja - pomińmy tu sprawy duchowe - niesie za sobą inne, czysto fizyczne zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sagun Re: Pomoc z zaświatów 28.09.08, 14:12 Ducha, nie ...bo bedzie się za Tobą szwędał, potem trzeba będzie go odprowadzić skąd przyszedł. Demony i owszem pokieruje jak bedziesz chciała, ale z magią nie ma zabawy. Możesz się zwrócić do anioła o pomoc jeśli jest taka możliwość to pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś