gertuszka
28.12.17, 22:31
No więc chwalona tu elastografia jest badaniem, które jest bardzo nie miarodajne - rozmawiałam naprawdę ze sławą hepatologii. Markery nowotworowe - szereg watpliwości, te "popularne" niekoniecznie, specjalistyczne, robione w szpitalu. Powiedział, że wynik tego mojego badania z Miłej w Wawie kompletnie nic mu nie mówi. Robi się usg albo tomografię czy rezonans całej jamy brzusznej z ukierunkowaniem na wątrobę. Przy tym badaniu powinien być hepatolog. Odradzono mi korzystanie z Damianów, Miłych, Enelmedów - tylko w warunkach szpitalnych.
Jutro ostatni dzińw Mysłowicach - jadę, nie wiedząc czy będzie hepatolog. Bardzo przyzwoite pielęgniarki, które mi powiedziały, że nawet jeśi hepatologa nie będzie (?) zarejestrują mnie jako pacjenta z 2017 roku i tym samym wejdę jeszcze w ten budżet, a nie w 2018 - bo nc nie wiadomo.
Ogólnie wszyscy lekarze mówią, że nie wiadomo, co będzie w przyszłym roku. na Wolskiej dowiedziałam się, że mieli bardzo dużo pacjentów w minionym roku a tym samym może nie będzie srodków aby ich mieć w 2018... I tak moze być w całej Polsce. Mam mętlik w głowie.