Dodaj do ulubionych

hypogenny obrzar

25.12.17, 10:54

Niestety. Wynik elastografii jest jednoznaczny przy niepowiększonej wątrobie... zaznaczone wyraźnie podścieliskiem łącznotkankowym w prawym płacie seg 6-7 hypogenny obszar o sr 11 mm - podejrzenie naczyniaka...
Wprawdzie:
struktury naczyniowe nieposzeżone, drożne.
Zyła wrotna 11-12 mm
W elastografii średnia sztywnośc wątroby 8,1 co sugeruje F2?F3.

No więc mam Mysłowice 29 grudnia ale konsekwencja już jest - nieleczenia.
A ja wiem, co to jest nowotwór wątroby.
Za późno się zorientowałam.
Obserwuj wątek
    • gertuszka Re: hypogenny obrzar 25.12.17, 11:16
      Lekarz był miłosierny, napisał podejrzenie naczyniaka. A ja wiem, co ma podścielisko łącznotkankowe - guz. Naczyniak tego nie ma. No trudno - teraz już to tylko mogę powiedzieć. Mysłowice genialne, 29 grudnia a nawet jesli nie będzie lekarza to zarejestrują mnie jeszcze na ten rok bo w pszyszłym może nie być różowo. Na Wolskiej - długie czekanie będzie, bo bardzo wielu pacjentów mieli w tym roku. Trduno. No bo co ja mogę teraz powiedzieć czy napisać. Plany życiowe robić? heh.
    • urquidez Re: hypogenny obrzar 25.12.17, 12:15
      Jedno mnie tylko zastanawia.Jakim cudem Lekarz zaliczył Ci 8,1 KPa na F2/F3 ?
      Patrząc na tabelę,masz bite F1/F2

www.phmd.pl/fulltxt.php?ICID=1140338

Stopień włóknienia według
      METAVIR Sztywność wątroby kPa
      F0 do 6,5
      F1 od 6,5
      F2 od 9,1
      F3 od 10,8
      F4 od 13,3

• gertuszka Re: hypogenny obrzar 25.12.17, 15:17
      Czy w ogóle jest sens leczenia guza? Nie wiem, naczniak czy guz. Naczyniaki nie mają tego, co ona napisał. Podścieliska łącznotkankowego. No nic, znowu rezonans czy tomografia.
      • urquidez Re: hypogenny obrzar 25.12.17, 15:39
        Obejrzyj sobie ten krótki filmik o naczyniaku,i sam wyciągnij wnioski czy jest się czym przejmować.

youtu.be/UHD7z5II9Bs
        • gertuszka Re: hypogenny obrzar 25.12.17, 16:28
          Dziękuję, bardzo miło ale to podejrzenie naczyniaka. Nie wiedział dr. Ubysz co to jest. Więć powinnam się diagnozować dalej, TC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka