Dodaj do ulubionych

leczenie HCV w Anglii

22.05.07, 17:55
Witam, spodziewam się powtórnego leczenia, ale chciałabym w miesiącach letnich wyjechać do Anglii do męża. I zostać tam na dłuuugi czas. Wiem juz, że będę musiała trochę poczekać na reterapię u siebie, toteż nie mam nic do stracenia jeśli chodzi o wyjazd. Wiem, ze po roku lealnej pracy w Anglii będe już miała wszystkie benefity jak wszyscy Anglicy, a więc dostęp do leczenia tez.

Wiecie może, jak się sprawa leczenia HCV w Anglii przedstawia? Ja naprawdę nie mam zamiaru nieznaną ilość czasu czekać w PL...
Obserwuj wątek
    • prezes.prometeuszy Re: leczenie HCV w Anglii 25.05.07, 01:33
      Nie znam nikogo, kto miałby obywatelstwo polskie (nie miał angielskiego) i był
      leczony w Wielkiej Brytanii z powodu hepatitis C. Nie piszę, ze jest to
      niemożliwe, ale jak dotąd nikomu się to nie udało, a wielu, których znam
      próbowało.

Ale...próbuj, może jakimś tam cudem naciągniesz rząd brytyjski na leczenie
      Polaków... Tony Blair dał nam więcej stanowisk pracy niż bracia Kaczyńscy, więc
      moze będa też leczyć więcej Polaków niż polska (chora) służba zdrowia. Daj
      znać, jak Ci się uda, wyślę tam wtedy kilka tysięcy (a tak ze 4000) kolejnych
      pacjentów, którzy czekają w Polsce na to leczenie...

Z tego co ja wiem to leczenie hepatitis C w innym kraju UE odbywac się moze
      tylko za zgodą płatnika - NFZ, a ten takiej zgody nie da, więc sorry, ale nie
      wierzę w powodzenie... Mimo to proszę: SPRÓBUJ! Udowodnij, ze to jest jednak
      możliwe, albo, ze nie jest możliwe... utoruj jakąś ścieżkę sobie i innym...

W moim przekonaniu dostaniesz paracetamol (jak wszyscy inni na wszystkie inne
      bolączki i choroby w Angli) oraz informację, ze nie wymagasz leczenia...;-)
      • agatann Re: leczenie HCV w Anglii 07.01.08, 15:57
        wszystkich namawiam polakow mieszkajacych w angli do leczenia.
        Mieszkam w Londynie i nie dlugo zaczynam terapie.Szypko zostalam
        zakwalifikowana , wszystkie badania zostaly wykonane w ciagu 4
        miesiecy.Mam obywatelstwo polskie.Jesli ktos chce uzyskac wiecej
        informacji odpisz oto moj email agatan@hotmail.co.uk
      • stefffan Re: leczenie HCV w Anglii 12.01.08, 14:19
        Prośba o apolityczne wypowiedzi. Nie mam wrażenia, że
        Kwaśniewski/Miller i Grupa Trzymająca Władzę coś dobrego zrobiła -
        nie tylko w zwalczaniu HCV.
        • jan-w Kocioł garnkowi.. 12.01.08, 19:19
          A ja proszę o wypowiedzi na tematy związane z HCV, nie takie jak ostatnia. Do
          zamieszczania postów stricte politycznych polecam forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=830
    • mordeczek Anglia to nie Sw. Mikolaj. 13.01.08, 13:25
      A niby dlaczego nie mozna sie leczyc w Angli?
      Owszem, gdy sie przyjezdza z Polski, mieszka pod mostem, nigdy sie nie pracowalo
      legalnie, to czego sie oczekuje? Normalnego traktowania? Na zasadzie "oto jestem
      i tera bendem siem u was leczyl"?
      Popracujcie troche, poplaccie skladki i bedziecie traktowani jak ludzie a nie
      jak pasozyty z Marsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka