se_wpisze_posta 15.07.14, 17:14 chciałbym być niewidzialny. nawet na marginesie za duzo szumu zrobiłem wokół siebie, który mnie przytłacza. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negro.y.azul Re: najbardziej 15.07.14, 20:51 To coś kiepski z Ciebie narcyz, skoro szum przytłacza. Chyba że (auto)diagnoza Ci się zmieniła? Odpowiedz Link
se_wpisze_posta Re: najbardziej 15.07.14, 21:04 Nigdy nie mówiłem, że jestem narcyzem w sensie diagnozy psychopatologów, co jest zresztą oczywiste. W tym sensie jestem na drugim biegunie przykładem patologicznym. Jestem takim jaki jest każdy w naszej kulturze z urazem narcystycznym. Odpowiedz Link
se_wpisze_posta Re: najbardziej 15.07.14, 22:16 tabelki psychopatologów w ogóle mnie nie interesują. są obrzydliwie "rasistowskie" i fatalistyczne. Tworzenie chorób, których się nie leczy, a zbija na nich kapitał naukowy. przegródki, encyklopedie i biurokracja tworzone przez zdolnych z miast, żeby mieli gdzie zakładać marynarki. co innego jak opisuje to pan johnson w swojej trylogii. człowiek ma do rozwiązania pewne problemy emocjonalne Odpowiedz Link
negro.y.azul Re: najbardziej 16.07.14, 16:49 A to mi się coś musiało poplątać, bo kiedyś sporo pisałeś o narcyzie lowenowskim. Co to jest "uraz narcystyczny"? Odpowiedz Link
se_wpisze_posta Re: najbardziej 16.07.14, 17:03 no właśnie lowenowskim. U niego to jest bardzo szerokie. Wedle tej szkoły psychologów wszyscy mają wszystko w różnym stopniu. narcyzm zawsze dotyczy godności i poczucia wartości i żródło swoje ma w upokorzeniu na którym buduje swój obraz wielkościowy, który robi mu za tożsamość zamiast oparcia we własnych odczuciach. Narcyz ma na tym zbudowaną dumę, wokół którego kręci się jego życie. Odpowiedz Link
negro.y.azul Re: najbardziej 17.07.14, 13:43 Przypomniałam sobie, dlaczego kiedyś bardzo chciałam poczytać sobie tego Lowena, ale jakoś nie dotarłam. Dziś już motywacja nie ta, ale jak znajdę, to poczytam, bo ciekawe. Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: najbardziej 16.07.14, 19:55 se_wpisze_posta napisał: > chciałbym być niewidzialny. nawet na marginesie za duzo szumu zrobiłem wokół si > ebie, który mnie przytłacza. nalezy zaczac od chujów, kurew i chuj wie czego innego...wtedy sprawa sie wyjasni ....jak łosie na szosie cymbale :-) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: najbardziej 16.07.14, 20:20 jesteś teraz stalkerem czy tylko takim trop w trop? Odpowiedz Link
se_wpisze_posta Re: najbardziej 16.07.14, 20:53 raczej popuszczającym worem wymiocin, sraczki i innych płynów Odpowiedz Link
se_wpisze_posta Re: najbardziej 16.07.14, 20:50 z jakiego powodu mnie obrażasz? bo jestem kupą godnościowego gówna po delirce? Odpowiedz Link