Dodaj do ulubionych

Mahaśiwaratri

26.02.25, 04:01
Dziś najważniejsze logiczne święto . Noc Śiwy. Joga podaje jego uzasadnienia astronomiczne.

Nie dojrzałem do niego, ale liczę dziś na przełamanie karmy. Noc jest mi bliższa niż dzień i może też zrozumienie jogi stało mi się bliższe dzięki temu bliższe. Tu jednak wyczuwam coś do czego nie dorastam. Choć jogin mówił że to noc także dla największych grzeszników.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Mahaśiwaratri 26.02.25, 04:04
      Na ile rozumiem jego uzasadnienie i zalecenia, z całą pewnością to coś co silnie mam do przepracowania.

Z drugiej jednak strony czuje że mam coś do zrobienia bardziej w przyziemnych kwestiach najpierw.
      • dotera Re: Mahaśiwaratri 26.02.25, 04:11
        Nie powinno to jednak brzmieć to tak wartościujące. Dorosnąć, przyziemne. W tych przyziemnych też nie dorosłem równie bardzo.
    • dotera Re: Mahaśiwaratri 26.02.25, 04:34
      Jogin mówił że najpierw muszę z was zrobić szczęśliwe dzieci a później będzie coś dalej. Dokładnie tak to czuje
    • dotera Re: Mahaśiwaratri 26.02.25, 04:43
      Czeka mnie dziś niełatwa doba.chcialbym jednak żeby to była doba która będzie punktem zwrotnym. Impulsem. Nie przygotowałem się , choroba mnie rozlozyla. Wejdę z pozycji grzesznika jakim jestem.
    • dotera Re: Mahaśiwaratri 26.02.25, 05:55
      Z drugiej strony coraz bardziej ogarnia mnie spokój. Może coś z tego bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka