Dodaj do ulubionych

Ale się wystraszyłem

08.06.13, 20:40
Przeczytałem pewne wpisy na blogu kogoś i od razu nie wiem czemu, skojarzyło mi się, że dotyczą one Nagoyaqatsi. Wpisy dotyczyły śmierci, więc od razu zrobiło mi się niezwykle smutno. Bałem się, że on nie żyje. Na szczęście znalazłem pewne wpisy, które potwierdziły, że wszystko jest ok. Cieszę się niezmiernie. Zmieniając nieco temat, chciałem dowiedzieć się, czy leczona przez wiele lat depresja (skutecznie z pełną remisją), gdy wraca 2 miesiące po odstawieniu leków, może być zakwalifikowana do endogennej?
Obserwuj wątek
    • xuka Re: Ale się wystraszyłem 08.06.13, 21:56
      Jest wolność kwalifikacji. I taki akt zakwalifikowania podobnie jak każdy akt wymaga pewnej dozy napędu składającego się na motywację, co ma już jakieś działanie antydepresyjne. Pytanie brzmi jakie? Czy endogenność znosi z twoich barków jakiś ciężar?
      • suchy_w_depresji Re: Ale się wystraszyłem 08.06.13, 22:59
        xuka napisał:

> Jest wolność kwalifikacji. I taki akt zakwalifikowania podobnie jak każdy akt w
        > ymaga pewnej dozy napędu składającego się na motywację, co ma już jakieś działa
        > nie antydepresyjne. Pytanie brzmi jakie? Czy endogenność znosi z twoich barków
        > jakiś ciężar?

Spytałem jedynie w celu zaspokojenia mojej ciekawości. Fakt endogenności nie znosi z moich barków żadnego ciężaru. Motywacja to zasługa zapewne leku.
        • xuka Re: Ale się wystraszyłem 08.06.13, 23:04
          Czymże jest nazwa? Czy różna pod inną nazwą inaczej by pachniała?

Wyszedłeś z depresji, jesteś ciekawy świata, zmotywowany....czy może jakieś kolce róży cię skrycie ranią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka