Dodaj do ulubionych

Zmiana klasy

23.03.24, 13:48
m.youtube.com/watch?v=DmlyZDL2TEI
Awansować wedle reguł zawsze można tylko z klasy taniej siły roboczej do klasy wykwalifikowanej klasy roboczej. Jeśli takowa jest potrzebna . Inaczej trzeba dwóch rzeczy. Być liderem i chcieć walczyć . Tego nigdy nie można zrobić po sznurku . Czasem gdy jest dużo ziemi jak w USA może mniej trzeba walczyć, ale trzeba być liderem, a być może w ciasnej Europie były potrzebne rewolucje po to by nowa klasa przejęła władzę
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Zmiana klasy 23.03.24, 13:54
      Oczywiście kobiety dla których jest ważny towarzyski aspekt klasy, przynależności do good societymaja możliwość się wzenic . Mężczyźni dokładnie odwrotnie. Muszą wyzwolić się z myślenia towarzyskiego spolecznego którym społeczeństwo chce im utrudnić awans . Iść swoją drogą. Większość tego nie umie i większość kobiet nie jest też taka atrakcja żeby się wzenic wyżej.
      • dotera Re: Zmiana klasy 23.03.24, 14:03
        Kultura klas została wymyślona po to właśnie żeby bronić dostępu tym niżej od siebie. U Angoli skrajnie bo pewnie tam na każde sto funtów rocznego dochodu przypada odmienny akcent. Moje osobiste zdanie jest takie że naśladowanie klas wyższych jest słabe , choć sama idea o to by samemu mieć klasę czyli rozwój autentyczny jest ważne w życiu. Myślę że lepiej tworzyć klasę swojej kultury odrębnej osobistej. Najatrakcyjniejsze da kultury obce ale rozwinięte moralnie.
        • dotera Re: Zmiana klasy 23.03.24, 14:08
          Kiedyś sluchalem koleżanki która była skrajnie tym tematem przejęta, a ja sobie nie zdawałem z niego sprawy żyjąc w postsocjalistycznych kraju. Umiała wymienić w której marce chodzi każde stanowisko pracy w tej samej korporacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka