08.08.24, 16:42
m.youtube.com/watch?v=QZPb077dw9c&pp=ygUPU2FkaGd1cnUgZHJlYW1z

Bardzo ciekawe wyjaśnienie jogina. Był taki krótki okres że miałem sny z trzeciego poziomu absolutnie nic nie znaczące, nijak odnoszące do życia.

Sny z pierwszego są pouczające o tyle że widać że są gra wyobraźni. Np. gdy coś się fizycznie dzieje z ciałem podczas snu i jest na tym opowieść zbudowana . Kto wie może więc i te aspekty zdrowotne też się odzwierciedlają.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Sny 08.08.24, 16:49
      Ale pouczający jest nie ze względu na sny same. Zdaje się że ta opowieść jest równoległa do umysłu w stanie gdy nie śpi . Sadhguru zdradza tajemnice bardzo delikatnie . Tu wrzuci okruszek, tam wrzuci okruszek.
      • dotera Re: Sny 10.08.24, 17:15
        Tak powinien przebiegać proces nauki. Wydobywać z nas wiedzę przez dedukcję i wyobraźnię. Szukanie na wstępie szczegółowej wiedzy zmęczy, nie pozwoli jej zrozumieć, pogubi w dezinformacji współczesnego druku milionów ton makulatury.
    • dotera Re: Sny 11.08.24, 13:54
      Jak pierwszy raz zrobiłem niegdyś pewna procedurę jogiczna przed snem, miałem najbardziej kolorowy i optymistyczny sen w życiu całkowicie nie w moim stylu . Płynąłem po czymś w rodzaju jakby fiordu tylko wokół była bajkowo kolorowa przyroda , krystalicznie czysta woda.
      • dotera Re: Sny 11.08.24, 13:56
        To było w Indiach. Mnóstwo jaskrawych kolorów .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka