Dodaj do ulubionych

Tożsamość i korzenie

20.10.25, 09:55
m.youtube.com/shorts/vqaizG0BNnw
Elitarny robi za Zorza Ponimirskiego od szukania swojej dumy w korzeniach. Tylko że tamten przynajmniej w realnych mimo utraty zmysłów.

Korzenie mają swoją rolę w życiu mężczyzny, ale tylko trochę . Mężczyzna trochę musi cofnąć się do przeszlosci, nieco zgłębić się też do piekła i wrócić, nieco wyjść z cywilizacji w kierunku dziczy . Po to żeby stanąć twardo na nogach i pójść dalej. Jezus powiedział Zostaw umarłym chowanie umarłych . Bowiem 90 procent drogi powinna być w dokładnie przeciwnym kierunku.

Panie, to trochę tak jakby się chwalić młodym ludziom o swoich wyczynach w młodości samemu będąc dziadem.

Stolice z miast z definicji są napływowe. Ciągłość kilkunastu pokoleń w mieście brzmi trochę jak wiersz o strasznych mieszczanach w wierszu Tuwima.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Tożsamość i korzenie 20.10.25, 10:03
      Ostatnio słuchałem innego specjalisty od korzeni.

m.youtube.com/watch?v=qR7j0af_VzQ

Jak zaczął mówić o przodkach swoich przodkow przypomniała mi się scena z Gladiatora. Chyba nawet w namiocie wojennym były rzeźby realistyczne kilkunastu przodków cesarza. Wydało mi się to chore
      To jest nekrofilia. Przykazanie mówi o jednym pokoleniu rodziców.
      • dotera Re: Tożsamość i korzenie 20.10.25, 10:09
        Kult przodków jest żywy w kulturach wojownikow w których śmierć jest też obecna cały czas . Jeśli to buduje coś z tego ducha wojownika gotowego na śmierć to może ma swój sens. W innych przypadkach jest komedia pomyłek. Zwłaszcza w cywilizacji opartej na przeciwnych wartościach czyli mieszczańskiej.
        • dotera Re: Tożsamość i korzenie 20.10.25, 10:12
          Są kultury z silnym kultem korzeni i jednocześnie z ducha mieszczańskie. Są straszne! U nich wszystko jest odwrócone
    • dotera Re: Tożsamość i korzenie 21.10.25, 11:16
      Usunał film . Czyżby poczuł że przesadził? W głupocie czy chamstwie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka