24.08.25, 21:32
wiadomosci.wp.pl/nawrocki-pisze-do-zelenskiego-wspieramy-wasza-niezlomnosc-7192813717842688a

Jak idioci głosują na fantazje niech jej doświadczajw.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 06:15
      Argumentem za nim dla różnych osób była zmiana w kwestii Ukrainy, podczas gdy mówiłem cały czas że on został wystawiony żeby podtrzymać kurs ukraiński .
      • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 06:24
        Po tych wyborach maski zostały zrzucone. Ze strony lewej i prawej. To że z lewej jest układ z PiS było widać jeszcze przed wyborami parlamentarnymi. Teraz dowiedzieliśmy się że na prawo od PiS jest dokładnie tak samo
        • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 06:30
          Przy czy te klauny z prawej po tym jak dramatycznie gardlowwly za jego wyborem , odrazy po wyborach zaczęły go krytykować wracając na stare pozycję i myślą że ktoś w to uwierzy?
          • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 06:44
            Coz trzeba mieć za schizofrenię żeby śmiać się z Tuska że jechał innym wagonem niż Zelenski, i głosować na kandydata z partii która wprost chciała wysłać wojska wierząc że chce zmienić kurs a następnie być dumnym że prezydent głośno krzyczy do żołnierzy. Jest moc i siła. A jak myślicie po co jest ta moc i siła? Jeśli od poczatku ich rządów centrum było wojsko chodzi tylko i wyłącznie o ukraine
            • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 06:55
              Rumunia Fałszowane wybory.

Słowacja . Postrzelenie premiera i fałszowane wybory

Polska fałszowane wybory.

Trzy kraje przyfrontowe
    • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 11:12
      W Polsce jest propaganda polityki wschodniej która była może i dobra na czasy trylogii Sienkiewicza. Teoretycznie gdyż faktycznie już wtedy były szkockie regimenty przy królu Radziwile. Ale wtedy danie kozakom przywileju miało sens. Niech się nawalają z Rosją . Problem w tym że z rozwojem kapitalizmu był oczywisty niemiecki marsz na wschód. Dlatego Dmowski słusznie uwagę przeniósł na Rosję szukając sojuszników . My w logice marszu na wschód jesteśmy pierwsi do rozegrania bycia ofiara. Realizowane będą cudze interesy z dwóch stron ponad naszymi głowami.
    • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 16:13
      Co do weta prezydenckiego. Naprawdę o to tylko ma chodzić że system jest tak idiotycznie nieszczelny że 800 dostają rodzice nie pracujący w Polsce? Mniejsza z tym socjalem . Bardziej by mnie ciekawiło co Polska załatwiła u Ukrainy za przeznaczanie na nią kilku procent PKB rocznie i to czemu obywatelstwo dostają od ręki po dwóch latach
      • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 16:28
        Tu chyba chodziło o utratę prawa do świadczeń po utracie pracy. Choć wcześniej były też takie jaja że Ukraińcy mieszkający na Ukrainie przyjeżdżali do Rzeszowa tylko po zasiłek i wracali tego samego dnia.

Kwestia relacji z Ukrainą nie powinna polegać na tym czy będzie się ich tresować czy osiemset ma dostać równo z pojawieniem się w robicie, i gnać na front bo to trochę takie drobnomieszczański małostkowe tylko na systemowej kwestii co do jasnej cholery Polska ma z przeznaczania kilku procent PKB. Oni na swoich mapkach zaznaczają nas jako państwo wrogie a masowe dawanie obywatelstwo odbije nam się za dlkilka dekad . Oni mają pokoleniowe resentymenty silne do Polski jak żaden inny naród i miłość do Niemiec. Tylko czekać jak ich się wykorzysta w separatyzmie śląskim i innych rewelacjach w nadchodzących trudnych czasach. Polska teraz ma przed sobą tylko problemy. Lepiej już bylo
        • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 16:42
          Mnie nie interesuje zmienna narracji polegająca na tym że zacznie si szczuć na Ukraińców w Polsce. Zrobi się to tylko po to by ci ch gnać na front a Polaków zaraz za nimi. Bardziej mnie interesuje czy trwają prace nad federalizacja z nimi i wepchnięcia nas w wojne
          • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 17:01
            W Polsce się burzy już nie tylko pomniki armii czerwonej ale też zwykle rzeźby artystyczne dwóch żołnierzy rannych armi radzieckiej i polskiej . W tym samym czasie we Wrocławiu na legalu stanął pomnik Fryderyka drugiego, który dokonał rozbioru Polski. Politycy przyjmują separatystów śląskich z flagami z czasów pruskich. Jak już się zburzy wszystkie pomniki z PRL ciekawi mnie co będzie świadczyć o polskości tych ziem. Niemieckie domki?

Życie już mnie nauczyło, że jak dziś są takie ruchy to są po coś . Plany zostały już uruchomione i za dekadę przy starzejącym się polskim społeczeństwie zobaczymy owoce
            • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 17:10
              Teraz ściana zachodnią to niemieckie inwestycje, niemieckie domki, Ukraińcy i młotem pneumatycznym publicznie rozwalany pomnik polskiego rannego żołnierza.
              • dotera Re: Slusznie 25.08.25, 17:32
                Zapomniałem przecież o amerykańskich bazach! Przy czym Niemcy mają na Litwie i w dalszej perspektywie będzie podmiana na wojska niemieckie i projekt domknięty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka