15.03.24, 10:51
m.youtube.com/watch?v=lPXuM9_SLP4
Ciekawe że użył słowa mesjanizm. Mesjańskie wizje. Nie wiem co ono oznacza w kulturze żydowskiej. Oni zdaje się czekają na Mesjasza lub nawet uznali że już przyszedł jako ten ich twórca globalnej sekty na wystepach objazdowych w naszym sejmie. Ale z drugiej strony pan Sachs się nawrócił na katolicyzm i politycznie zmienił strony. Mesjanizm zaś chrześcijański jest związany z byciem kozłem ofiarnym. Tak więc pytanie czy ta młodzież z koncertu była poświęcona w imię interesu swojego narodu?
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Pan Sachs 15.03.24, 10:55
      Raczej trudno połączyć te dwa fakty ze pan Harari opowiada że Palestyńczycy są kontrolowani jak chomiki w klatce i raptem pierwszy raz w historii konfliktu palestyńskiego zginęło więcej niż kilku Żydów w zamachu. Od razu 2 tys. Im większa kontrola tym większe wyczyny. Podejrzewam jednak że tych którzy kontrolują a nie są kontrolowani.
      • dotera Re: Pan Sachs 15.03.24, 10:58
        Zwłaszcza że na koncertach muzycznych to raczej nie skrajną prawica siedzi , a ona owszem siedzi w rządzie . Ileż pieczeni na jednym ogniu. Jedna i druga.
        • dotera Re: Pan Sachs 15.03.24, 11:06
          Odkąd neokony rządzą otwarcie narracja wobec arabów zmienia się co chwilę.

Pierwsza. Araby to terroryści . Musimy iść na wojny z nimi. Mimo że wtedy akurat terrorystami nie byli. Później Araby to wspaniali ludzie musimy ich przyjac. Mimo że wtedy już byli i pamiętam jak na forum napisałem że za dwa tygodnie jak marsz uchodźców dojdzie do mety będzie zamach i był olbrzymi w Paryżu.. Teraz jest trzecią najbardziej kretyńska. Żydzi są na pierwszej linii frontu cywilizacji judeoeuropejskiej z fanatyzmem islamskim. Absurd tej jesieni z przebił wszystko.
    • dotera Re: Pan Sachs 15.03.24, 11:14
      Palestyńczycy w obecnych czasach mieli najmniej powodów do ataków i realna nadzieje . Chiny rosną , wystarczy czekać, będą po ich stronie. To drugiej stronie się spieszy i chętnie by rozlała konflikt po okolicy.
      • dotera Re: Pan Sachs 15.03.24, 11:18
        To jest wojna populacyjna. Rosnące Chiny godzące wszystkich w regionie i rosnącą populacja Palestyny i okolicy. Malejąca rola USA. To nie Palestyna miała powód zacząć tylko druga strona za zac czystki etniczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka