stokrotka_beauty 28.10.09, 23:13 www.youtube.com/watch?v=swzh0ngMNJo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotka_beauty Re: spierdalaj 28.10.09, 23:27 lucyna takie slownictwo damie nie przystoi:D:D. dobrej nocy(tak sie mowi) :D Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: spierdalaj 28.10.09, 23:29 a zalecenie : ruszcie tyłki, to już ładne jest ? Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: spierdalaj 28.10.09, 23:31 a czemu, w ogóle, ktoś, także Carla, ma mi mówić, co mam robić ze swym tyłkiem ? bo nie wiem. Odpowiedz Link
zoltanek move your ass 28.10.09, 23:35 a to Carla :)?? hiehie, jaka niespodzinka ale dlaczego sie denerwujessz, jakiś kompleks? Odpowiedz Link
stokrotka_beauty Re: spierdalaj 28.10.09, 23:34 olga_w_ogrodzie napisała: > a zalecenie : ruszcie tyłki, to już ładne jest ? mala poprawka:). nie jestem damą:). jestem sobą:) ( co kolwiek to znaczy dla innych:)) Odpowiedz Link
lucyna_n Re: spierdalaj 29.10.09, 08:45 fakt, nie jesteś damą, jesteś sobą, ja nawet jak powiem spierdalaj brzmię lepiej niż ty jak mówisz serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
stokrotka_beauty Re: spierdalaj 29.10.09, 12:00 lucyna_n napisała: > fakt, nie jesteś damą, jesteś sobą, > ja nawet jak powiem spierdalaj brzmię lepiej niż ty jak mówisz serdeczne > pozdrowienia. oj nie wiem:). od jakiegos roku cos zgrzytasz tu na forum:). Odpowiedz Link
zoltanek Re: ruszcie tylki:D:D 28.10.09, 23:29 nigdy tego nie lubiłem, ubrani jak hardrockowcy, a grają disco, fuj myśle, ze właśnie dlatego Lucyna użyła słowo, moge?, spierdalaj Odpowiedz Link
bezpieczny_umysl Re: ruszcie tylki:D:D 29.10.09, 00:07 carluchna ty lepiej wez szmate i posprzataj po sobie, jak juz zaszczalas foruma z ekscytacji jaka wywoluje wchodzenie do jaskini szczura Odpowiedz Link
stokrotka_beauty Re: ruszcie tylki:D:D 29.10.09, 12:01 bezpieczny_umysl napisał: > carluchna ty lepiej wez szmate i posprzataj po sobie, jak juz zaszczalas foruma > z ekscytacji jaka wywoluje wchodzenie do jaskini szczura jaskinia szczura:D:D. Odpowiedz Link
mskaiq Re: ruszcie tylki:D:D 30.10.09, 23:49 No i po co to wszystko Carlobruni, czy jestes pewna ze tak jest lepiej niz kiedys ? Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie emocje 31.10.09, 00:26 drażnić szczurowatych, to Carli ulanie gniewu, protest ? "Zaproponujemy ćwiczenie, które pomoże każdemu określić stopień ekspresji i opanowania. Ćwiczenie owo to kopanie, które wyraża protest jako taki. Dalej - angażuje ono dolną część ciała, która jest pasywna u tak wielu ludzi. Jeżeli masz kłopot w utożsamianiu się z tym działaniem, pomyśl o jakiejś niesprawiedliwości, której doznałeś. KAŻDY CZŁOWIEK W TEJ KULTURZE MA PRZECIWKO CZEMU KOPAĆ" a Ty, Mskaiq, mówisz, że nie. słusznego gniewu, wg Ciebie nie ma. odreagowywania być nie powinno. a ćwiczenie, Mskaiq, polega na położeniu się na materacu i rytmicznym, silnym, szybkim kopaniu weń stopami w górę i w dół. nawet z okrzykami "nie!". tak wyczytałam w "Organizmie i orgazmie" Santorskiego w oparciu o Podstawy bioenergetyki A. Lowena. przeczytałam też o czymś, co negujesz - o płaczu na przykład. bo mawiasz - nigdy nie jest Ci smutno, nigdy nie płaczesz. a jak dla mnie, stara prawda u Lowena tego, co go Santorski podrabia: " Łzy są jak deszcz z nieba, a dobry płacz jak burza, która oczyszcza powietrze. Płacz to podstawowy sposób na uwalnianie napięć, co można łatwo zobaczyć obserwując, jak niemowlę zaczyna płakać, gdy frustracje jego potrzeb stwarzają napięcie nie do zniesienia. Nie powinniśmy się wstydzić płaczu, gdyż sercem wszyscy jesteśmy dziećmi. Biorąc pod uwagę ból, którego większość z nas doświadczyła w życiu i frustracje, których obiektem nieustannie jesteśmy, wszyscy mamy aż nadto powodów, aby płakać. Płacz jest tak leczący, że jeśli osoba w depresji może płakać, jej przygnębienie natychmiast znika." może przesadą jest ostatnie zdanie - że znika smutek natychmiast, ale na pewno jest ulga. w głębokiej depresji jednak, nigdy nie daję rady płakać. Odpowiedz Link
mskaiq Re: emocje 31.10.09, 00:50 Gniewem nie ulewa sie gniewu, tak sie go podsyca, on wroci jeszcze silniejszy. Cwiczenia fizyczne sa bardziej efektywne niz kopanie, nie potrzebuje udawac ze kopie kogos aby sie czuc dobrze, w taki sposob wywoluje w sobie zlo, zemste i nienawisc. Nie kopiesz bo lubisz, kopiesz bo nie lubisz, otwiera sie wtedy cala pleiada negatywnych emocji. Placz, zalezy jakie uczucia pojawiaja sie w placzu. Moze byc placz ulgi, pozbywania sie zlego, katharsis a moze byc strasznym cierpieniem, bolem emocjonalnym. Nie ma jednego placzu, jest ich wiele. Jeden pomaga, drugi ;potrafi zabic. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: emocje 31.10.09, 01:09 ćwiczenie polegające na kopaniu nie jest spersonalizowane. nie kopie się kogoś. to jest ćwiczenie mające określić stopień autoekspresji i opanowania. gniew jest normalnym, naturalnym uczuciem. także jego wyrażanie. i ważne jest wyrażanie uczuć, ale też umiejętność kontroli nad ekspresją. mówienie, że gniew, jego odczuwanie, wyrażanie jest złe, to blokowanie człowieka. Odpowiedz Link
mskaiq Re: emocje 31.10.09, 09:52 Oczywiscie ze mozna wybuchac gniewem i przezywac go. >Gniew wyrażany jest krzykiem, gestami, czasem rękoczynami, ale może >też być powstrzymany. Reagowanie gniewem jest często ucieczką od >odpowiedzialności, wówczas gdy człowiek jest niezdolny do >rozwiązania trudności. Ludzie wpadają w gniew również, gdy nie mają >pewności o słuszności własnych poglądów, ale dopuszczają, że nie >mają racji. To jest wybor jakimi chcemy byc i jak chcemy traktowac otaczajacy nas swiat a takze jak chcemy aby ten swiat traktowal nas. Jesli ktos wybucha gniewem na innego czlowieka, to inni ludzie dzialaja w ten sam sposob w stosunku do tej osoby. Mozna sie delektowac wyzwiskami i cieszyc sie kiedy sami jestesmy wyzywani ale to bardzo specyficzny sposob ekspresji siebie. Ja wole to robic inaczej. To oczywiste ze fizycznie nie kopie sie kogos, jest to kopanie wirtualne, moze dotyczyc zlosci do czlowieka, albo swiata. Ja nie uprawiam cwiczen ktore wyrazaja protest, o wiele lepsze rezultaty przynosi bieg na plazy zawierajacy piekno ktore sie przezywa a nie protest. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
glptsk Re: emocje 31.10.09, 10:00 > Ja nie uprawiam cwiczen ktore wyrazaja protest, o wiele lepsze > rezultaty przynosi bieg na plazy zawierajacy piekno ktore sie > przezywa a nie protest. a) skad wiesz ze o wiele lepsze skoro nie uprawiasz? a moze bieganie twoje to tez forma spuszczania pary na tylne kola podobnie jak kopanie? b) czy biegniesz pieknie jak sarenka upojony swoim biegiem? Odpowiedz Link
glptsk Re: ruszcie tylki:D:D 31.10.09, 09:51 carluchno carluchno, badz zawsze kukulka wesolka. -- stokroteczka , psiakrew Odpowiedz Link