Dodaj do ulubionych

najbardziej

15.07.14, 17:14
chciałbym być niewidzialny. nawet na marginesie za duzo szumu zrobiłem wokół siebie, który mnie przytłacza.
Obserwuj wątek
    • negro.y.azul Re: najbardziej 15.07.14, 20:51
      To coś kiepski z Ciebie narcyz, skoro szum przytłacza. Chyba że (auto)diagnoza Ci się zmieniła?
      • se_wpisze_posta Re: najbardziej 15.07.14, 21:04
        Nigdy nie mówiłem, że jestem narcyzem w sensie diagnozy psychopatologów, co jest zresztą oczywiste. W tym sensie jestem na drugim biegunie przykładem patologicznym. Jestem takim jaki jest każdy w naszej kulturze z urazem narcystycznym.
        • se_wpisze_posta Re: najbardziej 15.07.14, 22:16
          tabelki psychopatologów w ogóle mnie nie interesują. są obrzydliwie "rasistowskie" i fatalistyczne. Tworzenie chorób, których się nie leczy, a zbija na nich kapitał naukowy. przegródki, encyklopedie i biurokracja tworzone przez zdolnych z miast, żeby mieli gdzie zakładać marynarki.

co innego jak opisuje to pan johnson w swojej trylogii. człowiek ma do rozwiązania pewne problemy emocjonalne
        • negro.y.azul Re: najbardziej 16.07.14, 16:49
          A to mi się coś musiało poplątać, bo kiedyś sporo pisałeś o narcyzie lowenowskim.
          Co to jest "uraz narcystyczny"?
          • se_wpisze_posta Re: najbardziej 16.07.14, 17:03
            no właśnie lowenowskim. U niego to jest bardzo szerokie. Wedle tej szkoły psychologów wszyscy mają wszystko w różnym stopniu.

narcyzm zawsze dotyczy godności i poczucia wartości i żródło swoje ma w upokorzeniu na którym buduje swój obraz wielkościowy, który robi mu za tożsamość zamiast oparcia we własnych odczuciach. Narcyz ma na tym zbudowaną dumę, wokół którego kręci się jego życie.
            • negro.y.azul Re: najbardziej 17.07.14, 13:43
              Przypomniałam sobie, dlaczego kiedyś bardzo chciałam poczytać sobie tego Lowena, ale jakoś nie dotarłam. Dziś już motywacja nie ta, ale jak znajdę, to poczytam, bo ciekawe.
    • wolfbreslau Re: najbardziej 16.07.14, 19:55
      se_wpisze_posta napisał:

> chciałbym być niewidzialny. nawet na marginesie za duzo szumu zrobiłem wokół si
      > ebie, który mnie przytłacza.

nalezy zaczac od chujów, kurew i chuj wie czego innego...wtedy sprawa sie wyjasni ....jak łosie na szosie cymbale :-)
      • olga_w_ogrodzie Re: najbardziej 16.07.14, 20:20
        jesteś teraz stalkerem czy tylko takim trop w trop?

https://bialczynski.files.wordpress.com/2011/07/gabka-n-41.jpg

• se_wpisze_posta Re: najbardziej 16.07.14, 20:53
          raczej popuszczającym worem wymiocin, sraczki i innych płynów
      • se_wpisze_posta Re: najbardziej 16.07.14, 20:50
        z jakiego powodu mnie obrażasz? bo jestem kupą godnościowego gówna po delirce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka