Dodaj do ulubionych

Regulamin Oskarów

10.09.20, 19:26
kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,26287950,oscary-nie-dla-filmow-bez-kobiet-lgbtq-i-mniejszosci-rasowych.html#s=BoxOpMT

Na końcu tekstu jest zdanie : Widzowie mogą nie zauważyć nawet różnicy.

Rzecz w tym ze właśnie już od dawna widzą różnice. I est ona związana z tematem. I nawet nie musi chodzić o to ze kręcą o gejach, feministkach i murzynach. Tylko o to ze te filmy od dawna są kręcone nie przez artystów, tylko takich nudnych absolwentów coellegów które są nudnymi ilustracjami tez. Nudnymi zabawami konwecjami. Czysty intelektualizm z kliszami, a nie artystyczne przekroczenie czegokolwiek
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Regulamin Oskarów 10.09.20, 19:30
      Czasem mi mignie amerykański serial i nie wiem jak ktoś może to oglądać. Filmów Oskarowych nie daje rady od lat. To jest znudzona sobą fabryka.
    • dotera Re: Regulamin Oskarów 10.09.20, 19:39
      "Warto zauważyć, że zdecydowana większość produkcji nagrodzonych lub nominowanych do Oscara już spełnia te kryteria, które mają ostatecznie być wprowadzone od 2024 roku. "Moonlight", "Zniewolony", "Małe kobietki" Jojo Rabbit", "Witaj w klubie" czy "Tajemnica Brokeback Mountain" - wszystkie "łapią się" na nowe przepis"

a jak mają się nie łapać jeśli są kwintesencją tych przepisów?

Jest tylko jeden problem. Tylko Tajemnica Brokeback Mountain najwcześniejszy z nich był ciekawy artystycznie. Nie wiem na ile powstał ze względów ideologicznych. Natomiast te filmy wymienione po prostu były nudne.
    • dotera Re: Regulamin Oskarów 10.09.20, 19:51
      I w tym sensie lewicowość staje się dekadencją.

Może być miejsce na lewicowość w społeczeństwie, także tą która chce wyrównywać, ale gdzieś przy zabezpieczaniu tyłów, a nie na szpicy społecznej gdzie wymagana jest twórczość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka